Saf Arbitraj: Kar Elde Etmek Kolay

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47397

    Saf Arbitraj: Kar Elde Etmek Kolay

    Birçok yatırımcı piyasada saf arbitraj kullanarak sürekli olarak muazzam karlar elde ediyor. Warren Buffet erken yaşlardan itibaren yatırım yapmaya başladı ve zaten saf arbitraj stratejileri kullanıyordu.
    Saf arbitraj spekülasyonları basit bir stratejidir ve yatırım alanında uzman olmanıza gerek yoktur. Ancak, bir fırsatın ne zaman ortaya çıktığını ve varlık portföyünüzde nasıl kullanılacağını bilmeniz gerekir.

    Elbette bu basit stratejiden iyi bir kar elde etmek istersiniz, ancak önce ne olduğunu ve ondan nasıl kazanabileceğinizi öğrenmeniz gerekir.
    Peki, saf arbitraj hakkında bilmeniz gereken her şeyi ve neden bugün bundan yararlanmaya başlamanız gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edin.

    Saf arbitraj nedir?

    Bu yöntem, yatırımcıların piyasa akışından yararlanarak kolay ve risksiz kazançlar elde etmelerini sağlar.
    Saf arbitraj sayesinde, yatırımcılar belirli bir varlığı, diyelim ki, New York borsasında daha düşük bir fiyata satın alabilir ve aynı varlığın daha yüksek bir fiyata işlem gördüğü Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda satabilirler.
    Saf arbitraj zar zor inandırıcı gelse de, kar yöntemi sayesinde hayır, yatırımcılara dalgalanan piyasa tutarsızlıklarından para kazanma fırsatları sunuyor.

    Yatırımcılar neden saf arbitraj stratejileri kullanıyor?

    Bu tür stratejilerin birçok avantajı vardır. İşte yatırımcıların saf arbitraj stratejilerini tercih etmelerinin bazı nedenleri:
    • Düşük riskli kâr fırsatı
    Saf arbitraj ile yatırımcılar, piyasa dalgalanmalarından yararlanmak için temel olarak belirli varlıkları aynı anda alıp sattıkları için hızlı ve kolay düşük riskli karlar elde edebilirler.
    • Gelişmiş sistemler arbitraj fırsatlarını yönetir
    Saf arbitraj ticaretinin bazı özellikleri hız, büyük hacimler ve büyük miktarda para içerir.
    Piyasa dalgalanmalarından kar elde etmek için, arbitrajcılar, küçük fiyat değişikliklerini tespit ederek ve hızlı ve sorunsuz karlar için bu etkiye sahip işlemler gerçekleştirerek fırsatları tespit etmek üzere yapılandırılmış güçlü bilgisayar yazılımı kullanırlar.
    • Hedging fırsatı
    Hedging, çoğu yatırımcının kullandığı bir stratejidir ve saf arbitraj, yatırımcılara düşük riskli pozisyonları hedge ederek kayıplarını sınırlama şansı verir.

    Saf arbitraj yatırım stratejileri

    Kolay kar elde etmek için kullanabileceğiniz farklı saf arbitraj stratejileri vardır.


    1. Üçgen arbitraj

    Forex piyasası bazen bir fiyat tutarsızlığı varsa arbitraj için bir fırsat sağlayabilir. Üçgen arbitraj olarak bilinen gelişmiş bir strateji belki de yaygın olarak kullanılmamaktadır.
    Ancak, kazançlı karlar elde edebilir.
    Üçgen arbitraj, üç çift arasında bir fiyat tutarsızlığının olduğu zamandır.
    Ayrıca, üçgen arbitraj, otomatik bir ticaret algoritması ile işlem görürse daha verimlidir.



    Bir örnekle açıklayalım.

    Belirli bir miktarda EUR / USD satın alır veya satarsınız ve bunu EUR / GBP'ye dönüştürürsünüz. Son olarak, EUR / GBP'yi USD / GBP'ye dönüştürün. Genel kazançlar fiyatlardaki farktan kaynaklanacaktır.


    Pure-Arbitrage_-1.jpg.webp

    Örnek olarak, 1 milyon ABD dolarınız olduğunu ve aşağıdaki çiftlerin şu anda aşağıdaki döviz kurunda olduğunu varsayalım:
    EUR/USD = 0,8631
    EUR/GBP = 1.4600
    USD/GBP = 1,6939.
    Bu döviz kurlarıyla bir arbitraj fırsatı vardır ve siz şunları yapmaya karar verirsiniz:
    1. Euro için dolar satmak: 1 milyon dolar x 0,8631 = 863.100 €
    2. Euro satmak lira için: 863.100 € ÷ 1.4600 = £ 591.164.40
    3. Dolar için pound satmak: £ 591,164.40 x 1.6939 = $ 1,001,373
    4. İlk yatırımı nihai tutardan çıkarın: 1.001.373 $ - 1.000.000 $ = 1.373 $
    Bu arbitraj ticaretinden elde ettiğiniz kar 1.373 $ olacaktır (herhangi bir işlem ücreti ve vergi hariç).


