İOS Cyanogen, Android'i hakkında önemli detaylar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #16
    Cyanogen OS Telefonu ZUK Z1 İlgi Çekiyor!


    Son zamanlarda kaliteli donanımlarla premium akıllı telefonları rakiplerine göre ciddi oranla daha ucuza sunan Çinli üreticiler, Çin malı kavramı ve onunla özdeşen kalitesizlik anlayışını değiştirmeye başlıyorlar.Bunlardan biri olan ve Çinli Qihoo 360 veLenovo tarafından desteklenen ZUK firmasının, Android işletim sistemi tabanlıCyanogen OS telefonu ZUK Z1 ortaya çıktı.
    TENAA sertifikasında ortaya çıkan görüntüler ve özellikleriyle, premium cihaz olarak karşımıza sunulan ZUK Z1 modeli, 5.5 inç 1080pekran, Snapdragon 808 veyaSnapdragon 810 işlemci, 4GB RAM, 64GB dahili hafıza, 4G LTE desteği ve büyük bir batarya ile donanımsal özellikleriyle güçlü olduğunu gösteriyor.

    Google’ın işletim sistemi Android 5.1 Lollipop tabanlı Cyanogen OS yüklü olarak gelen ZUK Z1,Type-C USB 3.0 portuna sahip.
    Ülkemizde satılır mı veya satılırsa ne kadar fiyattan satılır bilinmiyor ancak, bu özelliklere saihp ZUK Z1 modelini Çinden 370$‘a satın alabilirsiniz.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #17
      Cyanogen, Android Custom ROM’lar arasında en dikkat çekeni olurken, dünya genelinde ilgi görmeye devam ediyor.

      Akıllı telefon pazarında bir çok farklı işletim sistemleri yer alırken, özellikle iki tanesi kullanıcı sayıları açısından öne çıkıyorlar. Bunlardan bir tanesi Google’ın açık kaynak kodlu olarak geliştirdiği Android olurken, bu işletim sistemi farklı akıllı telefon üreticileri tarafından kullanılmakta.

      Diğer taraftan Apple’ın iOS olarak kendi geliştirdiği mobil işletim sistemi de en büyük pazar payına sahip işletim sistemlerinden bir tanesi olurken, sadece firmanın kendi sunduğu iPhone modellerinde yer alıyor.
      Daha sonra Microsoft’un Windows Phone işletim sistemi, ve Blackberry OS gelirken, Tizen, Ubuntu, Mozilla, Sailfish gibi farklı işletim sistemleri de az da olsa pazarda yer alan önemli işletim sistemleri olmakta.
      Android’in açık kaynak kodlu olması geliştiriciler tarafından rağbet görmesine neden olurken, bir çok Custom ROM şimdiye kadar sunulmuştu. Custom ROM’lar arasında ise en ünlüsü CyanogenMOD ekibi tarafından geliştirilen işletim sistemi olmuştu.
      Cyanogen OS, resmi olarak OnePlus One gibi bir çok akıllı telefonda yer alırken, geliştirici ekip rağbet gören cihazlar içinde Custom ROM sunuyor.
      Cyanogen çalışanlarından Adnan Begovic, Seattle Code Rush geliştirici etkinliğinde bazı açıklamalarda bulunurken, şu anda Cyanogen’in 50 milyondan fazla cihazda yüklü olduğunu ve Windows Phone ve Blackberry’nin toplamından bile daha fazla olduğunu kaydediyor.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #18
        Cyanogen bugün gerçekleştirdiği basın toplantısı ile Cyanogenmod 13 ve yeni yazılım planları hakkında açıklamalar yaptı. İşte Cyanogenmod 13 çıkış tarihi ve Cyanogen'in planları.


        Android'in resmi geliştiricisi Google'a meydan okuyacak kadar güçlü bir yapı haline gelip, hızla gelişmeye devam eden Cyanogen, bugün gerçekleştirdiği basın açıklamasında Android One rakibi olacağını veCyanogenmod 13 çıkış tarihini açıkladı.
        Cyanogen, Android One ile rekabet edecek!

        Android One rakibi olacak ve 75 dolar değerindeki telefonlarda stabil çalışacak bir Android sürümü üzerinde çok sayıda üretici ile bağlantılı olarak çalışıldığını açıklayan Cyanogen, bu alanda detaylı bilgi vermekten kaçınsa da, gerçekten stabil bir Android sürümü ile karşımıza çıkacağının mesajını vermiş oldu.

        Cyanogenmod 13, 2016 başında duyurulacak!

        Pek çok okurumuzun merak ettiği Android 6.0 Marshmallow tabanlıCyanogenmod 13 sürümüne geldiğimizda ise, Cyanogenmod 13 için 2016 başlarında duyurulacakdiyen Cyanogen yetkilileri, Cyanogenmod 13 ile stock Android 6.0 Marshmallow'dan hangi özellikleri ile farklılaşacak merak ediliyor.
        Uygun fiyat ve Android 6.0 Marshmallow planları ile çalışmalarının olumlu devam ettiği görülen Cyanogen, bakalım 2016 yılında neler duyuracak?

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #19

          Android işletim sistemi üzerinde Custom ROM geliştiren en ünlü firma olan Cyanogen, Marshmallow tabanlı ilk CyanogenMod 13 sürümünü resmi olarak bazı Android modelleri için yayınladı.


          Aradan çok geçmedi ki, Cyanogen resmi CM 13 sürümünü aşağıdaki modeller için yayınladı.
          CYANOGENMOD 13 RESMİ SÜRÜMÜNÜN GELDİÐİ İLK CİHAZLAR
          • OnePlus One (bacon)
          • Nexus 7 (deb & flo)
          • LG G4 (h815)
          • Galaxy Tab Pro 8.4 (mondrianwifi)
          • LG GPad 7.0 (v400 & v410)
          • LG G3 Verizon (vs985)
          • Moto X 2014 (victara)

          Eğer resmi CM 13 sürümünü kullanmak istiyor ve yukarıdaki modellerden birine sahipseniz CyanogenMod‘u yükleyerek Android 6.0 Marshmallow sürümünü deneyebilirsiniz.
          Ayrıca belirtmekte fayda var, CM13‘ün bu modeller için yayınlanmasının ardından, bir çok modele de kısa sürede geleceğini söyleyebiliriz.
          Üreticilerin güncelleme konusunda ağır olmalarına karşın, Cyanogen gibi firmaların varlığı veAndroid kullanıcılarını desteklemelerini takdir ediyoruz.

          Yorum

          İşlem Yapılıyor
          X