CoinShares'ten Meltem Demirors, Kripto Yorgunluğu, Evrimsel Kripto Gelişimini İleride

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47397

    CoinShares'ten Meltem Demirors, Kripto Yorgunluğu, Evrimsel Kripto Gelişimini İleride

    496426cdc38d227e092ead1e1321d7f7___media_library_original_2880_1618.jpg

    Resim : CoinShares


    Halka açık dijital varlık yöneticisi CoinShares'in baş strateji sorumlusu Meltem Demirors, kripto para birimi endüstrisinin evini düzene sokması ve düzenlemeleri benimsemesi çağrısında bulundu.

    Chain Reaction podcast'inde yaptığı konuşmada, kripto piyasası katılımcılarının, özellikle de kendilerini "Bitcoin maksimalistleri" olarak tanımlayan insanlar ile diğer blok zincirlerinin sadık destekçileri olan diğerleri arasındaki iç çatışmanın sona ermesi gerektiğini belirtti.

    Bu kutuplaşmanın sektöre herhangi bir iyilik yapmadığını belirtiyor. Bunun nedeni, "kriptonun arkasındaki ideolojik coşkunun" evrimleşmesi ve varlık sınıfı daha fazla popülerlik kazandıkça gelişmeye devam etmesidir. Birçok piyasa katılımcısı, hükümetteki şüphecilik ve başlangıçta paralarının kontrolünü geri alma arzusu nedeniyle Bitcoin'e yönelirken, kripto şu anda çok daha nüanslı kullanım durumlarına sahip.
    "Politikayı içerir, kurumları içerir ve eğitimi ve diğer birçok karmaşık kültürel ve toplumsal faktörü içerir. Bence hala o büyük bükülme noktasına ulaşmadık. Ve bence gerçekleşmesi muhtemelen biraz zaman alacak, "dedi Demirors.


    Buna dayanarak, Digital Currency Group'un (DCG) eski iki numarası, Bitcoin ve kriptonun endüstrinin kurumlarla ve düzenleyicilerle işbirliği yapması gereken yere evrilmesini tavsiye etti.
    "Bitcoin ve kripto para birimlerinin benimsenmesi için kurumlarla işbirliği yapmamız gerektiğini kabul ettik. Ayrıca, düzenleyici ortamın belirli davranış türlerini gerektirdiğine dair artan bir farkındalık olduğunu düşünüyorum "diye ekledi.


    Demirors, bu duruşu sürdüren tek kripto piyasası devi değil. Binance ve FTX'in kurucuları Changpeng Zhao (CZ) ve Sam Bankman-Fried (SBF), kripto ve blockchain teknolojisinin benimsenmesinin ana akım haline gelmesi için düzenleyicilerle işbirliğinin gerekli olduğunu belirtti.


    Kripto düzenleyici ilgiyi çekiyor


    Kripto endüstrisi düzenlemelere daha açık hale gelirken, düzenleyiciler de varlık sınıfına daha fazla ilgi gösteriyor. Küresel olarak, finansal gözlemciler ve piyasa düzenleyicileri, kripto pazarının ve endüstrisinin aşırılıklarını içermek için düzenlemeler üzerinde çalışıyorlar.

    Avrupa'da AB, Bloomberg tarafından bildirildiği üzere 27 ülkede sektörü düzenleyecek olan Kripto Varlıkları Piyasaları (MiCA) yasaları konusunda nihai anlaşmalara vardı. 2024'te yürürlüğe girmesi amaçlanan bu kurallar, token ihraççıları, VASP'ler ve stablecoin'ler için düzenleyici netlik sağlayacaktır.

    ABD'de, kapsamlı kripto düzenlemeleri Kongre'den geçerken, SEC, piyasa katılımcılarını mevcut güvenlik yasalarını benimsemeye çağırdı. Son zamanlarda yapılan açıklamalarda, SEC başkanı Gary Gensler, kripto firmalarının gelip operasyonlarını SEC'e kaydetmeleri gerektiğini yineledi.
    Ekli Dosyalar
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

İşlem Yapılıyor
X