İOS Windows Phone hakkında önemli detaylar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Windows Phone hakkında önemli detaylar


    Windows Phone Platformunda Hareketli Saatler!

    Microsoft’un mobil işletim sistemi Windows Phone platformu gün boyunca kullanıcıları meraklandıran gelişmelere sahne oldu.

    Redmond merkezli yazılım ve donanım devi Microsoft, Windows 10 for Phones güncellemesini kısmi de olsa tanıttıktan sonra bir çok kullanıcıdan heyecanla Windows 10 for Phones Ön İzleme sürümünün yayınlanacağı günü beklemeye başladı.Gün içinde ilk olarak Wpbench sitesinde ortaya çıkan ve Windows 10 for Phones Ön İzleme sürümüne ait olduğu belirtilen yeni bir yapı numarası akılları karıştırdı. Build 8.15.12492 yapı numarasının Windows 10 for Phones‘a ait olduğu iddia edilirken, Windows Phone 8.1 Update 2 ya da Windows 10 for Phones hazırlık güncellemesi de olabileceği biliniyor.Bu arada bir kullanıcının Twitter’dan Windows İnsiders Program Yöneticisi Gabriel Aul‘a sorduğu soruya Aul’a verdiği cevap ise akılları daha da karıştırdı. Bir kullanıcının güncellemeyi beklerken yaşadığı sıkıntıyı aktarması üzerine Gabriel Aul; “4 Şubat hakkındaki söylentiler sadece söylenti” derken herhangi bir yalanlamada bulunmaması gözlerden kaçmadı.
    Bu arada konuyla iilgili bugünkü bir diğer bilgi ise Neowin adlı siteden geldi. Neowin’in haberine göre Microsoft’un şirket departmanları çalışanları arasında oluşturduğu bin kişilik bir test grubuna 8.15.12492 yapı numaralı güncelleme test amaçlı olarak yayınlandı.Gün içinde son olarak, iddia olmasa da VLC geliştirici ekibinden bir da konuyla ilgili olarak Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, test ekibine 8.15.12492 yapı numaralı güncellemenin dağıtılmasını her şey yolunda giderse Windows Insiders Programı kullanıcıları için bu hafta yayınlanacağının işareti olarak gösterdi. Microsoft‘un Windows 10 for Phones Ön İzleme güncellemesini tam olarak ne zaman yayınladığı henüz belli değil. Fakat görünen o ki yayınlandığı andan itibaren gündemin en merak edilen konusu olacağı kesin gibi görünüyor.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: Windows Phone İOS hakkında önemli detaylar

    Flipboard nihayet Windows Phone'da!

    Lumia 1020 ile gelmesi gereken uygulama, aylar süren gecikmeden sonra Windows Phone'a geldi!

    Haber alma ve sosyal medya tek çatı altında

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: Windows Phone İOS hakkında önemli detaylar

      Birbirinin aynısı donanıma sahip olan HTC One M8'in Android ve Windows Phone modelleri, iki platform arasında bazı kıyaslamalar yapmak için de iyi bir referans oluşturdu.


      Orijinal boyutunu görüntülemek için buraya tıklayın 580x330px ve 37KB.

      Orijinal boyutunu görüntülemek için buraya tıklayın 580x330px ve 37KB.
      En genç mobil işletim sistemi olan Windows Phone, treni kaçırmış gibi görünse de aslında bazı önemli avantajları mevcut. Bunlardan biri de HTC'nin amiral gemisi One (M8) modelini her iki platforma birden sürmesiyle ortaya çıktı.
      SlashGear tarafından gerçekleştirilen bazı benchmark testleri, Android bazlı cihaz ile Windows Phone platformunda çalışan kuzenini karşı karşıya getirdi. Neredeyse aynı donanımı kullanan iki cihazdan, HTC One M8 for Windows modelinin çok daha uzun pil ömrüne sahip olduğu görüldü.
      Yaklaşık 27 saatlik bekleme süresinin ardından, Android modelinde pil seviyesi yüzde 68'e inerken, Windows'ta pilin yüzde 81'i halen doluydu. HTC de benzer biçimde Android sürümde 12 saat kullanım süresi vadederken, Windows Phone modelinde bu 21 saate çıkıyor.
      Anlaşılan Android'in sadece işletim sistemi olarak tükettiği güç, Windows Phone'dan bir hayli fazla. Ne dersiniz, Android'in bu konuda bir optimizasyona ihtiyacı var mı sizce?

