Avea hakkında gelişen önemli detaylar

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Avea hakkında gelişen önemli detaylar

    • Avea, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek, “Horizon Interactive Awards”ta biri gümüş biri bronz olmak üzere iki ödül birden aldı.


      Bu yıl 13. kez düzenlenen, dijital reklamcılık ve interaktif medya alanında 27 ülkeden 1200 başvurunun değerlendirildiği “HorizonInteractiveAwards” yarışmasında Avea, Online İşlemler Mobil Uygulaması ile 2 kategoride Gümüş ve Bronz ödüle layık görüldü.Türk Telekom Grubu Bireysel Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Orçun Onat; Avea Online İşlemler Uygulaması ile böyle önemli bir yarışmadaMobil Uygulamalarda Verimlilik” kategorisinde Gümüş,İşletmelerde Mobil Uygulamalar” kategorisinde Bronz Ödül almanın gururunu yaşadıklarını belirtti.Avea Online İşlemler Uygulaması neler sunuyor?

      Avea Online İşlemler Uygulaması, müşterilerin hattıyla ilgili ihtiyaç duyacağı tüm bilgilere tek bir uygulama üzerinden istediği anda ücretsiz erişmesini sağlayarak, müşteri deneyimini bir sonraki noktaya taşımayı vaat ediyor. Avea müşterileri uygulamayı kullanarak hatlarıyla ilgili kullanım haklarını öğrenebiliyor, güncel fatura tutarını takip edebiliyor, paket satın alabiliyor, TL yükleme ve fatura ödeme gibi işlemleri kolayca yapabiliyor.



  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: Avea hakkında gelişen önemli detaylar


    Nokia Networks ile işbirliğine giden Avea, teknoloji merkezinde Nokia altyapı cihazlarıyla gerçekleştirdiği 4G hız testinde saniyede 3,6 gigabite ulaştı ve Türkiye’deki 4G hız rekorunun yeni sahibi oldu. Böylelikle bu alandaki eski Türkiye rekorunu dörde katlayan Avea, dünyada 3,6 gigabit hıza ulaşabilen ilk 5 mobil operatör arasına girdi.
    Avea Network Grup Direktörü Cemal Baki, çoklu terminal ve LTE frekans bandı kullanılarak ulaşılan bu hızın, Türkiye’de bir iletişim noktasından ulaşılabilen en yüksek hız olduğunu dile getirdi.



    Türkiye’nin en genç ve dinamik mobil operatörü olarak pek çok hizmet ve teknolojinin öncülüğünü üstlendiklerini söyleyen Baki, 2015’te hayata geçmesi beklenen 4G hizmetleri konusunda uzun süredir çalıştıklarını belirtti. 4G ile saniyede 3,6 Gigabit hıza ulaşarak yeni bir Türkiye rekorunun altına imza attıklarının altını çizen Avea Network Grup Direktörü, aynı anda iki önemli testi daha gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Baki, 4×4 MIMO çoklu anten teknolojisiyle Türkiye’de 300 Megabit hıza ulaşan ilk operatör olduklarını, aynı zamanda LTE-Advanced CA ile iki taşıyıcıyı birleştirerek 300 Megabit hızı yakalamanın heyecanını yaşadıklarını sözlerine ekledi.
    Cemal Baki, 4G teknolojisinin getirdiği imkanlar sayesinde müşterilerine yeni hizmetler sunma fırsatı yakalayacaklarını ve Nokia Networks işbirliğiyle kırılan rekorun Avea’nın 4G konusundaki potansiyelini gösterdiğini belirtti. 4G sayesinde mobil bağlantı deneyiminin farklı bir boyuta taşınacağını hatırlatan Baki, yüksek hızlarla yeni bir dünyanın kapılarının aralanacağını ifade etti. Avea Network Grup Direktörü, demolarda kullanılan radyo sistem ünitelerinin halihazırda Avea 3G şebekesinde kullanılan radyo sistem üniteleriyle aynı donanıma sahip olduğunu belirtmeyi ihmal etmedi.



    Avea’nın demo şebekesi üstünde kırdığı hız rekorunun altyapı cihazlarını sağlayan Nokia Networks’ün Türkiye Satış Direktörü Özlem Öztürk Sağlıkova, Avea ile böyle bir başarıya imza atmaktan ötürü gurur duyduklarını dile getirdi. Mobil geniş bant çözümlerinin lider tedarikçisi olarak operatörlere destek olduklarını ve yenilikçi yönlerini sürekli olarak geliştirdiklerini söyleyen Sağlıkova, Türkiye’de ilk kez denenen bir hız rekorunu Avea ile gerçekleştirmekten dolayı gurur duyduklarının altını çizdi.
    Avea gerçekleştirdiği etkinlikte 4G hız rekorunu kırmakla yetinmedi ve Türkiye’de 4×4 MIMO özelliğiyle tek taşıyıcı kullanarak 300 Mbps hıza ulaşan ilk operatör olma unvanını da elde etti.



