Kriptoda Fibonacci Geri Çekilme ile Nasıl İşlem Yapılır: OZMENA dan Kılavuz

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47396

    Kriptoda Fibonacci Geri Çekilme ile Nasıl İşlem Yapılır: OZMENA dan Kılavuz

    Tarih boyunca, bilim adamları görünüşte düzensiz piyasa davranışını tahmin etmemize yardımcı olacak çeşitli yollar araştırdılar. Bu nedenle, Fibonacci geri çekilmesi genellikle bir piyasa eğilimi
    değişimini tahmin etmek için en popüler yöntemlerden biri olarak ortaya çıkmaktadır.

    Bu yazıda, Fibonacci ticaretinin temellerini öğreteceğiz. Bu amaçla, Fibonacci geri çekilme sayılarının arkasındaki anlamı açıklayacağız.
    Ek olarak, ücretsiz Fibonacci geri çekilme aracımızı kullanarak kripto Fibonacci geri çekilmesini nasıl çizeceğinizi göstereceğiz. Daha da önemlisi, kripto pazarlarında gerçek dünyadaki
    Fibonacci geri çekilme örneklerini kullanarak otomatik Fibonacci geri çekilme aracını uygulamayı öğreneceksiniz.

    Bu makaleyi okuduktan sonra, otomatik Fibonacci geri çekilme göstergesinin sizin için hiçbir sırrı olmayacaktır. Kendi Fibonacci geri çekilme günü ticaret stratejilerinizi oluşturabilecek
    ve piyasa giriş ve çıkışlarını yerleştirebileceksiniz. Ancak, Fibonacci ticareti uygulamalarına daha derinlemesine girmeden önce, Fibonacci geri çekilmesinin ne olduğu ve nasıl keşfedildiği
    hakkında kısa bir giriş ile başlayalım.



    Fibonacci Retracement Nedir?


    Fibonacci geri çekilmesinin ne olduğunu anlamak için, önce sizi Fibonacci sayı dizisiyle tanıştırmamız gerekir.

    Fibonacci geri çekilme anlamı aşağıdaki sayı serilerinden türetilmiştir: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, vb. Burada, her sayı önceki iki sayının toplamıdır.

    Fibonacci geri çekilmesinin açıklanması için, her sayıyı bir sonrakine bölebilir ve% 68.1'lik bir oran elde edebiliriz. Sağdaki iki numaraya böldüğümüzde,% 38.2 elde ederiz.

    Son olarak, bir sonraki oran% 23.6'ya eşittir.

    12. yüzyılda, Leonardo Pisano (daha çok Fibonacci olarak bilinir), bu dizinin doğada yaygın olduğunu fark etti. Doğal olarak deniz kabukları, takımyıldızları, çiçekler vb.
    Oluşturan spiral şekillerde bulunabilir. Daha da önemlisi, Fibonacci geri çekilmesinin insanların nasıl davrandığını da etkilediğine inanılmaktadır.
    Anlatımızda, fiyatların kripto pazarında nasıl dalgalanabileceği için geçerlidir.

    Bunu başarmak için, tüccarlar grafikte Fibonacci salıncak yüksek salıncak düşük fiyat noktalarını seçerler.


    How-to-Trade-with-Fibonacci_1.jpg



    Yukarıda belirtilen %68,1, %38,2 ve %23,6'lık oranlar, bu noktalar arasında yatay çizgiler oluştururken, iki ek seviye daha %50 ve %76,4'tür. Bu kripto Fibonacci hatları,
    fiyatın trend dahilinde tersine dönmesinin muhtemel olduğu fiyat seviyelerini sağlar. Ayrıca, fiyatın durma ve destek veya dirençle karşılaşma olasılığının daha yüksek olduğu seviyeler sağlarlar.

    % 50 ve% 76.4'lük iki ek seviye, Fibonacci formülü tarafından sağlanmasa bile, tüccarlar tarafından eklenir. Bunun nedeni, tarihsel olarak, fiyat eğilimlerinin bu seviyelerde de destek ve
    direnç bulma eğiliminde olmasıdır. Sonuç olarak, bunları grafiğinizdeki Fibonacci seviyelerine eklemek, piyasa girişleri veya çıkışları için daha fazla bilgi sağlayabilir.

    Ancak Fibonacci geri çekilmesi doğru mu ve kripto ticaretinde salıncak yüksek salıncak düşük Fibonacci'ye güvenmeli misiniz? Bu soruyu cevaplamak için,
    önce Fibonacci geri çekilmesinin pratikte nasıl kullanılacağını açıklayalım.


