LUNA CLASSIC (LUNC) %1,2 Vergi Parametresi Değişikliği Önerisi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47397

    LUNA CLASSIC (LUNC) %1,2 Vergi Parametresi Değişikliği Önerisi

    ALINTI


    Özet
    Bu teklif, ilk olarak 3568 numaralı teklifte (%1,2 yanma için) ve 4159 numaralı teklifte (v22'nin dağıtımı) açıklandığı gibi tüm zincir içi işlemler için vergiyi başlatır. Cüzdanlar ve zincirle etkileşime giren akıllı sözleşmeler arasında gönderme gibi zincir içi faaliyetler için vergiler tahsil edilecek ve yakılacaktır. Bu parametre değişikliği, zincir dışı faaliyetlere (CEX'lerde işlem yapmak gibi) vergi uygulayamaz; ancak, bu ticaret borsalarının sıcak cüzdanlardan soğuk cüzdanlara geçmek gibi kullandıkları mekanizmalara bağlı olarak, bu faaliyet vergilendirilebilir ve yakılabilir ve yakılacaktır. Bu verginin hem teknik hem de ekonomik olarak birçok etkisi vardır. Topluluğun ilerlemeye karar vermeden önce bu artıların / eksilerin tam olarak farkında olmasını istiyoruz.

    Teknik Açıklama
    Terra yönetimine uygun olarak, vergi parametresini mevcut değeri olan 0'dan 0,012'ye (%1,2) değiştirmek için bu teklif oluşturulmaktadır. Vergi, şu anda zincirde bulunan tüm para birimi değerlerine (Luna ve UST dahil) uygulanacaktır.

    Teklif, etkin vergi oranını% 1,2 olarak ayarlamak için hazine "oran min" ve "oran maksimum" parametrelerini 0,012'ye ayarlayacaktır. Vergi tam olarak bu sayıya sabitlenecek. USDR birimlerinde izin verilen toplam vergi sınırı 76670000000000 veya yaklaşık 10 milyon ABD doları olarak belirlenecektir. Sınırsız bir sınır diye bir şey yoktur ve bu nedenle bu sayı, tek bir işlemde işlem gören Lunc'un tüm piyasa değeri için gerekli vergileri kapsayacaktır.

    Ayrıca, "değişim oranı maksimumu" 0.0 olarak ayarlanacak ve vergi oranının blok zincirinin dönemlerinde (yaklaşık bir hafta) değişmesini önleyecektir. Ödül politikası "rate min" ve "rate max" 1.0 olarak ayarlanacak ve "değişim oranı max" 0.0 olarak ayarlanacaktır. Ödül politikası, bunun ne kadarının yakılması gerektiğini ve ne kadarının dağıtılması gerektiğini belirtir. 1.0 veya %100, yeni basılan Luna'nın tamamının derhal yakılması ve dağıtılmaması gerektiğini gösterir.

    Vergi MsgSend'inden
    etkilenen işlemler - Bir cüzdandan başka bir MsgMultiSend'e gönderme - Birden çok gönderenden veya birden fazla alıcıdan gönderme (bir kez vergilendirilir) MsgExecute - paketlenmiş dApp ve akıllı sözleşme işlemleri (her paketlenmiş tx ayrıştırılır ve vergilendirilir)

    MsgSwapSend - Takas ve sonra başka bir cüzdana
    gönderme MsgInstantiateContract - Yeni bir
    akıllı sözleşme oluşturma
    MsgExecuteContract - akıllı sözleşme işlemi

    Örneğin, burada cüzdanlara ve cüzdanlardan birkaç tx'i açıklıyoruz: zincir dışı yasaklamaya binance: vergi yok (bu onları dahili olarak soğuk cüzdana geçmeye zorlamadığı sürece) zincir içi binance'den binance'e: zincir üzerinde vergilendirilen diğer CEX'e
    vergilendirildi: zincir içi vergilendirildi zincir üzerinde: zincir üzerinde vergilendirildi diğer CEX zincir içi: zincir üzerinde vergilendirildi


    : bu bir MsgSend, doğrulayıcıya vergilendirilmiş
    Delege:

    vergilendirilmemiş
    Doğrulayıcıdan unelegate: vergilendirilmemiş Doğrulayıcıdan ödülleri geri çekme: vergilendirilmemiş Yönetim tekliflerine oy verme: vergilendirilmemiş Yeni yönetişim
    önerin: vergilendirilmemiş LUNC'den UST'ye geçiş: şu anda devre dışı, ancak vergilendirilmemiş


