İOS Periscope Hakkında her şey

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Periscope Hakkında her şey

    Mikro blog sitesi Twitter, Nisan ayında Periscope isimli uygulaması ile karşımıza çıkmıştı kullanıcılarına canlı yayın yapma imkânı sağlayan Periscope, ilk etapta iOS platformuna sunulmuş ve kısa süre önce deAndroid’e gelmişti. Android platformuna gelmesinden sonra kullanıcı sayısı bir anda tavan yapan Periscope’u bu haberimizde masaya yatırıyoruz.
    Periscope Nedir?

    Periscope, Twitter’ın internet üzerinden canlı yayın yapmasını sağlayan sosyal bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Periscope üzerinden yapılan canlı yayınlar tüm kullanıcılar tarafından izlenebilmekte.

    Nasıl Kullanılır?

    Periscope’u kullanmak için ilk önce Twitter hesabınızın olması gerekiyor. Twitter ile Periscope'a giriş yaptıktan sonra uygulamayı kullanmaya başlayıp canlı yayınlar yapabilirsiniz.
    Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

    Periscope üzerinden canlı yayın yapmak için; uygulamanın alt bölümünde bulunan kamera simgesine tıklamanız gerekiyor. Bu bölüme tıkladıktan sonra; canlı yayınınızın gizli olup olmayacağını, konumun bildirilip bildirilmeyeceğini ve Twitter’da paylaşılıp paylaşılmayacağını seçip “StartBroadcast”e tıklayıp canlı yayına başlayabilirsiniz.
    Periscope'un ayarlar bölümündeki Autosave seçeneği ile canlı yayınlarınızı telefonunuza da kaydedebilirsiniz.

    Takipçilerinizi Yönetin

    Periscope yine Twitter gibi takipçi üzerine kurulu bir sistem. Periscope’ta istediğiniz kişiyi takip edebilir, engelleyebilir ve takipçileriniz canlı yayına başladığında bildirim almanızı sağlayabilirsiniz. Canlı yayınlarda kullanıcılardan anlık mesaj alabilir ve etkileşimde bulunabilirsiniz.
    iOS için Periscope’u burdan ve Android için Periscope’u buradan ücretsiz indirebilirisiniz
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: İOS Periscope Hakkında her şey

    Bildiğimiz gibi Twitter'ın mobil canlı yayın uygulaması Periscope şu anlık sadece iOS cihazlar için kullanılabiliyor. Peki Android cihazlardan Periscope nasıl izlenir?




    Canlı yayın uygulamaları son zamanlarda oldukça popüler olmaya başladı. Özellikle 1 haftada 1 milyon indirilmeye ulaşan Periscope, kullanıcılar tarafından büyük beğeni kazandı
    Akıllı telefonları aracılığıyla canlı yayın yapmasını sağlayan Periscope, ülkemizde de Cem Yılmaz, Demet Akalın, Bedük gibi ünlülerin de kullanmaya başlamasıyla yaygınlaşmaya başladı.

    Şu an sadece iOS platformunda bulunan uygulama, Android kullanıcıları için web sitesinde 'Android uygulamamız yakında gelecek. Şimdilik masaüstü tarayıcısından izleyebilirsiniz' yazıyor. Periscope kurucularından Kayvon Beykpour'da 'Merak etmeyin, Android platformu üzerinde çalışıyoruz ve bitmesine çok az kaldı. Şu anda test amaçlı betasürümünü kullanıyoruz' açıklamasında bulundu.
    Android için resmi bir uygulaması bulunmayan Periscope'u izlemek için ya WEB tarayıcılarını ya da Android için üçüncü parti yazılım geliştiricilerinin hazırladığı uygulamaları kullanabiliyorsunuz. Fakat bu uygulamaları kullanırken ya da WEB tarayıcılarınızdan canlı yayını açtığınızda sadece izleyebiliyorsunuz. Yani canlı yayını yapan kişiye soru soramıyor ve canlı yayını beğenemiyorsunuz.
    Peki nedir bu uygulamalar?

