Tablet Teknolojisindeki en son gelişmeler

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #16
    Konu: Tablet Teknolojisindeki en son gelişmeler

    Samsung, dünyanın en ince tabletini üreterek, tablet pazarına hızlı bir giriş yapmak istiyor. Samsung'un yeni tableti olacak olan Tab S2'den yeni dedikodular geldi.




    Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge ile 2015'e güçlü bir şekilde başlayan Samsung, bu başarısını tablet pazarında da devam ettirmek istiyor. Galaxy Tab 5 ve Tab A serileri ile yoluna devam eden şirket, tablet pazarı için birçok alternatif üretiyor.
    Yeni gelecek olan Tab S2dünyanın en ince tableti olmaya aday.Samsung Tab S2, hakkında gelen dedikodular cihazın oldulça ince olacağı yönünde. Sızdırılan bilgiler cihazın, 9.7 inç büyüklüğünde Super AMOLEDbir ekrana ve 5.5 mm kalınlığa sahip olacağını söylüyor.
    Gelen dedikodular Tab S2'nin, Galaxy S6 ile benzer bir tasarım çizgisine sahip olacağı yönünde. Tab S2, metal tasarım ve cam arka yüzey gibi tasarım özelikleri ile gelecek. Tab S2'nin 8 inçlik bir modeli olacağı ve bu modelin 5.5 mm'den daha ince olabileceği de konuşuluyor.
    Cihazın kalınlığını kıyaslamak gerekir ise pazardaki en ince tabletler, 6.1 mm ile Sony Xperia Z4 Tablet ve 6 mm ile Dell Venue 8 7000 tabletleri. Samsung, Tab S2 ile 5.5 mm gibi bir kalınlığa düşebilir ise tablet pazarında büyük başarılar yakalayabilir.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #17
      Konu: Tablet Teknolojisindeki en son gelişmeler

      Samsung’un yeni uygun fiyatlı tablet modeli Samsung Galaxy Tab E 9.6 resmileşti.

      Tablet pazarında mücadelesini sürdüren dev firmalardan bir tanesi olan Samsung, akıllı telefon pazarında kısa süre önce sunduğu Galaxy A ve Galaxy E serilerini tablet pazarına taşıma kararı almış ve bir süre önce Galaxy Tab A modellerini satışa sunmuştu.

      Bilindiği üzere Galaxy A serisi metal kasa ve premium tasarım ile gelirken, Galaxy E modelleri ise plastik kasalı ve Galaxy A modellerinin daha ucuz versiyonu olarak pazarda yerini almıştı.
      Bir süredir de firmanın Galaxy Tab E modellerini sunacağı yönünde bilgiler gelirken, dün firmanın Galaxy Tab E serisi modellerinden 9.6″ ekrana sahip olan versiyon Tayvan’da firmanın web sitesi üzerinden resmileşti. Hatırlanacağı üzere bir süre önce de bir fiyat kataloğu üzerinden yeni tabletin ilk detayları ortaya çıkmıştı.
      Bu yeni tabletin teknik özelliklerine bakacak olursak eğer, yeni akıllı telefon 9.6″ büyüklüğünde ve 1280×800 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran içeriyor. Ekran görüntü oranı iPad modelleri gibi 4:3 olarak belirlenmiş.

      1.3Ghz saat hızında çalışan dört çekirdekli işlemcili yonga setinden güç alan yeni tablet Galaxy Tab E 9.6 1.5GB sistem belleği içeriyor ve dahili veri kapasitesi de 8GB olarak belirlenmiş. 5MP arka kamera yanı sıra 2MP ön kamera ile donatılan cihaz 5.000mAh batarya barındırmakta.
      İşletim sistemi olarak ise Google Android 4.4 KitKat üzerinde çalışan Samsung Galaxy Tab E 9.6 8.5mm kalınlığa ve 490gr ağırlığa sahip. Cihazın Tayvan’da satış fiyatı yaklaşık 226$ olarak belirlenmiş. Tablet sadece Wi-Fi destekli olarak sunuluyor.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #18
        Apple iPad Pro tablet ailesinin yeni bir ekran boyutu seçeneği ile çeşitleneceği söyleniyor. Peki bu yeni seçenek ve tabletlerin yeni özellikleri neler olacak?



