iOS 8'in Kullanım Oranı Ne Oldu?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    iOS 8'in Kullanım Oranı Ne Oldu?

    Apple'ın mobil işletim sistemi iOS 8'in pazar payı giderek artıyor. App Store verileri, işletim sisteminin neredeyse her 4 iOS cihazdan 3'ünde olduğunu gösteriyor.


    Apple'ın en son mobil işletim sistemi iOS 8'in pazar payı giderek artıyor. Her ay düzenli olarak App Store ölçümlerini yayınlayan Apple, 2015 yılının ilk verilerini de paylaştı. 2 Şubat tarihli verilere göre, iOS 8 kullanan cihazların payı tüm iOS cihazlar arasında yüzde 72'ye yükseldi.



    Geri dönmek imkansız

    Bu rakamlar, 5 ay önce yayınlanan yeni işletim sisteminin neredeyse her 4 iOS cihazdan 3'üne yüklenmiş olduğunu gösteriyor. Tabii ki bu yüksek oranda Apple'ın eski sürümleri imzalamayı bırakması da etkili. Üst sürüme güncelleme yapan ancak sonradan eski sürüme dönmek isteyen kullanıcılar, Apple'ın izin vermemesi nedeniyle geri dönemiyor.


    iOS 7 hala direniyor

    Bir önceki işletim sistemi iOS 7'nin pazar payı ise hala yüzde 25'ler seviyesinde. Beğenilen sürümün hala her 4 iOS cihazdan birinde yüklü olması şaşırtıcı değil. iOS 6ve önceki sürümlerin payı ise yüzde 3'ler seviyesinde.

    Android ile büyük fark

    Güncelleme benimsenme hızı konusunda iOS'u Android ile karşışlatırmak ise neredeyse imkansız. iOS'un yüzde 72'lik oranına karşın Kasım ayında yayınlananAndroid 5.0 Lollipop'un kullanım oranı yüzde 1.6 seviyesinde. Bu düşük rakamda üreticilerin yeni versiyonu tüm cihazlarına henüz vermemiş olması etkili.
İşlem Yapılıyor
X