    Fibonacci Geri Çekilme Aracı Nasıl Kullanılır?


    Fibonacci geri çekilme aracını nasıl kullanacağınızı öğrenmek için, yukarıda belirtilen Fibonacci kripto oranları tarafından sağlanan satırları nasıl okuyacağınızı anlamanız gerekir.

    Fibonacci geri çekilmesini kullanmak caziptir, çünkü Fibonacci geri çekilmesinin nasıl düzgün bir şekilde kullanılacağına dair belirlenmiş kurallar yoktur.
    Sadece biri yüksek diğeri düşük olmak üzere iki nokta seçmeniz gerekir. Bir fiyat trendinde sizinle alakalı görünen herhangi bir nokta referans olarak kullanılabilir.
    Aşağıdaki Bitcoin örneğinde, 1 haftalık grafik için referans noktası olarak yıllık en yüksek ve yıllık en düşük seviyeleri seçtik.


    How-to-Trade-with-Fibonacci_2.jpg



    Dahası, Fibonacci geri çekilmesi için en iyi zaman dilimi yoktur. Bunun nedeni, Fibonacci geri çekilme ticaretinin hem kısa hem de uzun işlem aralıklarında kullanılabilmesidir.
    Bununla birlikte, daha uzun zaman dilimlerindeki kripto Fibonacci geri çekilmeleri, daha kısa zaman dilimlerindekilerden daha güçlü trend göstergeleri sunacaktır.

    Ve kendinize soruyorsanız: "Fibonacci geri çekilmesi işe yarıyor mu?", cevap evet. İlginç olan, Fibonacci geri çekilmesinin neden işe yaradığının ana nedenlerinden birinin
    göstergenin popülaritesi olmasıdır. Yatırımcılar aynı destek ve direnç çizgilerini izler ve aynı sonucu beklerler, bu da kendi kendini gerçekleştiren tahminlerle sonuçlanır.

    Bununla birlikte, Fibonacci geri çekilmesinin ne zaman kullanılacağına dair doğru fırsatı bulmak bir ticaret deneyimi meselesidir. Fibonacci geri çekilme kriptosu geçmişe
    bakıldığında açık görünebilir, ancak bu seviyelerle ilgili olarak kendinden emin işlemler yapmak akıllara durgunluk verebilir.

    Öyleyse, bir sonraki Fibonacci geri çekilmesini nasıl okuyacağımızı keşfedelim.


    Fibonacci Retracement Nasıl Okunur?


    GoodCrypto gibi ticaret uygulamalarında, kriptodaki Fibonacci'nin en yaygın oranları, aralarında aşağıdaki seviyelerle 1 ila 0 arasında bir ölçekte temsil edilecektir: 0.786, 0.618, 0.5, 0.382 ve 0.236.
    Bu Fibonacci numaraları ticaret hatlarını anladıktan sonra, Fibonacci geri çekilme seviyelerini oldukça zahmetsizce nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

    0.618 oranının Fibonacci geri çekilmeleri ile işlem yapmak için özellikle önemli olduğunu belirtmekte fayda var. Buna "altın oran" denir ve tüccarlar genellikle bunu
    büyük bir trend desteği / direnç seviyesi olarak görürler. Fiyat bu seviyelerden birine ulaştığında, trendin devam etmesini veya tersine dönmesini bekliyoruz.



    Fibonacci Retracement ile Nasıl İşlem Yapılır?


    Artık bir grafikte Fibonacci geri çekilmesini nasıl okuyacağınızı bildiğinize göre, Fibonacci geri çekilmesi ile nasıl işlem yapacağınızı göstererek devam edelim. Fibonacci geri çekilme
    ticareti yapmanın en iyi yolu, geri çekilme seviyelerini yakından gözlemlemektir.

    Aşağıdaki örnekte, düşüş eğiliminde bir Bitcoin grafiğimiz var. Fibonacci geri çekilmesinin nerede kullanılacağını bilmek için, bu eğilimdeki en yüksek ve en düşük noktaları seçin.
    Bu durumda, Fibonacci geri çekilmesi için seçilen zaman dilimi 1 gündür.

    Fiyatın 0,382 (51.463 $) altına inmesi, düşüş trendinin devam ettiğinin bir işareti olabilir. Böylece, fiyat keskin bir şekilde 0.236'ya doğru düşebilir ve yatırımcılara kısa bahisler koymaları için sinyal verebilir.

