TROYA EDİTÖR V1.12

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • WoLfMaN
    Member
    • 16-06-2004
    • 1355

    TROYA EDİTÖR V1.12

    TROYA EDİT 1.12
    Son düzenleme bercenay; 23-09-2005, 14:40.
  • OfThELoRd
    Member
    • 17-07-2004
    • 2830

    #2
    Konu: TROYA EDİTÖR V1.1

    1. Giriş



    TroiaEdit (NDRTEDIT) Kanal Editör Programı, TROIA serisi receiverların kanal, uydu ve transponder bilgilerinin düzenlenmesi için kullanılan bir yazılımdır. Ayrıca receiver a yazılım yükleme için de kullanılabilir. Programla ilgili yardım almak için herhangi bir anda F1 tuşuna basabilirsiniz.



    Bu program sayesinde cihazınızın ayarlarını bilgisayara aktarıp üzerinde istediğiniz değişiklikleri yaparak tekrar receiver'a aktarma olanağınız vardır. Bu işlemleri gerçekleştirebilmek için Bölüm-2’ de belirtildiği şekilde uygun bir seri bağlantı kablosuna ihtiyaç vardır.



    Not: Aynı com portu kullanan birden fazla TroiaEdit kopyasını veya aynı com portu kullanan TroiaEdit ve HyperTerminal programını aynı zamanda çalıştırmak mümkün değildir.



    2. Seri Kablonun Hazırlanması



    Receiver'ınızın data konnektörü ile bilgisayarınızın COM portu arasına bağlanacak kablonun bağlantı şeması aşağıdaki gibidir.



    9 Pin Dişi 25 Pin Dişi



    Pin 2 ( RX )................................................P in 2 ( TX )

    Pin 3 ( TX )................................................P in 3 ( RX )

    Pin 5 ( GND ).............................................Pin 7 ( GND )

    Pin 7 ( RTS )..............................................Pin 5 ( CTS )

    Pin 8 ( CTS )..............................................Pin 4 ( RTS)





    9 Pin Dişi 9 Pin Dişi



    Pin 3 ( TX )................................................P in 2 ( RX )

    Pin 2 ( RX )................................................P in 3 ( TX )

    Pin 5 ( GND ).............................................Pin 5 ( GND )

    Pin 8 ( CTS )..............................................Pin 7 ( RTS )

    Pin 7 ( RTS )..............................................Pin 8 ( CTS )


    3. COM Port Ayarının Yapılması



    Receiver ile bilgisayar arasında bağlantı kurabilmek için Com Port ayarının doğru yapılmış olması gerekmektedir. Ayar menüsünden Bağlantıyı seçin, kullandığınız COM portu seçip Tamam butonuna basın.



    Com Port ayarı doğru yapılmış, cihazınız çalışır durumda ve bağlantı kablosu uygun şekilde

    bilgisayar – cihaz arasına bağlanmışsa sol alt köşede Durum: Bağlı yazısı görülecektir

    Yorum

    • OfThELoRd
      Member
      • 17-07-2004
      • 2830

      #3
      Konu: TROYA EDİTÖR V1.1

      4. Kanal Bilgilerinin Dosyadan Alınması ve Dosyaya Yazılması



      Kanal bilgilerinin dosyadan alınması :

      Daha önceden hazırlanmış bir kanal bilgisini receiver'a göndermek için Dosya,Aç, NDT menüsüne gelerek .ndt uzantılı dosyayı seçip Aç butonuna basın. Açılan dosya üzerinde dilediğiniz değişiklikleri yapabilir ya da hiç bir değişiklik yapmadan bilgileri 6. bölümde anlatıldığı şekilde receiver'a gönderebilirsiniz. Dosyayı açtıktan sonra durum çubuğunda, sol alt köşede, dosyanın bulunduğu klasör ve dosyanın adını görebilirsiniz.



