NDREDİT

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • WoLfMaN
    Member
    • 16-06-2004
    • 1355

    NDREDİT

    NDREDİT 4.2 netanın m seri ve 600(diginet) seri hariç bütün modellerine yazılım atmak için kullanılır.

    NDREDİT 323 netanın yine tüm modellerine uyumludur ve artı olarak m ve 600 (diginet)seri cihazlar için kullanılır.

    (NOT:Bu loaderler troya modelleri için kullanılamaz.)
    Son düzenleme bercenay; 23-09-2005, 14:29.
  • OfThELoRd
    Member
    • 17-07-2004
    • 2830

    #2
    Konu: NDREDİT

    1. Giriş



    NdrEdit 4.1 Kanal Editör Programı, BLUE, NETTY, SEDNA, 1000 serisi receiverların kanal, uydu ve transponder bilgilerinin düzenlenmesi için kullanılan bir yazılımdır.

    Ayrıca receiver a yazılım yüklemede de kullanılabilir. Programla ilgili yardım almak için herhangi bir anda F1 tuşuna basabilirsiniz.



    NdrEdit 4.1, NdrEdit 4.0’ a ek olarak v2.54 öncesi eski yazılım yüklü receiver larla da kullanılabilmektedir.



    Bu program sayesinde cihazınızın ayarlarını bilgisayara aktarıp üzerinde istediğiniz değişiklikleri yaparak tekrar receiver'a aktarma olanağınız vardır. Bu işlemleri gerçekleştirebilmek için Bölüm-2’ de belirtildiği şekilde uygun bir seri bağlantı kablosuna ihtiyaç vardır.



    Not: Aynı com portu kullanan birden fazla NDREdit kopyasını veya aynı com portu kullanan NDREdit ve HyperTerminal programını veya başka bir programı aynı zamanda çalıştırmak mümkün değildir.

    2. Seri Kablonun Hazırlanması



    Receiver'ınızın data konnektörü ile bilgisayarınızın COM portu arasına bağlanacak kablonun bağlantı şeması aşağıdaki gibidir.



    9 Pin Dişi 25 Pin Dişi



    Pin 2 ( RX )................................................P in 2 ( TX )

    Pin 3 ( TX )................................................P in 3 ( RX )

    Pin 5 ( GND ).............................................Pin 7 ( GND )

    Pin 7 ( RTS )..............................................Pin 5 ( CTS )

    Pin 8 ( CTS )..............................................Pin 4 ( RTS)





    9 Pin Dişi 9 Pin Dişi



    Pin 3 ( TX )................................................P in 2 ( RX )

    Pin 2 ( RX )................................................P in 3 ( TX )

    Pin 5 ( GND ).............................................Pin 5 ( GND )

    Pin 8 ( CTS )..............................................Pin 7 ( RTS )

    Pin 7 ( RTS )..............................................Pin 8 ( CTS )

    Yorum

    • OfThELoRd
      Member
      • 17-07-2004
      • 2830

      #3
      Konu: NDREDİT

      3. COM Port ve Receiver Mevcut Yazılım Ayarı’nın Yapılması



      Com Port Ayarı’nın Yapılması:



      Receiver ile bilgisayar arasında bağlantı kurabilmek için Com Port ayarının doğru yapılmış olması gerekmektedir. Ayar menüsünden Bağlantıyı seçin, kullandığınız COM portu seçip Tamam butonuna basın.



      Receiver Mevcut Yazılım Ayarı’nın Yapılması:



      v2.54’ ve daha yeni yazılım yüklü receiver lar STAND-BY durumundayken tek tuşla receiver <->receiver ve receiver<-> bilgisayar arası transferleri gerçekleştirebilmektedir.



      NdrEdit 4.1 ‘in NdrEdit 4.0’dan temel farkı içinde v2.54 öncesi eski yazılım bulunan receiver larla da kullanılabilmesidir.



      Receiver ınız içinde v2.54 veya daha yeni bir versiyon varsa kablo takılı ve receiver stand-by durumdayken NdrEdit 4.1 ile haberleşebilir.



