Bitcoin madenciliği nasıl yapılır

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47397

    Bitcoin madenciliği nasıl yapılır


    Bitcoin kriptomolerin altını olarak kabul edilse de, zihninizde görselleştirebildiğiniz yaratıcı görüntü gerçeklikten uzaktır ve bugün nedenini açıklayacağım.

    Bu arada, madencilik imajını süper güçlü donanım makinelerini destekleyen büyük raflarla değiştirmeye çalışın ve ...

    İşte buradasınız, bitcoin madenciliğinin fantastik dünyasına fırlatıldınız. Yani, bitcoin madenciliğini ve ondan nasıl para kazanılacağını öğrenmekle ilgileniyorsanız, okumaya devam edin.



    Bitcoin madenciliği yapmak ne anlama geliyor?


    Bitcoin madenciliğini, karmaşık matematiksel bulmacaları çözme görevi olan yüksek güçlü bilgisayarlar tarafından yürütülen yeni bitcoinler oluşturma süreci olarak tanımlayabiliriz.

    Bitcoin madenciliği, Bitcoin'in dayandığı işlemleri takip etmek, ağı korumak ve Bitcoin'deki her işlemi işlemek için gereklidir.




    Bitcoin madenciliği nasıl çalışır?

    minare-bitcoin-come-funziona.jpg

    Bitcoin madenciliği sayesinde, blok zincirinin blokları oluşturulur. Bu işlem, bitcoin'de yapılan işlemleri işlemek ve doğrulamak için tasarlanmıştır.

    Blok zincirine her blok eklemek istediğinizde ve madencilerin bilgisayar bulmacasını çözmesi gerektiğinde, bunu başarmak için belirli bir süreye ve belirli bir işlem gücüne ihtiyacı vardır.

    Aslında, ağın kuralları, matematiksel problemi çözmenin zorluğunun, her 10 dakikada bir 1 bloğun çıktısını koruyacak şekilde ayarlanması için ayarlanır.
    Madenci madencilik faaliyetine ne kadar çok katılırsa, bir blok oluşturmadaki zorluk o kadar büyük olur.

    Zorluk ne kadar yüksek olursa, blok zinciri o kadar az savunmasız olur ve ağa saldırmak ve potansiyel bir saldırganın onu tehlikeye atmasına izin vermek o kadar zor olur.
    Kısacası, madenciler Bitcoin ağını korurlar.

    Ne kadar çok madenci çıkarırlarsa, ağ o kadar güvenli olur.


    Bu nedenle, blok zincirinin bakımında ve blokların yapımında işbirliği yapan madencilere, yeni Bitcoin'ler ve belirli işlem ücretlerinden oluşan bir ödül verilir.

    Aslında, madenciler için bir ödülden bahsettiğimizde, çift tür bir ödülü kastediyoruz:
    • Bir yandan, madenci, ağ tarafından kararlaştırılan bir dizi yeni oluşturulan bitcoinden bir bonus alır (madencilere bağışlanan bitcoinlerin değeri, her 210.000 blok için yarıya indirilecektir; ayrıca bakınız Bitcoin Halving).
    • Öte yandan, madenciler tarafından onaylanan işlemler için bir komisyon alır.

    Bu nedenle, geçerli bloklar üretmek için kullanılan işlem gücü ve bitcoinlerin çıkarılması, BITCOIN MINING'in faaliyetini oluşturur.

    İşlem veritabanının bakımı için öneminin yanı sıra, madencilik aynı zamanda bitcoinlerin bitcoin ekonomisindeki insanlara yaratıldığı ve dağıtıldığı mekanizmadır.
    Ağın standartları, önümüzdeki yüz yıl içinde toplam 21 milyon bitcoin oluşturulacak şekilde belirlenmiştir. Bu, bitcoin sayısının sınırlı olduğu anlamına gelir.



    Adım adım Bitcoin madenciliği nasıl yapılır

    bitcoin-mining-rig.jpg


    Artık bitcoin madenciliğinin bu aktiviteyi yapan madenciler için bir fayda olduğunu gördüğünüze göre, bitcoin madenciliğini de denemek istiyorsanız, bunu yapabilirsiniz. Ancak, düşündüğünüz kadar kolay ve karlı değil.