      SDX formatındaki kanalların alınması

      SatcoDX - .sdx formatındaki dosyalardan kanal bilgisi yüklemek için Dosya->Aç->SatcoDx->SDX menüsüne gelerek .sdx uzantılı dosyayı seçip Aç butonuna basın. Açılan pencerede görülen “Başlangıç Kanalı” alınacak kanalların hangi program numarasından itibaren hafızaya yükleneceğini,"uydu" bunların hangi uydu olarak alınacağını belirtir. Gerekli seçimleri yapıp, Başla’ ya basın. Şu anki TROIA serisi yalnız dijital özellikli olduğundan açılan dosyadaki analog kanallar dikkate alınmayacak, silinecek ve kaç analog kanalın silindiği kullanıcıya bildirilecektir.



      TAG formatındaki kanalların ve transponder ların alınması

      SatcoDX - .tag formatındaki dosyalardan kanal bilgisi yüklemek için Dosya->Aç->SatcoDx->TAG menüsüne gelerek .tag uzantılı dosyayı seçip Aç butonuna basın. Açılan pencerede görülen “Başlangıç Kanalı” alınacak kanalların hangi program numarasından itibaren hafızaya yükleneceğini, "uydu" bunların hangi uydu olarak alınacağını, TV/Radyo kutusu yalnız TV veya yalnız radyo kanallarının alınacağını belirtir. Ayrıca alınan transponder lar transponder sayfasında görülebilir.



      DVB formatındaki kanallarin ve transponder ların alınması

      DVBEdit programindan export yapılarak elde edilen txt dosyasıni, Aç DVB menüsüyle seçerek Aç butonuna basın. "Başlangıç kanal numarası", alınacak olan kanalların hangi program numarasından itibaren hafızaya yükleneceğini, "uydu" bunların hangi uydu olarak alınacağını, "Alınacak uydu" da hangi uyduya ait kanalların alınmak istendiğini belirtir. Gerekli seçimleri yapıp, Başla'ya basın. Şu anki TROIA serisi yalnız dijital özellikli olduğundan açılan dosyadaki analog kanallar dikkate alınmayacak, silinecek ve kaç analog kanalın silindiği kullanıcıya bildirilecektir.



      Not: SDX, TAG veya DVB formatındaki kanalların alınabilmesi için programda en az bir uydu tanımlı olmalıdır. Bkz. 8.madde



      Kanal bilgilerinin dosyaya yazılması :

      Hazırladığınız kanal bilgisini daha sonra diğer receiver'lara yükleyeceğinizi düşünerek bu kanal bilgisini saklamak isterseniz Dosya, Kaydet menüsünü seçiniz. Dosyayı kaydetmek istediğiniz klasörü seçerek dosya ismini yazıp kaydet butonuna basınız. (.ndt uzantısı program tarafından eklenecektir.) Dosyayı kaydettikten sonra durum çubuğunda, sol alt köşede, dosyanın bulunduğu klasör ve dosyanın adını görebilirsiniz.



      Kanal bilgilerinin TXT formatında dosyaya yazılması:

      Kanal bilgilerini TXT formatında(okunabilir) dosyaya yazmak için Dosya->Farklı Kaydet menüsünde Kanal -> TXT seçiniz. Dosyayı kaydetmek istediğiniz klasörü seçerek dosya ismini yazıp kaydet butonuna basınız.

      (.txt uzantısı program tarafından eklenecektir.)



      Transponder bilgilerinin TXT formatında dosyaya yazılması:

      Transponder listesini TXT formatında(okunabilir) dosyaya yazmak için Dosya->Farklı Kaydet menüsünde Transponder -> TXT seçiniz. Dosyayı kaydetmek istediğiniz klasörü seçerek dosya ismini yazıp kaydet butonuna basınız.



      Kanal bilgilerinin TXT formatında TV / radyo kanalı olarak gruplandırılarak dosyaya yazılması:

      Kanal bilgilerini TXT formatında TV / radyo kanalı olarak gruplandırılarak dosyaya yazmak için Dosya->Farklı Kaydet menüsünde TV / Radyo -> TXT seçiniz. Dosyayı kaydetmek istediğiniz klasörü seçerek dosya ismini yazıp kaydet butonuna basınız.


      5. Receiver'dan Bilgilerin Alınması



      !!! Receiver’ı stand-by konumuna alın. !!!



