Petrol fiyatları, artan talep ve Orta Doğu'da artan gerilimler nedeniyle yükseldi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47397

    Petrol fiyatları, artan talep ve Orta Doğu'da artan gerilimler nedeniyle yükseldi

    Petrol fiyatları, talebin iyileştiğine dair işaretler ve Orta Doğu'da artan gerilimlerin desteğiyle Salı günü erken Asya işlemlerinde yükseldi ve bu da ABD vadeli işlemlerinin bir önceki seansta beş ayın en yüksek seviyesine yükselmesine yol açtı.

    IG piyasa analisti Tony Secamore, bir notta beklenenden daha güçlü ABD ve Çin imalat verilerinin fiyatları artırdığını söyledi.

    Sky News Arabia'ya göre, imalat faaliyeti Mart ayında Çin'de altı ay içinde ilk kez ve Amerika Birleşik Devletleri'nde bir buçuk yıl içinde ilk kez genişledi ve bu da piyasaların yüksek petrol talebinin bir göstergesi olarak kabul edildi ve Çin dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı, ABD ise en büyük tüketici.

    Orta Doğu'da, İsrail'in Suriye'deki İran büyükelçiliğine düzenlediği saldırı, üç üst düzey komutan da dahil olmak üzere yedi askeri danışmanı öldürdü ve yaklaşık altı aydır devam eden çatışmada bir tırmanışa işaret etti ve petrol arzı üzerindeki daha somut etkilere ilişkin endişeleri artırdı.
    OPEC, üye ülkeler tarafından üretim kesintilerinin uygulanmasını gözden geçirmek için Çarşamba günü çevrimiçi bir toplantı yapacak ve üyelerin, ikinci çeyreğin sonuna kadar günde 2,2 milyon varillik gönüllü üretim kesintisi çağrısında bulunan mevcut arz politikasına bağlı kalmaları bekleniyor.
    Brent ham petrol vadeli işlemleri 42 sent artışla varil başına 87,84 dolara, ABD West Texas Intermediate ham petrol vadeli işlemleri ise 43 sent artışla varil başına 84,14 dolara yükseldi.

    Petrol fiyatları, artan talep ve Orta Doğu'da artan gerilimlerin desteğiyle yükseliyor ve yatırımcıların ABD, Çin ve Orta Doğu'daki gelişmeleri izlemesiyle piyasaların şimdilik desteklenmeye devam etmesi bekleniyor.
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

İşlem Yapılıyor
X