        Apple, yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonu iPhone 7 ve yeni nesil akıllı saati Watch Series 2’nin tanıtımını gerçekleştirdikten sonra şimdi de gözleriPad tablet ailesine çevrildi. 2017 yılında güncellenmesi beklenilen iPad ailesi için ilginç iddialar söz konusu.
        Phone Arena’nın haberine göre, ilk çıkan 12.9 inçlik iPad Pro modeli tahmin edeceğiniz gibi güncellenecek ve büyük ihtimalle iPad Pro 2 halini alacak. Ayrıca 7.9 inçlik yeni iPad Mini modelinin de Pro serisine dahil olması gündemde. Diğer taraftan 9.7 inçlik iPad Pro tabletin ekranının ise10.1 inç boyutuna çıkacağı söyleniyor.



        Yeni iPad Pro serisinin beklenen özellikleri

        Tüm iPad Pro serisinin dört hoparlör ve dört mikrofonlu bir kuruluma geçeği, 3.5mm kulaklık girişinin yeni iPad Pro’larda da kalmaya devam edeceği belirtilirken 12.9 inçlik iPad Pro 2’nin True Tone flaşlı 12MP bir arka kameraya terfi edeceği iddialar arasında. Diğer donanımsal güncellemeler hakkındaysa şimdilik pek bir bilgi bulunmuyor. Ek olarak Apple’ın tüm boyutlardaki iPad Pro’ları için Smart Keyboard’ları üzerinde de çalışmalar yaptığı ileri sürülüyor. BelkiApple Pen'de de ufak değişiklikler görebileceğimizi düşünüyoruz.
        Yeni iPad Pro serisinin beklenen çıkış tarihi

        Yenilenecek ve yeni bir üye kazanacak olan iPad Pro tablet ailesinin 2017yılının Mart veya Nisan ayında aramızda olması bekleniyor.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #19
          Huawei MediaPad M3 İncelemesi

          Geçmiş yıllara kıyasla tabletlerin 2016 yılında parlak bir yıl geçirdiğini söylemek zor. Huawei MediaPad M3 ise fark yaratan cihazlardan olmayı başardı.


          Apple, iPad Pro'nun 9.7 inç modelini tanıttı; Amazon, Fire HD 8'i yeniledi ve Asus, ZenPad Z8 ve 3S 10 ile inanılmaz derecede sağlam ürünler piyasaya sürdü.

          Ve Huawei MediaPad M3

          2016’nın tablet üreticileri arasında Huawei de var. Şirket, bu sene Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri'nde MediaPad M3'ü piyasaya sürdü ve Huawei'nin 2017'de ABD pazarına girmeyi planladığına dair çok sağlam bilgiler de geldi.

          MediaPad M3, tasarım ve güç anlamında oldukça başarılı. Huawei, M3 ile 8 inçlik bir tablet için seçenekleri oldukça güçlendirmiş ve hemen hemen tüm özellikleri yüksek seviyede. Yapılan değerlendirmelerin büyük bir bölümünde M3'ün Apple'ın iPad Mini 4'üne karşı en iyi alternatif olarak değerlendiriliyor.

          Kutuda Neler Var?

          Huawei MediaPad M3

          Ekran koruyucu

          USB'den mikroUSB'ye şarj kablosu

          AC adaptörü

          MicroSD aracı

          Hızlı başlangıç ​​Kılavuzu

          Garanti belgesi

          Cihazın Ön Plana Çıkan Özellikleri Neler?

          Huawei MediaPad M3 için yapılan değerlendirmelerde cihazın ön plana çıkan özellikleri şöyle;

          İnce ve hafif

          Sağlam ve rafine tasarım

          Muhteşem 2K ekran, etkileyici grafikler

          128 GB'a kadar microSD kart desteği

          Harici hoparlörler ve kablolu kulaklıklar için etkileyici ses ayarı

          Huawei MediaPad M3’in Eksileri Neler?

