İOS İPad hakkında önemli detaylar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS İPad hakkında önemli detaylar

    Merakla beklenen iPhone 6 ve 6 Plus modellerinin satışa sunulmasından sonra gözler gelecek nesil iPad modellerine çevrilmiş durumda. Ekim ya da Kasım aylarında gerçeklecek özel bir etkinlik ile duyulması beklenen modellerin sahip olacağı donanımlar da yavaş yavaş şekilleniyor.
    A8x işlemciyle gelecek
    Tedarikçi sızıntılarından edinilen bilgilere göre, Apple işlemci tarafında artık gelenekselleşen döngüyü sürdürmeye kararlı. Önceki güncellemelerden hatırlanacağı gibi, yeni iPad'ler kendilerinden önce tanıtılan en güncel iPhone modelinin işlemcisini alarak ortaya çıktı. A5, A6, A7 işlemcilerin daha yüksek saat hızlarına sahip türevleri "X" ekiyle iPad'lerde yer aldı.

    Yüksek saat hızlı işlemciler
    Benzer bir durumun yeni iPad'ler için de yaşanması bekleniyor. 12.9 inç ekrana sahip olacağı söylenen iPad Pro'nun iPhone 6 modellerinde yer alan A8 ilecinin daha yüksek bir türeviyle geleceği iddialar arasında. Retina ekranlı iPad Mini de ise A7 işlemcinin yer alması bekleniyor. iPad Air'ın da A8 / A8x işlemciye sahip olacağını söylenebilir.
    2 GB RAM bu defa gerçek olabilir
    Apple ürünleriyle ilgili tartışmalı konulardan biri de cihazların sahip olduğu bellek miktarı. iPhone 6 ve 6 Plus'un 1 GB gibi rakiplerine göre düşük bir RAM miktarı ile gelmesi oldukça tartışılmıştı. iPad Pro için bu rakamın 2 katına çıkarak 2 GB belleğe sahip bir cihaz geleceği söyleniyor. iPad Air ve Retina ekranlı iPad Mini için henüz net bir bilgi bulunmuyor.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: İPad hakkında önemli detaylar

    Bugün ortaya çıkan bir rapor, Apple'ın yeni nesil iPad'lerinin tanıtımı için 16 Ekim tarihini işaret ediyor. Apple'ın yeni tabletlerini tanıtacağı bu etkinliğinin, 9 Eylül tarihindeki etkinliğe kıyasla daha az parıltılı bir etkinlik olması bekleniyor.
    TouchID ve altın renk seçenekleri!
    Yaklaşan etkinlikte Apple'ın, iPad Air 2 ve retina ekranlı iPad Mini'yi tanıtması muhtemel. Firmanın yeni tabletlerinde kesin olarak yer vermesi beklenen özelliklerden birisi ise iPhone 5S ile hayatımıza giren TouchID.
    Yeni nesil tabletlerde karşılaşacağımız diğer bir yenilik ise geçtiğimiz gün "Altın Renkli iPad Air 2" başlıklı yazımızda söylediğimiz gibi, ilk olarak iPhone 5S'de gördüğüdüğümüz ve oldukça beğenilen altın renk seçeneği.
    Yeni tabletlerde işlemci tarafında ise Apple, 2. nesil 64 bit işlemcisi Apple A8'e yer verecek. Ayrıca Apple, 16 Ekim tarihinde düzenleyeceği etkinlikte 12,9 inç ekrana sahip iPad Pro'yu ve yeni işletim sistemleri olan OS X Yosemite tanıtabilir.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: İPad hakkında önemli detaylar

      Yeni iPad Mini Güçlü Gelecek!

      Apple'ın 16 Ekim etkinliğine artık saatler kaldı. Tüm gözler iPad Air 2 modeline çevrilmişken son dedikodular Retina iPad Mini'nin de güncelleme alacağı yönünde.

      Apple'ın 16 Ekim günü gerçekleşecek özel etkinliğine artık saatler kaldı. Etkinlikte tanıtılacak ürünlere dair dedikodular uzun bir süredir teknoloji gündemini meşgul ediyor. İddiaların odak noktağında ise genellikle iPad Air 2 yer alıyor.
      iPad Mini'ye güncelleme
      Son dedikodular ise güncellemeden Retina iPad Mini'nin de nasibini alacağı yönünde. Apple'ın küçük tabletinin iPad Air 2 ile aynı teknik özelliklere sahip olabileceği söyleniyor. Önceki iddialar iPad Air 2'nin güçlü A8X işlemci ve Touch ID ile geleceği yönündeydi.

