Windows Phone 8.1 GDR2 Güncellemesinde Yeni Bir Özellik Daha

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Windows Phone 8.1 GDR2 Güncellemesinde Yeni Bir Özellik Daha

    Windows Phone 8.1 GDR2 Güncellemesinde Yeni Bir Özellik Daha

    Microsoft’un henüz yeni cihazlar ve Windows Insider programı ile bazı cihazlar için yayınladığı Windows Phone 8.1 GDR2 güncellemesinde yeni bir özellik daha ortaya çıktı.


    Microsoft, geçtiğimiz ayın ilk günlerinde MWC 2015 Konferansı kapsamında yaptığı etkinlikteLumia 640 ve Lumia 640 XL akıllı telefonlarını Windows Phone 8.1 GDR 2 güncellemesiyüklü olarak tanıtmıştı. Bu sayede GDR2 güncellemesinin detayları da ortaya çıkmıştı.
    Windows Phone 8.1 GDR2 güncellemesi ya da diğer adıyla Update 2, bir kaç yeni özellik içeriyor. . Fakat bugünWindows Phone 8.1 GDR2 güncellemesinin yeni bir özelliği daha ortaya çıktı. Bir okurunun Windowscentral yazarlarına paylaştığı bilgi üzerine Windows Phone 8.1 GDR2 güncellemesi yüklü Lumia 930 ile kontrol ettiği üzere, Windows Phone 8.1 GDR2 güncellemesi, MKV video formatını destekliyor.

    Windowscentral ekibi, Windows Phone 8.1 Update yüklü bir cihaza bilgisayar üzerinden MKV formatında dosya yüklemek istediğinde ise dosyanın cihaz tarafından desteklenmediği dönüştürmek isteyip istemediği uyarısıyla karşılaştı. Fakat Windows Phone 8.1 GDR2 yüklü Lumia 930’da ise dosya sorunsuzca telefona yüklendi ve Microsoft medya oynatıcı ile video izlenebiliyor.

    MKV video formatı, genellikle büyük boyutlu filmler ve TV şovları için internette sıklıkla kullanılan bir dosya formatıdır. Matroska MKV video olarak da bilinen bu format çok büyük boyutlarda filmleri yüksek kaliteli olarak internet ortamında paylaşılmasını sağlıyor.
    Ne yazıkki şimdilik sadece Lumia 735, Lumia 830 ve Lumia 930 için Windows Phone 8.1 GDR2 güncellemesinin yayınlanacağı teyit edildi. Öte yandan mevcut tüm Windows Phone 8.1 akıllı telefonlar için yayınlanacak olan Windows 10 Mobile güncellemesi ile GDR2 güncellemesindekinden çok daha fazla özellik bu cihazlar için de sunulacak.
İşlem Yapılıyor
X