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Konu: Windows Phone İOS hakkında önemli detaylar


        Windows Phone Platformunda Neden Hala 512MB Ram’li Cihazlara Ağırlık Veriliyor

        Windows Phone platformunda en çok sorulan sorunun cevabı muhatabından geldi.


        Redmond merkezli teknoloji devi Microsoft mobil sektörde Windows Phone platformuna çok büyük yatırımlar yaparak yoluna devam ediyor. Geçtiğimiz hafta paylaştığımız haberimizde de belirttiğimiz üzere Microsoft, Windows Phone 8.1 güncellemesiyle üreticilerin de Windows Phone platformuna yönelmesini sağlamış ve Windows Phone telefon üreticilerinin sayısı 17′ye yükselmişti.Her ne kadar yeni üreticilerden Windows Phone platformuna yeni cihazlar gelse de Nokia’nın Windows Phone platformundaki hakimiyeti kısa zamanda kırılacak gibi görünmüyor. Nokia bunu geçtiğimiz ay tanıttığı yeni Lumia modelleri Lumia 630 ve Lumia 930 ile de göstermiş oldu. Fakat Nokia’nın da aldığı güçlü eleştiriler yok değil. Bu eleştirilerden en önemlisi de Lumia 630′da 512MB RAM kullanılması olarak dikkat çekiyor. Eleştirilerin ortak noktası ise Nokia, Lumia 630′da 1gb RAM kullansaydı çok daha rekabetçi bir ürün sunmuş olurdu.
        Peki Windows Phone platformunda Nokia ve dolayısıyla Microsoft’un 512MB RAM ısrarının (inadı) sebebi nedir? Bu soruya cevap ise resmi blog üzerinden Microsoft tarafından geldi. Windows Phone 8.1 baz alınarak yapılan açıklama Microsoft’un 512MB RAM kullanımında haklı sebepleri olduğunu ortaya koyuyor. Fakat bu haklı sebepler “şimdilik” Windows Phone mağazadaki bazı uygulamaların minimum 1GB RAM kısıtlaması olduğu gerçeğini değiştirmiyor.Microsoft’tan yapılan açıklamada; Windows Phone 8.1, Windows 8.1 APİ’leriyle daha fazla yakınlaşan ve örtüşen Windows Phone 8.1 APİ’lerine sahip. Windows Phone 8 Silverlight yerine Windows Phone 8.1 XAML alt yapısı kullanılarak geliştirilen uygulamalar, Windows Phone 8.1’de Windows Phone 8′e göre %30 daha az sistem kaynağı kullanarak %30 daha hızlı çalışıyor. Ayrıca Windows Phone 8.1 güncellemesiyle geliştiriciler için izin verilen RAM kullanım limitleri de arttırıldı. Bu sayede daha az donanımla çok daha fazla işlevsel ve performanslı uygulamalar geliştirilebilir.Microsoft yaptığı açıklamanın devamında bazı bilgiler ve ileriye dönük stratejilerinden de bazı ipuçları verdi. Bu ipuçlarının arasında dikkat çeken bir nokta ise;Microsoft mühendislik bütçesinin %30′unu işletim sistemi optimizasyonu için ayırarak düşük donanımlarla yüksek performans alarak, üreticilerin maliyetlerini düşünmelerini ve daha fazla rekabetçi ortamın sağlanmasını amaçlıyor. Bu nokta cep telefonlarında donanım savaşlarının yaşandığı, cep telefonlarının neredeyse üst düzey bilgisayarlarla yarışacak donanım seviyelerine ulaştığı günümüzde oldukça önemli. Microsoft’un iddiasına göre Windows Phone platformunda 512MB RAM’li bir cihazın Android platformunda 1GB RAM’li bir cihaza eşdeğer performansa sahip olduğu belirtiliyor.Yapılan bu açıklamalar göz önünde bulundurularak değerlendirdiğimizde Microsoft çok ciddi bir strateji yürütüyor diyebiliriz. Tabiki bu bir süreç ve Microsoft’un iddia ettiği performansın alınabilmesi açısından önemli bir noktayı da geliştiricilerin yeni ve mevcut uygulamalarını Windows Phone 8.1 alt yapısına uygun olarak güncellemeleri gerekiyor. Önümüzdeki bir kaç ay Microsoft’un bu stratejisinin doğru olup olmadığını bizlere sonuçlarıyla birlikte gösterecektir.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Konu: Windows Phone İOS hakkında önemli detaylar

