İOS Android Lolipop hakkında ne biliyoruz

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #16
    Konu: İOS Android Lolipop hakkında ne biliyoruz

    HTC One M8 modelinin plastik kasası sayesinde daha uygun fiyatlı versiyonu olan One E8 için Android 5.0 Lollipop güncellemesi ülkemizde dağıtılmaya başlandı.




    HTC'nin geçtiğimiz yılki amiral gemi modeli One M8'in uygun fiyatlı versiyonu olan One E8 için Android 5.0 Lollipop güncellemesi ülkemizde dağıtılmaya başlandı.
    One M8'den donanım anlamında hiç bir farklılığı bulunmayan One E8'iplastik kasası ve kamerası One M8'den ayırıyor. One E8 yüksek donanım özelliklerine karşı uygun fiyatı ile fiyat performans ürünleri arasında yerini alıyor
    HTC One E8'de Android 5.0.2 Lollipop sürümünü kullanmanız içinse iki güncelleme yapmanız gerekiyor. İlk aşamada yaklaşık 140 MB bir güncellemeyi kurmanız daha sonrasında ise 596.78 MB'lık bir diğer güncellemeyi kurmanız gerekiyor.
    Android 5.0 Lollipop güncellemesi HTC One E8'e neler kazandırıyor?

    OTA yoluyla HTC One E8 modellerine yollanan Android 5.0 Lollipop güncellemesi, firmanın mevcut arayüzü Sense 6.0 ile geliyor.
    Sense 6.0'ın Android 5.0 Lollipop'un getirilerine göre tekrardan bir revizyeye uğradığını görüyoruz.
    Yeni kilit ekranı ve materyal dizayna göre kilit ekranında gelen bildirimler ile beraber, bildirim ekranının da materyal dizayna göre yenilendiği göze çarpıyor. AyrıcaAndroid 5.0 Lollipop ile gelen yeni çoklu işlem ekranı, One E8'e güncelleme ile entegre edilmiş.
    Güncellemeyi; Ayarlar>Hakkında>Yazılım güncellemeleri bölümünden denetleyebilir ve yükleyebilirsiniz.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #17
      Konu: İOS Android Lolipop hakkında ne biliyoruz

      Sony Xperia T2 Ultra ve Xperia C3 Android Lollipop güncellemesi almaya başladı

      Sony’nin akıllı telefon modellerinden Xperia T2 Ultra ve C3 Lollipop güncellemesine kavuşan son Sony Xperia modelleri oldu.


      Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden bir tanesi olan Sony, geçtiğimiz gün yeni amiral gemisi modeli Xperia Z4’ü resmi olarak duyurdu. Ancak bu akıllı telefon sadece Japonya’da sunulacak olup, firmadan gelen bilgiye göre uluslararası pazara sunulacak olan amiral gemisi modeli Mayıs ayı içerisinde resmi olarak duyurulacak.

      Bu yeni cihazının hazırlıklarını sürdüren Sony, diğer taraftan önceki modelleri için Android Lollipop güncellemesi sunmaya devam ediyor. Gelen yeni bilgilere göre Sony’nin Android Lollipop güncellemesi alan son cihazları Xperia T Ultra ve Xperia C3 oldu.
      Geçtiğimiz ay hatırlanacağı üzere Sony Xperia T2 Ultra için Android Lollipop güncellemesi Bluetooth sertifikasyon sürecinde ortaya çıkmıştı. Şimdi de gelen bilgilere göre Çek Cumhuriyeti, Almanya ve Tayvan’da güncelleme sunulmuş durumda.
      Yeni güncelleme şu an için sadece D5303 olarak tek SIM destekli model için geliyor. Bu güncellemenin kısa süre içerisinde global pazara yayılması bekleniyor.

      Diğer taraftan Sony Xperia C3 modeli de Android Lollipop güncellemesi almaya başladı. Şu an için ilk olarak Tayvan’da sunulan güncelleem D2533 olarak tek SIM destekli versiyon için yayınlandı.
      Her iki güncelleme de Android 5.0.2 Lollipop sürümünü getiriyor. Ayrıca yapım numaraları da 19.3.A.0.470

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #18
        Konu: İOS Android Lolipop hakkında ne biliyoruz

        Samsung'un giriş ve orta seviye metal kasalı modeli Galaxy A3, sonunda Android 5.0.2 Lollipop güncellemesini almaya başladı. İşte Galaxy A3 Lollipop güncellemesinin detayları.