    How-to-Trade-with-Fibonacci_3.jpg



    Fiyat 0.236 çizgisine ($ 47,296) ulaştığında, tüccar kısa pozisyonu ~% 8'lik bir kazançla güvenle kapatabilir.

    Bu, Fibonacci geri çekilmeleriyle nasıl işlem yapılacağına dair kaba bir örnektir. Fibonacci geri çekilmesinin nasıl ticaretini yapacağımız konusunda makalemizde daha da genişleyeceğiz.
    Ancak önce, https://tr.tradingview.com/ gibi sitelerdeki ücretsiz Fibonacci geri çekilme aracını kullanarak Fibonacci geri çekilme seviyesini nasıl ekleyeceğinizi öğrenmeniz gerekir.


    Fibonacci Geri Çekilme Seviyeleri Nasıl Kurulur ve Çizilir? (Kripto Varlıklarıyla Örnek Alındı)


    Fibonacci retracement'i nasıl yerleştireceğinizi hala merak ediyorsanız, bir tedavi için hazırsınız demektir. Fibonacci geri çekilme seviyelerini çizmek, https://tr.tradingview.com/ gibi
    sitelerdeki ücretsiz Fibonacci geri çekilme aracı ile tamamen kolaylaştırılmıştır. Deneme yanılma yoluyla öğrenmeniz gereken tek şey, Fibonacci geri çekilmesinin nereye yerleştirileceğidir,
    çünkü Fibonacci geri çekilmesinin
    doğru bir şekilde nasıl çizileceğine dair özel bir kural yoktur. İlgili bir yüksek ve düşük fiyat seçmek, işlem yaptığınız zaman dilimine bağlı olarak başlangıç noktanız olmalıdır.

    Diğer taraf dan bu makalede faydalandığımız https://goodcrypto.app/
    kullanarak Fibonacci geri çekilmesinin nasıl çizileceğine dair rehberimize devam edelim. İlk olarak, uygulamayı açın ve Fibonacci seviyeleri kriptosunu okurken okunabilirlik amacıyla tam ekran moduna geçirin.

    How-to-Trade-with-Fibonacci_3-1.jpg




    Tam ekrana geçtikten sonra, entegre Fibonacci geri izleme çizgileri aracını kullanarak Fibonacci geri çekilmenizi çizmeye devam edebilirsiniz. Bu Fibonacci geri çekilme grafiği aracına
    erişmek için, ortasında kare ve çarpı işareti olan simgeye tıklayarak çizim araçlarını etkinleştirin.​​

    How-to-Trade-with-Fibonacci_4.jpg


    Ardından, Fibonacci geri çekilme düzeylerini grafiklendirmek için Gann ve Fibonacci geri çekilme aracı kriptosunu genişletin. Üstten 3. araç simgesine tıklayın ve "Fib geri çekme" aracını seçin.
    Alternatif olarak, web uygulamasını kullanıyorsanız Fibonacci geri çekilme seviyeleri göstergesini etkinleştirmek için Alt+F kısayolunu kullanabilirsiniz.

    How-to-Trade-with-Fibonacci_5.jpg



    Fibonacci geri çekilmesinin nasıl yerleştirileceğine dair bir sonraki adımınız, grafiğinizde yüksek ve düşük bir nokta seçmektir. Bizim durumumuzda,
    Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 doları seçeceğiz. Düşük nokta referansımız, Eylül 2021 ve Ocak 2022'nin 39.470 $ 'lık düşük seviyeleri olacaktır.
    Fibonacci geri çekilme tablosunu çizmek için tüm zamanların en yüksek noktasından en düşük noktalara tıklayıp sürüklemeniz yeterlidir.

    2022-03-06-12.53.32.jpg
    Son düzenleme ozkandonmez; 05-10-2022, 15:34.
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47396

    #2
    Bu, son derece popüler 50 Fibonacci geri çekilme seviyesi de dahil olmak üzere en yaygın Fibonacci geri çekilme seviyelerini yerleştirmenize izin verecektir.
    Bu seviye, makalenin başlarında açıkladığımız gibi oranların hesaplanmasıyla elde edilmese de, 0,5 seviyesinde bir Fibonacci geri çekilme seviyesi ayarlamak çok yararlı olabilir.
    Genellikle trend içinde güçlü bir destek / direnç görevi görür ve bu Fibonacci geri çekilme seviyesini özgürce kullanmalısınız.