          Windows Phone pazarına yönelik yeni bir araştırma sonucu yayınlandı. AdDuplex şirketinin gerçekleştirdiği çalışma, Windows Phone sürümlerinin Windows Phone üreticilerinin pazar paylarını gözler önüne seriyor.
          Fark kapanıyor
          Microsoft'un güncel Windows Phone sürümü olan 8.1'in giderek yaygınlaştığını gösteren araştırmaya göre liderlik konumunda hala Windows Phone 8 bulunuyor.
          Yüzde 45.7'lik bir paya sahip olan WP 8'i yüzde 39.1 ile Windows 8.1 takip ediyor. Giderek kapanan fark yakın gelecekte Windows 8.1'in önce geçeceğini gösteriyor.

          Nokia egemenliği
          Üreticilere göre pazar paylarında ise Nokia'nın tam bir hakimiyeti söz konusu. Yüzde 95.14 ile Nokia neredeyse Windows Phone ekosisteminin tekeli durumunda. Buna rağmen diğer markalar da çok çok küçük yüzdelerle olsa da Windows Phone üretimini sürdürüyor. Bakalım önümüzdeki dönemde tablo nasıl şekillenecek?

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Konu: Windows Phone İOS hakkında önemli detaylar

            Windows Phone 8.1′in Pazar Payı Artıyor


            Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 795x350px.

            Microsoft, bu senenin ortalarından itibaren Windows Phone 8.1‘i kullanıcılarına sunmuştu. Windows Phone pazarında oldukça merakla beklenen güncellemenin ulaştığı telefon sayısının artmasıyla, kullanıcısı sayısı ve pazar payı da artıyor. Windows Phone 8 sürümünü geçmeyi başaran yeni güncelleme, pazarın neredeyse yarısına ulaşmış durumda. Dikkatlerden kaçmayan bir durum ise, hala Windows Phone 7 sürümü kullanan %16′lık bir kesimin bulunması.Windows Phone pazarına cihazlar yönünden baktığımızda ise Nokia Lumiaların tartışmasız üstünlüğü gözüküyor. Nokia, tüm Windows Phone pazarında %95 pazara sahipken, HTC %3.17 ile ikinci geliyor. Microsoft’un Nokia’yı alması ile birlikte Microsoft Lumia olan marka ismi ise, yazılım ile birleşmiş durumda. HTC, Samsung ve Huawei dışında 10′dan fazla büyüklü küçüklü üreticiye sahip olsa da Windows Phone pazarı hala Lumia telefonlarının başarısı ile gelişiyor. Lumia telefonlar arasında hala en çok satan unvanına sahip olan Lumia 520, %3.7′lik bir gerileme yaşasa da, sahip olduğu %26.9′luk pazar payıyla diğer Lumialara oldukça fazla fark atarak liderliğini korumayı başarıyor. Lumia 520 yerine gelen, yeni giriş seviye telefonu Lumia 530 ise henüz kayda değer bir satış yüzdesine ulaşmış değil, ancak bu durum fiyat avantajı nedeniyle, yakın zamanda değişecektir. Diğer giriş seviye telefonu Lumia 630 ise, satış başarısı ile Lumia 920‘nin önüne geçmeyi başarmış.

            Orta sınıf Lumialar 730 ve 830, henüz çok yeni oldukları pazarda gözükmezken, amiral gemisi Lumia 930‘un da tabloda gözükmemesi, üst seviye Windows Phone’ların giriş ürünleri kadar fazla satmadığını gösteriyor. İlk Windows Phone yüklü Nokia Lumia 800 ise %3.3′lük pazar payı ile 10. sırada kendine yer bulmuş. Giriş seviye Lumiaların hala satılmaya devam etmesi, Windows Phone 8.1′nin pazar payını arttırmaya devam ediyor. Özellikle yurt dışında, 2 yıllık kontrat ile bedava verilen Lumia telefonlar, Windows Phone’nun yayılmasını iyice hızlandıracaktır. Windows Phone serisi hakkında ne düşünüyorsunuz?