      Bunu test etmek için receiver <-> bilgisayar arasındaki bağlantıyı yapın ve receiver ı stand-by duruma alın. “Ayar->Receiver Mevcut Yazılım Tipi” menüsünde “Yeni Versiyon” seçip tamam butonuna basın. Bundan sonra ana penceredeki “Receiver Yazılım Versiyonu” butonuna basın. Bir hata mesajı alıyorsanız receiver içinde v2.54’ten eski bir yazılım vardır ve OTOMATİK HABERLEŞME’yi desteklememektedir. Bu durumda isteğinize bağlı olarak “Receiver Mevcut Yazılım Tipi” menüsüne yönlendirilirsiniz.









      Kanal bilgisi transferi için:

      İçinde v2.54 ve daha yeni yazılım bulunan receiver larla NdrEdit 4.1 haberleşirken receiver’ın kanal kapasitesini de öğrenebilmektedir. Bu nedenle Yeni Versiyon yazılımlar için receiver ınızın kanal kapasitesini belirtmenize gerek yoktur. Eski versiyonlardan böyle bir bilgi alınamadığı için Eski Versiyon durumunda kanal kapasitesini belirtmeniz gerekmektedir (2000 veya 4000 olarak).

      Ayarlarınızı yaptıktan sonra Tamam butonuna basıp ayarlarınızı kaydedin.

      4. Kanal Bilgilerinin Dosyadan Alınması ve Dosyaya Yazılması



      Kanal bilgilerinin dosyadan alınması :



      NDREdit 4.1 kanal bilgisi dosya uzunluğu 4000 kanala karşılık gelen 140 KB dır.

      Ancak program eski versiyonlu receiver ların 2000 kanala karşılık gelen 76KB’lık kanal bilgisini de okuyabilir.



      Daha önceden hazırlanmış bir kanal bilgisini receiver'a göndermek için Dosya,Aç NDR menüsüne gelerek ndr uzantılı dosyayı seçip Aç butonuna basın. Açılan dosya üzerinde dilediğiniz değişiklikleri yapabilir ya da hiç bir değişiklik yapmadan bilgileri 6. bölümde anlatıldığı şekilde receiver'a gönderebilirsiniz



      SDX formatındaki kanalların alınması

      SatcoDX - .sdx formatındaki dosyalardan kanal bilgisi yüklemek için Dosya->Aç->SatcoDx->SDX menüsüne gelerek .sdx uzantılı dosyayı seçip Aç butonuna basın. Açılan pencerede görülen “Başlangıç Kanalı” alınacak kanalların hangi program numarasından itibaren hafızaya yükleneceğini,"uydu" bunların hangi uydu olarak alınacağını belirtir. Gerekli seçimleri yapıp, Başla’ ya basın.



      TAG formatındaki kanalların alınması

      SatcoDX - .tag formatındaki dosyalardan kanal bilgisi yüklemek için Dosya->Aç->SatcoDx->TAG menüsüne gelerek .tag uzantılı dosyayı seçip Aç butonuna basın. Açılan pencerede görülen “Başlangıç Kanalı” alınacak kanalların hangi program numarasından itibaren hafızaya yükleneceğini, "uydu" bunların hangi uydu olarak alınacağını, Dijital/Analog kutusu yalnız dijital veya yalnız analog kanalların alınacağını, TV/Radyo kutusu yalnız TV veya yalnız radyo kanallarının alınacağını belirtir.



      DVB formatındaki kanallarin alınması

      DVBEdit programindan export yapılarak elde edilen txt dosyasıni, Aç DVB menüsüyle seçerek Aç butonuna basın. "Başlangıç kanal numarası", alınacak olan kanalların hangi program numarasından itibaren hafızaya yükleneceğini, "uydu" bunların hangi uydu olarak alınacağını, "Alınacak uydu" da hangi uyduya ait kanalların alınmak istendiğini belirtir. Gerekli seçimleri yapıp, Başla'ya basın.