    Mevcut teknolojide 20 Megahertz frekans bandında tek taşıyıcıyla 2X2 MIMO saniyede 150 Megabit hıza çıkabiliyor. Avea 4X4 MIMO sayesinde 20 Megahertz frekans bandında 300 Mbps hıza ulaşmayı başardı. Bu test ile 4×4 MIMO çoklu anten teknolojisi Türkiye’de ilk kez denenmiş oldu.
    Avea’nın gerçekleştirdiği bir diğer testte ise Gelişmiş LTE Taşıyıcı Birleştirme özelliğiyle iki taşıyıcıyı birleştirdi ve saniyede 300 Megabit hızı yakaladı. Bu hız bugün için tek bir terminalle ulaşılabilen maksimum hıza tekabül ediyor.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: Avea hakkında gelişen önemli detaylar

      AveaLabs Kuluçka Merkezi Girişimciyi Nasıl Destekliyor?

      Avea'nın girişimci kişi ve firmaları desteklediği Kuluçka Merkezi kendisini kanıtlayan projelerle gündemde. AveaLabs işinizi geliştirmenize nasıl destek veriyor, biliyor musunuz?

      Avea'nın girişimcileri desteklemek, onlara yol göstermek ve ürün ve hizmetlerini en son noktaya kadar taşımalarını sağlamak amacıyla AveaLabs bünyesinde kurulan Kuluçka Merkezi, desteklediği projelerle teknoloji sektörüne önemli hizmetler sunuyor. İsimli projeler ülkemizde olduğu kadar yurt dışında da ses getirmeye başladı.
      Kuluçka Merkezi ne yapar?
      Avea'nın girişimcileri desteklemesi ve kendi bilgi birikimiyle hareket edebilir hale getirmeyi hedeflediğiKuluçka Merkezi'ne kabul edilen girişim ve firmalar fikri olarak destekleniyor. Her dönem yapılan elemelerden seçilen girişimler Avea'nın teknik imkanlarından ve deneyimlerinden faydalanıyor.
      Nasıl çalışır?
      Kuluça Merkezi'yle ilgili sorularımızı Avea BT Kıdemli Direktörü Egemen Kurdoğlu'na yönelttik. Röportajımızda da açıkçadığı üzere bu dönem başvuruları Ekim ayı sonuna kadar yapılabiliyor ve eleme süreci bundan sonra başlayacak. Eğer bir fikriniz varsa AveaLabs'ın internet sitesinden bilgi alarak başvuru yapabilirsiniz.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Konu: Avea hakkında gelişen önemli detaylar

        Avea'ya Yeni Kurumsal İletişim Direktörü

        Avea Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevine, yeni bir atama yapıldı. Göreve uzun yıllar Zarakol'da Medya İlişkileri Direktörlüğü yapan Eren İnançer Luş Atandı.


        Orijinal boyutunu görüntülemek için buraya tıklayın 580x330px ve 124KB.
        Uzun yıllar, Zarakolİletişim Hizmetleri A.Ş.’de, Medya İlişkileri Direktörü olarak görev yapan Eren İnançer Luş; 3 Kasım 2014 tarihi itibariyle Avea Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevini üstlendi.Eren İnançer Luş, Avea’ya katılmadan önce, Zarakol Halkla İlişkiler A.Ş. bünyesinde; finans, bankacılık, GSM, hızlı tüketim ürünleri, eğitim, enerji, ilaç gibi farklı sektörlerin lider kurumlarının medya direktörlüğü görevini yürüttü.Eren İnançer Luş; Avea’daki görevi kapsamında; kurumsal iletişim stratejilerinin belirlenmesi, kurumsal sorumluluk projelerinin yürütülmesi, sponsorluklar gibi alanlardan sorumlu olacak. İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olan Eren İnançer, Luş yüksek lisansını, yine aynı üniversitenin Halka İlişkiler Bölümü’nde tamamladı.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Konu: Avea hakkında gelişen önemli detaylar

          Pepsi Avea'yı Tercih Etti

          Avea’nın, farklı sektörlerdeki markalara hizmet vermek üzere geliştirdiği “Nokta Atışı” ürünü, sağladığı avantajlarla birçok dev markanın tercihi olmaya devam ediyor.