            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7
              Konu: Windows Phone İOS hakkında önemli detaylar

              Windows Phone pazarına yönelik AdDublex şirketinin son araştırması ilginç sonuçlar ortaya koydu. Sonuçlara göre, pazardaki Lumia hakimiyeti bir kez daha gözler önüne serilirken, ülkemizde de oldukça tutulan Lumia 520 modeli yine liderlik tahtına oturdu.
              Lumia 520 / 521 liderliği
              Tüm zamanların en çok satan Windows ürünü ünvanına da sahip Lumia 520 modeli hem global pazarda en büyük pazar payına sahip Windows telefon olarak ön plana çıktı. Birleşik Devletler pazarında ise Lumia 520'nin türevi olan Lumia 521 liderlik koltuğuna oturuken ikiz kardeşi ikinci sırada yer aldı.
              Her 4 Windows cihazdan 1'i Lumia 520
              Pazar paylarına bakılacak olursa, dünya çapında tüm Windows Phone'ların yüzde 26.3'ü Lumia 520 oldu. Bir başka ifadeyle, her 4 Windows Phone'dan biri Lumia 520.
              ABD pazarında ise Lumia 521 yüzde 22 paya sahipken, Lumia 520 yüzde 12'lik pay ile ikinci sırada yer aldı.

              Lumia 630'un performansı
              Diğer birçok Lumia modeli yüzde 10 bandını aşamazken, başarılı pazar payı yakalayan modellerden biri olarak Lumia 630 dikkat çekti. ABD'de pazarında yüzde 11.4 pay yakalayan cihaz, dünya pazarında ise yüzde 7.1 oranına ulaştı.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #8
                Konu: Windows Phone İOS hakkında önemli detaylar

                Windows Phone zorda, iOS yükselişte

                Android, Windows Phone ve iOS kullanım oranları verilerine göre sevinen sadece Apple oldu!



                iOS, ABD'de Android'i yüzde 0,1 farkla geçti

                Analiz verilerini dünya üzerindeki farklı 60 ülke üzerinden toplayan Kantar Worldpanel ComTech'in yeni mobil işletim sistemi kullanım verileri, ilginç bir tablo çiziyor.
                Aralık 2014'te tamamlanan üç aylık periyodu temel alan verilere göre iOS, ABD, Çin ve Avrupa'daki diğer yüksek gelirli ülkelerde Android'de pazar payı çalmayı başardı. Kantar'ın kıdemli araştırmacısı Carolina Milanessi'ye göre iOS, ABD'de 2012'den bu yana ilk kez Android'i geçmeyi başardı (yüzde 0,1'le olsa da).
                Android, Avrupa'da yüzde 3,8'lik bir düşüş yaşayarak yüzde 66,1'e geriledi. Bu düşüşte Samsung, LG ve Sony'nin son ceplerini satmakta yaşadığı sıkıntıların etkisi var. Apple ise İngiltere'de 2013'teki yüzde 30'luk pazar payını 2014'te yüzde 42'ye yükseltme başarısında bulundu. Apple'ın Xiaomi ve Android'li telefonların çok popüler olduğu Çin'de bile büyüme kaydetti ve ülkede yüzde 21,5 kullanım oranına ulaştı.


                Windows Phone ise bulunduğu konumu ancak koruyabildi. Microsoft, 2015'te yeni amiral gemisi Lumia'lar piyasaya sürmeyi ve Windows 10'un telefon sürümünü yayınlamayı planlıyor. Dolayısıyla bu durum, önümüzdeki aylarda değişebilir.

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #9
                  Konu: Windows Phone İOS hakkında önemli detaylar


                  Windows 10 Mobile Güncellemesinin 512 MB Cihazlara Geleceği Bir Kere Daha Doğrulandı!

                  Microsoft’un yeni büyük Windows Phone güncellemesini 512 MB Ram’e sahip cihazlar da alacak.