      Kanal bilgilerinin dosyaya yazılması :

      Hazırladığınız kanal bilgisini daha sonra diğer receiver'lara yükleyeceğinizi düşünerek bu kanal bilgisini saklamak isterseniz Dosya, Kaydet menüsünü seçiniz. Dosyayı kaydetmek istediğiniz klasörü seçip, dosya ismini yazıp kaydet butonuna basınız. .ndr uzantısı dosya ismi ile birlikte verilmezse otomatik olarak dosya isminin sonuna eklenecektir. Dosyaya yazarken dosya uzunluğu 140KB olarak sabittir ve en fazla 4000 kanal dosyaya yazılabilir.



      Kanal bilgilerinin TXT formatında dosyaya yazılması:

      Kanal bilgilerini TXT formatında(okunabilir) dosyaya yazmak için Dosya->Farklı Kaydet menüsünü seçiniz. Bundan sonra TXT formatında kanalların listesini yazmak için Kanal -> TXT satırını, transponder listesini yazmak için Transponder ->TXT satırını seçin. Dosyayı kaydetmek istediğiniz klasörü seçip, dosya ismini yazıp kaydet butonuna basınız. .txt uzantısı dosya ismi ile birlikte verilmezse otomatik olarak dosya isminin sonuna eklenecektir.

      Yorum

      • OfThELoRd
        Member
        • 17-07-2004
        • 2830

        #4
        Konu: NDREDİT

        5. Receiver'dan Bilgilerin Alınması



        Receiver ınızın içindeki yazılım versiyonuna uygun olarak Receiver’da Mevcut Yazılım Tipi ayarını yaptığınıza emin olun.



        Yeni Versiyon için:

        Receiver ı stand-by durumuna alın.

        Bilgisayarla receiver arasında seri bağlantıyı yapın. Bilgileri Al butonuna basın. Bağlantı da bir hata yoksa bağlantı kurulan receiver ın duruma göre 2000 veya 4000 kanallı olduğu sol alt köşedeki bilgi penceresinde ekrana gelecektir. Bilgilerin alınması işlemi otomatik olarak başlayacaktır. İşlemin ne kadarının tamamlandığını bilgisayar ekranında içi dolan bir kutu aracılığıyla, receiver’da önpanelde yüzde olarak görebilirsiniz. İşlem bittiğinde receiver ön panelinde İşlem doğru tamamlandıysa done, işlemde hata olduysa Err yazısı kısa bir süre görünecektir.



        Eski Versiyon için:

        Bilgisayarla receiver arasında seri bağlantıyı yapın. “Bilgileri Al” butonuna basın. Receiver ınızda Kuruluş->Servis menüsüne gidin. “Data Gönder” satırına gelip kumandada OK tuşuna basın. Bunun ardından bilgisayarda “Başla“ butonuna basın. İşlemin ne kadarının tamamlandığını bilgisayar ekranında içi dolan bir kutu aracılığıyla, receiver’da önpanelde yüzde olarak görebilirsiniz.



        4000 kanallı kanal bilgisinin yükleme süresi 2000 kanallı kanal bilgisine göre daha uzundur.



        Eski Versiyon için Kanal Bilgisi Alırken:



        Data transferi bilgisayardaki çubuk yarıdayken bitiyorsa: Receiver 2000 kanal kapasitelidir, siz NdrEdit 4.1’i 4000 kanal olarak ayarlamışsınızdır, Receiver’da Mevcut Yazılım Tipi menüsünde Eski Versiyon ve 2000 kanal işaretleyin.



        Data transferi bilgisayardaki çubuk dolduğu halde bitmiyorsa Receiver 4000 kanal kapasitelidir, siz NdrEdit 4.1’i 2000 kanal olarak ayarlamışsınızdır, Receiver’da Mevcut Yazılım Tipi menüsünde Eski Versiyon ve 4000 kanal işaretleyin.








        6. Receiver'a Bilgilerin Gönderilmesi



        Receiver ınızın içindeki yazılım versiyonuna uygun olarak Receiver’da Mevcut Yazılım Tipi ayarını yaptığınıza emin olun.



        Yeni Versiyon için:

        Receiver ı stand-by durumuna alın.