      Bilgisayarla receiver arasında seri bağlantıyı yapın. Bağlantı doğru yapıldıysa yeşil renkte “Bağlı” ifadesi, bağlantı doğru yapılmadıysa kırmızı renkte “Bağlı değil” ifadesi ekranda görünür. Bağlı durumdayken Bilgileri Al butonuna basın. İşlemin ne kadarının tamamlandığını bilgisayar ekranında içi dolan bir kutu aracılığıyla görebilirsiniz. İşlemi yarıda kesmek isterseniz Vazgeç butonuna basabilirsiniz. Yalnız bu durumda alınan bilginin içeriğinin kesin doğru olduğunu söylemek mümkün değildir



      Yorum

      • OfThELoRd
        Member
        • 17-07-2004
        • 2830

        #4
        Konu: TROYA EDİTÖR V1.1

        6. Receiver'a Bilgilerin Gönderilmesi



        !!! Receiver’ı stand-by konumuna alın. !!!



        Bağlı durumdayken (bkz.3.Madde) Bilgileri Gönder butonuna basın. İşlemin ne kadarının tamamlandığını bilgisayar ekranında içi dolan bir kutu aracılığıyla görebilirsiniz. İşlemi yarıda kesmek için Vazgeç butonuna basabilirsiniz. Yalnız bu durumda gönderilen bilginin içeriğinin kesin doğru olduğunu söylemek mümkün değildir


        7. Kanal Bilgilerinin Değiştirilmesi



        Kanal eklemek için en az bir uydunun bulunması gereklidir. Hiç uydu yoksa 8. maddede açıklandığı gibi bir uydu ekleyin.



        Kanal sayfasına geçin. Bu sayfada (varsa) her kanalın çeşitli parametrelerinden bazıları görülmektedir. Kanal bilgilerini değiştirmek için bir satırı seçip çift tıklayın veya ENTER tuşuna basın. Kanalın parametreleri ayrı bir pencere üzerinde ekrana gelecektir. Kaydet butonuna basılırsa bilgiler kaydedilir, vazgeç butonuna basılırsa bilgiler kaydedilmez.



        Bu sayfada girilecek sembol hızı 1 – 45000 arası olmalıdır.

        Video, audio, teletext ve PCR pid’leri 0-8191 arası olmalıdır.

        Video ve audio pid leri birbirine eşit olamaz.

        Frekans, kanalın ait olduğu uydunun tipi ve alt ve üst band değerlerine uygun olarak sınırlandırılmıştır.



        Birden fazla kanalı seçmek için SHIFT ve CTRL tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz.





        Bir veya birden fazla kanal seçildikten sonra;

        ‘1’, ‘2’, ‘3’ tuşlarına basılırsa seçili kanal(lar) 1., 2. ve 3. favori listelerine ait/ait değil duruma getirilir.

        ‘S’ tuşuna basıılırsa seçili kanal(lar) kodlu/kodlu değil duruma getirilir



        Filtre: Kanal sayfasında uydu filtresi bulunur. Bütün uydulara ait kanallar yerine uydu filtresiyle yalnız seçili uyduya ait kanalları görebilirsiniz.



        Kes, Kopyala, Yapıştır: İstenilen kanalın silinmesi için ilgili buton listenin hemen altında bulunmaktadır. Delete tuşu da aynı işleve sahiptir. Listenin üstünde sağ tıklandığında çıkan menüde Kes, Kopyala, Yapıştır, Ekle, Sil maddeleri görülmektedir. Hiçbir filtre kullanılmıyorsa, SHIFT ve CTRL tuş kombinasyonlarıyla birden fazla kanalı, filtre kullanılıyorsa yalnız bir kanalı seçebilirsiniz. Birden fazla kanalın seçilip seçilemediği durum çubuğunda görülebilir. Kanalları,



        Başka bir yere taşımak için: Önce taşınacak kanalları seçin. Sonra Kes yapın. Kanalların

        silindiğini göreceksiniz. Nereye taşımak istediğinizi belirtmek için bir hedef kanal seçin. Sonra Yapıştır yapın.



        Başka bir yere kopyalamak için: Önce kopyalanacak kanalları seçin. Sonra Kopyala

        yapın. Nereye kopyalamak istediğinizi belirtmek için bir hedef kanal seçin. Sonra Yapıştır yapın.



