Bitcoin arbitrajında hızlı para nasıl kazanılır?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47397

    Bitcoin arbitrajında hızlı para nasıl kazanılır?

    Arbitraj yeni bir kavram değildir, çünkü tüccarlar bu ticaret stratejisini çeşitli varlık sınıflarında ve finansal menkul kıymetlerde uzun zamandır kullanmışlardır.

    Kripto para arbitrajı, bu belirteçlerin yüksek volatilite sergilediği ve 7/24 birden fazla borsada işlem gördüğü için son yıllarda ivme kazanmıştır.


    Özellikle, Bitcoin arbitrajı, yatırımcıların BTC'nin çeşitli piyasa platformlarındaki fiyat farklılıklarından yararlanmalarını sağlar. Bununla birlikte, arbitraj fırsatlarının kullanılması,
    arbitrajcının aktif ve hızlı bir şekilde yanıt vermesini gerektirir.


    Dahası, arbitraj kar elde etmek için basit bir strateji olarak görünse de, belirli riskler ve sınırlamalar içerir. Bu yazıda metodolojiyi, türleri ve riskleri açıkladık.



    Bitcoin arbitrajı nedir?

    Düşük risklerle Bitcoin alanından kar etmek için mükemmel bir tekniktir. Yatırımcıların farklı borsalar, piyasalar veya platformlar arasındaki BTC fiyat eşitsizliklerinden yararlandığı bir
    ticaret stratejisidir. Yatırımcılar aynı anda varlıkları bir borsada daha düşük bir fiyata satın alırlar ve diğerinde daha yüksek bir fiyata satarak süreçte kazanç sağlarlar.

    Bitcoin fiyat tutarsızlıkları çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Bunun nedenleri, farklı ülkeler arasında çeşitli arz ve talep, borsalar arasında farklı para çekme ve para yatırma
    süreleri ve borsaların içsel farklılıklarını içerebilir.



    Bitcoin fiyatı nasıl belirlenir?

    Geleneksel para birimlerinin aksine, Bitcoin, blockchain teknolojisini kullanan merkezi olmayan bir dijital para birimidir.

    Bu nedenle, düzenli para kuralları ve hükümet ekonomi politikaları bu coinin değerlemesini belirleyemez.



    How-to-Make-Fast-Money-on-Bitcoin-Arbitrage_-2-1024x583.png.webp


    BTC fiyat grafiği Bununla birlikte, geleneksel piyasaların arz ve talep faktörleri kripto para birimleri veya Bitcoin için de geçerlidir.
    Daha az arz ve artan talep fiyatları artırabilirken, yüksek arz ve düşük talep fiyatların düşmesine neden olur.
    Bitcoin'in arzının her dört yılda bir azaldığını ve
    fiyatların roketlenmesine neden olduğunu bilmek önemlidir.

    Ayrıca, rekabetçi kriptoların sayısı, Bitcoin madenciliği maliyetleri ve düzenleyici politikalar da fiyatlarını etkilemektedir.



    Bitcoin arbitraj stratejilerinin türleri

    Mekansal arbitraj

    Bir yatırımcının farklı kripto borsalarındaki fiyat tutarsızlıklarından yararlandığı en yaygın ve birincil arbitraj türüdür.
    Yatırımcılar BTC'yi bir borsadan daha düşük bir fiyata alır ve daha yüksek maliyetlerle farklı bir borsada satarlar. Net kar, iki borsa arasındaki Bitcoin fiyat farkı olacaktır.

    Bitcoin mekansal arbitraj örneğine genel bakış

    Bu çizimde, Bitcoin'in EXMO ve Bitstamp olmak üzere iki farklı borsadaki fiyatını aynı anda dikkate aldık (10:00, 16 Kasım 2021).


    Boğa ticareti kurulumu



    How-to-Make-Fast-Money-on-Bitcoin-Arbitrage_-1-1024x576.jpg.webp

    BTC/USD fiyat grafiği
    BTC'nin Bitstamp borsasında 61.222 dolara işlem gördüğünü fark ettik. Bir mekansal arbitrajcının Bitstamp'tan her biri 61.222 $ 'dan beş Bitcoin satın aldığını varsayalım,
    çünkü grafik burada yükseliş fırsatını göstermektedir.



    Ayı ticareti kurulumu

    How-to-Make-Fast-Money-on-Bitcoin-Arbitrage_-3.jpg.webp




    Hemen, tüccar şimdi Bitstamp'tan edinilen beş Bitcoin'i EXMO borsasında her biri 62.835 dolara satacak.
    Herhangi bir ücret ve masraf kesintisi olmaksızın kârı aşağıdaki gibi hesaplanacaktır:
    5 x 61.222 USD = 306.110 USD (Bitstamp'tan satın alındı)
    5 x 62.835 USD = 314.175 USD (EXMO'da satıldı)
    Elde edilen kâr = 314.175 USD – 306.110 USD = 8.065 USD


    Üçgen arbitraj

    Üçgen bir arbitrajda, tüccar aynı değişim platformunda üç kripto para birimi arasında bir ticaret üçgeni oluşturur ve fiyat farklılıklarından kar elde eder.
    Örneğin, bir tüccar Cardano için Bitcoin takas ederek, Tether için ADA ticareti yaparak ve son olarak Tether'i BTC'ye dönüştürerek bu stratejiyi kullanabilir.