        Bilgisayarla receiver arasında seri bağlantıyı yapın. Bilgileri Gönder butonuna basın. Bağlantı’da bir hata yoksa bağlantı kurulan receiver ın duruma göre 2000 veya 4000 kanallı olduğu sol alt köşedeki bilgi penceresinde ekrana gelecektir. Bilgilerin alınması işlemi otomatik olarak başlayacaktır. İşlemin ne kadarının tamamlandığını bilgisayar ekranında içi dolan bir kutu aracılığıyla, receiver’da önpanelde yüzde olarak görebilirsiniz. İşlem bittiğinde receiver önpanelinde İşlem doğru tamamlandıysa done, işlemde hata olduysa Err yazısı kısa bir süre görünecektir..



        Eski Versiyon için:

        Bilgisayarla receiver arasında seri bağlantıyı yapın. “Bilgileri Gönder” butonuna basın. Receiver ınızda Kuruluş->Servis menüsüne gidin. “Data Al” satırına gelin. Bilgisayarda “Başla“ butonuna, ardından kumandada OK tuşuna basın. İşlemin ne kadarının tamamlandığını bilgisayar ekranında içi dolan bir kutu aracılığıyla, receiver’da önpanelde yüzde olarak görebilirsiniz.



        4000 kanallı kanal bilgisinin yükleme süresi 2000 kanallı kanal bilgisine göre daha uzundur.



        Eski Versiyon için Kanal Bilgisi Gönderirken:



        Data transferi bilgisayardaki çubuk yarıdayken bitiyorsa: Receiver 2000 kanal kapasitelidir, siz NdrEdit 4.1’i 4000 kanal olarak ayarlamışsınızdır, Receiver’da Mevcut Yazılım Tipi menüsünde Eski Versiyon ve 2000 kanal işaretleyin.



        Data transferi bilgisayardaki çubuk dolduğu anda bitiyor ama kanal/uydu/transponder datasında ciddi bozukluk varsa receiver 4000 kanal kapasitelidir, siz NdrEdit 4.1’i 2000 kanal olarak ayarlamışsınızdır, Receiver’da Mevcut Yazılım Tipi menüsünde Eski Versiyon ve 4000 kanal işaretleyin.

        7. Kanal Bilgilerinin Değiştirilmesi



        NdrEdit 3.xx versiyonlarındaki boş kanalların “Free Channel” olarak görülmesi özelliği terkedilmiştir.



        Önce kanal sayfasına geçin. Sayfada (listede) her kanalın çeşitli parametrelerinden bazıları görülmektedir. Analog kanalların sembol hızı, video PID, audio PID parametreleri görünmemektedir, bu doğaldır. Analog kanallar yeşil, dijital kanallar mavi olarak görünmektedir Kanal bilgilerini değiştirmek için bir satırı seçip çift tıklayın veya ENTER tuşuna basın. Kanalın analog veya dijital olmasına göre ilgili parametreler ayrı bir pencere üzerinde ekrana gelecektir.



        Bu pencere üzerinde dijital kanallar için yayının kodlu olup olmadığını gösteren bir işaret kutusu, dijital ve analog kanallar için yayının favori listesinde olup olmadığını gösteren birer işaret kutusu bulunmaktadır.



        Analog kanalı dijital, dijital kanalı analog yapma olanağı bulunmaktadır. Kaydet butonuna basılırsa bilgiler kaydedilir, vazgeç butonuna basılırsa bilgiler kaydedilmez.



        Bu sayfada girilecek sembol hızı 1 – 45000 arası olmalıdır.

        Video, audio, teletext ve PCR pid’leri 0-8191 arası olmalıdır.

        Video ve audio pid leri birbirine eşit olamaz.

        Frekans, kanalın ait olduğu uydunun tipi ve alt ve üst band değerlerine uygun olarak sınırlandırılmıştır.



        Birden fazla kanalı seçmek için SHIFT ve CTRL tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz.



        Bir veya birden fazla kanal seçildikten sonra;

        ‘F’ tuşuna basıılırsa seçili kanal(lar) favori listesine ait/ait değil duruma getirilir.

        ‘S’ tuşuna basıılırsa seçili kanal(lar) kodlu/kodlu değil duruma getirilir.





