Dönüştürülebilir arbitraj: Neden Hala İyi Çalışıyor?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47397

    Dönüştürülebilir arbitraj: Neden Hala İyi Çalışıyor?

    Yatırımcıların, gelişen ve öngörülemeyen finansal piyasalara karşı korunmak için birden fazla stratejiye sahip olmaları gerekir.
    Arbitraj, yatırımcıların portföylerini hedge etmek ve çeşitlendirmek için kullandıkları güçlü yöntemlerden biridir.

    Dönüştürülebilir arbitraj son derece faydalı bir taktik ve her yatırımcının kitinde olması gereken bir araçtır. Müşterilerin yatırımlarından maksimum fayda sağlamalarını sağlamak için hedge fonları tarafından kullanılan ortak bir stratejidir. Birçok tanınmış yatırımcı, dönüştürülebilir arbitraj kullanarak milyonlar kazandı.


    Acemi bir yatırımcı olarak, dönüştürülebilir arbitrajın ne olduğunu ve nasıl yararlanabileceğinizi bilmek ve anlamak istersiniz. Karmaşık bir terim gibi geliyor, ama aslında, basit bir strateji.

    Bu yazıda kavramı özetledik; konu hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız lütfen daha fazla bilgi edinin.


    Konvertibl tahvil nedir?

    Ana konuya dalmadan önce, dönüştürülebilir tahvilleri anlayalım.

    Bir işletme yatırımcılara tahvil ihraç ettiğinde, alıcının yatırım süresi boyunca aldığı bir kupon oranını veya faiz oranı verimini uzatır.
    Bir tahvil satın aldığınızda, ihraç eden işletmenin yatırımınızı belirli bir süreden sonra geri ödemesi gerekir.

    Faiz, yatırımcının getirisidir ve dönemin sonunda, şirket tahvili yatırımcıdan orijinal değerinden geri almak zorundadır.
    Kısacası, bir tahvil, bir işletmenin projeler veya varlıklar için fon toplamak için ihtiyaç duyduğu bir kredi türüdür.

    Convertible-Arbitrage-1-1024x711.png.webp


    SPDR Barclays Capital Convertible Bond ETF (CWB), dönüştürülebilir tahvil fonuna bir örnektir. 6 milyar doların üzerinde varlığa sahip önde gelen fonlardan biridir.

    Tahvil alıcısı faizden para kazanır. Ancak, dönüştürülebilir tahvil satın aldığınızda, ihraç eden şirket düşük veya sıfır faiz sunacaktır. Bu tür tahviller hisse senetleri ile değiştirilebilir.

    İşletmelerin yatırımcılara dönüştürülebilir tahvil ihraç etmelerinin çeşitli nedenleri vardır. İlk olarak, dönüştürülebilir tahvillerde düşük getiri sağlarlar.
    İkincisi, tahvil ihraççısı, yerel vergi mevzuatına bağlı olarak vergi avantajı elde edecektir.

    Öte yandan, yatırımcılar daha düşük getiri elde ederler, ancak hisse senetlerinin değeri yükseldiğinde tahvilleri hisse senetleri için takas etmekten yararlanabilirler.


    Konvertibl arbitraj nedir?

    Konvertibl arbitraj, yatırımcıların tahvillerin hisse senetlerine değişimi sırasında kullandıkları bir yaklaşımdır.
    Bahsettiğimiz gibi, piyasada uygun bir koşul olduğunda tahvilleri özkaynak için takas edebilirsiniz ve sonuçta temel özkaynak ile tahvil arasındaki fiyat değişimlerinden kar ederler.


    Dönüştürülebilir arbitraj nasıl çalışır?

    Konvertibl arbitraj, tahvil ve ihraç eden işletmenin hisse senedinin fiyat tutarsızlığı olduğunda ortaya çıkar. Ve bu, yatırımcıların aynı anda alıp satarak kar edebilecekleri zamandır.

    Piyasa oynaklığı hisse senedi fiyatlarını etkiler ve tahvilde ve temel hisse senedi fiyatlandırmasında bir delta veya varyans yaratır.
    Delta, tahvilin oranı ile ihraç eden şirketin hisse senedi fiyatı arasındaki fiyat hassasiyetini ölçer.

    Konvertibl tahvil ve şirketin hisse senedi önemli bir deltaya sahipse, fiyat farkını takas etmek için bir fırsat sunar. Her iki varlık üzerinde aynı anda alım satım pozisyonu alabilirsiniz.
    First Trust SSI Stratejik Dönüştürülebilir Menkul Kıymetler ETF (FCVT) grafiği
    First Trust SSI Stratejik Dönüştürülebilir Menkul Kıymetler ETF fonu aktif olarak yönetilmektedir ve ABD dışındaki yatırımcılar tarafından erişilebilir durumdadır.

    Convertible-Arbitrage-4-1024x669.png.webp




    Dönüştürülebilir arbitraj için gereklilikler

    Tahvilleri hisse senetlerine dönüştürmek için arbitraj kullanmak için farklı senaryolar vereceğiz.


