Bitcoin, nihai değer deposu olarak altının yerini alabilir mi?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47397

    Bitcoin, nihai değer deposu olarak altının yerini alabilir mi?

    6 Mart'ta Bitcoin'in fiyatı 70.000 dolara yükseldi ve Kasım 2021'de pandemi sırasında kırılan önceki rekoru kırdı. Benzer şekilde, altın tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.145,37 dolara ulaştı ve Aralık ayındaki bir önceki zirvesini aştı.
    Ekonomist Peter Schiff, son açıklamalarında Bitcoin fiyatlarının özellikle altına kıyasla son dönemde yükselişe geçmesiyle ilgili şüphelerini paylaştı. Bitcoin dolar bazında yeni zirvelere ulaşsa da, değerli metalle ölçüldüğünde kripto para birimlerinin dayanak varlığının yeni zirvelere ulaşmadığını belirtti.


    Schiff, bu tutarsızlığın Bitcoin'in "dijital altın" argümanını zayıflatabileceğini veya nihai değer deposu olarak sarı metalin yerini alabileceğini belirtti. Dijital para biriminin, iki varlığın göreceli performansını ölçen Bitcoin-Altın oranında hala geride kaldığını da sözlerine ekledi.
    Schiff'in açıklamaları, Bitcoin'in performansında elde ettiği güçlü kazançların arka planında geldi. Kripto para birimi, 2023'te %155'in üzerinde şaşırtıcı bir artış gördü ve bu yükseliş eğilimi, değerinin yaklaşık %67'sini eklediği 2024 yılına kadar devam etti. Bu artış, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun borsadaki Bitcoin spot fonlarını onaylamasıyla aynı zamana denk geldi ve bu da kurumsal yatırımcı duyarlılığını daha da artırdı.
    Bitcoin konusundaki parasal duruşuyla tanınan Schiff, medyanın kripto para birimini tasvir etmesini de eleştirdi ve Bitcoin ETF'lerinin ticaretinin fizibilitesini sorguladı.
    Öte yandan altın da kayda değer bir ralli yaparak yılın dördüncü çeyreğini tüm zamanların en yüksek seviyesinde kapattı. Bu yükseliş, külçenin özellikle değişken piyasa koşullarında yatırımcılar için güvenli bir liman olarak ünüyle uyumludur.


    Schiff'in ihtiyatlı görüşüne rağmen, Larry Tintarelli gibi bazı piyasa analistleri Bitcoin'in potansiyeli konusunda iyimser olmaya devam ediyor. Bluechip Daily'nin baş teknik stratejisti Tintarelli, Bitcoin'in yıl sonuna kadar 100.000 doları aşmasını bekliyor. Bununla birlikte, bu görünümün 10 yıllık tahvil getirisinin hareketinden etkilenebileceğini de belirtti.
    Bitcoin ve altının rekor seviyelere ulaşması, Bitcoin'in piyasaya sürülmesinin on yıldan uzun bir süre önce başlamasından bu yana hem kripto para biriminin hem de değerli metalin aynı anda en yüksek değerlerine ulaştığını gösteriyor. Bununla birlikte, geleneksel olarak her iki varlığı da etkilediği düşünülen faktörler birbirinden çok farklıdır - altın, onlarca yıldır güvenli bir liman ve değer deposu olarak kabul edilirken, Bitcoin'in spekülatif yatırımın ötesindeki işlevi hararetli bir şekilde tartışılmaya devam etmektedir.

    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

İşlem Yapılıyor
X