        Filtreler: Kanal sayfasında iki adet filtre bulunur. Bunlar uydu ve transponder filtreleridir. Bütün uydulara ait kanallar yerine uydu filtresiyle yalnız seçili uyduya ait kanalları, veya transponder filtresiyle, frekansı seçili transponder ın frekansına eşit olan kanalları görebilirsiniz. Uydu filtresiyle bir uydu seçildikten sonra transponder filtresinde görünen transponder lar seçili uyduya ait transponder lar değil, bütün uydulara ait transponder lardır. Bu nedenle, filtre olarak, bir uydu seçtikten sonra bu uyduda bulunmayan bir transponder seçilirse listede hiçbir kanal görünmemesi doğaldır.



        Kes, Kopyala, Yapıştır: İstenilen kanalın silinmesi için ilgili buton listenin hemen altında bulunmaktadır. Delete tuşu da aynı işleve sahiptir. Listenin üstünde sağ tıklandığında çıkan menüde Kes, Kopyala, Yapıştır, Ekle, Sil maddeleri görülmektedir. Hiçbir filtre kullanılmıyorsa, SHIFT ve CTRL tuş kombinasyonlarıyla birden fazla kanalı, filtre kullanılıyorsa yalnız bir kanalı seçebilirsiniz. Birden fazla kanalın seçilip seçilemediği durum çubuğunda görülebilir. Kanalları,



        Başka bir yere taşımak için: Önce taşınacak kanalları seçin. Sonra Kes yapın. Kanalların

        silindiğini göreceksiniz. Nereye taşımak istediğinizi belirtmek için bir hedef kanal seçin. Sonra Yapıştır yapın.



        Başka bir yere kopyalamak için: Önce kopyalanacak kanalları seçin. Sonra Kopyala

        yapın. Nereye kopyalamak istediğinizi belirtmek için bir hedef kanal seçin. Sonra Yapıştır yapın.



        Silmek için: Sil yapın, Delete butonuna basın veya DELETE tuşuna basın. Seçili kanallar yok edilecektir.



        Eklemek için: Önce eklenecek kanalın yerini belirtmek için bir kanal seçin. Sonra Ekle

        yapın, Yeni Ekle butonuna basın veya INSERT tuşuna basın.



        Tüm Kanalları Silmek İçin: Tümünü Sil butonuna basın. Yalnız seçili uyduya ait kanallar silinecektir.



        Not: Kesme, kopyalama, yapıştırma ve ekleme işlemleri yalnız filtre kullanılmıyorsa mümkündür. Silme işlemi her durumda yapılabilir.



        Not: Filtreleme sonucu ekranda görülemeyen kanallar yalnız geçici olarak yoktur. Receiver’a bilgi gönderme veya diske bilgi kaydetme durumlarında filtreleme öncesi tüm kanallar sözkonusudur.

        Yorum

        • OfThELoRd
          Member
          • 17-07-2004
          • 2830

          #5
          Konu: NDREDİT

          8. Uydu Ayarlarının Değiştirilmesi



          Önce Uydu sayfasına (listesine) geçin. Bu sayfada uydu ile ilgili olan İsim, LNB tipi, DiSEqC, 22kHz, 12V, Alt band, Üst band ve Pozisyon bilgileri değiştirilebilir. Değişiklikleri yapmak için önce bir uydu seçip, çift tıklayın veya ENTER tuşuna basın. Çıkan pencerede Kaydet butonuna basılırsa değişiklikler kaydedilir, Vazgeç butonuna basılırsa kaydedilmez.



          !!! Bu sayfada girilen alt band ve üst band değerleri gerçek değerlerinin 1/10’ dur. !!!

          Örn. 1032 girerseniz bu değer aslında 10320’dir.



          Alt ve üst band değerleri 500 – 1100 arasında olmalıdır.



          Uydularla ilgili kesme, kopyalama, yapıştırma, silme ve ekleme özelliği bulunmamaktadır.



          Uydu sırasını değiştirmek için bir uyduyu seçin, sürükleyin ve bırakın.