        Samsung'un üst düzey tasarım, giriş ve orta seviye donanım özellikleri ile bir araya getirdiği Galaxy A3, sonunda beklenen Android 5.0.2 Lollipop güncellemesini almaya başladı.
        Güncelleme Rusya'da dağıtılmaya başladı

        Samsung'un geçtiğimiz ay yaptığı açıklama ile güncelleneceği kesinleşenGalaxy A3'ün Android 5.0.2 Lollipop güncellemesi ilk olarak Rusyaüzerinden OTA ile yayınlandı.
        Samsung'un diğer modellerinde olduğu gibi ülke ülke dağıttığı güncelleme, muhtemelen birkaç hafta içerisinde Türkiye'ye de ulaşacak.



        Android 5.0.2 Lollipop'un pek çok yeni özelliği ile gelen güncelleme,Galaxy S5'in güncelleme ile değişen Android 5.0 Lollipop arayüzünü,Galaxy A3'e getiriyor. Söylenenlere göre pek çok kullanıcının istediğiGalaxy S6'daki Touchwiz arayüzü diğer modellere gelmeyecek.
        Galaxy S6'daki Touchwiz diğer modellere gelmeyecek!

        Bunun en büyük nedeni ise Galaxy S6 satışlarının olumsuz etkilenmemesi. Zira örnek olarak Galaxy Note 4, Galaxy S6 ile aynı arayüzü sunarsa, kullanıcılar daha uygun fiyata aynı deneyimi yaşamak için Galaxy Note 4'ü tercih edebilir.
        Samsung'un Galaxy A serisi güncellemeleri ilerleyen dönemde de devam edecek. Bakalım Samsung Galaxy A3 Android 5.0.2 Lollipop güncellemesi, Türkiye'deki kullanıcılara ne zaman ulaşacak?








        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #19
          Konu: İOS Android Lolipop hakkında ne biliyoruz

          LG G2 Android Lolipop Güncellemesi Nasıl Yapılır?

          LG G2 kullanıcılarının merakla beklediği Android 5.0 Lolipop güncellemesi nihayet geldi. LG G2 Lolipop güncellemesi nasıl yapılır detaylar haberimizde…


          Google’ın geçtiğimiz yıl sonbaharda duyurusunu yaptığı Android 5.0 Lolipop güncellemesi, Nisan ayı başında Avrupada LG G2 için yayınlanmaya başlamıştı. LG G2 için Lolipop güncellemesi Türkiye’de de yayınlandı.
          LG PC Suite üzerinden yüklenebilen LG G2 Lolipop güncellemesi, yepyeni özellikler, Google Materyal tasarım çizgileri ve LG UX3.0 içeriyor. Daha iyi hafıza yönetimi ile performans artışı da sağladığı belirtiliyor.
          LG G2 için Lolipop güncellemesini yüklemek için öncelikle LG Pc Suite uygulamasına ihtiyacınız olacak. Zira LG G2 Lolipop güncellemesi henüz Over the Air (OTA) olarak yayınlanmadı.
          Buradaki LG destek sayfası linkine tıklayarak LG Pc Suite uygulamasını bilgisayarınıza indirdikten kurulumu tamamlayın ve uygulamayı başlatın. Uygulama açıldıktan sonra USB kablo ile LG G2 telefonunuzu bilgisayara bağlayın ve uygulama üzerinden yönergeleri takip ederek güncellemeyi kurabilirsiniz.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #20
            Konu: İOS Android Lolipop hakkında ne biliyoruz

            Sony Z1 kullanıcıları Lolipop'a kavuştu!

            Sony geçmişe dönük telefonlarına Android güncellemesi vermeye devam ediyor.


            Android ekosisteminin en önemli sorunlarından birisi olan güncelleme tüm kullancııları mağdur etmektedir. Üreticiler kendi arayüzlerini yeni Android sürümüne upgrade etmeleri ve GSM Operatörleri ileyapılan çalışmalar kullanıcıların güncelleme alma noktasında büyük sorunlar yaşamasına sebep olmaktadır.
            Üreticiler ise bu konuda yoğun bir çaba harcıyorlar. Bu üreticilerin başında gelen Sony ise 2013 yılında piyasaya sunduğu Xperia Z1'e Android 5.0 güncellemesini dağıtmaya başladı.