    (diğer vergiler geçerli olabilir)

    Yönetişim, staking ve swaplarla ilgili işlemlerin (farklı bir cüzdana göndermeden) bu mekanizma aracılığıyla vergilendirilmediğini unutmayın, örneğin MsgSwap, MsgWithdrawDelegationReward, MsgDelegate, vb. Doğrulayıcılara yetki vermek ve delegasyon ödüllerini geri çekmek vergiye tabi olaylar değildir. UST'den LUNC'ye ve tam tersi şekilde takas bu mekanizma tarafından vergilendirilemez (farklı takas vergisi vardır).

    Vergilendirmenin Lunc
    Artıları üzerindeki etkileri Topluluk odaklı yönetişimin kanıtı zincir üzerinde gerçekleşti Hem LUNC hem de UST
    üzerinde Deflasyonist baskı Yeni perakende yatırımcıları

    çekmede potansiyel kısa vadeli katalizör CEX'ler, zincir üzerinde yürürlüğe girene kadar zincir
    dışı bir yanma düşünmeyecektir.

    Eksileri
    Vergiler uzun vadeli ekonomik faaliyetlere ve zincir içi faydaya potansiyel olarak zararlıdır Vergileri hesaba katmayan mevcut dApp'ler desteklenmeyecektir
    CEX'lerin zincir yakacağının garantisi yoktur Vergi, kalan likiditeyi vergi
    vermeyen CEX'lere zincir

    dışı itebilir Yeni VC / fon yatırımcılarını çekmede potansiyel caydırıcı

    Terra Station Cüzdanının Durumu
    Resmi TerraStation, Tarayıcı, Uygulama vergiyi desteklemez. Bu, vergi gerektiren işlemlerin "çok az ücret" ile başarısız olacağı anlamına gelir. Terra Rebels, cüzdanlarda, web sitesinde ve uygulamalarda gerekli değişiklikleri kodladı ve terra-money github'ına çekme istekleri yayınlayacak. En az direnç gösteren yol, TFL'nin bu değişiklikleri kabul edip birleştirmesi olacaktır.

    TFL'nin resmi cüzdandaki bu değişiklikleri kabul etmemesi durumunda, Terra Rebels bu değişiklikleri etkinleştirmek için resmi olmayan bir web sitesi, masaüstü uygulaması ve mobil uygulama sunmaya hazırdır. Uygulama mağazası doğrulama işlemi belirsiz bir süre alır. Mobil uygulamanın vergi değişikliği için zamanında hazır olup olmayacağı bilinmiyor ancak masaüstü ve web sitesi hazır olacak.

    Kritik dApps
    Pros Terraswap ve Astroport'un
    Durumu vergiyi desteklemeyi taahhüt etti.
    Tüm yeniden alma uygulamaları beklendiği gibi çalışmalıdır (temsilci seçme işlemi vergiye tabi değildir)

    NFT'lerin
    Eksileri Durumu bilinmemektedir.
    Ankraj ve Köprü zaten durduruldu (vergiyle ilgili değil).

    Zaman Çizelgesi
    Teklif tartışmaya açıktır ve tartışmalar tamamlandıktan sonra sunulacaktır. Zamanlama TFL desteğine bağlıdır. Vergi oranının yürürlüğe girmesi için bir çağın geçmesi gerekiyor. Her çağ 100.800 blok sürer. Bu nedenle, TFL'nin 5 Eylül'den önce Terra Station cüzdanı için çekme taleplerimizi kabul etmesi ve birleştirmesi durumunda potansiyel dönem hedefi 93'tür (blok yüksekliği 9.374.400, yaklaşık 13 Eylül, parametre teklifi 6 Eylül'de sunulmuştur). Aksi takdirde, hedef çağımız 94'tür (blok yüksekliği 9.475.200), 20 Eylül'de veya civarında, 12 Eylül'de sunulan bir parametre önerisi ile. Resmi olmayan masaüstü ve web sitesi cüzdanını şu anda yayınlayacağız. Mobil uygulama şu anda hazır olabilir veya olmayabilir.

    Verginin analizi ve etkinliği her üç ayda bir raporlanacak ve değerlendirilecektir.


    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

İşlem Yapılıyor
X