Samsung 40es8000 - CI+ Modül - BissKey

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mcabuk35
    Junior Member
    • 03-05-2013
    • 2

    Samsung 40es8000 - CI+ Modül - BissKey

    Öncelikle bu forum için teşekkürler,
    şimdiden yardımcı olabilecek herkese de teşekkür


    teknolojiyi seven ve yazılım sectöründe de çalışan biri olarak uydu ile konulardan hep uzak durdum. bana biraz karışık gelirdi ama hep de merak ederdim. Belkide ilkez uydu yayınlarını izlemeye başladığımdandır bir merak saldı...


    teknoloji satın alırken hep ya en iyisi olsun ya da olmasın yaklaşımım var tabi mümkün oldukça da ucuzunu bulmaya çalışıyorum. tv olarak samsung un es8000 modelini aldım çünki interneti, sesle ve elle kontrol sisteminin bulunması, merkezi uzaktan kumandası ve görüntü kalitesi gibi özellikleri açıkçası beni etkiledi...


    şuan turksatta yaklaşık 500 kanalı izliyorum.
    avrupa kanallarının ayarlarını bir türlü yapamadım ve en son uyduyu kontrol için eleman çağırdım o da yarın gelip kontrol edecek eğer derseki uydunda probem yok ozaman ben dahili receiverı ayarlamak için biraz daha uğraşacağım. olmadı gidip bir mini HD uydu alayım diyorum.


    uydu da en çok izlemek istediğimiz aslında ingilizce yayın yapan kanallar. bunun için hotbird yada başka bir uydunun şifresiz kanalları bize yeterli olur diyorsanız. şifre kırma işine girmiyim diyorum yok yetmez çünki çoğu ingilizce olmayan kanallardır diyorsanız ben cam modül almayı düşünüyorum çünki ikinci kumandayla uğraşmak ve ekstra masraf yapmak istemiyorum.


    işte sorularımda burada başlıyor.


    önce basit sorulardan başlıyim


    1. normal uyduların çözdüğü biss şifreleri cam modüllerde çözebiliyor mu? yani cam modül ile normal uydu alıcıları aynı şifreleri mi çözüyor? bunu şündan soruruyorum: forumlara baktığımda şu cam modül şukanlları bu modülde şunları çözer gibi listeler görğyorum ama şifre çözebilen uydu laıcılarında böyle birşey görmedim.
    2. cam modül tam olarak sadece belirli kanallara özel mi çıkar yoksa genel anlamda bir çok kanal içinde çalışan modü var mıdır?
    3. modül tek başına kanal çözebiliyor mu yoksa kart da almak mı lazım. daha doğrusu kart ne iş yapar modül ne iş yapar.


    4. cam modül eskiyen bir teknoloji mi yoksa halen güncelliğini koruyor mu?


    5. bazı kannallara (özellikle erotik) özel kanalları değilde tamamiyle ingilizce yayın yapan belgesel, eski sinema ve dizi, haber yayını yapan kanalları çözecek modül hangisidir. burada baz aldığım hangi modül en çok kanal şifresini çözer.


    6. tabii ki güncellenebilir bir modül olması iyi ama mesela "Diablo2 CAM Wi-Fi Twin" modeline bakıyorum 500 - 600 tl. mümkünse kumandadan veya bilgisayardan güncelleyebiliyim ama 500 - 600 tl lik neyi var bu cihazın. birde şuanki uydu alıcılara bakınca sanki cam modül işi eskiyor gibi geliyor bana yani bu kadar para vermek mantıklı mı?


    7. dahili receiver ı olan tv lerde mesela arcelikte veya cestelde bildiğm kadarıyla biss key girme özelliği var samsung tv lere böyle birşeyin gelme ihtimali olabilir mi?


    şimdiden teşekkürler.


    sitelere baktığımda bu işi tane tane anlatan bir sayfa bulamadım. terimleri farklı sitelerde araştırarak öğrenip forumları kurcalayarak öğrenmeye çalıştım ama biryere kadar.


    herkese iyi günler
  • Bluesman
    Super Moderator
    • 25-03-2004
    • 20416

    #2
    Konu: Samsung 40es8000 - CI+ Modül - BissKey

    Size benden en kısa yanıt; modül yerine paylaşım yapan hd bir linux tabanlı cihaz ve sınırsız internet olmalı.Biss key ile izleyeceğiniz kanallar sınırlıdır

    Yorum

    • okkesheybeli
      Junior Member
      • 11-05-2013
      • 1

      #3
      Konu: Samsung 40es8000 - CI+ Modül - BissKey

      bluesman'a katılıyorum.

      Yorum

      • mcabuk35
        Junior Member
        • 03-05-2013
        • 2

        #4
        Konu: Samsung 40es8000 - CI+ Modül - BissKey

        Originally posted by Bℓυєsмαη View Post
        Size benden en kısa yanıt; modül yerine paylaşım yapan hd bir linux tabanlı cihaz ve sınırsız internet olmalı.Biss key ile izleyeceğiniz kanallar sınırlıdır

        teşekkürler herhalde öyle yapacağım. yani arçelikte vestelde olan bu özellik neden samsung un recceiverlarında yok anlamıyorum.

        neyse bakalım

        tekrar teşekkürler...

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X