OS X ve iOS Güvenlik Zaafiyetinde Lider!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    OS X ve iOS Güvenlik Zaafiyetinde Lider!

    Apple'ın kararlılığı ve güvenliği ile bilinen masaüstü ve mobil işletim sistemleri bu defa şaşırttı. İşletim sistemlerine göre, 2014 güvenlik kırılganlıkları listesinde ikili başı çekti.

    Apple'ın masaüstü işletim sistemi OS X ve mobil işletim sistemi iOS şaşırttı. Genelde kararlılık ve güvenlik konularında rakiplerine göre üstün olduğu düşünülen işletim sistemleri, GFI tarafından hazırlan raporda kötü bir sonuca imza attı.


    OS X ve iOS şaşırttı

    Neowin. net sitesinin yayınladığı rapor, çeşitli işletim sistemlerinin 2014 yılındaki güvenlik kırılganlıklarını ortaya koyuyor. Listede yüksek, orta ve düşük olmak üzere tüm güvenlik zaafiyetleri listeleniyor. Listenin ilk sırasında toplam 147 güvenlik kırılganlığı ile OS X bulunuyor. OS X'i ise 127 ile iOS takip ediyor. Listenin 3. sırasında ise Linux Kernel yer alıyor.


    Windows - IE birbirinin tersi

    Yıllardır güvenlik zaafiyetleri nedeniyle eleştirilere konu olan Microsoft'un Windows'u ise son dönemde bu alandaki eksiğini büyük ölçüde kapatmış durumda. Windows işletim sistemleri sürümlere göre 30 ile 38 arasında güvenlik zafiyeti barındırıyor. Tarayıcı tarafında ise Microsoft açısından işler iç açıcı değil. Internet Explorer'ın güvenlik kırılganlığı, en yakın takipçisi Google Chrome'un neredeyse 2 katı. Üçüncü sırada ise Mozilla'nın Firefox'u bulunuyor.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: OS X ve iOS Güvenlik Zaafiyetinde Lider!

    Ocak ayının sonlarında iOS 8.1.3 ile birlikte OS X 10.10.2'nin final sürümünü de kullanıcılar ile paylaşan Apple, bu güncellemenin ardından 9 Şubat tarihinde iOS 8.3 Beta ile birlikte OS X 10.10.3'ü de test kullanıcılarına sunmuştu.
    Bu güncelleme ile uzun zamandır beklenen Photos, Fotoğraflar, uygulamasını kullanıcılara sunan ve iOS 8.3'de olduğu gibi yeni emojiler ekleyen Apple, bugün de OS X 10.10.3'ün ikinci ön izleme sürümünü test kullanıcılarına sundu.
    Yayınlanan ilk ön izleme sürümü olan 14D72i numaralı sürümden 14D87hsürümüne güncellenen OS X 10.10.3, Photos uygulamasının yeni sürümü ile birlikte sunuluyor.
    203.38.0 sürümünden 205.34.0'a güncellenen Photos uygulamasının yanında ayrıca daha önceki ön izleme sürümüne ek olarak yeni birçokemoji de eklenmiş bulunuyor. Bunların aralarında artan bayrak emojileri ile birlikte Türk bayrağının da yer aldığını da belirtelim.
    Apple ayrıca yayınlanan yeni ön izleme sürümünde Wi-Fi bağlantı ve ekran paylaşımı konusunda yoğun şekilde çalışıldığını belirtiyor.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X