    Madenci olmak, madencilik faaliyetlerini hızlandırmak ve büyük 'madencilik çiftlikleri' (birlikte çalışan çok sayıda madencilik ekipmanına sahip yerler) ile rekabet etmek için giderek daha karmaşık makineler kullanıldığından, son yıllarda çok zor bir görev haline geldi. İkincisi genellikle güçlü cihazlarla donatılmıştır ve aynı zamanda ucuz elektriğe sahip oldukları yerlerde bulunurlar (bir örnek, bitcoin madencilik çiftliklerinin en büyük konsantrasyonlarının bulunduğu Çin'dir).

    Ancak, bitcoinleri çıkarmaya çalışmak ve tarihteki ilk kriptonun blok zincirine katkınızı vermek istiyorsanız, size nasıl başlayacağınızı açıklayacağım.


    1. ADIM: BITCOIN CÜZDANINIZI HAZIRLAYIN


    Madencilik faaliyetinizden kazandığınız bitcoinleri almak için, küçük servetinizi tutacağınız cüzdan olarak da bilinen sanal bir cüzdanınız olmalıdır.

    Ne tür bir cüzdan kullanacağınızı bilmiyorsanız, bitcoinlerinizi tam olarak kontrol etmenizi sağlayan bir cüzdan kullanmanızı öneririm. Bunu bilmiyor olabilirsiniz, ancak ücretsiz cüzdanlar sunan birçok site kripto para birimlerinizin kontrolünü elinde tutar ve bu platformlarda tuttuğunuz para üçüncü taraflara emanet edilir.

    Bu yüzden bitcoinlerinizin tek sahibi olmak için kullandığınız bir Bitcoin cüzdanı kullanmanızı öneririm. Henüz yapmadıysanız, Bitnovo bitcoin cüzdanını denemenizi öneririm.


    2. ADIM: BITCOIN MADENCILIĞI YAPMAK IÇIN BIR DONANIM EDININ


    Telefonunuzu veya dizüstü bilgisayarınızı kullanarak bitcoin çıkarabileceğinizi düşünüyorsanız, yılda bir avrodan daha az kazanmak ve fahiş elektrik faturaları almak istemiyorsanız, bu artık bugün mümkün değildir.

    Aslında, bir GPU kullanımı yıllardır en az önerilen uygulama olmuştur.

    Bitcoin madenciliği yapmak için bir ASIC madenciliğine, yani bitcoin madenciliği için özel bilgisayarlara ihtiyacınız olacak.

    ASIC (Uygulamaya Özel Entegre Devre), CPU, GPU veya diğer bileşenleri kullanan geleneksel madencilerden daha yüksek hız ve güçte bitcoin madenciliği yapmayı sağlayan belirli bir kullanım için yapılmış bir devredir.

    Ayrıca GPU'lardan daha az güç tüketen daha enerji verimlidirler.

    Aslında, ASIC yongaları işlemleri tipik bir GPU yığınından 100 kat daha hızlı işler.

    Tek dezavantajı, inşaat maliyetlerinin oldukça yüksek olmasıdır.

    Bitcoin madenciliği için en yeni en iyi donanımlar arasında şunları buluyoruz:

    – Antminer S19 Pro

    Bitmain S19 Pro, 110 th / s içeren ve 3250 W güç tüketimine sahip inanılmaz bir hashing.

    – Antminer T19

    Haziran 2020'de piyasaya sürülen ve Bitmain tarafından üretilen bu model, Antminer S19 PRO'nun fiyatı ile hash gücü arasında bir orta yol bulmak amacıyla tasarlandı.

    T19, 3150 W güç tüketimiyle 84 TH/s sunarak S19 Pro'ya daha ekonomik ve verimli bir alternatif olmasını sağlar.

    – Antminer S17+

    Mart 2019'da dağıtılan bu sistem, yaklaşık 2680 watt güç tüketimi ile Bitmain'in en popüler madencilerinden biridir.

