İOS Android M Hakkında Gelişen önemli detaylar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Android M Hakkında Gelişen önemli detaylar

    Google'ın geçtiğimiz gün başlayan I/O etkinliğinde tanıttığı Android M'in resmi ismine ilişkin yeni bilgiler su yüzüne çıktı. İşte Android M'in resmi ismi hakkındaki iddialar


    Özellikle android kullanıcılarının merakla beklediği etkinliklerden biri olanGoogle I/O 2015 dün akşam başladı. Beklenildiği üzere Google, sesli asistan, parmak izi okuyucu ve yeni Android işletim sistemi M'in üzerine yoğunlaştığı bir sunumla karşımıza çıktı.
    Gecede en çok tartışma konusu olan şey ise yeni Android sürümünün ismi oldu. Google bu senede geleneği bozmadı ve yeni Android sürümünü isminin baş harfiyle lanse etmeyi sürdürdü. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sene gerçekleşen etkinlikte de Android Lollipop, Android L olarak tanıtılmıştı.
    Tabi ki durum böyle olunca Android sürümünün yeni ismi hakkında da bir çok iddia ortaya atıldı. Marshmallow, M&M, Mstar Cookie bu iddialardan . En kuvvetli tahmin ise bir Reddit kullanıcısından geldi. Reddit kullanıcısı diğerleri gibi sadece ismin baş harfinden yola çıkmak yerine daha başka ip uçlarını da toplayıp Milkshake ismine ulaştı.

    Android M'in tanıtıldığı sırada sahnede olan Google Başkan Yardımcısı David Burke'ün kolundaki saatte bulunan görüntüye dikkat eden kullanıcı buradan yeni sürümün isminin Milkshake olabileceği kanısına ulaştı. ÇünküBurke'ün kolundaki saatte ufakta olsa bir milkshake resmi bulunuyordu.

    原帖地址: - UYDUKURDU FORUM - Kimine göre Forum, Bize Göre Aile http://www.uydukurdu.com/forum/showthread.php?t=227934
    Henüz Google kanadından resmi bir açıklama gelmemiş olsa da Redditkullanıcısını bu dikkatinden ötürü tebrik etmek gerekiyor. BakalımGoogle'ın yeni Android sürümünün ismi ne olacak? Bekleyip göreceğiz.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: İOS Android M Hakkında Gelişen önemli detaylar

    Google I/O 2015 etkinliğinde tanıtılan Android’in en güncel sürümü Android M hakkındaki tüm detayları sizler için bir araya getirdik. İşte Android M hakkında her şey!


    Google’ın San Francisco’da düzenlemiş olduğu Google I/O 2015etkinliğinde herkesin merak ettiği Android’in yeni sürümü tanıtıldı. Android M ismini taşıyan bu sürümde yeni özellikler, performans ve stabilite iyileştirmeleri dikkat çekiyor.
    Android M Neler Getiriyor?

    Google geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Android sürümüne bir kod isim taktı.Android M ismindeki yeni sürümde kullanıcı deneyimi ve performans iyileştirmeleri üzerinde duruluyor.
    Uygulamaların izin konusunda yeniliğe giden Google, iOS’ta bulunan seçeneği kullanıyor. Android M ile uygulamaların izinleri tek tek seçilebilecek. Örneğin; WhatsApp uygulamasında mikrofona veya kameraya erişmek için uygulama sizden tek tek izin vermenizi isteyecek.

    Android M ile Chrome’a özelleştirilebilir sekmeler özelliği geliyor. Bu özellik ile Chrome’daki sekmeleri kişiselleştirebileceksiniz. Uygulama arası geçişler Android M ile daha da gelişiyor. App Links özelliği sayesinde örneğin; size gelen Tweet içerikli bir maile tıkladığınızda otomatik olarak Twitter uygulamasında o Tweet açılacak.
    Android Pay ile Ödeyin

    Google’ın ödeme sistemi Android Pay basitlik ve güvenlik sunuyor. Android kullanıcıları artık NFC destekli cihazlarından kredi kartları yanında olmadan alışveriş yapabilecek. Android Pay 700,000'in üzerinde mağazada kullanılabilir olacak.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: İOS Android M Hakkında Gelişen önemli detaylar

      Parmak İzi Okuyucusu Gelişiyor

      Android M ile gelen bir yenilik ise gelişmiş parmak izi okuyucusu. Android’in zayıf kaldığı noktalardan biri olan parmak izi okuyucusu Android M ile gelişiyor yeni parmak izi okuyucusu ile Google Play üzerinden uygulama indirebilecek veya alışveriş sitelerinden parmak izi ile alışveriş yapabileceksiniz.

      Şarj Sorunu Çözülüyor!