    Bunlardan birincisi bir Türk mobil uygulama geliştiricisinin yaptığı Player for Periscope uygulaması. Uygulamada canlı yayın yapan kullanıcıları ülkelerine göre ayırabiliyor ve o ülkede canlı yayın yapan kullanıcıları ana sayfada görebiliyorsunuz. Aynı zamanda arama kutucuğu sayesinde aradığınız kullanıcının ne zaman canlı yayın yaptığını ve canlı yayın başlığını görüntüleyebiliyorsunuz.
    Güncelleme: Player for Periscope uygulaması Google Play'den kaldırıldı. Tekrar eklendiğinde haber güncellenecektir.
    İkinci uygulama ise yine bir Türk mobil uygulama geliştiricisinin yaptığı Live Perisco Pro uygulaması. Bu uygulamada da ana sayfada canlı yayın yapan kişileri Global, TR ve EN başlığı altında ayırabiliyorsunuz. Aynı şekilde arama kutucuğundan o an canlı yayın yapan kişilerin kullanıcı adını yazarak canlı yayını izleyebiliyorsunuz
    Live Perisco Pro uygulamasınıburaya tıklayarak indirebilirsiniz.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: İOS Periscope Hakkında her şey

      İlk olarak İos platformu için yayınlanan Periscope, bir kaç aylık gecikmenin ardından Android platformu için de kullanıma sunuldu.

      Sosyal ağlar hızla gelişmeye devam ediyor. Twitter da bu değişim sürecinde Periscope uygulamasını kullanıma sunarak dikkat çekmeyi başardı. Twitter üzerinden canlı yayın yapılmasını saplayan, bu yayınlara takipçilerin de yorumları ile katılmasına olanak sağlayan Periscope uygulaması şimdi de Android platformu için yayınlandı.

      Geçtiğimiz aylarda resmen kullanıcıların hizmetine sunulan ve büyük ilgi gören Periscope şimdi de Android’de. Konuyla ilgili Twitter’ın blog sayfasında yapılan açıklamada şunlar yer aldı:
      Periscope’u başlattığımızda, ışınlanmaya en yakın olacak ürünü geliştirmek istemiştik. Bunu kullanıcılara canlı bir video yayını sunma veya başlatmanın en iyi yolunu temin ederek gerçekleştirdik. Küçük bir startup olduğundan, ilk uygulamamız sadece iOS ile kullanılıyordu, fakat biz Android’de de yaşanabilecek bir Periscope deneyimi yaratmak için gerçekten sıkı çalıştık. Bugün Periscope’un artık Android’de de kullanılabileceğini duyurmaktan büyük mutluluk ve heyecan duyuyoruz!
      4.4 (KitKat) ve üstü versiyonu kullanan Android sahipleri Periscope’u Google Play’den indirebilir. Android’deki Periscope, Periscope kullanıcılarının sevdiği her bir özelliğe sahip: Özel veya herkese açık yayınlar yapın, sadece takip ettiklerinizden yorum kabul edin ve kalp göndererek veya sohbet ederek bir Periscope yayıncısıyla iletişime geçin. Sadece Android’e özel bir kaç özellik de bulunuyor:
      • Uygulama, Android kullanıcılarının yabancılık çekmeyeceği modern bir tasarıma sahip
      • Android kullanıcıları bildirim ayarları üstünde kontrole sahip. Bu bildirimler, Twitter’da takip ettiğiniz biri Periscope’ta ilk kez aktif olduğunda “İlk Yayın Bildirimi”, Periscope’ta takip ettiğiniz biri bir başkasının yayınını paylaştığında“Paylaşma Bildirimi” adıyla adlandırıldı.
      • Android’deki Periscope, yayın izlerken sizi biri aradığında veya size biri mesaj attığında kesilen yayını kaldığınız yerden izlemenizi sağlayan “Tekrar Başlat bildirimi” seçeneğini sunuyor.
      • Android’deki Periscope kaldığınız yerden devam etmenizi kolay hale getiriyor.
      • Yayıncının herhangi bir dosya yüklemesine gerek kalmadan, replay’ler kayıta alınır. Bu da yayıncılara zaman kazandırır ve telefondaki değerli telefon haznesini korumanıza yardımcı olur!

