Atlanta hd box mu Dreambox mu?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Mousti-R
    Junior Member
    • 08-02-2005
    • 4

    Atlanta hd box mu Dreambox mu?

    Ustalar oncelikle hepinize selamlar. Forum da buna benzer konular olmasina ragmen, tam olarak istedigim cevabi alamadim. Yeni Linux tabanli bir HD uydu alicisi almayi dusunuyorum ve aklima ilk once (fiyatindan dolayi) Atlanta HD Box geldi. Yaptigin arastirmalar sonucu internette 145 euroya buldum. Magazanin ismini reklam olmasin diye yazmiyorum (Karakoy'de bir magaza). Ayni magaza da 155 euroya Dreambox 800 HD receiver da gordum (Klon olacak herhalde ??). Daha ewel Linux tabanli uydu alicilari ile fazla ugrasmadigim icin sizlere danismaya karar verdim. Bu Atlanta HD Box makinalarin fiyatlari asagi yukari 140 - 150 euro arasi mi? Eger ki bu iki cihaz arasinda bir degerlendirma yapacak olursa hangisini almami onerirsiniz? Klon dreambox mu yoksa Atlanta HD Box mu? Benim icin en onemli konu IP TV meselesi. Yurtdisinda yasiyorum, saglam internet baglantim var, degerlendirmek istiyorum :D. CCCam ozelligi de onemli tabi ama oncelik IP TV de. Gorusleriniz nelerdir? Onerdiginiz ekonomik baska modeller var mi?
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47397

    #2
    Konu: Atlanta hd box mu Dreambox mu?

    IP TV uygulamasında cihazın öneminden çok fiber internet hattının olması kesintisiz yayın almak için gereklidir ki bu sizde var görünüyor.

    Klon bir DM ile atlanta karşılaştırılmasında tabiki servis garantisi açısından atlanta daha öne çıkıyor fakat siz Türkiye dışındasınız.

    DM 800 HD ler in klonları zaman zaman ısınma ve sonucunda da kilitlenmelere yol açabilmektedir.

    Karar sizin
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

    Yorum

    • Mousti-R
      Junior Member
      • 08-02-2005
      • 4

      #3
      Konu: Atlanta hd box mu Dreambox mu?

      Tesekkurler usta fikirlerin icin. Benim amacim cccam ve IPTV'den faydalanmak, oyle daha ileri seviye seyler degil. Bilgisayarimda SimpleTV ile donma sorunu olmadan takilmadan IPTV izliyorum ama TV'de keyfi bi baska

      Yorum

      • emrahby_
        Junior Member
        • 27-10-2004
        • 147

        #4
        Konu: Atlanta hd box mu Dreambox mu?

        Arkadaşlar benzer konu üzerinden benimde sormak istediğim sorular var (:

        1) ATLANTA HDBOX mı yoksa DREAMBOX 800 HD mi almam daha iyi olur. Aralarında ki (+) ve ( nelerdir.
        2) ATLANTA aldığımı varsayarsak bu cihazda mevcut kullanmakta olduğum DSMART kartımı kullanabilir miyim yada kullanmak için (+) bir modül almam gerekiyor mu ? Ya da Server aboneliği yaptığımda DSMART kartımı kullanmama gerek var mı ?
        3) Apartmanda merkezi sistem bulunuyor 2 çanak var Turksat ve Hotbird bu durumda Eutelsat ‘tan da yayın alabiliyorum sanırım bir cihaz takılarak, doğrumu biliyorum?
        4) ATLANTA HDBOX ‘ta yada DREAMBOX 800 HD ‘de web arayüzünden kanalları gruplayabiliyor muyum. (Kumanda ile tek tek uğraşmamak için soruyorum) Ayrıca istediğim kanalları şifre girmeden açılmamasını sağlayabiliyor muyum ?
        5) Elimde Avea Mobil modem var. 3gbağlantımımobil istasyon cihazı alarak wireless ‘e çevireceğim. Bu durumda belirtmiş olduğum cihazlara wireless modül takılması gerekecek sanırım. Sorum şu ; Bu şekilde bağlantı yapılabiliyor mu yapılabiliyorsa nasıl bir modül takmak gerek. Eğer bunlar olmuyorsa mobil istasyon cihazı üzerinden Ethernet çıkışı bulunuyor data kablosu ile bağlandığında sorun olmaz diye düşünüyorum. Bu bahsettiklerimi daha önce deneyen yapan oldu mu (:
        6) Toplam Türkiyede ki HD kanallarda dahil toplamda kaç adet HD kanal geliyor.
        7) Server aboneliğinde kullanıcı adı pass ve birkaç bilgi girmek dışında belirli süreçlerde cihaz üzerinde yapmam gereken güncelemeler vb. durumlar oluyor mu ? Oluyorsa bunlar nelerdir birkaç adımda açıklayabilirseniz sevinirim.


        8) Bütün bunların dışında yeni gördüğüm ATLANTA HD Box Smart Android cihazını gördüm (: yoksa bunumu alsak video sitelerinde tanıtım videosunu izledim bir çok özelliği var menüsü vs.hoşumada gitti. Şuan için bunu almak daha mantıklı yoksa biraz daha bekleyelim mi yeni olduğundan fiyat yüksek gibi gEldi farklı markalarda benzer ürünler çıkarında fiyatı düşer diye düşünüyorum

        Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

        Yorum

        • ozkandonmez
          Administrator
          • 30-12-2002
          • 47397

          #5
          Konu: Atlanta hd box mu Dreambox mu?

          1. Orjinal her zaman kalitelidir DM 800 için destek kesilmesi türünde bir sorunla karşılaşmazsınız.

          2. dsmart için modül almanız gerekir ki son bildiğim mevcut kartınızla modülü eşleştirmiyorlar , yeni bir abonelik başlatmanız icap ediyor (ben öyle yapmak zorunda kalmıştım , çok sinirlenmeme rağmen)

          3. Ortak anten santralinin özelliği ve dseqc size 3 antenden tek kablo ile faydalanmanızı sağlar, bildiğiniz doğrudur.

          4. her ikisininde ortak kullandığı pc de çalıştırabileceğiniz bir program var, kanal düzenlemelerini v.s. işlemlerini yapabilirsiniz.

          5. atlanta yı bilmiyorum , hd800 e usb den wireless bağlantısı yapabilirsiniz. kablo ile fiziksel bağlantı ilede işleminizi yapabilirsiniz.

          6. Gerçek HD kanallar az Dsmart da en çok HD kanala sahip bir platform , digiturk ve turksat da da HD yayınlar bulunmakta sayı veremeyeceğim. Yabancıların HD lerine ise söyleyecek laf yok.

          7. server satın alacaksanız ilk bilgi girişinden sonra başkaca yapmanız gereken bir şey olmaz , şayet gerekirse aldığınız yer ile görüşürsünüz

          8. Günümüzde kötü cihaz yoktur , cihaz özellikleri v.s. saklanmadan forumlar aracılığı ile her zaman iyi kötü yönleri veriliyor, dolayısı ile önceliklerinizi belirleyip ona göre sizin karar vermeniz gerekir.
          Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



          HAYDI IPTV YAPALIM

          TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

          LÜTFEN OKUYUN

          Yorum

          İşlem Yapılıyor
          X