          9. Transponder Ayarlarının Değiştirilmesi



          Önce transponder sayfasına geçin. Bu sayfada transponder la ilgili isim, uydu, frekans, sembol hızı ve polarite bilgileri görülmektedir. Mevcut transponder lar üzerinde değişiklik yapmak için bir transponder seçin ve çift tıklayın veya ENTER tuşuna basın. Yeni transponder eklemek için Ekle yapın veya INSERT tuşuna basın. Bir transponder silmek için önce transponder ı seçin, sonra Sil yapın, DELETE tuşuna basın veya Sil butonuna basın.



          Tüm transponder ları silmek için Tümünü Sil butonun basın. Yalnız seçili uyduya ait transponder lar silinecektir.



          Bu sayfada girilecek sembol hızı 1 – 45000 arası olmalıdır.

          Frekans, transponder ın ait olduğu uydunun tipi ve alt ve üst band değerlerine uygun olarak sınırlandırılmıştır.



          Uydu filtresi: Tüm uydulara ait transponder lar yerine bir uydu seçip yalnız bu uyduya ait transponderları görebilirsiniz.



          Not: Transponder larla ilgili kopyalama, kesme ve yapıştırma özelliği bulunmamaktadır.



          Not: Filtreleme sonucu ekranda görülemeyen transponder lar yalnız geçici olarak yoktur. Receiver’a bilgi gönderme veya diske bilgi kaydetme durumlarında filtreleme öncesi tüm transponderlar sözkonusudur.

          10. Kanal Düzenleme



          Düzen sayfasına geçin, bu sayfada kanal filtreleme işlemi kalıcı olarak yapılmaktadır. Kaynak Uydu listesinden bir veya daha fazla uydu seçip -> butonuna basın. Hedef Uydu listesinde seçilen uydu isimleri görülecektir. Sonra Düzenle butonuna basın. Otomatik olarak kanal sayfasına geçilecek ve Kanal sayfasında yalnız seçili uydulara ait kanallar, seçilen uydu sırasına göre görüntülenecektir. Kanal sayfasındaki bu liste kalıcıdır


          11. Yazılım Yükleme



          Diskten: Cihaza yeni yazılım yüklemek için önce Dosya - Yazılım Dosyası Aç - Diskten menüsünden, NETA tarafından gönderilen uygun bir .BIN dosyasını açın.



          Internetten:. (Internet bağlantınız kurulmamışsa bu özellik pasif duruma getirilmiştir.) Önce Internet bağlantınızı açık duruma getirin. Sonra Internet’ten yazılım yüklemek için Dosya - Yazılım Dosyası Aç – Internetten menüsünü seçin. Ekrana gelen pencerede yer alan iki tablodan aşağıda olanı NdrEdit’i çalıştırdığınız klasörde bulunan *.bin uzantılı yazılım dosyalarını göstermektedir. Ekrana gelen pencerede Bağlan butonuna basın. Kısa bir süre sonra üstteki tabloda o anda Web Site’sinde bulunan güncellenmiş yazılım dosyaları görünecektir. Yüklemek istediğiniz dosyaların solundaki kutucuğu işaretleyip Yükle butonuna basın. Ekranda yükleme işleminin ne kadarının tamamlandığı görünecektir. Herhangi bir anda Vazgeç düğmesine basarak işlemi iptal edebilirsiniz.

          Yükleme işlemi başarıyla bittiğinde pencereyi kapatıp Yazılım Dosyası Aç – Diskten menüsünü seçerek diskinize yüklediğiniz yazılım dosyalarını açabilirsiniz.(Gelen dosya sıkıştırılmış (.zip dosyası) olabilir. Bu durumda önce .zip dosyasını açmanız gerekecektir.)



          Not: “Null Remote Address” mesajı alırsanız Internet bağlantınızda bir sorun vardır ve Internetten yazılım yüklemek için Ndredit’ i yeniden başlatmanız gerekebilir.



          Yazılım dosyasını açtıktan sonra bilgisayarla receiver arasında seri bağlantıyı yapın.





          Receiver ınızın içindeki yazılım versiyonuna uygun olarak Receiver’da Mevcut Yazılım Tipi ayarını yaptığınıza emin olun.