                  Nokia Cihazlar ve Servisler iş kolunu satın aldıktan sonra donanım cephesinde de oldukça güçlü bir konuma gelen Redmond merkezli yazılım ve donanım devi Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesini yayınlamaya hazırlanırken en çok sorulan sorulardan birine en yetkili ağız olan Joe Belfiore’dan yanıt geldi.
                  Twitter’dan yaptığı açıklamada Windows 10 Mobile Teknik Ön İzleme sürümünün 512 MB Ram’e sahip akıllı telefonları da kapsayacak şekilde çalışmalarına devam ettiklerini belirten Microsoft Kurumsal Başkan Yardımcısı ve İşletim Sistemleri Grubu başkanı Joe Belfiore, özellikle Lumia 520’yi işaret ederek neredeyse tüm cihazları içine alan bir güncelleme hazırlığında olduklarını gösterdi.Tabi Windows 10 Mobile güncellemesini tüm cihazlar için mümkün kılmaya çalışsalar da 512 MB Ram’e sahip cihazlarda bazı özellikler olmayacak ya da farklı şekilde çalışacak.Windows 10 Mobile Teknik Ön İzleme sürümünün bugünlerde yayınlanması beklenirken, kararlı sürümünün tüm cihazlar için dağıtımına başlamasının yılın üçüncü çeyreğinin sonlarını bulması bekleniyor.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #10
                    Konu: Windows Phone İOS hakkında önemli detaylar


                    Windows 10 for Phones Önizlemede Desteklenen Diller Açıklandı!

                    Microsoft, Windows 10 Mobile Teknik Ön İzleme sürümü ile birlikte ilk yapıda desteklenen dilleri de açıkladı.

                    Yazılım ve donanım dünyasının önde gelen firmalarından Redmond merkezli teknoloji devi Microsoft, Ocak ayında duyurusunu yaptığı Akıllı telefonlar için Windows 10 güncellemesinin ilk teknik ön izleme sürümünü bugün yayınladı.Güncellemenin yayınlanmasıyla birlikte desteklenen ülke dillerinin de bir listesi resmi Windows blogunda yayınlandı.
                    • Arapça (Suudi Arabistan)
                    • Katalan (İspanya)
                    • Çek (Çek Cumhuriyeti)
                    • Flemenkçe (Hollanda)
                    • İngilizce (İngiltere)
                    • İngilizce (ABD)
                    • Fince (Finlandiya)
                    • Fransızca (Kanada)
                    • Fransızca (Fransa)
                    • Almanca (Almanya)
                    • Hintçe (Hindistan)
                    • İtalyanca (İtalya)
                    • Japon (Japonya)
                    • Kore (Kore)
                    • Lehçe (Polonya)
                    • Portekizce (Brezilya)
                    • Rus (Rusya)
                    • Basitleştirilmiş Çince(Çin)
                    • İspanyolca (ispanya)
                    • İspanyolca (Meksika/Latin Amerika)
                    • İsveççe (İsveç)
                    • Thai (Tayland)
                    • Çince (Taiwan)
                    • Türkçe (Türkiye)
                    • Vietnamca (Vietnam)

                    Önizleme programının sonraki sürümlerinde bu liste kesinlikle daha da genişleyecektir, ancak en azından başlangıç için bile oldukça iyi bir liste var diyebiliriz.

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #11
                      Konu: Windows Phone İOS hakkında önemli detaylar


                      Microsoft’un Android Uygulamalarını Windows Phone Üzerinde Çalıştıran Bir Proje Planı Yaptığı Belirtiliyor

                      Microsoft’un Windows Phone mağaza için “B Planı” hazır.