      Android’deki Periscope için bunlar yalnızca başlangıç. Daha yolda bir çok heyecan verici özellik ve gelişmemiz var. Kaçırmak istemiyorsanız @periscopeco twitter resmi hesabını takip ededilirsiniz.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Konu: İOS Periscope Hakkında her şey

        Twitter'ın canlı yayın uygulaması Periscope, Android platformundaki ilk güncellemesini aldı. Android için Periscope güncellemesi

        Periscope twitter tarafından çıkarılan ve son zamanların en popüler uygulamalarından birisi. Hemen her gün bir habere konu olan Periscope'un bugün ki gündem maddesi ise güncelleme.
        İlk olarak iOS'a çıkan ve bundan kısa bir süre sonra da Android kullanıcılarının beğenisine sunulanPeriscope'a, Twitter tarafından ilk güncelleme servis edildi. Çıkarılan güncelleme ile birlikte özellikle uygulamada mevcut olan ve Android kullanıcılarını bezdirme aşamasına gelen hatalar temizlendi.

        Ancak Twitter, Haziran ayı içerisinde daha kapsamlı bir güncelleme daha servis edeceğini ve bu güncelleme ile birlikte özellikle video kalitesinin arttırılacağını duyurdu. Eğer henüz Periscope'u indirmediyseniz, uygulamanın Google Play Store'de sizi beklediğini hatırlatalım. Tabii ki Android sürümünüzün 4.1 veya daha üstü olması şartıyla.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Konu: İOS Periscope Hakkında her şey

          Popüler canlı yayın uygulaması Periscope Android uygulaması, önemli bir güncelleme aldı. İşte Periscope güncelleme detayları ve uygulamaya gelen yeni özellikler.


          Popüler canlı yayın uygulaması Periscope, hızla gelişmeye devam ediyor. İlk çıktığında pek çok hatanın yaşandığı Periscope Android uygulaması, bugün itibariyle önemli bir güncelleme aldı.
          Periscope uygulamasının 1.0.2 sürümüne ulaştığı son güncelleme ile birlikte, önemli yenilikler geldi. Periscope Android uygulamasına, 1.0.2 sürümü ile gelen en önemli yenilik ise, profilin düzenlenebilmesi.
          Artık Periscope profilinizi düzenleyebilirsiniz!

          Daha önce profil resminin ve bilgilerinin Twitter'dan alındığı Periscopeuygulamasında, artık isminizi, açıklamanızı ve fotoğrafınızı kolaylıkla düzenleyebilirsiniz. Ancak fotoğraf değiştirme için sadece kamerayı kullanabiliyor, galeriden fotoğraf alamıyorsunuz. Galeri desteğinin de bir sonraki güncelleme ile geleceğini tahmin ediyoruz.
          Türkçe dil desteği yine gelmedi

          Periscope uygulamasına gelen diğer yenilikler ise, bildirim şeklinin düzenlenebilmesi, yapılan yayınların tek bir noktada toplanması telefon girişi, çeşitli hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler şeklinde sıralanıyor.
          Halen Türkçe dil desteğini almayan uygulamanın kısa süre içerisinde eksiklerinden arınmasını bekliyoruz. Bakalım Periscope Android uygulamasına, bir sonraki güncelleme ne zaman gelecek?
          :: Periscope uygulamasını indirmek ya da güncellemek için buraya tıklayın.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Konu: İOS Periscope Hakkında her şey


            Twitter’ın Periscope’u faaliyete geçirmesi, rakip canlı yayın servislerinden biri olan Meerkat’i negatif yönde etkilemişti. Periscope’un popülaritesine yanıt vermek için kendisini kullanıcılarına hatırlatmaya çalışan Meerkat, bu çabaları sırasında gözden kaçan özelliklerine de dikkat çekmeye çalışıyor.
            Bu özelliklerden biri olan puan sistemini kullanıcılarına hatırlatan Meerkat, daha öncesinde sadece yayıncılara açık olan sistemi, tüm kullanıcılarını kapsayacak biçimde genişletti. Böylelikle Meerkat’te videoları izleyip yorum,beğeni ve retweet gibi yollarla etkileşimde bulunanların da puan kazanması mümkün hâle geldi.
            Meerkat kullanıcılarına geçmişteki video etkileşimleri için de puan dağıtacak. Bu çabanın Periscope’a kayan ilgiyi tekrar Meerkat’in üstünde toplamak için yeterli olması pek mümkün gözükmese de, Meerkat’ten vazgeçmeyen kitleye daha fazla eğlence sağlayabilir.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7

