USB Portlarının Güç Değerleri

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    USB Portlarının Güç Değerleri

    USB Portlarının Güç Değerleri

    Gelişen teknolojilerin etkisinde akıllı telefonlarda kalıyor.

    Cihazların ekranının büyük olması ve daha da kaliteli bir chipset birimlerini barındırması baarya tüketimini oldukça yüksek hale getiriyor.
    Günümüz standart yapısında USB 2.0 şuanda en popüler şarj yapısı. Bu yapı üzerinden yaklaşık olarak 500 mAh ortaya çıkartıyor. Cihaz üreticileri yavaş yavaş 2A üzerinden giderek daha da hızlı bir şarj sürecine yöneldi. USB 3.0 iletişim portu bir önce ki versiyona göre bir kademe daha yüksek enerji sağlıyor.
    Üreticilerin kendi protokol standartlarına göre geliştirmiş oldukları yonga setleri bu projenin yavaş ilerlemesinde etkili bir sebep olacak. Fakat Qualcomm, Oppo ve Samsung gibi firmalar için Intel’in geliştirmiş oldukları çözümlerden yararlanacak. Android cihazlarda tam geliştirilemese de Apple tarafından az da olsa kullanılıyor.
    USB 3.0 cep bataryasının kontrollerini sağlamada başarısız olurken, USB Type-C ise daha da başarılı bir kullanım sunuyor. İçerisinden geçen 15W toplam 5V’luk bir 3A kadar enerji taşıyor. USB 2.0 konnektörleri ise daha büyük olduğu için oldukça ince telefonların yapımı oldukça zorlaşacak.
    Bir diğer USB standardımız ize 100W kadar giden kullanıcı isteğine göre duyarlı Güç Dağıtım Profiline sahip. Bu güç dağıtım birimi sadece Notebook PC ve Monitörler için tasarlanmış.
İşlem Yapılıyor
X