    Doğru bir şekilde yürütülen bir ticaret, bu döngünün sonunda daha fazla Bitcoin sağlayacaktır.




    Bitcoin üçgen arbitraj örneğine genel bakış


    How-to-Make-Fast-Money-on-Bitcoin-Arbitrage_-2.jpg.webp


    Yöntem, başarılı olmak için aynı değişim platformundaki üç veya daha fazla para birimi arasında önemli bir fiyat farkı gerektirir.
    Üçgen bir ticaret fırsatını, üçgenin çapraz oranını çıkararak veya doğrudan teklif ve satış fiyatlarıyla hesaplayarak tespit edebilirsiniz.

    Yukarıdaki çizime bakalım. Bu döngüyü aynı para biriminde, BTC'de başlatıp bitireceğiz.

    İlk adım olarak, 10.000 Bitcoin ile başlayacağız ve bunları Ethereum ile takas edeceğiz. Daha sonra, bu durumda bu ikinci varlığı üçüncü bir varlık olan Litecoin ile değiştireceğiz.
    Son adımda Litecoin'i Bitcoin ile takas edeceğiz, bu da bize başlangıç değerinden daha fazla sayıda Bitcoin, yani 10.030 Bitcoin verecek.

    Bu üçgenin etrafında dönerken, rakamları bu şekilde belirtildiği gibi çarpmalı ve bölmeliyiz. Bu özel örnekte, arbitraj fırsatını aşağıdaki gibi hesapladık:
    10.000 x 0,0709 / 17,0848 x 241,72 = 10.030 BTC.


    İstatistiksel arbitraj

    Çeşitli borsalardaki Bitcoin fiyat eşitsizliklerinden kar elde etmek için sofistike algoritmalar, nicel analiz ve hesaplamalı veya otomatik ticaret botlarının kullanılmasını içerir.


    Bitcoin arbitrajının önündeki engeller

    Bitcoin arbitrajı düşük riskli bir strateji olarak görünse de, bazı faktörler ağır kayıplara yol açabilir. Burada, bu yöntemi uygularken karşılaşabileceğiniz bazı engelleri listeledik.


    Fahiş ücretler

    Bitcoin'lerin bir değişim platformundan diğerine aktarılması ve ticareti, önemli para çekme, para yatırma ve işlem ücretleri verir. Rekabetçi oranlara sahip borsalar arıyorsanız yardımcı olur, aksi takdirde bu yüksek ücretler karınızı içine çekebilir.


    İşlem hacimleri

    Arbitraj stratejisi, bir tüccar yetersiz sermaye ile katılırsa, var olmayan kazançlar üretir. Bu nedenle, yatırımcıların bu stratejiden kar elde etmek için büyük veya makul miktarda Bitcoin'e ihtiyacı vardır.


    Zamanlama ve oynaklık

    İdeal bir Bitcoin arbitrajı, BTC'nin bir kripto borsasından diğerine hızlı bir şekilde aktarılmasını gerektirir. Kripto piyasası oldukça değişken olduğundan, işlemler için yavaş hareket veya uzun bekleme süreleri size karşı bir fiyat değişimine neden olabilir.


    Dolandırıcılık değişim platformları (
    Scam exchange platforms)

    Arbitraj, borsa cüzdanlarında büyük mevduatlar gerektirdiğinden, yanlış bir değişim platformu sizi güvenlik risklerine, çıkış dolandırıcılıklarına veya bilgisayar korsanlığı tehditlerine maruz bırakabilir.


    Arbitraj ticaret stratejisi karlı mı?

    Arbitraj ticareti işe yarar, ancak bu yöntemden yararlanmak için yeterli uzmanlık ve araştırma gerektirir. Bir tüccar en iyilerini seçmek için minimum işlem ücretleri ile çeşitli döviz piyasalarını keşfetmek zorundadır.
    Ayrıca, bir tüccar arbitraj fırsatlarını tespit etmek ve yakalamak için keskin bir göze ve hızlı yürütme becerilerine sahip olmalıdır. Ayrıca, fonlarınız önemli bir kar elde etmek için yeterli olmalıdır.


    Son düşünceler

    Bitcoin arbitrajı, BTC'nin spekülatif ve tahmine dayalı ticaretine girmeden kar elde etmenin övgüye değer bir yoludur.
    Otomatik arbitraj botları ve kurumsal yatırımcılar da çekici konsepti nedeniyle arbitraj oyununa girdiler.

    Dahası, arbitrajın birbiriyle ilişkili birkaç riski olmasına rağmen, odaklanmış, bilgili ve hızlı bir yaklaşım bu alanda başarılı olmanın anahtarı olabilir. Y
    Ekli Dosyalar
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

İşlem Yapılıyor
X