MWC 2015 Galaxy S6 ve One M9 Karşı Karşıya

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    MWC 2015 Galaxy S6 ve One M9 Karşı Karşıya

    Bugün HTC ve Samsung, MWC 2015 kapsamında yeni amiral gemisi modellerini tanıttı. İşte Samsung Galaxy S6 ve HTC One M9'un özelllik karşılaştırması.


    MWC 2015 Etkinlikler sonrası şimdi de Samsung ve HTC'nin yeni amiral gemisi modellerini karşı karşıya getiriyoruz.

    Ekran

    Ekran konusunda kesin olarak Galaxy S6 daha başarılı. Zira HTC One M9'daki Full HD ekrana kıyasla çözünürlük farkıyla bile daha başarılı olan Galaxy S6, SuperAMOLED teknolojisi sayesinde daha canlı renkler sunuyor.

    Arka Kamera

    Arka kamerada hangi telefonun başarılı olduğunu özelliklere bakarak anlamak zor. HTC One M9 her ne kadar20 megapiksel çözünürlük ve çift LED flaş ile ön planda olsa da, Samsung'un kamera yazılımındaki başarısı göz ardı edilemez.
    Bunlara ek olarak Samsung'un F 1.9 diyaframa sahip lensi ve NX Camera modellerinde kullandığı düşük ışık teknolojisi, Samsung'un öne çıkartacak. Ayrıca OIS desteği de cabası.
    Galaxy S6'daki yeni Auto HDR özelliği, fotoğrafların renk tonlarında çok başarılı sonuçlar ortaya çıkarıyor.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: MWC 2015 Galaxy S6 ve One M9 Karşı Karşıya

    Ön kamera

    Ön kamerada HTC'nin daha başarılı olduğu söylenebilir. Zira daha önce ana kamera olarak da kullanılan 4 ultrapiksel geniş açılı ön kamera, Galaxy S6'daki 5 megapiksel kamerayı, ultrapiksel teknolojisi sayesinde geride bırakabilir.
    Bu konuda şimdilik net bir şey söylemek zor. Telefonlar incelemeye geldiğinde en net karşılaştırmayı yapabiliriz.

    Depolama

    Depolamada her iki cihaz da 3 GB RAM ile başarılı çoklu uygulama çalıştırma performansı gösteriyorlar. Dahili depolama alanında Galaxy S6, 64 GB ve 128 GB seçenekleri ile kullanıcılara daha geniş tercih imkanı sunuyor. Ancak bunlarla birlikte MicroSD kart desteği kalkıyor.
    Samsung'un Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'de Flash 2.0 sınıfı dahili depolama birimleri kullandığı ve oldukça hızlı yapıda olduğu biliniyor.
    Genel olarak LPDD4 RAM, Flash 2.0 sınıfı dahili depolama ve işlemci avantajıyla performans anlamında Galaxy S6 daha üstün olacak. MicroSD kart avantajı ise HTC One M9'dan yana.
    32 GB depolaması ile MicroSD kart kullanılabilen HTC One M9 ise, maksimum 160 GB kadar veri depolayabiliyor.
    SD kart desteği sayesinde One M9 teorik olarak daha çok veri depolayabiliyor.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: MWC 2015 Galaxy S6 ve One M9 Karşı Karşıya

      İşlemci

      İşlemci performansında Galaxy S6, Exynos 7 Octa işlemcisi ile One M9'dan daha güçlü.
      Ancak HTC One M9 Full HD ekrana sahip olduğu için her iki cihazın da birbirine çok yakın sonuçlar vereceği ortada. Fakat her iki akıllı telefonda, en güçlü oyunları sorunsuz oynatabileceği için, küçük farklar göz ardı edilebilir.

      Batarya

      Bataryada kapasite değerlerine göre HTC One M9 daha başarılı. Sonuçta her iki telefon da ultra güç ve aşırı güç tasarruf moduna sahip. Bu nedenle 2550 mAh bataryaya sahip Galaxy S6'ya kıyasla, 2840 mAh bataryaya sahip HTC One M9 daha uzun pil ömrü sunacaktır.
      14nm işlemci ve az güç tüketen AMOLED ekran, Samsung'un batarya konusunda elini güçlendirebilir. Bunları da detaylı incelemelerimizde gözlemleyeceğiz.
      HTC One M9'un uzun pil ömrüne rağmen Galaxy S6'daki Wireless Şarj özelliği ve hızlı şarj özelliklerini de göz ardı etmemek gerek. Galaxy S6, pili biraz daha hızlı tükense de, daha hızlı şarj olabiliyor.

      Sonuç

      Sonuç olarak Samsung, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modelleriyle beraber güçlü bir atılım yaptı. Uzun zamandan sonra en büyük değişikliklere imza attı.
      Ekran, işlemci, genel olarak kamera, arayüz ve tasarım açısından Galaxy S6 daha önde.
      HTC'nin One M9 modeli de HTC One M8'in güncellenmiş hali diyebiliriz. Kasa genel anlamıyla aynı, ekran aynı, işlemci Snapdragon 810 ile güncellenmiş, kamera da 20.7 Megapiksel seviyesine çıkartılmış.
      HTC One M9, sayısal olarak ana kamara Megapiksel değeri olarak daha üstün. Fakat ilk gözlemlere göre sensör ve lens kalitesi Samsung'un daha ileride.
      Batarya'da biraz daha şanslı olan HTC, bu şansı fazla güç tüketen Snapdragon 810 ve SLCD ekran ile Galaxy S6 ve S6 Edge ile eşitleyebilir.
      Sonuçta mAh değeri her şey değil.
      Kısaca Galaxy S6 ve S6 Edge daha üstün modeller. Ama farkın büyüklüğü önümüzdeki günlerde yapacağımız detaylı incelemelerde ortaya çıkacak.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X