      Renk seçenekleri
      iPad Mini'yi etkileyen bir diğer söylenti ise yeni altın renk seçeneğiyle ilgili. iPad Air 2 için bu renk seçeneğinin gelmesi halinde iPad Mini'de de sunulması beklentiler arasında. Yine de Apple'ın bazı özellikleri iPad Air 2'ye özel kılabileceğini de düşünmek gerekiyor. Bakalım Perşembe günü iddialar ne ölçüde doğru çıkacak?

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Konu: İPad hakkında önemli detaylar

        Apple Bugün Hangi Ürünleri Tanıtacak ?

        Apple'ın saatlar sonra başlayacak olan etkinlikte hangi ürünleri tanıtacağı merakla beklenirken,tanıtılmasına kesin gözüyle bakılan ve sürpriz olabilecek ürünleri bir araya getirdik.


        Orijinal boyutunu görüntülemek için buraya tıklayın 580x330px ve 55KB.
        Apple'ın davetiyelerinde "It's been way too long." sloganına yer verdiği etkinliğine sayılı saatler kaldı. Son olarak 9 Eylül'de iPhone 6, iPhone 6 Plus ve Apple Watch ile karşımıza çıkan Apple'ın bugün düzenlenecek etkinlikte yeni iPad ve iPad mini modelleri ile karşımıza çıkması bekleniyor ancak tanıtılması beklenilen tek ürün yeni iPad'ler değil. İsterseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve Apple'ın yarın tanıtması beklenilen ürünlere geçelim.
        iPad Ailesine İki Yeni Üye
        Bu gece düzenlenecek olan etkinlik ile ilgili olarak belki de yüzde yüz diyebileceğimiz en önemli detay Apple'ın iPad Air 2 ve iPad mini 3'ü tanıtacağı.

        Orijinal boyutunu görüntülemek için buraya tıklayın 580x330px ve 70KB.
        A8X işlemci ve 2 GB RAM ile satışa sunulacağı iddia edilen iPad Air 2'nin ayrıca daha ince bir tasarıma sahip olacağı ve Retina HD ekrana geçiş yapacağı tahmin ediliyor. Ayrıca iPad Air 2 için de iPad mini 3 için de Apple'ın parmak izi okuyucusu Touch ID'ye kesin gözüyle bakılıyor.


        Yeni iPad'ler ile iligli bir diğer beklenti ise daha ince bir tasarım ile birlikte altın renk seçeneğinin iPad'lere de geleceği yönünde. Apple'ın şu an sadece iPhone'lar için sunduğu altın renk seçeneğinin iPad Air 2 ve iPad mini 3'e de sunulması bekleniliyor. Apple Watch'un da altın seçeneği bulunduğu düşünüldüğünde buna kesin gözüyle bakabiliriz.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Konu: İPad hakkında önemli detaylar

          iPad Air 2 tanıtıldı!

          Apple, yeni iPad'ini, yani iPad Air 2'yi resmi olarak tanıttı. İşte hakkında bilmeniz gerekenler!


          Orijinal boyutunu görüntülemek için buraya tıklayın 620x414px ve 28KB.


          Apple, bu akşam gerçekleştirilen etkinlikte yeni iPad'ini, yani iPad Air 2'yi resmi olarak tanıttı. Şimdiye kadar üretilen en güçlü iPad olma iddiasıyla tanıtılan tablette önemli yenilikler göze çarpıyor.
          Öncelikle iPad Air 2'de, Apple'ın, iPhone 6'larında da kullandığı yeni A8 işlemcisinin özel bir sürümü olan A8X'i kullanıldığını belirtelim. Her zamanki gibi Apple, tablette bulunan RAM miktarını açıklamadı. Ama bahsi geçen A8X işlemcinin kullanıcılara çok iyi bir performans sunacağı, zaten iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın A8 işlemcisinin performansı düşünülürse, kesin...
          10 saat pil ömrü sunduğu açıklanan iPad Air 2'nin 9.7 inç'lik ekranı, tabii ki Retina çözünürlüğünü destekliyor. Tabletin kalınlığı ise, sadece 6.1 mm ve bu kalınlık, iPad Air 2'yi şimdiye dek üretilen en ince iPad yapmak için yeterli. Home tuşunun aynı zamanda bir parmak izi okuyucu olarak görev yaptığını; başka bir deyişle tabletin Touch ID desteği sunması, dikkat çeken diğer bir detay.
          iPad Air 2'nin kamerası 8 megapiksel çözünürlük sunuyor ve 1080p video kayıtlarına imkan sağlıyor. Kamera çözünürlüğü, iPad Air'de 5 megapikseldi. Ön kamera ise, yine FaceTime görüşmeleri için kullanılıyor.