              Bu yıl canlı yayın uygulamalarının yükselişe geçtiği yıl oldu. Bu sayede haber niteliği taşıyan bir olayın merkezinde yer alan gazeteciler, medya kuruluşları veya sıradan insanlar bunları hızlı şekilde başkalarına anında aktarma imkanı buldular. Ne var ki, bazen çok fazla canlı yayın yapmak izleyicileri bunaltabiliyor, özellikle canlı yayınlarda ipin ucunu fazla kaçıran kullanıcıların canlı yayınlarıyla ilgili olarak gelen bildirimler takipçileri sıkabiliyor.
              Neyse ki, Twitter Periscope’taki bu büyük soruna el attı. Periscope iOS uygulamasına gelen güncelleme her bir kullanıcı için bildirim özelliğini tek tek kapatıp açma imkanı sunuyor. Eğer Periscope üzerinden takip ettiğiniz hesapların çoğu nadiren canlı yayın yapıyor, ancak bir kişi günde birkaç defa canlı yayın yapıyorsa, bu kişinin canlı yayın bildirimlerini engelleme imkanına sahipsiniz.
              Bir kişinin bildirimlerini susturmak için profilini açmalı ve “takip ediliyor” ikonu yanında yer alan butona dokunmak gerekiyor. Uygulamayı açtığınızda o kişinin canlı yayınını haber kaynağında görmeye devam edeceksiniz, ancak bu kişinin canlı yayına başladığını haber veren bildirimleri bundan böyle almayacaksınız.
              Bildirimleri susturma özelliği iOS uygulamasına getirilen güncellemenin sadece bir parçası. Ayrıca güncellenen uygulama dil tercihlerini de güncelleme imkanı veriyor. Böylelikle son canlı yayınlar listesinde gördüğünüz yayınları sadece Türkçe yayınlar olacak hâle getirebilirsiniz. Normalde Periscope varsayılan olarak cihaz ayarları içinde seçilmiş olan dili dikkate alıyor.
              Güncellenen Periscope iOS uygulaması geçmiş yayınlar için izleyici istatistiklerini de gösteriyor. iOS’teki Handoff özelliğinden de yararlanan uygulama yayını bir cihazda izlerken başka bir cihaza geçip oradan devam etme fırsatı sunuyor. Örneğin masaüstü bilgisayarda izlemekte olduğunuz canlı yayını telefonda izlemeye devam edebilirsiniz.
              Periscope iOS uygulama güncellemesi App Store’da yayınlandı. Androidversiyonuna bu güncellemelerin ne zaman geleceği şu an için bilinmiyor.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #8
                Twitter'ın canlı yayın uygulaması olan Periscope, kullanıcı sayısında önemli bir büyüklüğe ulaştı. İşte Periscope'un son açıklanan kullanıcı sayısı!


                Son dönemde isminden söz ettiren Periscope, kullanıcılarına canlı yayın yapma ve daha sonra bu canlı yayınların tekrarlarını izleme özelliği sunuyor. Twitter’ın bünyesinde bulunan Periscope, rakiplerinin aksine bir anda popüler oldu ve milyonlarca kullanıcıya hitap etmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde bazı ücretli servislerin, kullanıcılar tarafından hiçbir telif ödenmeden canlı olarak yayınlanması, Periscope’un yasaklanmasını gündeme getirmişti. Periscope yaşanan olumsuzluklara karşılık kullanıcı sayısında önemli bir rekora imza attı.
                İlk olarak iOS platformundaki yerini alan Periscope, 12 saat içerisinde 1 milyondan fazla kullanıcı sayısına ulaşmıştı. Geçtiğimiz aylardaAndroidkullanıcıları ile de buluşan Periscope, kullanıcı sayısını yeni platformu sayesinde artırmayı başardı. Açıklanan son rakamlara göre Periscope, 10 milyon kullanıcı barajını aştı. 4 ay içerisinde elde edilen 10 milyon ve üzeri kullanıcı sayısı yeni bir rekorun kırılacağının sinyallerini veriyor. Günlük ortalama 2 milyon aktif kullanıcısı olan Periscope, uzun süreler isminden söz ettirecek gibi duruyor.