            Hollanda'da bulunan kullanıcımız Dursun Şimşek'in verdiği bilgiye göre Xperia Z1, Lollıpop 14.5.A.0.242 güncellemsine nihayet kavuştu. Ülkemizde bulunan Z1kullanıcılarının da uzun süre beklemeyeceğini ve kısa süre içinde bu güncellemeye kavuşacağını düşünüyoruz.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #21
              Konu: İOS Android Lolipop hakkında ne biliyoruz

              Samsung'un Galaxy Note 4 ile tanıttığı kavisli ekranı ile dikkat çeken modeli Galaxy Note Edge için Android 5.0 Lollipop güncellemesi Türkiye'deki kullanıcılara sunuldu.





              Samsung'un galaxy Note 4 ile duyurduğu ve sahip olduğu kavisli ekran ile tüm gözleri üzerine toplayan modeli Galaxy Note Edge için Şubat ayında Avusturya'da başlatılan Android 5.0 Lollipop güncellemesi, yaklaşık üç ay sonra nihayet ülkemizde de dağıtılmaya başlandı.twitter üzerinden yapılan açıklama ile güncellemeninTürkiye'deyayınlandığı açıklanırken android 5.0 Lollipop güncellemesi, modele yeni bir soluk getirecek.


              Güncelleme Neler Getiriyor?

              Güncelleme ile halihazırda Galaxy S6 modelleri hariç en güncel TouchWiz arayüzünü kullanan Galaxy Note Edge Material Tasarıma kavuşmuş oluyor.Android 5.0 Lollipop ile beraber gelen çoklu kullanıcı hesabı, misafir modu,yeni bildirim sistemi ve animasyonlarda güncelleme, ART mimarisi, yeni nesil 60 FPSarayüz, 60 FPS Chrome alt yapısı Galaxy Note Edge'e sunulan yeniliklerden bazıları.Eğer Galaxy Note Edge kullanıyorsanız telefonunuzdagüncellemeyi;Ayarlar>Cihaz Hakkında>Yazılım güncellemeleri>Şimdi Güncellebölümünden denetleyebilir ve yükleyebilirsiniz.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #22
                Konu: İOS Android Lolipop hakkında ne biliyoruz

                One Mini ve One Mini 2 modellerine Android 5.0 Lollipop güncellemesini vermeyeceğini açıklayan HTC, şimdi de Desire 610 modelinin güncelleme almayacağını paylaştı.


                HTC, güncelleme konusunda pek çok kullanıcısını ne yazık ki, hayal kırıklığına uğrattı. Geçtiğimiz günlerde One Mini 2 ve One Mini modelleri için android 5.0 Lollipop güncellemesinin gelmeyeceğini açıklayan marka, şimdi bir modeli için daha güncelleme verilmeyeceğini açıkladı.
                LG ve Sony gibi markaların aksine Android arayüzünü büyük oranda kişiselleştiren HTC, bunu yapması nedeniyle giriş seviye modelleregüncelleme veremiyor
                Kısa süre önce HTC Birleşik Krallık hesabı aracılığı ile paylaşana göre,Snapdragon 400 işlemcili ve 1 GB RAM'li HTC Desire 610 modeli, Android5.0 Lollipop güncellemesini almayacak.Güncelleme 1 GB RAM nedeniyle gelmiyor!

                Güncellemeyi geçtiğimiz haftalarda alan Desire 816 modeliyle birlikte duyurulan Desire 610 modelinin güncellemeyi almamasının nedeni ise, 1 GB RAM'li olması. Zira 1 GB RAM, Sense arayüzü ile kişiselleştirilmişAndroid 5.0 Lollipop'u stabil şekilde çalıştıramıyor.Benzer şekilde One Mini ve One Mini 2modelleri de tam olarak bu nedenden ötürü Android 5.0 Lollipop güncellemesini almamıştı. Buradan yola çıkarak 1 GB RAM'li diğer Desire 700, Desire 616, Desire 510, Desire 816G, Desire 620 modellerinin de güncellemeyi büyük olasılıkla alamayacağını tahmin ediyoruz.Ancak Android 5.0 Lollipop,Sense arayüzü olmadan çeşitli Lollipop ROM'ları ile güncelleme almayan modellere yüklenebilir. Özellikle safAndroid arayüzü sunan ROM'lar, oldukça stabil çalışacaktır

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #23
                  Konu: İOS Android Lolipop hakkında ne biliyoruz

                  LG’nin 2013’de sunduğu akıllı telefon Vu 3, Android Lollipop güncellemesi almayacak…

                  Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefonlar başta Samsung, HTC, LG, Motorola, Sony olmak üzere sayısız akıllı telefon üreticisi tarafından kullanılırken, bu üreticiler yeni güncellemeleri kendilerine göre düzenleyerek daha önce sundukları modeller için de sunmaktalar.