        Silmek için: Sil yapın, Delete butonuna basın veya DELETE tuşuna basın. Seçili kanallar yok edilecektir.



        Eklemek için: Önce eklenecek kanalın yerini belirtmek için bir kanal seçin. Sonra Ekle

        yapın, Yeni Ekle butonuna basın veya INSERT tuşuna basın.


        Tüm Kanalları Silmek İçin: Tümünü Sil butonuna basın. Tüm kanallar yerine yalnız seçili uyduya ait kanallar silinecektir.



        Not: Kesme, kopyalama, yapıştırma ve ekleme işlemleri yalnız filtre kullanılmıyorsa mümkündür. Silme işlemi her durumda yapılabilir.



        Not: Filtreleme sonucu ekranda görülemeyen kanallar yalnız geçici olarak yoktur. Receiver’a bilgi gönderme veya diske bilgi kaydetme durumlarında filtreleme öncesi tüm kanallar sözkonusudur.


        8. Uydu Ayarlarının Değiştirilmesi



        Önce Uydu sayfasına (listesine) geçin. Bu sayfada uydu ile ilgili olan İsim, LNB tipi, DiSEqC, 22kHz, 12V, Alt band, Üst band ve Pozisyon bilgileri değiştirilebilir. Değişiklikleri yapmak için önce bir uydu seçip, çift tıklayın veya ENTER tuşuna basın. Çıkan pencerede Kaydet butonuna basılırsa değişiklikler kaydedilir, Vazgeç butonuna basılırsa kaydedilmez.



        !!! Bu sayfada girilen alt band ve üst band değerleri gerçek değerlerinin 1/10’ dur. !!!



        Örn. 1032 girerseniz bu değer aslında 10320’dir.

        Alt ve üst band değerleri 500 – 1100 arasında olmalıdır.



        Yeni uydu eklemek için Ekle yapın veya INSERT tuşuna basın. Bir uyduyu silmek için önce uyduyu seçin veya Sil butonuna basın. Bir uyduyu silerken bu uyduya ait tüm kanal ve transponder ları da silmiş olursunuz, bu nedenle silme işlemini onaylamanız gerekebilir.



        Her defasında onay vermek istemiyorsanız Ayar menüsünde Uydu Silme Onayı seçeneğini seçili değil duruma getirin.



        Uydularla ilgili kesme, kopyalama, yapıştırma özelliği bulunmamaktadır.



        Uydu sırasını değiştirmek için bir uyduyu seçin, sürükleyin ve bırakın

        9. Transponder Ayarlarının Değiştirilmesi



        Transponder eklemek için en az bir uydunun bulunması gereklidir. Hiç uydu yoksa 8. maddede açıklandığı gibi bir uydu ekleyin. Transponder sayfasına geçin. Bu sayfada (varsa) transponder la ilgili isim, uydu, frekans, sembol hızı ve polarite bilgileri görülmektedir. Mevcut transponder lar üzerinde değişiklik yapmak için bir transponder seçin ve çift tıklayın veya ENTER tuşuna basın. Yeni transponder eklemek için Ekle yapın veya INSERT tuşuna basın. Bir transponder silmek için önce transponder ı seçin, sonra Sil yapın, DELETE tuşuna basın veya Sil butonuna basın. Seçili uyduya ait transponder ları silmek için Bu Uydudakileri Sil, tüm transponder ları silmek için Tümünü Sil butonuna basın.



        Bu sayfada girilecek sembol hızı 1 – 45000 arası olmalıdır.

        Frekans, transponder ın ait olduğu uydunun tipi ve alt ve üst band değerlerine uygun olarak sınırlandırılmıştır.



        Transponder larla ilgili her işlemden sonra transponder lar önce uydu, sonra polarite (V/H) sonra frekansa göre sıralanmaktadır.



        Uydu filtresi: Tüm uydulara ait transponder lar yerine yalnız seçili uyduya ait transponder lar görülmektedir.



        Not: Transponder larla ilgili kopyalama, kesme ve yapıştırma özelliği bulunmamaktadır.