                      Microsoft‘un mobil işletim sistemi Windows Phone platformunun uygulama mağazasındaki uygulama boşluğunu gidermek için uzun süredir farklı yollara başvurduğu biliniyor. FakatNeowin‘in haberinde belirtilen yeni proje çok ses getirecek gibi görünüyor.Neowin’in haberinde, Microsoft’un Android Uygulamalarını Windows Phone platformu ile çalıştıracak bir proje üzerinde çalıştığını iddia eden bazı bilgilere ulaştığını belirtti. Bunun nasıl olacağı konusunda henüz bir bilgi yok fakat yine iddialara göre bir “uygulama dönüştürücü”sayesinde Android uygulamalarının Windows Phone ile uyumlu hale getirilmesinin planlandığı sızan bilgiler arasında.Microsoft, Windows 10 güncellemesiyle birlikte “Evrensel Uygulama” stratejisini uygulamaya koymuştu. Evrensel Uygulama geliştirme kitleri sayesinde, geliştiricilerin tek bir araçla bütün platformlar için uygulama geliştirmesine imkan tanınıyor. Bu sayede Microsoft, geliştiricilerin ilgisini Windows platformlarına çekmeyi amaçlıyor.Teknoloji kulislerinde iddia edilenlere göre Microsoft, Evrensel Uygulama stratejisinin başarıya ulaşamadı durumunda, B Planı olarak Android uygulamalarını Windows Phone üzerinde çalışmasını sağlayacak projeyi hayata geçirmeyi planlıyor.Android uygulamalarının Windows Phone ara yüzü ile tasarım uyumluluk sorunu oluşturacağını belirten bazı geliştiriciler, bu projenin hata olacağı konusunda hemfikir. Öte yandan uygulama çeşitliliğine önem veren kullanıcılar ise bu durumun avantaja dönüşebileceğini belirtiyor. Bakalım Microsoft, böyle bir adımı sorun oluşturmadan atabilecek mi?

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #12
                        Konu: Windows Phone İOS hakkında önemli detaylar


                        Dead Trigger 2 Windows Phone Mağazadaki Yerini Aldı

                        Windows Phone platformu, nihayet popüler oyun Dead Trigger 2’ye kavuştu.

                        Windows Phone uygulama mağazası her ne kadar popüler uygulama konusunda pek eksiklik çekmese de özellikle İos ve Android platformlarında popüler olan bazı oyunları bulmak zor olabiliyor. Fakat bu oyunlar da hızla Windows Phone mağazada yayınlanmaya devam ediyor.
                        Click here to view the original image of 548x329px.
                        Zombie Shutter oyunları arasında en dikkat çeken oyun olan Dead Trigger 2 Windows Phone platformu için yayınlandı.Madfinger Games tarafından yayınlanan oyun 548 MB boyuta sahip ve ücretsiz olarak Windows Phone mağazadan yüklenebiliyor. Oyunu yükleyebilmeniz için ise minimum 1 GB boş depolama alanı ve yine 1 GB RAM ’e sahip bir cihaza sahip olmanız gerekiyor.
                        Madfinger Games’in popüler oyunu Dead Trigger 2’yi Windows Phone mağazadan indirmek içinBURADAKİ Windows Phone mağaza linkine tıklamanız yeterli.

                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #13
                          Konu: Windows Phone İOS hakkında önemli detaylar


                          Windows Phone 8.1 GDR2 Güncellemesi, Lumia 535 İçin Navifirm Sunucularında

                          Windows 10 Mobile güncellemesinin telaşında adından söz edilmeyen güncelleme Lumia 535 için hazır.

                          Microsoft, son dönemde mobil işletim sistemi Windows phone platformu için Windows 10 Mobile güncellemesinin hazırlıklarını sürdürse de bir yandan da Windows Phone 8.1 Update 2 (GDR2) güncellemesiyle uğraşıyor.Windows Phone 8.1 Update 2 güncellemesi resmi olarak tanıtılmadı. Fakat geçtiğimiz aybaşında İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtımı yapılanMicrosoft Lumia 640 ve Lumia 640 XL Windows Phone 8.1 Update 2 güncellemesi ön yüklü olarak tanıtıldılar.
                          Click here to view the original image of 600x324px.
                          Yayınlanıp yayınlanmayacağı yılan hikayesine dönen Windows Phone 8.1 Update 2güncellemesi, Microsoft Lumia 535 için Navifirm sunucularında ortaya çıktı. Güncellemenin yapı numarası ise “15114” olarak doğrulandı. Windows 10 Mobile güncellemesi için ara güncelleme olarak değerlendirilen Windows Phone 8.1 Update 2 güncellemesi şimdilik Preview sürüme de sahip değil.Önümüzdeki haftalarda Preview sürümünün yayınlanması beklenen Windows Phone 8.1 Update 2 güncellemesinin tüm Windows Phone cihazlar için yayınlanmasının ise Mayıs Haziran dönemini bulması bekleniyor.

                          Yorum

                          • mehmet karalýlar
                            Senior Member
                            • 02-06-2009
                            • 11564

                            #14
                            Konu: Windows Phone İOS hakkında önemli detaylar


                            Windows Phone Onedrive Uygulaması Güncellendi

                            Onedrive’ın Windows Phone için geliştirmeleri devam ediyor.