          Wi-Fi'lı ve Wi-Fi /4G'li olarak satışa sunulacak olan, 16, 64 ve 128 GB'lık depolama alanı seçeneklerine sahip iPad Air 2 hakkında daha ayrıntılı bilgiler, ilerleyen saatlerde yine CHIP Online'da olacak. Bizi takip etmeye devam edin!,


          Orijinal boyutunu görüntülemek için buraya tıklayın 620x762px ve 52KB.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Konu: İPad hakkında önemli detaylar

            Cupertino merkezli Apple, bugün düzenlediği etkinlikte yeni iPad mini mıdeli iPad mini 3'ü görücüye çıkardı. Altın renk renk seçeneği ve Touch ID özelliği ile göz dolduran iPad mini 3 önceki modele göre daha ince, daha hafif bir tasarıma sahip.
            Apple'ın etkinlikte yapmış olduğu açıklamaya bakacak olursak iPad mini 3, 17 Ekim yani yarın ön siparişe çıkacak. Cihazın satışına ise 24 Ekim 'de başlanacak.

            Cihazın fiyatları konusunda da yapılan açıklamada iPad mini 3'ün Wi-Fi modelinin fiyatı 399 dolardan başlıyor. Cihazın 64 GB'lık modeli 499 dolar iken, 128 GB'lık modeli ise 599 dolara satılacak. Öte yandan Wi-Fi + Hücresel modellerinin daha fiyatlı olacağı da gelen bilgiler arasında. 529 dolardan satışına başlanacak olan Wi-Fi + Hücresel modeli bellek kapasitesine göre 100'er dolar artış gösterecek. Şimdilik iPad mini 3'ün Türkiye fiyatı hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7
              Konu: İPad hakkında önemli detaylar

              Geçtiğimiz hafta içi gerçekleşen Apple etkinliğinde tanıtılan ürünlerden biri de yeni Mac Mini oldu. Buradaki haberimizde ayrıntılarına yer verdiğimiz ürünün hem fiyatı ucuzladı hem de donanım olarak önemli yükseltmeler aldı.
              Sonradan bellek eklenemiyor
              Standart 4 GB ve 8 GB belleklerle gelen Mac Mini'deki en önemli değişiklerden biri bellek alanında yaşandı. Seçime bağlı olarak satın alım sırasında 16 GB'a kadar yükseltilebilen bellekler, yeni modelde entegre olarak sunulmaya başlandı. Önceki modellerde kullanıcıların Mac Mini'ye sonradan bellek eklemesi mümkün iken yeni modeller için bu şans ortadan kalktı.
              Sabit disk sonradan artırılabilir
              Hard disk değişimi konusunda ise yeni modeller öncekinden farklı değil. Kullanıcılar ihtiyaçları doğrultusunda satın aldıktan sonra Mac Mini'lerinin sabit disklerini değiştirebiliyor. Garantili ürünlerde sabit disk değişiminin ürünün garanti dışı kalmasına yol açabileceğini hatırlatalım. Mac Mini satın alma ve özelleştirme sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #8
                Konu: İPad hakkında önemli detaylar

                İşte iPad Air 2 Türkiye Fiyatı

                Apple Türkiye mağazalarında iPad mini 3 ve iPad Air 2'yi ön siparişe açarak, resmi fiyatı belirlemiş oldu. İşte yeni nesil iPad modelleri için Türkiye satış fiyatı.