        Not: Filtreleme sonucu ekranda görülemeyen transponder lar yalnız geçici olarak yoktur. Receiver’a bilgi gönderme veya diske bilgi kaydetme durumlarında filtreleme öncesi tüm transponderlar sözkonusudur.






        Yorum

        • OfThELoRd
          Member
          • 17-07-2004
          • 2830

          #5
          Konu: TROYA EDİTÖR V1.1

          10. Yazılım Yükleme



          Receiver üzerindeki yazılımın versiyonunu bağlı durumdayken(bkz. 3.madde) herhangi bir anda “SW Versiyon Oku” butonuna basarak öğrenebilirsiniz.



          Diskten: Cihaza yeni yazılım yüklemek için önce Dosya - Yazılım Dosyası Aç - Diskten menüsünden, NETA tarafından gönderilen uygun bir .BIN dosyasını açın. BIN dosyası açıldıktan sonra durum çubuğunda, sağ alt köşede, açılan .BIN dosyasının bulunduğu klasör ve dosya adı görülecektir.



          Internetten:. (Internet bağlantınız kurulmamışsa bu özellik pasif duruma getirilmiştir.) Önce Internet bağlantınızı açık duruma getirin. Sonra Internet’ten yazılım yüklemek için Dosya - Yazılım Dosyası Aç – Internetten menüsünü seçin. Ekrana gelen pencerede yer alan iki tablodan aşağıda olanı TroiaEdit’i çalıştırdığınız klasörde bulunan yazılım dosyalarını göstermektedir. Ekrana gelen pencerede Bağlan butonuna basın. Kısa bir süre sonra üstteki tabloda o anda Web Site’sinde bulunan güncellenmiş yazılım dosyaları görünecektir. (.bin veya .zip uzantılı). Yüklemek istediğiniz dosyaların solundaki kutucuğu işaretleyip Yükle butonuna basın. Ekranda yükleme işleminin ne kadarının tamamlandığı görünecektir. Herhangi bir anda Vazgeç düğmesine basarak işlemi iptal edebilirsiniz. Yükleme işlemi başarıyla bittiğinde pencereyi kapatıp Yazılım Dosyası Aç – Diskten menüsünü seçerek diskinize yüklediğiniz yazılım dosyalarını açabilirsiniz. (Diskinize yüklediğiniz yazılım dosyası sıkıştırılmış, (zip uzantılı olabilir), bu durumda önce .zip uzantılı dosyayı açmanız gerekir.



          Not: “Null Remote Address” mesajı alırsanız Internet bağlantınızda bir sorun vardır ve Internetten yazılım yüklemek için TroiaEdit’ i yeniden başlatmanız gerekebilir.



          Yazılım dosyasını açtıktan sonra bilgisayarla receiver arasındaki bağlantıyı kontrol edin.

          (Ekranda Bağlı ifadesinin olduğundan emin olun. bkz .3.Madde).



          !!! Receiver’ı stand-by konumuna alın. !!!



          Ana penceredeki Yazılım Yükle butonuna basın. Ekranda işlemin ne kadarının tamamlandığı içi dolan bir kutu aracılığıyla görünecektir. Yazılım başarıyla receiver a aktarılmışsa sıradaki işlem flash rom un programlanmasıdır. Yazılım başarıyla receiver a aktarılmamışsa (örn. yanlış yazılım dosyası) “Yazılım yüklemede hata oldu” mesajı alınır.

          Yazılım başarıyla aktarıldıktan sonra flash rom un programlanmasının bitmesini bekleyin. Flash rom programlandıktan sonra “Reset etmek ister misiniz” diyalog kutusu ekrana gelir. Yeni yazılımın çalışması için receiver’ın reset edilmesi (yeniden başlatılması) gerekmektedir. Bu işlem “Reset etmek ister misiniz” diyalog kutusunda “Evet” yanıtının verilmesiyle, ana pencerede “Reset receiver” butonuna basılmasıyla veya receiver ın fişinin çıkarıp takılmasıyla olabilir.



          Yazılım doğru yüklendikten sonra yüklenen yazılımın versiyonunu ana pencere üzerindeki “SWVersiyon Oku” butonuna basarak öğrenebilirsiniz

          Yorum

          İşlem Yapılıyor
          X