    Grafik için Tradingview'i kullanırsanız, Trading View Fibonacci geri çekilmesinin tam olarak aynı şekilde çalıştığını unutmayın.


    Fibonacci Сalculator: Fibonacci Geri Çekilmesi Nasıl Hesaplanır?


    Fibonacci geri çekilme düzeylerini hesaplamak için, bir Fibonacci geri izleme hesaplayıcısı kullanabilir veya aşağıdaki Fibonacci geri izleme formüllerini kullanabilirsiniz:
    • Yükseliş trendi Fibonacci geri çekilme sayıları = Yüksek fiyat - ((Yüksek fiyat - Düşük fiyat) * yüzde).
    • Düşüş trendi geri çekilmesi = Düşük fiyat + ((Yüksek fiyat – Düşük fiyat) * yüzde).

    Neyse ki, GoodCrypto uygulamasındaki otomatik Fibonacci geri çekilme göstergemiz sizin için varsayılan oranları ve seviyeleri otomatik olarak ayarlayacağından,
    Fibonacci geri çekilmesini nasıl hesaplayacağınızı asla öğrenmenize gerek kalmayacak. Dahası, aşağıdaki Omnicalculator bağlantısı sizi sizin yerinize zor işi yapacak
    bir Fibonacci geri çekilme seviyeleri hesaplayıcısına yönlendirecektir.

    Artık Fibonacci geri çekilmesinin nasıl hesaplanacağına dair yönteme sahip olduğumuza göre, Fibonacci modeli kripto ticaretinin bazı pratik örneklerini inceleyelim.



    Kripto Örnekleri ile Fibonacci Ticaret Stratejileri


    Son olarak, size Fibonacci ticaret stratejisi hakkında bilgi verdiğimiz makalemizin etine geçiyoruz. Aşağıda, güvenilir piyasa girişleri ve çıkışları yapmak için
    Fibonacci günlük ticaret stratejileriniz olarak kullanabileceğiniz çeşitli Fibonacci geri çekilme ticaret stratejilerini inceliyoruz. Her biri farklı koşullarda uygulanabileceğinden,
    tek bir en iyi Fibonacci ticaret stratejisi olmadığını unutmayın.



    Fibonacci Retracement vs Uzantı Ticaret Stratejileri: Kullanım Örnekleri


    Daha önce Fibonacci geri çekilme stratejisini ele almış olsak da, Fibonacci geri çekilme ve uzatma kavramına henüz değinmedik. Fibonacci uzantıları, fiyat trendden çıktığında,% 100'ün
    ötesinde çıkış pozisyonlarını belirlemek için çok kullanışlıdır. Fibonacci uzantısı ve geri çekilme oranlarını elde etmek için, normal oranları% 100'e ekliyoruz,
    bu da bize 1.236, 1.382, 1.5, 1.618 vb. Veriyor.

    Bir düşüş trendinde fiyat hedeflerini belirlemenize nasıl yardımcı olabileceğini görmek için bir Fibonacci uzantısı ve geri çekilme örneğine bir göz atalım. Aşağıdaki grafikte,
    Fibonacci alt seviyemizi ETH / USD için 3.600 $ 'lık büyük bir destek çizgisine yerleştirdik.


    How-to-Trade-with-Fibonacci_6.jpg

    Fibonacci uzantıları, fiyatın bu destek hattını bozması durumunda bize fiyat hedefleri sağlar. Bu durumda, trend 1.236 (3.260 $) ve 1.382 (3.100 $) hedefleriyle desteği kırdıktan sonra
    tüccar kısa pozisyonlar açabilir. Bu özel durumda, 1.382 seviyesi, Fibonacci uzantıları teorisini doğrulayan fiyattan güçlü bir destek görevi gördü. Bu seviyelerden bir sıçrama durumunda,
    tüccar varlıkları geri satın alabilir ve önceki Fibonacci geri çekilme seviyesine doğru fiyat dalgalanmasından kar elde edebilir.


    Düşüş Trendi ve Yükseliş Trendi Fibonacci Geri Çekilme Ticaret Stratejisi


    Daha önce de belirtildiği gibi, düşüş trendi veya yükseliş trendi Fibonacci geri çekilmesi ticareti yaparken, seviyeler size çok önemli destek ve direnç seviyeleri sağlayacaktır.
    Bununla birlikte, Fibonacci geri çekilmesini yükseliş trendinde çizmek için, aracı en alta takmanız ve en üste sürüklemeniz gerekir. Tersine, Fibonacci geri çekilmesini düşüş trendinde
    çizerken, aracı en üste takın ve trendin altına sürükleyin.