                  Firmaların özellikle aynı sene ya da bir önceki sene sundukları önemli modeller güncellemeler alırken, şu anda Android Lollipop güncellemesi bir çok cihaz için gelmeye devam ediyor. Bazı modeller için ise ne yazık ki kötü haber gelebilirken, böyle bir haber LG’nin Vu 3 modeli için geldi.
                  LG cephesinden gelen bilgiye göre 2013 senesinde Android 4.2.2 Jelly Bean ile birlikte sunulan modellerinden LG Vu 3 için Android 5.0 Lollipop güncellemesi sunulmayacak. Daha önce Android 4.4 KitKat güncellemesi alan bu cihaz için görülen o ki son güncelleme de bu oldu.
                  LG’nin bu akıllı telefonunun teknik özelliklerini hatırlayacak olursak eğer, 5.2″ büyüklüğünde ve 1280×960 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile gelen cihaz, 2.26Ghz saat hızında çalışan dört çekirdekli işlemcili Qualcomm Snapdragon 800 yonga setinden güç almakta.
                  LG Vu 3 akıllı telefon 2GB sistem belleği içeriyor ve dahili veri kapasitesi de 16GB olarak geliyor. Cihazın arka yüzünde 13MP kamera yer alırken, ön yüzünde de 2.1MP olarak ikinci bir kamera bulunmakta. 2.619mAh batarya içeren cihaz ayrıca 4G LTE desteğine de sahip.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #24
                    Samsung Galaxy Note 3 Neo için Android Lollipop yakında geliyor!

                    Samsung Galaxy Note 3 Neo için Android Lollipop Samsung İngiltere'ye göre yakında yayınlanacak.


                    Samsung halihazırda iki yıl güncelleme desteği alacak cihazlarına Android Lollipop güncellemesini sunmaya devam ediyor. Bu konuyla ilgili bir haberde Galaxy Note 3 Neo kullanıcıları için geldi.
                    Samsung İngiltere'den Twitter üzerinden sorulan bir soruya Samsung Galaxy Note 3 Neo'nun Android 5.0 Lollipop güncellemesini alacağını teyit eden bir tweet ile cevap verdi. Tweette ne yazık ki, güncelleme zamanlaması hakkında hiçbir bilgi paylaşılmadı .Ancak iyi haber Galaxy Note 3 Neo sahiplerinin eninde sonunda mevcut (Android 4.4.3)'den Android Lollipop sürümüne terfi edecek olmaları.
                    Materyal Tasarımı içeren Android 5.0, aynı zamanda uygulamaların daha hızlı açılmasını sağlayan ART derleyici içeriyor. Güncelleme ayrıca geliştirilmiş pil ömrü, "Son Uygulamalar" menüsü, Lock Screen bildirimleri, Hızlı Ayarlar Menüsü, Project Volta gibi ek özelliklerle gelecek.
                    Samsung Galaxy Note 3 Neo'nun teknik özelliklerini birkez daha hatırlayacak olursak cihazda, 5.5-inç 1280 x 720 çözünürlüğünde ve 267ppi piksel yoğunluğuna sahip ekran bulunuyor. 1.7GHz saat hızında altı çekirdekli Exynos işlemci tarafından desteklenen telefonda Mali-T624 GPU grafik işlemci, 2GB RAM, 16GB dahili depolama (Ek bellek isteyenler için, mevcut 64GB kapasiteli microSD yuvası var) yer alıyor. 8MP arka kamera kameranın konumlandırıldığı cihazda ayrıca 2MP ön kamera ile 3100mAh gücünde batarya ve Android 4.4.3 işletim sistemi bulunuyor.
                    Öte yandan Android 4.3 yüklü olarak pazara sunulan Galaxy Note 3 Neo için Android Lollipop'un ikinci güncelleme olacağını hatırlatalım.

                    Yorum

                    İşlem Yapılıyor
                    X