                Periscope’u iOS için buradan ve Android için buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #9
                  Periscope yöneticilerinden gelen açıklamalar, Türkiye'nin Periscope uygulamasını ne kadar yoğun kullandığını gösteriyor. İşte Periscope hakkındaki son açıklamalar.


                  Son dönemin en popülersosyal medya uygulamalarından biri olanPeriscope, Türkiye'de hepimizin bildiği gibi yoğun şekilde kullanılıyor. Her ne kadar amacının dışında yayınlar görüyor olsak da Türkiye, Periscopekullanımında lider ülkelerden biri.
                  Türkiye üçüncü sırada

                  Periscope CEO'su Kayvon Beykpour tarafından paylaşılanlara göre Türkiye, Periscope uygulamasını en çok kullanan üçüncü ülkekonumunda.
                  Yakın zaman önce 10 Milyon üzerinde kullanıcı sayısına eriştiği paylaşılanPeriscope ile, belirtilene göre kullanıcılar günde 21 milyon dakika canlı yayın izliyorlar.
                  "Yasa dışı içerikler, sadece Periscope'un sorunu değil."

                  Periscope'un yasa dışı kullanımı üzerine de konuşan Periscope CEO'su Kayvon Beykpour, uygulamanın kesinlikle bu amaçlar için geliştirilmediğini ve bunların sadece Periscope'un değil, tüm internet aleminin sorunu olduğunu aktardı.
                  Şikayet sisteminin bunun için çalıştığını aktaran Periscope CEO'su, kullanıcıların yasa dışı yayın gördüklerinde şikayet etmelerini beklediklerini ve bu tip yayınlara gereken işlemlerin yapılabileceğini belirtti. Ayrıca safety@periscope.tv adresine de isteyenlerin mail gönderebileceği söylendi.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #10
                    Ülkemizde de oldukça popüler olan Periscope her geçen gün kullanıcı sayısını arttırıyor. Güncellenen Periscope, kullanıcıların merakla beklediği bir özelliğe daha kavuştu.


                    Günümüzün en popüler uygulamalarından olan Periscope, her geçen gün kullanıcı sayısını arttırıyor. Yeni özelliklerle güncellenen Periscope,geçtiğimiz günlerde yatay yayın desteğine kavuşmuşken şimdi ise uzun zamandır beklenenbir özelliğe daha kavuştu.
                    Periscope artık ileri geri sarma özelliğine sahip!

                    Geçtiğimiz günlerde yatay yayın özelliğine kavuşan Periscope, şimdi ise kullanıcıların şikayetçi olduğu bir özelliğe daha kavuştu. Bildiğiniz gibiPeriscope üzerinde canlı yayınları daha sonradan tekrar izlemekmümkündü. Ancak bu yayında ileri geri sarma yapılamıyordu ve kullanıcılar bu durumdan hiç memnun değildi.
                    Kullanıcıların isteklerini yerine getiren popüler uygulama Periscope, artık yayın tekrarlarını izlerken ileri geri sarma özelliğini yeni güncellemeyle beraber kullanıcılarına sunuyor. Android platformunda güncelleme dağıtılmaya başlanmışken iOS tarafında ise bu özellik önümüzdeki haftaitibariyle dağıtılmaya başlanacak.
                    Telefonunuza gelen son güncellemeyi yüklediğiniz zaman bu özelliği kullanmak içinse herhangi ek bir işlem yapmanıza gerek yok. Tekrarını izlemek istediğiniz yayını açtığınızda parmağınızı ekrana basılı tutmak bu özelliği kullanmak için yeterli olacaktır.

                    Yorum

                    İşlem Yapılıyor
                    X