AB, 'Wild West' kripto alanı için düzenlemeleri kabul etti

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47397

    AB, 'Wild West' kripto alanı için düzenlemeleri kabul etti

    Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, yeni anlaşma kapsamında endüstri tanımlayıcı düzenlemelere tabi olacak

    Avrupa Parlamentosu, milletvekillerinin açıkladığı kripto para birimlerini düzenlemek için dönüm noktası niteliğinde bir anlaşmaya vardı.

    Yeni kuralların bir parçası olarak, bitcoin ve diğer kripto varlıklarının transferleri, geleneksel bankacılık transferleriyle aynı kara para aklama düzenlemelerine tabi tutulacak.

    Perşembe günkü duyuru, Bitcoin'in on yıldan fazla bir süredir en kötü çeyreğini yaşamasının ardından geldi ve son üç ayda 50.000 dolara yakın bir seviyeden 20.000 doların altına düştü.

    Bitcoin'in Kasım ayında 69.000 dolara yakın bir seviyeye ulaşmasından bu yana önceki kayıplara dayanıyor, bu da dünyanın en değerli kripto para biriminin zirveden bu yana yüzde 70'ten fazla düştüğü anlamına geliyor.

    Genel kripto pazarı, 3 trilyon dolara yakın bir seviyeden 900 milyar doların altına düştü ve bu süreçte hem perakende hem de kurumsal yatırımcıların varlıklarını sildi.


    2018'de tanıtılan GDPR politikasına çok benzer şekilde, yeni AB kurallarının tüm kripto endüstrisi için küresel sonuçları olması bekleniyor.

    "Bugün, kripto varlıklarının Vahşi Batı'sında düzen koyduk ve uyumlu bir pazar için net kurallar belirledik" diyor müzakerelere öncülük eden Alman milletvekili Stefan Berger.

    "Dijital para birimlerinin değerindeki son düşüş bize ne kadar riskli ve spekülatif olduklarını ve harekete geçmenin temel olduğunu gösteriyor."

    AB, anlaşmanın kripto para birimlerinin kara para aklama veya terör finansmanı için kullanılmasını zorlaştıracağını ve aynı zamanda rekabet gücünü ve yatırımcı korumalarını uzlaştıracağını söyledi.

    Bazı önde gelen endüstri figürleri, kripto varlıklarını yönetmek için geçici kuralları memnuniyetle karşıladı ve sektör için net ve etkili bir küresel çerçeve sunacaklarını ve aynı zamanda tüketicileri koruyacaklarını iddia etti.


    Kripto ödeme firması Mercuryo'nun CEO'su Petr Kozyakov, "Kripto para birimlerini zaten benimsemiş olan bireyleri ve işletmeleri korumak, kötü aktörleri ayıklamak ve sonuç olarak başkalarını kriptoyu benimsemeye teşvik etmek için net bir kurallar dizisi için gerçek bir istek var" dedi.

    "Kripto pazarı, yenilikçi ve dinamik bir ekosistemi yansıtacak şekilde hızla gelişiyor. Etkili bir düzenleyici çerçeve, sektörümüzün potansiyelini açığa çıkaracak ve daha geniş bir benimseme ve faydaya açacaktır. "
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

İşlem Yapılıyor
X