          Yeni Versiyon için:

          Receiver ı stand-by durumuna alın.

          Bilgisayarda Yazılım Yükle butonuna basın.

          Bağlantı kurulduysa yazılım yükleme işlemi otomatik olarak başlayacaktır. İşlemin ne kadarının tamamlandığını bilgisayar ekranında içi dolan bir kutu aracılığıyla, receiver’da önpanelde yüzde olarak görebilirsiniz.

          Ön panelde yüzde olarak 100 görülmesi işlemin bittiği anlamına gelmez. İşlem bittiğinde receiver ön panelinde İşlem doğru tamamlandıysa done yazısı sürekli olarak, işlemde hata olduysa Err yazısı kısa bir süre görülecektir. İşlem bittikten sonra yeni yazılımın etkin olması için receiver ın fişini çıkarıp takın.



          Eski Versiyon için:

          Receiver ı fişten çıkarın.

          Önpaneldeki P- ve P+ tuşlarını basılı tutarken receiver ın fişini takın.

          BOOT yazısı çıktıktan sonra tuşları bırakın.

          Bilgisayarda Yazılım Yükle, ardından çıkan pencerede Başla butonuna basın.

          Önpanel’de POWER tuşuna basın. İşlemin ne kadarının tamamlandığını bilgisayar ekranında içi dolan bir kutu aracılığıyla, receiver’da önpanelde yüzde olarak görebilirsiniz.

          Ön panelde yüzde olarak 100 görülmesi işlemin bittiği anlamına gelmez. İşlem bittiğinde receiver ön panelinde İşlem doğru tamamlandıysa done yazısı sürekli olarak, işlemde hata olduysa Err yazısı kısa bir süre görülecektir. İşlem bittikten sonra yeni yazılımın etkin olması için receiver ın fişini çıkarıp takın.

          Yorum

          • OfThELoRd
            Member
            • 17-07-2004
            • 2830

            #6
            Konu: NDREDİT

            12. Versiyon Açıklaması



            4.0 -> 4.1 (06.12.04 -> 14.12.04)

            --------------------------------------------
            • İçinde v2.54 öncesi “Eski versiyonlu yazılımlar” bulunan receiver larla çalışılabilmesi için “Receiver’da Mevcut Yazılım Tipi” ayarı konuldu.
            • “Eski Versiyon”lar için kullanıcının 2000/4000 kanal seçimini manuel olarak girmesi sağlandı.
            • Transferlerin isteğe bağlı olarak yarıda kesilebilmesi için Vazgeç butonu konuldu.
            • Kullanıcıya transferlerin değişik aşamalarında gerekli yönlendirme bilgileri verilerek kolay kullanım sağlandı.




            3.23 -> 4.0 (07.08.04 -> 06.12.04)

            -----------------------------------------------
            • v2.54 ve daha yeni yazılım versiyonlarında bulunan yeni haberleşme protokolü kullanıldı. Bu, NdrEdit 4.0’ ın, içinde v2.53 ve daha eski versiyon bulunan receiver larla kullanılamayacağı anlamına gelir.
            • Boş kanallar için kullanılan “Free Channel” ifadesi kaldırıldı.
            • Receiver seçim ayarı (2000 / 4000 kanal) kaldırıldı. Standart olarak 4000 kanal desteklendi. Kanal bilgisi gönderilecek receiver 2000 kanal kapasiteli ise yalnız 2000 kanal gönderilmesi sağlandı.
            • Uydu sayfasında sürükle&bırak yötemiyle uydu sıralamasının değiştirilmesi sağlandı.
            • Analog ve dijital kanallar için favori kanal özelliğinin, dijital kanallar için kodlu kanal özelliğinin manuel olarak girilmesi sağlandı.
            • ‘F’ tuşuna basılınca seçili kanalların favori kanal listesinde olması/olmaması sağlandı.
            • Favori listesinde bulunan kanalların isimlerinin başında + işareti olması sağlandı.
            • ‘S’ tuşuna basılınca seçili kanalların kodlu/kodlu değil olması sağlandı.
            • Kanalların silinmesinden hemen sonra her zaman kanal sayfasında ilk kanalın gösterilmesi kısmen engellendi.
            • Kanal sayfasında “Tümünü Sil” butonuna basılınca tüm kanallar yerine yalnız seçili uyduya ait kanalların silinmesi sağlandı.
            • Transponder sayfasında “Tümünü Sil” butonuna basılınca tüm transponder lar yerine yalnız seçili uyduya ait transponder ların silinmesi sağlandı.
            • Transponder listesinin .txt formatında bir dosyaya yazılması sağlandı.
            • SDX türü dosyadan bilgi alınırken son kanal iki kere görülüyordu, düzeltildi.
            • .ndr veya .bin uzantılı bir dosya açıldıktan sonra yardım dosyası bulunamıyordu,
            düzeltildi.



