Haftanın iOS Uygulamaları

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Haftanın iOS Uygulamaları

    Yepyeni bir haftanın iOS uygulamaları yazısıyla karşınızdayız. Her hafta olduğu gibi bu hafta da birbirinden işlevsel ve yararlı uygulamaları sizler için bir araya getirdik. Bu haftaki içeriklerimiz arasında eğitim, yardımcılar, üretkenlik uygulamaları, referanslar ve fotoğraf kategorilerinden farklı uygulamlar yer alıyor.
    Bu haftaki uygulamalarımız arasında App Store'dan kaldırılıp yeniden izin verilen, bildirim merkezinizi kişiselleştirmeye yarayan Launcher, tarihsel bilginizi geliştirebileceğiniz Tarihte Bugün, şarap konusunda uzmanlaşmanızı sağlayacak Hello Vino, coğrafi genel kültürünüzü test edebileceğiniz TapQuiz Maps ve fotoğraf düzenlemeye yönelik ihtiyaç duyduğunuz tüm çözümleri tek bir çatı altında toplayabileceğiniz Enlight uygulamaları yer alıyor.
    İsterseniz lafı daha fazla uzatmayalım ve haftanın ios uygulamalarına hızlıca göz atalım... İşte haftanın iOS uygulamaları...
    Launcher

    Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran uygulamalardan biri Launcher uygulaması oldu. Daha önce App Store'de bulunan ancak Apple tarafından kaldırılan uyguılama, tekrar mağazadaki yerini aldı. App Store'da yer alan yeni uygulamaları yakından takip eden okuyucularımızın bildiği, bazılarının ise henüz tanışamadan veda ettiği Launcher'ın en büyük özelliği Bildirim Merkezi'ne istenilen uygulamaların kısayolunu eklemek.

    Özellikle 3G bağlantı açma / kapatma gibi Apple'ın kısayolunu sunmadığı özellikleri Bildirim Merkezi'ne taşımak ve kısayoldan ulaşamak mümkün. Ayrıca, uygulama arayüzünü alternatif bir home screen olarak düşünebiliriniz. İstediğiniz siteler, web bağlantıları ve çeşitli bigiler Launcher arayüzüne atılabiliyor.
    Ücretsiz sunulan Launcher'i buradan indirebilirsiniz.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: Haftanın iOS Uygulamaları

    Tarihte Bugün


    Saatli maarif takvimlerinin belki de en eğlenceli özelliği artık uygulama olarak karşımızda. İçinde bulunulan günün tarihteki önemini gözler önüne seren takvimlerden sonra şimdi de mobil uygulamalar ortaya çıktı.

    Tarihte Bugün uygulaması da bu tür uygulamalardan biri. İçinde bulunan gün ile ilgili ayrıntı tarihi bilgiler veren uygulamanın amacı, hem genel kültür hem de tarih bilgisini geliştirmek. Tarihte Bugün uygulaması ile günlere göre önemli tarihi, siyasi, sosyal olayları ve ünlü isimlerin doğum / ölüm tarihlerini öğrenebilirsiniz.
    Edindiğiniz bilgileri sosyal medyada da paylaşmanıza olanak sağlayan Tarihte Bugün uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: Haftanın iOS Uygulamaları

      Helo Vino

      Haftanın iOS uygulamalarında uzun süredir yemek-içme uygulamlarına yer vermediğimizi fark ettik. Bu nedenle, bu haftaki içeriklerimiz arasına Helo Vino uygulamasın yerleştirdik. Eğer şarap ile aranız iyiyse ve bu alanda kendinizi geliştirmek istiyorsanız Helo Vino uygulaması tam size göre.
      Birçok kritere göre şarap önerisi alabileceğiniz Wine uygulamasında, akşam yemeklerinden iş toplantılarına, sevgililer günlerinden kutlama davetlerine kadar birçok etkinliğe yönelik şarap ya da üzüm önerisi alabilirsiniz.

      Yiyeceğiniz yemekten, etkinliğin kapamına, kırmızı ya da beyaz üzüm tercihinize kadar birçok kritere göre size en uygun üzümü ve bu tür üzümden yapılan şarapları sıralayan Helo Vino uygulaması ile istediğiniz şarabını ya da üzüm türünü aratmanız da mümküm.
      Eğer bu alana ilgi duyuyorsanız Helo Vino uygulamasını buradan ücretsiz indirebilirsiniz.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Konu: Haftanın iOS Uygulamaları

        TapQuiz Maps

        Dünyamızı ne kadar yakından tanıyorsunuz? Eğer Coğrafya bilginize güveniyorsanız ya da kendinizi geliştirmek istiyorsanız TapQuiz Maps ile eğlenceli dakikalar geçirmeniz mümkün. Uygulama, dünyadaki farklı kıtalar ve bölgelere göre ülkelerin yerlerini bulmanız için sizi eğlenceli bir teste davet ediyor.

        Seçtiğiniz bölgeye göre karşınıza gelen haritalarda size sorulan ülkenin yerini bulmak için hem bilginizi kullanmanız hem de zamana karşı yarışmanız gerekiyor. Çünkü, sorulan cevabı bulmak için Google'a bakacak kadar vaktiniz yok. Sürenin bitimine kadar cevap veremezseniz hanenize eksi yazılarak bir sonraki ülkeye geçiliyor. Genel kültürünüze güveniyor, dünyamızı daha yakından tanımak istiyorsanız TapQuiz Maps uygulamasını buradan ücretsiz indirebilirsiniz.
        Enlight


        Bu haftaki son uygulamamız, gelişmiş fotoğraf düzenleme uygulaması Enlight. Uyggulamayı App Store'da bulunan çok sayıda görsel düzenleyiciyi diğerlerinden farklı kılan yanı birçok popüler fotoğraf uygulamasının özelliklerini tek potada eritmiş olması.

        Fotoğraf düzenlemede efekt kalitesi için başka bir uygulamayı, birden fazla fotoğrafı üst üste eklemek için başka bir uygulamayı, yazı eklemek için bir başka uygulamayı kullanmaktan sıkıldıysanız Enlight sizin için aradığınız çözüm olabilir. Uygulama sayesinde fotoğraflarınıza temel düzenlemeleri yapmak, görüntü kalitesini artırmak için ton, renk, maskeleme araçllarını kullanmak, siyah beyaz ya da ikili filtrelerden yararlanmak, görsellerinizin üzerine yazı, çizim ekleme, kabartma, daraltma eklemek, yeniden odaklama, kırpmak ve evresel maskelemeleri kullanmak mümkün.
        Instagram, VSCO Cam, Aviary gibi çok çeşitli iOS uygulamaları ile ayrı ayrı yapabileceğiniz düzenlemeleri tek bir çatı altından yapmanıza olanak sağlayan Enligt uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X