                Apple'ın geçtiğimiz hafta düzenlediği etkinlikte tanıttığı iPad modelleri, gerek donanım gerekse tasarımıyla göz doldurdu. En çok merak edilen konu ise hiç kuşkusuz bu cihazların fiyatları. Apple Türkiye resmi sitesi tıpkı iPhone 6'da olduğu gibi elini çabuk tutarak yeni iPad'leri ön siparişe açtı.
                Gümüş ve altın renklerin yanı sıra uzay grisi seçeneğine de sahip olan iPad Air 2 ve iPad mini 3 için belirlenen fiyatlar ise şu şekilde:
                Wi-Fi modelleri:

                iPad Air 2 16 GB 1.449 TL
                iPad Air 2 64 GB 1.729 TL
                iPad Air 2 128 GB 2.009 TL
                iPad mini 3 16 GB 1.169 TL
                iPad mini 3 64 GB 1.449 TL
                iPad mini 3 128 GB 1.729 TL
                Wi-Fi ve Hücresel (3G) modelleri:

                iPad Air 2 16 GB 1.819 TL
                iPad Air 2 64 GB 2.099 TL
                iPad Air 2 128 GB 2.379 TL
                iPad mini 3 16 GB 1.539 TL
                iPad mini 3 64 GB 1.819 TL
                iPad mini 3 128 GB 2.099 TL

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #9
                  Konu: İPad hakkında önemli detaylar

                  Apple’ın geçtiğimiz haftalarda tanıttığı tableti iPad Air 2 gücü ve inceliği ile teknoloji dünyasında önemli bir yere şimdiden sahip oldu. Son aylarda popüler olmaya başlayan ve dikkat çeken her cihaza uygulanan işkence testleri, iPad Air 2’ye de uygulandı.
                  iPhone 6 Plus’ı likit nitrojene sokan, uçaktan atan, güçlü patlayıcılar ile patlatan ve yüksek kalibreli silahlar ile vuran RatedRR ekibi, benzer testleri iPad Air 2’ye de uyguladı. Açıkça söylemek gerekirse kim neden iPad’ini silahla vurmak ya da likit nitrojene sokmak ister bilemiyorum ama bu adamlar bunu yapıyor. İşin garip tarafı ise bu testler çok büyük ilgi görüyor.
                  Su testini geçti ama...
                  Cihazı ilk önce suya sokan ekip ilginç bir sonuç ile karşılaştı. iPad Air 2 kısa süreliğine suya düşmesine rağmen sorunsuz çalışıyordu. Testin devamında ise tableti önce bükmeye çalıştılar, başarılı olamayınca da havalı tüfek ile ateş ettiler. Cihazın ekranı havalı tüfek mermilerinden sonra kullanılamaz hale geldi ama iPad’e yapılan işkence testi burada son bulmadı.
                  Paramparça oldu!
                  En sonunda yüksek kalibreli bir silah ile vurulan iPad Air 2, tahmin edebileceğiniz gibi parçalarına ayrıldı. Ne diyelim iPad Air 2 alırsanız yüksek kalibreli silahlardan uzak durun, tabletinizi vurmayın.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #10
                    Konu: İPad hakkında önemli detaylar

                    Apple'ın 16 Ekim tarihinde duyurduğu yeni nesil tabletleri iPad Mini 3 ve iPad Air 2, 30 Ekim tarihi itibariyle ülkemizde satışa sunuldu.
                    En çok merak edilen konu ise hiç kuşkusuz bu cihazların fiyatlarıyken Apple tıpkı yeni nesil iPhone modellerinde olduğu gibi elini çabuk tuttu ve cihazları ön siparişe açtı.
                    A8X yongasetine sahip iPad Air 2'nin yanı sıra Apple, iPad Mini 3'te A7 yongasetini tercih etmiş durumda. Tasarım olarak büyük değişikliklerin gözlenmediği cihazlarda, Apple'ın parmak izi tarayıcı sistemi Touch ID'ye yer verilmiş.
                    Gümüş ve altın renklerin yanı sıra uzay grisi seçeneğine de sahip olan iPad Air 2 ve iPad mini 3 için belirlenen fiyatlar ise şu şekilde:
                    Wi-Fi modelleri:

                    iPad Air 2 16 GB 1.449 TL
                    iPad Air 2 64 GB 1.729 TL
                    iPad Air 2 128 GB 2.009 TL
                    iPad mini 3 16 GB 1.169 TL
                    iPad mini 3 64 GB 1.449 TL
                    iPad mini 3 128 GB 1.729 TL
                    Wi-Fi ve Hücresel (3G) modelleri:

                    iPad Air 2 16 GB 1.819 TL
                    iPad Air 2 64 GB 2.099 TL
                    iPad Air 2 128 GB 2.379 TL
                    iPad mini 3 16 GB 1.539 TL
                    iPad mini 3 64 GB 1.819 TL
                    iPad mini 3 128 GB 2.099 TL

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #11
                      Konu: İPad hakkında önemli detaylar

                      iPad için Office Artık Ücretsiz!