            3.22 -> 3.23 (15.06.04 -> 07.08.04)

            -----------------------------------------------
            • Analog kanallarda “Kaydet” düğmesine basınca bilgileri seçili kanal yerine bir aşağıdaki kanala kaydediyordu, Analog -> Dijital dönüşümünde de hata vardı, düzeltildi. (3.2’den itibaren olan hatalar)
            • Transponder sayfasında “Tümünü Sil” düğmesine basıldığında Kanal sayfasındaki kanallar geçici olarak görülmüyordu, düzeltildi.
            • 1200 transponder’dan fazla transponder eklenmemesi sağlandı.
            • TXT olarak kaydederken kanal numarlarının 0’dan değil 1’den başlaması sağlandı.
            • Internet’ten dosya indirirken dosya alındıktan sonra “Vazgeç” düğmesi pasif duruma getirildi.


            3.21 -> 3.22 (31.05.04 -> 15.06.04)

            -----------------------------------------------
            • C-band tipi uydulara ait kanal ve transponder ların sınır frekansı değerleri doğru hesaplanmıyordu, düzeltildi


            3.2 -> 3.21 (27.05.04 -> 31.05.04)

            -----------------------------------------------
            • Transponder Ekle doğru çalışmıyordu, düzeltildi.
            • Kanal sayfasında çift tıklayınca ekrana gelen mesaj kaldırıldı.
            • Uydu değerlerine LNB tipine uygun olarak sınırlamalar getirildi
            • Transponder değerlerine uydu değerlerine uygun olarak sınırlamalar getirildi.
            • Kanal değerlerine uydu değerlerine uygun olarak sınırlamalar getirildi.


            3.17 -> 3.2 (18.02.04 -> 27.05.04)

            -----------------------------------------------
            • 1080 ve daha üst modellerde bulunan 4000 kanal desteği sağlandı.
            • Dosya açarken ve kaydederken durum çubuğunun güncellenmesi sağlandı.
            • NETA telefon ve fax bilgileri güncellendi.
            • Durum çubuğunda açılan ve kaydedilen dosyaların adlarındaki taşmalar ortadan kaldırıldı.
            • .txt olarak kaydedilirken daha fazla özellik yazdırıldı.
            • Kanal, uydu ve transponder numaraları 0 yerine 1’den başladı.
            • Internet’ten yazılım indirmede süre ikinci dosyadan itibaren doğru işlemiyordu, düzeltildi
            • Yardım dosyasında küçük düzeltmeler yapıldı.




            3.16 -> 3.17 (11.02.04 -> 18.02.04)

            -----------------------------------------------
            • Program testi için kullanılan bilgi mesajı kaldırıldı.




            3.15 -> 3.16 (29.09.03 -> 11.02.04)

            -----------------------------------------------
            • Konfigürasyon dosyasının yerleştirilmesinde yaşanan sorun giderildi.
            • Programdan çıkarken verilen hata kaldırıldı.
            • Kodlu yayınlar için $ karakteri kullanıldı.
            • Yardım dosyasında uydu değerleri ile ilgili açıklama yapıldı.
            • Kurulumda default receiver Blue/Netty yapıldı.
            • Büyük font kullanan sistemlerde form görünümünde düzeltme yapıldı.
            Diğer küçük düzeltmeler yapıldı
            Son düzenleme OfThELoRd; 21-04-2005, 12:09.

            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X