    – MicroBT M30s ++

    Şirketin web sitesinde yeni hash kralı olarak sıralanan şirket, rakip madencilerde görülen yeni 7 nanometre çipler yerine 12 nanometre çipler kullanıyor. 112 Th/s'ye ulaşır ve 31 Joule/TH'de son derece verimlidir.


    3. ADIM: BIR MADENCILIK HAVUZU SEÇIN


    Bilgisayarınızın gücünü kullanarak solo madencilik yapmayı düşünmüyorsanız, ki bu zorluğu ve yüksek maliyeti nedeniyle tavsiye etmem, madencilik donanımına sahip olduktan sonra
    katılmak için bir madencilik grubu aramanız tavsiye edilir.


    Bir madencilik havuzuna katılmak neden daha uygun?

    Çünkü bir madencilik grubuna katıldığınızda, hash oranınızı tüm grupla paylaşırsınız. Havuz bir blok bulduğunda, havuza katkıda bulunduğunuz güç yüzdesine göre ödeme alırsınız.
    En popüler madencilik havuzları arasında: Poolin, F2pool, BTC.com, Antpool, Viabtc.



    4. ADIM: BIR BITCOIN MADENCILIK YAZILIMI EDININ



    Bitcoin madencilik yazılımı, madencilik donanımınızı istediğiniz madencilik havuzuna nasıl bağladığınızdır.

    Yalnız bir madenciyseniz, madencilik yazılımı Bitcoin madencinizi blok zincirine bağlar.

    Bir havuzla madencilik yaparsanız, yazılım sizi madencilik havuzunuza bağlayacaktır.

    Bulut madenciliği kullanıyorsanız, bir madencilik yazılımına ihtiyacınız yoktur.

    Çıkarma yazılımı Mac, Windows ve Linux için kullanılabilir.

    Aşağıda size en iyi Bitcoin madencilik yazılımlarından bazılarını göstereceğim.

    MultiMiner: Kullanım kolaylığı için önerilir.

    BFGMiner: özelleştirme imkanı sunduğu için önerilir.

    Easyminer: Çok amaçlı kullanım için en iyi GUI ön ucu olarak kabul edilir.

    Awesome Miner: Madenciliğin merkezi yönetimi için idealdir.



    5. ADIM: BITCOIN MADENCILIĞININ KÂRLI OLDUĞUNDAN EMIN OLUN


    Bitcoin madenciliği ekipmanınızı kurduktan ve katılmak için madencilik grubunu seçtikten sonra, bitcoin madenciliğinin değerli olup olmadığını öğrenmenize yardımcı olacak
    WhatToMine.com gibi bir madencilik karlılık hesaplayıcısı kullanmanızı öneririm.

    Bir hobi olarak Bitcoin madenciliği, ucuz elektriğiniz varsa ve en iyi ve en verimli Bitcoin madencilik donanımını elde edebiliyorsanız, hala eğlenceli ve hatta karlı olabilir...

    Bununla birlikte, bitcoin madenciliği tek başına bugün kar elde etmek için gerekli olan fahiş elektrik ve ekipman maliyetleri için ideal değildir.

    Bu nedenle,ilk bitcoinlerinizi almak istiyorsanız, size verebileceğim en iyi tavsiye, işlem çok daha kolay ve hızlı olduğu için bunları kripto para alıp satmaya adanmış bir sayfa aracılığıyla satın almaktır.

    Henüz yapmadıysanız, Bitnovo'da bitcoin (BTC) veya diğer kriptomonileri satın almanın en kolay ve en pratik çözüm olacağını hatırlatırım.

    Web'lerinde veya ücretsiz uygulamalarında, satın almak için cryptomonnea'yı seçmeniz, cüzdan numarasını girmeniz ve tercih ettiğiniz ödeme yöntemini seçmeniz yeterlidir.

    Blok zincirindeki işlemi onayladıktan birkaç dakika sonra, bitcoinleriniz cüzdanınıza ulaşacaktır.
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

İşlem Yapılıyor
X