Kripto Balinalarının Piyasayı Manipüle Etmesinin 2 Basit Yolu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47396

    Kripto Balinalarının Piyasayı Manipüle Etmesinin 2 Basit Yolu

    Kripto balinası nedir?

    "Balina" terimi, kripto para birimi topluluğuna dahil olursanız en az birkaç kez duymuş olabileceğiniz bir şeydir.

    A balina tipik olarak yüksek bir net değerdir onlarının büyük bir kısmını kripto para birimlerine koyan kişi.


    Önemli fonları, piyasa eğilimini istedikleri yönde değiştirmelerine izin verir. Bir sonraki pompa için yükleme yaparken yukarı, aşağı gitmesini veya yana doğru işlem yapmasını sağlayabilirler.
    Daha yakından bakalım ve biraz balina izleyelim.


    Piyasadaki manipülatif davranış ve taktiklerinin bir kafiyesi veya nedeni olup olmadığını inceleyeceğiz. Ayrıca, taktiklerinin neye benzediğini ve bu taktiklerin ortalama bir tüccar için fiyat kazançlarına ve kayıplarına nasıl neden olduğunu da inceleyeceğiz.


    "BearWhale" efsanesi


    Bitcoin ile ilk önemli balina olayı 2014 yılına kadar uzanıyor.

    Ünlü balina dublajlı "BearWhale"
    30.000 BTC'lik tüm pozisyonunu satışa çıkarmaya karar verdi. Daha sonra bunu, yatırım kazançlarından yararlanabilmek ve emekli olabilmek için yaptığını söyledi.


    30.000 BTC'nin 300 dolardan satılması için bir sipariş limiti koydu.
    Şimdi, Bitcoin pozisyonu için daha iyi bir satış stratejisi üzerinde çalışsaydı daha fazla para kazanabileceğini fark etti.

    Sağlam bir satış stratejisine sahip olmak yerine, büyük 30.000 BTC satış emriyle büyük bir duvar ördü.


    Bu satış emri Bitcoin topluluğunda önemli bir karışıklığa neden oldu. Neredeyse herkes, Bitcoin'in fiyatını kalıcı olarak düşürmek için daha büyük bir komplo olduğundan endişe duyuyordu.
    Herkes çok savaştı ve tüm satış emrini başarıyla emdi.



    Fiyat Bastırma

    BearWhale'in aksine, diğer bazı balinalar o zamandan beri bazı kripto pazarlarında çok daha stratejik motivasyonlarla dalgalar yarattı. Kripto para fiyatlarını kontrol edebilirler çünkü kripto piyasalarında hala nispeten düşük bir tüccar hacmi vardır.

    Piyasaya ne kadar önemli ve daha sık para akıtılırsa, balinaların piyasayı şu anda olduğu kadar hızlı manipüle etmeleri o kadar zor olacaktır.
    Madeni paraların fiyatını oldukça basit bir şekilde bastırabilirler.
    Diyelim ki balinalar etkili bir duyurunun yakında geleceğini biliyorlar ya da belirli bir fiyat aralığında bir madeni paraya yüklenmek istiyorlar, böylece şu anda olduğundan daha önemli bir konuma sahip olabilirler. Tek yapmaları gereken, kitaplara piyasadaki diğer tüm satış emirlerinden daha düşük olan büyük bir satış emri koymaktır.


    Bu büyük sipariş, diğer satıcıları fiyatlarını düşürmeye zorlayacak, böylece balinanın satış emrinden önce siparişlerini satabilecekler.
    Balina daha sonra diğer tüm satıcıları satış fiyatlarını eskisinden daha da düşürmeye zorlayan muazzam satış emri fiyatını daha da düşürebilir.

    Bu olaylar daha sonra piyasada biraz panik zinciri reaksiyonu başlatır. Balina daha sonra yeterince panik yarattıklarında büyük satış emirlerini piyasadan çekecek ve fiyat,
    istedikleri fiyat noktasında daha fazla para biriktirebilmeleri için olmasını istedikleri yerdedir. Yukarıda açıklanan bu taktik bir "duvar sat."


    Fiyat Pompalama

    Balinalar bir kripto para biriminin fiyatını yapay olarak şişirmek istiyorlarsa, yapmaları gereken tek şey bir satış duvarının tam tersidir. Piyasada olandan daha yüksek fiyatlarla piyasaya büyük satın alma emirleri verdiler. Bu satın alma emri daha sonra teklif sahiplerini tekliflerinin fiyatını yükseltmeye zorlar, böylece satış emirleri satın alma emirlerini doldurur.
    Doğru bir şekilde yürütülürse, bu daha küçük yatırımcılar için FOMO'ya neden olabilir ve fiyatı önemli ölçüde artırabilir.

    Bu pompa taktiği bir satış duvarını başarılı bir şekilde çıkarmak için gerekli olmayan önemli miktarda sermaye gerektirir.
    Bu yüzden bir grup balinanın bu taktiği başarılı bir şekilde uygulamak için bunu birlikte yapması gerekiyor.



    Son

    Başarılı bir şekilde balina izlemeyi öğrenebilirseniz, yaptıkları gibi ticaret yapabilir ve daha yüksek getiri sağlayabilirsiniz. Ayrıca, fiyatı düşürmeye çalışıyorlarsa güçlü "hodl" yapmak da önemlidir.
    Aksi takdirde, balinaları pozisyonunuzu indirimli olarak besleyecek ve piyasayı daha da manipüle etmek için gelecekte onlara daha fazla kaldıraç vereceksiniz.



    Bu taktiklerin düzenlenmiş borsalarda yasadışı olduğunu belirtmek önemlidir. Kripto para dünyası zaman geçtikçe daha fazla düzenlemeyle karşı karşıya kaldıkça, balinaların sonunda piyasayı bu kadar kolay ve kolay bir şekilde manipüle etme güçlerini kaybedeceklerini söylemek güvenlidir.
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

İşlem Yapılıyor
X