                            Microsoft, Windows Phone platformu için sunduğu bulut depolama çözümü Onedriveuygulaması için hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri içeren yeni bir güncelleme yayınladı.Sürüm 4.10 Yenilikleri:
                            •Hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri.

                            Click here to view the original image of 600x334px.
                            Windows Phone platformu için yayınlanan OneDrive uygulaması ile hareket halindeyken de kişisel ve iş dosyalarınız üzerinde rahatlıkla çalışabiler ve dosya paylaşımında bulunabilirsiniz:
                            • Tüm dosyalarınıza ve sizinle paylaşılan tüm dosyalara göz atın.
                            • Dosyalarınızı paylaşın.
                            • Dosyaları taşıyın, silin ve yeniden adlandırın ve yeni klasörler oluşturun.
                            • Fotoğraf albümleri oluşturun ve paylaşın.
                            • Son açtığınız dosyalara hızlı bir şekilde erişin.
                            • Klasörleri Başlangıç ekranınıza sabitleyin.
                            • Diğer uygulamalardaki dosyaları OneDrive’da paylaşın.
                            • Dosyaları ve klasörleri sıralayın.
                              • OneDrive’daki dosyaları diğer uygulamalarda açın.


                            Windows Phone akıllı telefonlarınızdan için OneDrive uygulamasına Buradaki Windows Phone mağaza linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

                            Yorum

                            • mehmet karalýlar
                              Senior Member
                              • 02-06-2009
                              • 11564

                              #15
                              Konu: Windows Phone İOS hakkında önemli detaylar

                              Windows Phone 8.1 GDR2 Güncellemesinde Yeni Bir Özellik Daha

                              Microsoft’un henüz yeni cihazlar ve Windows Insider programı ile bazı cihazlar için yayınladığı Windows Phone 8.1 GDR2 güncellemesinde yeni bir özellik daha ortaya çıktı.


                              Microsoft, geçtiğimiz ayın ilk günlerinde MWC 2015 Konferansı kapsamında yaptığı etkinlikteLumia 640 ve Lumia 640 XL akıllı telefonlarını Windows Phone 8.1 GDR 2 güncellemesiyüklü olarak tanıtmıştı. Bu sayede GDR2 güncellemesinin detayları da ortaya çıkmıştı.
                              Windows Phone 8.1 GDR2 güncellemesi ya da diğer adıyla Update 2, bir kaç yeni özellik içeriyor. . Fakat bugünWindows Phone 8.1 GDR2 güncellemesinin yeni bir özelliği daha ortaya çıktı. Bir okurunun Windowscentral yazarlarına paylaştığı bilgi üzerine Windows Phone 8.1 GDR2 güncellemesi yüklü Lumia 930 ile kontrol ettiği üzere, Windows Phone 8.1 GDR2 güncellemesi, MKV video formatını destekliyor.

                              Windowscentral ekibi, Windows Phone 8.1 Update yüklü bir cihaza bilgisayar üzerinden MKV formatında dosya yüklemek istediğinde ise dosyanın cihaz tarafından desteklenmediği dönüştürmek isteyip istemediği uyarısıyla karşılaştı. Fakat Windows Phone 8.1 GDR2 yüklü Lumia 930’da ise dosya sorunsuzca telefona yüklendi ve Microsoft medya oynatıcı ile video izlenebiliyor.

                              MKV video formatı, genellikle büyük boyutlu filmler ve TV şovları için internette sıklıkla kullanılan bir dosya formatıdır. Matroska MKV video olarak da bilinen bu format çok büyük boyutlarda filmleri yüksek kaliteli olarak internet ortamında paylaşılmasını sağlıyor.
                              Ne yazıkki şimdilik sadece Lumia 735, Lumia 830 ve Lumia 930 için Windows Phone 8.1 GDR2 güncellemesinin yayınlanacağı teyit edildi. Öte yandan mevcut tüm Windows Phone 8.1 akıllı telefonlar için yayınlanacak olan Windows 10 Mobile güncellemesi ile GDR2 güncellemesindekinden çok daha fazla özellik bu cihazlar için de sunulacak.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X