                      Bugüne kadar sadece düzenleme yapabildiğimiz iPad için Microsoft Office uygulamaları, Office 365 hesabı olmaksızın düzenleme ve belge oluşturma olanağı tanıyor.

                      Microsoft'un
                      iOS
                      ve
                      Android
                      platformları için yayınladığı
                      Office
                      uygulamasında Word,
                      Excel
                      gibi belgeleri görüntülemek mümkün iken, bunları düzenlemek ya da yeni belge oluşturmak sadece aktif bir
                      Office 365
                      hesabıyla mümkün oluyordu. Güne hayırsever tarafından başlayan
                      Microsoft
                      , artık mobil Office uygulamalarının tüm özelliklerinden herkesin yararlanabileceğini açıkladı.
                      OneDrive
                      hesabınızda bulunan
                      Word
                      , Excel ya da diğer Office uygulamalarıyla uyumlu belgeleri bundan böyle
                      hiçbir ücret ödemeden
                      mobil cihazlarınızda görüntüleyebilir, düzenleyebilir ya da sıfırdan oluşturabilirsiniz.
                      iPhone geldi, Android tablet yolda

                      Microsoft'un müjdeleri bununla bitmedi: Office uygulamalarının mobil tarafta payını artırmak isteyen şirket iPhone ile uyumlu Word, Excel ve
                      PowerPoint
                      uygulamalarını hayata geçirirken, Android tabletlere özel uygulamaların da yakında yayınlanacağını açıkladı.
                      Tren kaçtı mı?

                      Bilgisayarda yıllardır Office ürünleri kullanan biri olarak, Microsoft'un mobil cihazlarda ofis deneyimi için Office 365'i zorunlu tutmasını tuhaf bulmuş ve bu cihazlarda
                      Google Docs
                      gibi alternatiflere kaymıştım. Hatta zamanla bu alternatiflerin masaüstünde de yeterli olacağını düşünerek, bilgisayarda da kendimi Google Docs'a alıştırmaya başlamıştım.
                      Microsoft benzer deneyimler yaşayan çok fazla geri dönüş almış olmalı ki, böylesi bir
                      ücretlendirme
                      (ya da ücretsizleştirme) politikasına gitmiş. Öyle ya da böyle,
                      Dropbox işbirliğini
                      de hesaba katarsak, kazanan yine kullanıcılar oldu.

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #12
                        Konu: İPad hakkında önemli detaylar

                        Ürün Modeli iPad Air 2
                        Ürün Türü Tablet
                        Notu %90
                        Üretici Apple
                        İşletim Sistemi iOS 8.1
                        İşlemci Apple A8X
                        İşlemci Hızı 1.5 GHz
                        Çekirdek (CPU) 3
                        Ekran Teknolojisi LED-backlit IPS LCD
                        Ekran Boyutu 9.7 inç
                        Ekran Çözünürlüğü 1536 × 2048 px
                        Bellek (RAM) 2 GB
                        Dahili Depolama 16 GB
                        Ön Kamera 1.2 MP
                        Arka Kamera 8.0 MP
                        Wi-Fi Var
                        NFC Yok
                        3G Var
                        GPS Var
                        LTE (4G) Var
                        Bluetooth Var
                        MicroSD Yok
                        HDMI Yok
                        USB Var
                        Pil Ömrü 10 saat
                        Boyutlar 169 × 240 × 6.1 mm
                        Ağırlık 437 gr.