    Tahvil fiyatı daha düşük

    Tahvilin fiyatı hisse fiyatından düşük olduğunda, dönüştürülebilir tahvilde bir satın alma pozisyonu ve hisse senedi üzerinde bir satış pozisyonu almak için mükemmel bir zamandır.

    Şirketin hisse değeri düştüğünde, satış pozisyonlarından kazanç elde edersiniz. Daha sonra dönüştürülebilir tahvilin getirisinden yararlanacaksınız. Aynı zamanda tahvilin uzun pozisyonuna karşı koyacaktır.


    Hisse senedi değeri artar

    Hisse senetlerinin fiyatının yükseldiği ve tuttuğunuz kısa pozisyonun zararla çalışacağı bir senaryo olabilir. İyi olan şey, tahvilleri hisse senedine dönüştürebilmeniz ve hisse senetlerini gerçeğe uygun değerden satabilmenizdir. Bu nedenle, ilk satın alma pozisyonundan kar edersiniz, tahvilleri dönüştürerek zararı hedge edersiniz.


    Tahvilin fiyatı daha yüksektir

    Tahvil değer kazanmışsa, tahvil üzerinde kısa pozisyon almak ve hisse senetlerini satın almak mükemmel bir senaryodur.

    Yükselen hisse senedi fiyatları, satış pozisyonlarından ve kârınızdan bu şekilde elde edebileceğiniz kayıpları dengeleyecektir. Hisse senetleri azalsa bile, hisse senedi ticaretinden kaynaklanan herhangi bir kayıp, yükselen tahvil fiyatlarından daha düşük olmalıdır. Ayrıca, genel kayıpları nötralize etmek için tahvillerde daha fazla alım pozisyonu alabilirsiniz.


    Convertible-Arbitrage-2-1024x671.png.webp

    iShares Dönüştürülebilir Tahvil ETF'si (ICVT) yaklaşık 1,5 milyar dolarlık varlığa sahiptir ve Bloomberg Barclays ABD Dönüştürülebilir Nakit Ödeme Tahvili > 250 milyon dolar endeksini takip etmektedir.
    Fon, daha yüksek likiditesi nedeniyle kısa vadeli tüccarlar arasında popülerdir.


    Artıları ve eksileri


    Dönüştürülebilir arbitraj oldukça basit görünse de, hala riskler var. Dönüştürülebilir arbitraj kullanmanın artılarına ve eksilerine bakalım.

    Artıları Eksileri
    Hedge kayıpları Konvertibl arbitraj, kayıpları
    dengelemek için iyi bir yoldur, çünkü pozisyonlarınız zararda çalışıyorsa tahvil ticareti yapabilirsiniz.
    Konvertibl arbitraj nadirdir
    Dönüştürülebilir tahviller, sunulan kaldıraçtaki azalma nedeniyle artık yaygın değildir.
    Düşük risk
    Bazı riskler söz konusudur, ancak genel olarak, aşırı kaldıraç kullanmamanız koşuluyla düşük riskli bir yatırımdır.
    Pozisyonları
    sürekli ayarlayın Fiyat değişiklikleri nedeniyle, kayıpları sürekli olarak en aza indirmek için pozisyonlarınızı ayarlamanız gerekir.
    Tutarlı performans
    Dönüştürülebilir tahvil fonları tutarlı bir büyüme göstermiştir ve doğru olanı seçerseniz, kısa vadede yüksek likiditeden yararlanabilirsiniz.
    Tahvil ihraççısı riski
    Tahvil ihraççısının tasfiye edilmesi gerekiyorsa, yatırımınızı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız; hisse senedine dönüştürseniz bile, hisse senedinin değeri düşecektir.
    Son düşünceler


    Konvertibl arbitrajdan çıkarılması gereken kritik nokta, fiyat tutarsızlıklarının bugün bile var olmasıdır.
    Risk diğer varlık yatırımlarından daha düşüktür ve fark kısa vadeli olsa bile yeterli verim elde edebilirsiniz. Ancak, belirttiğimiz gibi, fiyatlar sürekli dalgalanıyor.
    Bu nedenle, riskleri en aza indirirken pozisyonlarınızı buna göre ayarlamanız gerekir.

    Ayrıca, portföyünüzde dönüştürülebilir tahvil bulundurmak, piyasalarda öngörülemeyen risklere karşı çeşitlendirmek için mükemmel bir yoldur ve yüksek volatilite mevsimlerinde daha güvenli bir bahistir.

    Tutarlı verim sunan ETF'ler şeklinde mükemmel fonlar vardır. Acemi bir yatırımcı olarak, muhtemelen bu fonlara doğrudan erişemezsiniz.
    Bu nedenle, yatırım yapılacak en iyi fonlar hakkında tavsiyede bulunmak için saygın bir hedge fonu ile imzalamanız önerilir.
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

İşlem Yapılıyor
X