    How-to-Trade-with-Fibonacci_7.jpg


    Yukarıdaki MATIC/USD örneğinde, Fibonacci geri çekilme yükseliş trendi çizgilerini aşağıdan yukarıya doğru çizdik. Fiyatın 0.382 seviyesinin (2.4 $) üzerine çıkması durumunda,
    uzun bir pozisyona ve eğilimin devam ettiğine işaret ediyor. Hedef, 0.236 ($ 2.6) 'daki bir sonraki Fib seviyesidir ve Fibonacci geri çekilmesi% 9'luk bir kar pozisyonu alır.
    Kırılmanın onaylanmaması durumunda 0,382 seviyesinin (-%1,5) hemen altında bir stop loss ayarlayabilirsiniz.

    Aynı şey, düşüş trendi Fibonacci geri çekilmesi ile uygulanabilir ve size kısa pozisyonlar ve geri alımlar için kesin fırsatlar sunar.


    Fibonacci Destek ve Direnç Ticaret Stratejisi: Kullanım Örnekleri


    Fibonacci destek ve direnç çizgileri, bir grafikteki destek ve direnç çizgilerini net bir şekilde ayırt edemediğinizde son derece kullanışlıdır. Bu, fiyat makro ölçekte yalnızca bir yönde
    gidiyor gibi görünse de, piyasa girişleri ve çıkışları konusunda size son derece yardımcı olabilir.


    How-to-Trade-with-Fibonacci_8.jpg

    Yukarıdaki ADA / BTC grafiğinde, mumlar tarafından net bir destek oluşmadığı için grafik fiyat keşfindedir. Bununla birlikte, Fibonacci'yi destek ve direnç seviyeleri ile kullanarak,
    0.236 hattındaki (0.0000348 BTC) fiyat için potansiyel destek olabileceğini tahmin edebiliriz. Tüccar bunu arızada ADA'yı kısaltmak veya destekten sıçramayı geri satın almak için kullanabilir.


    Fibonacci Sequence Ticaret Stratejisi: Ne İçin Kullanılır?


    Fibonacci, destek ve direnç için sabit hatlar sağladığından, Fibonacci dizi ticaret otomasyon stratejilerini kullanabilirsiniz. Ticaretteki Fibonacci dizisi size net piyasa girişleri ve çıkışları sağlayabilir,
    böylece GoodCrypto uygulamamızı kullanarak otomatik emirler için koşullar oluşturabilirsiniz.
    Kriptodaki Fibonacci dizisi, düşük riskli kar stratejileri için geri çekilmeler ve kırılmalar aramanıza izin verecektir.


    How-to-Trade-with-Fibonacci_9.jpg

    Yukarıdaki örnekte, Fibonacci'nin fiyat dalgalanmalarından kar elde etmenizi sağlayan Bitcoin grafiğini nasıl sıraladığını görebilirsiniz.
    Kırılmalar, hedefin bir sonraki Fibonacci geri çekilme seviyesi olduğu satın alma sinyalleri sağlar. Öte yandan, Fibonacci dizi seviyelerinden ayrılmak ya kısa girişler
    sağlar ya da sahte bir durumda stop kayıpları yerleştirmenize izin verir.


    Fibonacci Geri Çekilme Altın Cep Stratejisi: Kullanım Örnekleri


    Fibonacci geri çekilme altın cep seviyesi, teknik analiz araç setinizde bulunması gereken bir başka ilginç stratejidir. Altın cep, 0.618 Fibonacci geri çekilme altın oranı ile 0.65 oranı arasındaki seviyedir.
    Bu bölge, fiyatın bir yükseliş eğilimi veya düşüş eğilimi sırasında tersine dönmesinin en muhtemel olduğu seviyedir.


    How-to-Trade-with-Fibonacci_10.jpg

    Yukarıdaki örnekte, (ETH / BTC) altın cep, 0,5 Fib geri çekilmesinden boğasal bir geri dönüş için güçlü bir destek bölgesi olarak hareket etti. Bununla birlikte, aşağıdaki örnekte,
    düşüş trendinde bir destek seviyesi olarak hareket etti. Aşağı doğru kırıldıktan sonra, altın cep yeni bir direniş bölgesi haline geldi.

    How-to-Trade-with-Fibonacci_11.jpg


    ​​
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X