                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #13
                          Konu: İPad hakkında önemli detaylar

                          Ürün Modeli iPad mini 3
                          Ürün Türü Tablet
                          Notu %89
                          Üretici Apple
                          İşletim Sistemi iOS 8.1
                          İşlemci Apple A7
                          İşlemci Hızı 1.3 GHz
                          Çekirdek (CPU) 2
                          Ekran Teknolojisi LED-backlit IPS LCD
                          Ekran Boyutu 7.9 inç
                          Ekran Çözünürlüğü 1536 × 2048 px
                          Bellek (RAM) 1 GB
                          Dahili Depolama 128 GB
                          Ön Kamera 1.2 MP
                          Arka Kamera 5.0 MP
                          Wi-Fi Var
                          NFC Yok
                          3G Var
                          GPS Var
                          LTE (4G) Var
                          Bluetooth Var
                          MicroSD Yok
                          HDMI Yok
                          USB Var
                          Pil Ömrü 10 saat
                          Boyutlar 134 × 200 × 7.5 mm
                          Ağırlık 331 gr.


                          Yorum

                          • mehmet karalýlar
                            Senior Member
                            • 02-06-2009
                            • 11564

                            #14
                            Konu: İPad hakkında önemli detaylar


                            Apple iPad tablet satışları bu sene önemli oranda düşebilir

                            Apple, 2015’de tablet cephesinde sıkıntı çekebilir.

                            Tablet pazarı, teknoloji devi Apple’ın ilk iPad modelini 2010 senesinde sunmasının ardından şu anda milyarlarca dolarlık hacme ulaşmış durumda. Her sene yeni modeller sunan firma, geçtiğimiz Ekim ayında da iPad Air 2 ve iPad Mini 3 adında son nesil tablet modelleri ile karşımıza geldi.Apple, iPhone akıllı telefon modelleri ile her geçen sene daha başarılı sonuçlara ulaşıyor. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus akıllı telefon modellerini sunan firma, 2014 4. çeyrekte 74.5 milyon gibi rekor seviyede iPhone satışı ile dikkatleri üzerine çekmeye başladı.Hatırlanacağı üzere KGI Securities’den Ming-Chi Kuo, Apple’ın 2014 son çeyrekte 73 milyon iPhone satacağını tahmin etmişti.Ancak iPhone ile elde ettiği başarıyı Apple, iPad cihazları ile gösteremiyor. Ming-Chi Kuo 2015 senesi için iPad satış rakamları için de tahminlerden bulunurken, Apple’ın 2015 senesinde bir önceki seneye göre %30 oranında düşüş yaşayacağını belirtiyor.2015 ilk yarı için analistler 18 milyon civarında iPad satışı gerçekleştirmesini bekliyor. Tüm sene için ise 45 milyon seviyesine ulaşacağı tahminleri gelirken, geçtiğimiz sene 63.4 milyon iPad tablet satışı gerçekleştirildiğini belirtelim.

                            Yorum

                            • mehmet karalýlar
                              Senior Member
                              • 02-06-2009
                              • 11564

                              #15
                              Konu: İOS İPad hakkında önemli detaylar

                              iOS 6 sürümüne downgrade için yol açıldı.



                              iOS 6 sürümü bazı kullanıcılar için efsane bir sürümdür. Benim için de öyle. iPhone 5'i ilk çıktığında satın almıştım ve iOS 6 ile cihazın performansı harikaydı. Sonraki iOS sürümlerinde iOS 6'nın performansını bir türlü göremedim. Şimdi iPhone 4s veya iPad 2 sahibi olan kullanıcıların iOS 6.1.3 için downgrade yapma fırsatı var. Bunun için SHSH gerekli değil. Fakat cihazların jailbreak'li olması lazım.
                              Geliştirici Tihmstar komut satırı aracı ile 6.1.3 sürümüne geri dönmeyi başardı. Araç Apple'ın iPad 2 ve iPhone 4s için Apple'ın OTA imzasından yararlanıyor. Bu downgrade methodu tihmstar'ın eseri. Genede bu yöntem son derece kullanım senaryoları ile sınırlı olacaktır.
                              Yapılan açıklamaya göre iOS 6.1.3'e geri dönüş yolu sadece iPhone 4s ve iPad 2 için geçerli. Diğer iOS cihazlarda herhangi bir işe yaramıyor. Sonuç olarak resmi olmayan bir yöntem. İşlem sırasında oluşabilecek bir hata cihazı kullanılmaz hale getirebilir.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X