    2. Risk arbitrajı

    Birleşme arbitrajı olarak da bilinir ve kurumsal birleşme veya devralma sırasında uygulanabilir.
    Satın alan şirket, hisseleri piyasa değerinden daha düşük bir fiyattan satın almak için prim oranında teklif edecektir.
    Genellikle, hedef şirketin hisse fiyatı satın alma sırasında artacaktır ve anlaşma kapanmadan önce hisse senetlerini satın alırsanız, fiyat artışından kar edebilirsiniz.

    Yatırımcılar bir varlığı mevcut piyasa fiyatından satın aldıklarında ve aynı varlığı açık bir piyasada minimum fiyat farkı için sattıklarında, öncelikle risksiz bir arbitraj stratejisi oluştururlar.


    Pure-Arbitrage_-2-1024x517.png.webp


    Microsoft, LinkedIn'i 2016 yılında satın aldı ve anlaşma 13 Haziran 2016'da kapandı. Birleşmenin sonucu, Microsoft'un hisse fiyatının gün içinde artmasına neden oldu.
    Yatırımcılar, birleşmeden önce Microsoft hisse senetlerini satın almak ve daha sonra daha yüksek bir fiyata satmak için bu tür arbitrajı kullanabilirler.

    Varlık düşükken satın almanız ve fiyat yüksek olduğunda satmanız koşuluyla, bu arbitraj stratejisini kullanarak kar etmeye devam edebilirsiniz.


    3. Nakit gelecekteki arbitraj

    Bu arbitraj, dayanak bir varlığın vadeli işlem sözleşmesini satın almak ve sözleşmenin süresi dolana kadar tutmak için mükemmel bir stratejidir.


    Pure-Arbitrage_-1-1024x522.png.webp



    Bu strateji biraz daha karmaşıktır, ancak bunu açıklamak için bir örnek kullanacağız. Ekim 2021'in sonunda sona erecek olan vadeli işlem sözleşmesine bir örnektir.
    Kâr marjı, sözleşmenin gelecekteki fiyat artışına bağlıdır. Bu nedenle, bu tür arbitraj diğer stratejilerden biraz daha risklidir.

    Bir varlığın 1400 $ 'dan işlem gördüğünü ve bir aylık bir süreye sahip olan gelecekteki sözleşmenin 1500 $' dan fiyatlandırıldığını varsayacağız.
    Ayrıca, varlığın sigorta, depolama ve finansman içeren bir taşıma maliyeti vardır. Ve bunun 20 dolar olduğunu varsayıyoruz.

    Fırsat, varlığı 1400 dolara satın almak ve aynı zamanda vadeli işlem sözleşmesini 1500 dolara satmak olacaktır.
    Daha sonra yatırımı bir ay sonra sözleşme sona erene kadar tutarsınız ve 80 $ (1500 $ - 1400 $ - 20 $) kar elde edersiniz.



    Artıları ve eksileri

    Saf arbitraj kulağa çok kolay gelebilir. Ancak, bu stratejinin artılarına ve eksilerine bakmamız gerekiyor.
    Artıları Eksileri
    Düşük ila sıfır risk
    Saf arbitraj, özellikle diğer yatırım fırsatlarıyla karşılaştırdığınızda, daha az riskli bir yatırımdır.
    • Saf arbitraj o kadar karlı
    değildir Saf arbitraj kağıt üzerinde heyecan verici görünse de, birçok kişi belirli bir varlığın satın alınması ve satılmasıyla birlikte gelen işlem ücretlerini ve vergileri hesaba katmayı unutur.
    Farklı piyasalarda
    dürüstlüğü koruyun Saf arbitraj, farklı pazarlardaki varlıkların fiyatlarının aşağı yukarı aynı kalmasını sağlar.
    Arbitraj fırsatlarının gelmesi kolay değildirGerçek piyasa durumlarında, çok fazla arbitraj fırsatı yoktur. Ayrıca, arbitraj fırsatlarını hızlı bir şekilde tespit etmek için en gelişmiş araçlardan bazılarına erişmeniz gerekir.
    Piyasanın optimum
    bir şekilde çalışmasına izin verir Saf arbitraj, piyasaların optimum bir şekilde çalışmasını sağlar. Arbitrajcılar olmasaydı, hisse senetleri farklı pazarlarda önemli ölçüde farklı fiyatlarla işlem görürdü.
    Riskler önemli ölçüde daha yüksektir
    Kayma, artan spreadler ve ağır komisyonlar olmadan, yüksek kaliteli sipariş yürütme hızla zor bir ideal haline geliyor.
    Son düşünceler

    Dışarıda çok fazla risksiz yatırım yok, ancak karı garanti eden daha az riskli bir yatırım seçeneğiyle ilgileniyorsanız, saf arbitrajı denemek için hayal kırıklığına uğramayacaksınız.
    Saf arbitrajda yeni olsanız bile, stratejinin anlaşılması oldukça kolaydır. Ayrıca, saf arbitrajın tüm önemli satış noktalarını ve dezavantajlarını vurguladık.
    Son düzenleme ozkandonmez; 27-07-2022, 23:44.
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

İşlem Yapılıyor
X