          Cihaz için bunca olumlu özelliğin yanında eksi yönlerini de söylemek gerekiyor. İşlemcinin optimize işlemlerinde çok başarılı olunduğu söylenemez. Ayrıca EMUI 4.1 ile gelmesi de mevcut ara yüzlere göre kötü bir seçim olmuş. Cihazın kameralarının çıkıntı bir şekilde hazırlanması da kullanımda biraz sıkıntı yaratıyor.

          Yorum

          • mehmet karalılar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #20

            Yeni bir yılın başlaması ile birlikte iki önemli etkinlik bizleri bekliyor. Teknoloji meraklılarının heyecanla beklediği bu etkinliklerden birisi Ocak ayı başında gerçekleştirilecek olan CES 2017, Tüketici Elektroniği Fuarı olurken, ayrıca Şubat ayı sonunda da MWC 2017, Mobil Dünya Kongresi düzenlenecek.CES 2017 için geri sayım devam ediyor ve önemli firmaların bu etkinlikte yeni akıllı telefon, tablet, akıllı saat, dizüstü bilgisayar gibi cihazlarını duyurması bekleniyor.Gelen iddialardan birisi göre Samsung da CES 2017'ye hazırlanıyor. Güney Kore devinin Tüketici Elektroniği Fuarı'nda iki yeni tablet modelini resmi olarak duyuracağı kaydediliyor. Bu akıllı telefonların SM-W720 ve SM-W620 model numarası ile geleceği belirtilirken, işletim sistemi olarak ise bu yeni tabletler Microsoft tarafından geliştirilen Windows 10 işletim sistemi üzerinde çalışacak.Henüz bu yeni tabletlerin teknik özelliklerinin ne olacağına dair bilgi bulunmuyor. Ancak model numaraları üzerinden gidecek olursak eğer, SM-W720, Samsung'un daha önce sunduğu Galaxy TabPro S (SM-W700) tablet modelinin halefi olabilir. Ayrıca diğer model SM-W620 de daha küçük bir tablet olarak pazara sunulabilir.Özellikle hemen gelecek ay başında çok daha ayrıntılı bilgilerin gün yüzüne çıkmasını umuyo

            Yorum

            • mehmet karalılar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #21
              Apple'ın iPad tableti çok farklı amaçlarla da kullanılabiliyor

              Apple'ın iPad tableti ABD'de bir restoranda tabak olarak kullanılıyor


              Apple, akıllı telefon pazarı yanı sıra tablet pazarında da mücadele eden en önemli firmalardan birisi ve her sene yeni iPad tablet modellerini pazara sunuyor. İlk olarak 2010'da firma iPad modelini pazara sunmuştu ve bu tablet sonrasında da sayısız firmadan tabletler pazara sunulmuştu.


              Apple, büyük ihtimalle bu sene Mart ayında yeni iPad tablet modellerini gün yüzüne çıkartacak. İddialara göre 9.7" büyüklüğünde ekran içeren iPad modelinin yanı sıra 12.9" ekran içeren bir başka iPad modeli de gün yüzüne çıkacak. Ayrıca Apple'ın 10.5" ekrana sahip yeni bir başka tablet modelini daha Mart ayında duyuracağı ifade ediliyor.
              iPad tablet modelleri, dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılırken, oyun oynamak, film izlemek, internette gezinmek başta olmak üzere farklı işler için kullanılabilmekteler.
              Diğer taraftan iPad tabletler farklı amaçlarla da kullanılabilirken, bu amaçlardan birisi de tepsi olarak kullanılması. Amerika Birleşik Devletleri'nde San Fransisco'da bir restoran, yemeklerini iPad tabletler üzerinde müşterilerine sunuyor.
              Quince adındaki bu restoranda özel et yemeğini iPad üzerinde yemek oldukça ilginç olabilir. iPad tabletler sadece dekoratif amaçlı olarak gelmezken, ayrıca çalışır durumdalar. iPad tablet modelleri bilindiği üzere suya dayanıklı değil ve bu da cihazların özel bir koruyucu kılıf ile korunduğunu düşünüyoruz.

              Yorum

              İşlem Yapılıyor
              X