          Click here to view the original image of 580x330px and 45KB.
          Şirketlere maliyet avantajı sağlarken, hedef kitleleriyle daha iyi iletişim kurma, ihtiyaçlarını daha iyi anlama ve bu sayede satışlarını arttırma imkânı sunan Avea’nın “Nokta Atışı” pazarlama ürünü, Pepsi’nin de tercihi oldu.Şirketlere ve markalara etkin iletişim yapma imkânı sunan “Nokta Atışı” ürünü ile daha önce perakende ve finans sektörünün önemli markaları tarafından tercih edilen Avea, Pepsi ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle, hızlı tüketim sektörüne de girmiş oldu.Avea, Pepsi işbirliği kapsamındaki ilk çalışmasını İstanbul’da toplam 27 adet mağazasıyla hizmet veren “Burda Marketleri”nde hayata geçirdiği kampanya ile yaptı. Çalışma kapsamında, Burda Marketleri’nde konumlandırılan “Nokta Atışı” ürünü ile mağazanın 50 metre çapında bulunan Avealılara, Pepsi’nin düzenlediği kampanya SMS ile iletilerek indirimden yararlanmaları sağlandı.Ayrıca, 20 Ekim – 20 Kasım tarihleri arasında “Burda Marketleri”nde gerçekleştirilen kampanya kapsamında, herhangi bir Pepsi ürününü alarak kasa çıkışında, kazı kazan kartındaki şifreyi 7516’ya gönderen müşteriler; ücretsiz Avea içi günlük 30 dakika konuşma, 30 SMS ve 30 MB mobil internet kullanımı kazandılar.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Konu: Avea hakkında gelişen önemli detaylar

            Avea'dan Askere Tam Destek!

            Avea, sınır bölgelerde ve zorlu coğrafi koşullarda görev yapan TürkSilahlıKuvvetleri mensuplarının, yakınlarıyla istedikleri zaman ücretsizgörüşebilmesi için Genelkurmay Başkanlığı ile özel bir işbirliğine imza attı.Yapılan bu işbirliği ile TSK mensupları, TaşınabilirUyduYerTerminaliüzerinden TürkTelekom sabit hat abonelerini ücretsiz aramanın yanı sıra Avea hatlarını da ücretsiz arayabilecekler.Sadece Avea ve Türk Telekom sabit hatları aranabiliyor

            TSK mensuplarının kullandığı uydu terminalleri üzerinden ve ücretsizolarak halen yalnızca Avea ve TürkTelekom sabit hatlarına ücretsiz arama yapılabiliyor.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7
              Avea Müzik uygulamasını ve servisini Mega Paket ile 1 ay ücretsiz olarak deneyin. İşte Avea Müzik Mega Paket hakkında merak ettikleriniz.


              Özellikle yerli müzik arşivi ve sunulan şarkı listeleri, radyo, mobil veri paketinizden kota azalmaması gibi artılarla dikkat çeken Avea Müzikservisi, 1 aylık ücretsiz deneme özelliği ile karşınızda.
              Avea Müzik uygulamasını ücretsiz deneyin!

              1 ay sürece Mega Paket ile Avea Müzik uygulamasını denemek istiyorsanız,DENEMEGA yazıp 5555’e mesaj gönderiyorsunuz.
              Bu mesajdan sonra kullanıcılar 1 ay ücretsiz Mega paketi kullanma hakkına sahip oluyorlar.
              Mega Paket ile;

              · İnternet paketinden harcamadan sınırsız şarkı dinleyebiliyorsunuz
              · 250 adet şarkıyı indirme hakkınız bulunuyor.
              · Çevrimdışı dinleme özelliği ile internetiniz olmasa bile uygulama üzerinden şarkı dinlemeye devam edebiliyorsunuz.
              :: Android için Avea Müzik uygulamasını buradan indirebilirsiniz...

              :: iOS için Avea Müzik uygulamasını buradan indirebilirsiniz...

              :: Windows Phone için Avea Müzik uygulamasını buradan indirebilirsiniz...

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #8
                4.5 G ihalesinde, kazandığı frekanslar için 954 Milyon Euro ödeyecek olan Avea, hangi frekansları aldı? Detaylı olarak bakıyoruz.

