Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu’nun intiharına takipsizlik kararı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • HIAMOVI
    satélite de expertos
    • 22-12-2004
    • 14236

    Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu’nun intiharına takipsizlik kararı

    Takipsizlik kararında olmayan 2 kritik nokta

    Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu’nun intiharını soruşturan Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği “kovuşturmaya yer olmadığına dair” kararda, “Nazlıgül Daştanoğlu’na intiharı öncesi yapılan sorgulamada sorulan sorular ve sorgulama yöntemlerinin nasıl yapıldığına ilişkin 2 kritik sorunun cevabı yok. Nazlıgül Daştanoğlu’nun avukatı Müşir Deliduman’a göre bu soruların cevabını aramayan Kayseri Cumhuriyet Savcılığı eksik soruşturma yaptı ve Nazlıgül Daştanoğlu’nu ölüme götüren sürecin perdesini aralamadı.
    Kovuşturmaya yer olmadığına dair karara itiraz eden avukat Müşir Deliduman, “Nazlıgül Daştanoğlu’nu intihara sürükleyen nedenler yasak sorgulama yöntemleri ve kendisine sorulan sorulardır. Bizim iddiamız intiharı getiren süreci bunların hazırladığıdır. Maalesef savcılık bu konuda araştırma yapmadan, bu soruların cevabını bulmadan bu kararı vermiştir” dedi.


    Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 24 Aralık 2012 tarihinde verdiği Üsteğmen Nazlıcan Daştanoğlu’nun intiharı ile ilgili yürüttüğü soruşturma sonunda kovuşturmaya yer olmadığına dair kararda şu ifadeler yer aldı;


    * Sarsılmaz marka demirbaş olan 9 mm. çapındaki tabancayı dosyada mevcut ölü muayene ve otopsi raporuna göre maktülenin bu ateşleme sonucu öldüğü...


    * Kriminal Polis Labaratuvarı Daire Başkanlığı’ndan alınan ekstpertiz raporuna göre maktülenin sol el üstü ve sağ el avuç içi ile sağ kol avuç içi svaplarında belirgin olarak sağ el üstü ve sol kol içi kol svaplarında zayıf olarak atış artıklarından antümonun mevcut olduğu anlaşılmıştır.


    * Maktüleden alınan kan ve doku örnekleri Ankara Adli Tıp Başkanlığı’na gönderilerek buradan alınan 18/12/2012 tarihli rapora göre maktülenin kanında herhangi bir alkol, uyuşturucu ya da uyarıcı maddenin bulunmadığına dair rapor düzenlendiğinin anlaşıldığı, isnat edilen suçun unsurları itibarıyla oluşmadığı anlaşılmakla kovuşturmaya yer olmadığı”


    'SAVCILIK EKSİK SORUŞTURMA YAPTI'


    Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Nazlıgül Daştanoğlu’nun intiharında kovuşturmaya yer olmadığını işte bu ifadelerle açıkladı. Bu karara ise Nazlıgül Daştanoğlu’nun avukatı Müşir Deliduman itiraz etti. Önceki gün karara itiraz eden ve Boğazlıyan Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulmak üzere dilekçe gönderen Müşir Deliduman savcılığın eksik soruşturma yaptığını öne sürdü.


    Hürriyet’e konuşan avukat Müşir Deliduman şunları söyledi;


    “Nazlıgül üsteğmeni intihara sürükleyen olay ihraç ise ordudan ihraç edilme ve şekli Cumhuriyet Savcılığı tarafından araştırılmamıştır. İntihara sürükleme sebebi ordudan atılma ise bu ayırma kararı neden verilmiştir? İfade ve sorgu yöntemleri ile ifadeler alınmış, iftira atanlar, kanuna aykırı delil edenlerin ve yasak sorgu yöntemleri uygulayarak Nazlıgül üsteğmenin intiharına sebep olmuşlardır. Bu hususlar Türk Ceza Kanunu’nun 84’ncü maddesinde belirtilen intihara yönlendirme ve intihar düşüncesini kuvvetlendirme suçunun maddi unsurlarını içermektedir.”

    Kaynak :Takipsizlik kararında olmayan 2 kritik nokta - Hürriyet GÜNDEM

    "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
    Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






  • rselturk
    Member
    • 30-09-2007
    • 1171

    #2
    Konu: Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu’nun intiharına takipsizlik kararı

    Eğemen erkek bakışı,hayatımızın tüm alanında geçerli.Bir kadın üsteğmen!..Ne işi var bu meslekte? Gitsin hemşire, öğretmen .doktor,mühendis olsun.Askerlik sana mı kaldı? Bu nedenle kovuşturmaya gerek yok.Demokrasi ve kültür devriminde geldiğimiz aşama bu!....

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X