                Mobil internet altyapısında teknolojnin geldiği son nokta olan ve mevcut mobil iletişim teknolojilerine göre çok daha hızlı mobil internet hizmetleri sunulmasının yolunu açacak olan frekans dağılımı için ihale süreci sonuçlandı.
                Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan Ankara’da bugün gerçekleştirilen ve 4.5G olarak bilinen IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi’ninardından değerlendirmelerde bulundu.
                Aslan, ihale sonuçlarını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, Türk Telekom Grubu’nun, Türkiye’de gerçek 4.5G deneyimini sunacak operatör olacağını söyledi. Aslan, ‘İhalenin frekans tahsisinde sağladığı adalet, sektöre normalizasyon getirecek. Gerçek rekabet şimdi başlıyor. Türk Telekom Grubu olarak fiber altyapımız ve tecrübemizle mobildeki bu yeni oyunun kurucusu olacağız” dedi.
                Yeni bir çağın başlangıcı

                <span">İhaleyi telekomünikasyon sektörü ve Türkiye’nin teknoloji yolculuğu için çok önemli bir aşama, bir mihenk taşı olarak gördüklerini ifade eden Rami Aslan; “İhale sonuçlarını memnuniyetle karşılıyoruz. İhale sonucuyla birlikte, sektörümüzde rekabet şartları eşitlendi. İletişim teknolojilerinin bugün ulaşacağı noktayı öngörerek geçen 10 yıl boyunca ülkenin her köşesinde, 81 ilimizde büyük altyapı yatırımları gerçekleştirdik. Fiberdeki gücümüzle birlikte, Grup olarak müşterilerimize sektörün en yüksek kalitede ve kapasitede hizmet sunacağız. Sağlıklı rekabetin en büyük kazananı ise Türkiye ekonomisi ve halkımız olacak. Türkiye’de yeni dönem mobil dünyanın öncülüğünü üstleneceğiz” dedi.
                Rami Aslan açıklamasını şöyle sürdürdü:
                “Mobilde oyun asıl şimdi başlıyor. 4.5G ile mobilde başlayan bu yeni dönemin öncüsü, yol göstericisi biz olacağız. Bu değişimin Türkiye için yaratacağı güçlü ekonomik değerde, pay sahibi olmak ayrıca gurur verici. 2005 yılından bu yana yaptığımız, yılsonuna kadar, lisans ve frekans bedeli hariç, toplam 20 milyar lirayı bulacak olan ve büyük bölümü fiber altyapıya dönük yatırımlarımız, 4.5G ile başlayacak yeni dönemde de fark yaratan en büyük gücümüz olacak.”
                Altyapımız sadece bugünün değil, önümüzdeki on yılların teknolojik gelişmelerine uyum sağlayacak hız, kapasite ve yaygınlığa sahip. Türk Telekom Grubu olarak dünyanın en hızlı fiber altyapısını kurduk, 81 ildeki bu gücümüzle şimdi de Türkiye’nin en iyi 4.5G mobil şebekesini kurmayı hedefliyoruz. Abone başına düşen en yüksek MHz’ye biz sahip olduk. Bu sayede Türkiye’de en yüksek hızı ve kapasiteyi Avea müşterileri deneyimleyecek. Avea aboneleri bu ayrıcalıktan en üst düzeyde faydalanırken; entegre yapımızla da müşterilerin hız ve kapasite ihtiyacını, hem sabit hem de mobilde tek noktadan karşılayan yegane adres olmaya devam edeceğiz.
                İhale hakkında;

                Türk Telekom Grubu tarafından ihaleyle ilgili şu değerlendirmelerde bulunuldu:
                -Türk Telekom Grubu olarak 900'de müthiş bir kazanımla dezavantajlı durumdan çıktık.
                -Türk Telekom Grubu olarak temel 4G bantları olan 800 ve 1800’de en iyi pozisyona biz ulaştık.
                -Türk Telekom Grubu olarak, 4G'nin en önemli frekansı olan 1800’de ikinci paketi de alarak toplam 35Mhz frekansla en geniş kapasiteye sahip olduk.
                -800'de en temiz ve 5G'de de önemli olacak 700'e yakın kısmını Türk Telekom Grubu olarak biz aldık.
                -2100 temelde 3G bandı. Bu sebeple Türk Telekom Grubu olarak alt frekanslara yönelerek yeni teknolojilere yatırım yapmayı tercih ettik.
                -Türk Telekom Grubu sadece kapalı ortamlarda kullanılması mümkün olan 2600 frekansında da yeterli kapasiteyi aldık.....

                Yorum

                İşlem Yapılıyor
                X