      Android M ile şarj sorununda büyük bir yenilik yapılıyor. Geliştirmeler sayesinde pil ömründe 2 kata yakın iyileşme görünecek. Ayrıca artık Android USB Type C girişini destekleyecek.
      Doze adı verilen özellik sayesinde cihazın hareket algılayıcıları sadece cihazınız hareket ettiğinde uygulamaları aktif olarak kullanmaya başlayacak. Bu da cihazınızı kullanmadığınız zamanlarda pil tüketmini minimuma indirmek anlamına geliyor.
      Android M’nin büyük çaplı gelişmelerinin yanında; gelişmiş paylaşma seçeneği, metin düzenleme aracı ve daha kolaylaştırılmış ses kontrolleri geliyor.
      Android M sürümünün önümüzdeki günlerde geliştiriciler için sunulması bekleniyor.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Konu: İOS Android M Hakkında Gelişen önemli detaylar

        Önemli Yeni Android M Özellikleri

        İş profilleri için Veri Kullanımı API
        Bluetooth SAP
        Ses etkileşim hizmeti
        App bağlantı doğrulama
        Metin seçimi eylemleri
        Birleştirilmiş uygulama ayarları görünümü
        Kurumsal sahibi tek kullanımlık cihaz desteği
        Geliştirilmiş güvenilen yüz güvenilirliği
        Yeni çalışma zamanı izinleri

        Google Now Launcher uygulaması önerileri
        5GHz taşınabilir Wi-Fi hotspot
        Yedi adet ek dil

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Konu: İOS Android M Hakkında Gelişen önemli detaylar

          Daha Az Önemli Yeni Android M Özellikleri

          Kişisel bağlamlarda Çalışma kontakları
          Hotspot 2.0
          VPN uygulamaları ayarları
          Dubleks baskı
          Kurumlar için Sorunsuz sertifika yükleme
          Klavye kısayolları
          otomatik kurallar Rahatsız Etmeyin

          Malzeme tasarım desteği kütüphane
          Android Pay
          USB Tip C şarj
          Pil tarihçesi v2
          BT 4.2
          Geliştirilmiş Bluetooth düşük enerjili tarama
          Geliştirilmiş metin düzenleme
          Geliştirilmiş Systrace
          BT OTA admin seçeneği
          Chrome özel sekmeler
          UI Araçları
          kurumsal fabrika sıfırlama koruması

          Rahatsız etme özelliği ve tekrar eden çağrılar hızlı ayalara eklendi
          Geliştirilmiş metin düzeni performansı
          Arama alfabetik uygulama listesi
          Stylus desteği
          UI araç performans iyileştirmeleri
          Birleşmiş Google ayarları ve cihaz ayarları
          Çalışma durumu bildirimleri
          MIDI desteği
          Cihaz sağlama için Bluetooth bağlantısı
          Wi-Fi tarama güç gelişmeler
          Veri bağlama destek kitaplığı Beta
          Devredilen sertifika yükleme

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Konu: İOS Android M Hakkında Gelişen önemli detaylar

            Android M'nin duvar kağıdını ve zil seslerini indirin

            Android M'nin geliştirici ön izleme sürümü yayınlandı. Geliştiriciler yeni sürüme ilişkin sistem dosyalarını indirmeye sundu.


            Android 5.0 Lollipop’ta tasarıma büyük oranda kafa yoran Google, Android’in yeni sürümü Android M’de ise işletim sisteminin içerisine odaklanıyor. Android M’de irili ufaklı yüzlerce yenilik var ancak öne çıkanları “Android Pay desteği, parmak izi sensör desteği, uygulama izinlerinde düzenleme, telefon ya da tabletlerin uzun süre kullanılmadığı zaman bekleme moduna geçiş yapması (pil verimliliği), daha hızlı veri transferi ve şarj olanağı sunan USB Type-C desteği ve özelleştirilmiş Chrome Sekmeleri” şeklinde sıralayabiliyoruz.
            Google I/O etkinliğinde kullanılan slaylatlarda tasarım noktasında dikkat çeken yenilik ise Google’ın yeni duvar kağıdı oldu. Google’ın harita uygulaması için çekilen uydu fotoğraflarından biri olan duvar kağıdı, Google’ın son yıllardaki doğal duvar kağıtlarını seçme geleneğini devam ettiriyor. Alt bölümde söz konusu duvar kağıdının üzerine tıklayarak orijinal haliyle indirebilirsiniz.
            Ayrıca Android M’nin 24 arayüzü, 12 zil, 8 alarm ve 11 bildirim sesinden oluşan sistem ses dosyasını buradanindirebilirsiniz.


            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7
              Konu: İOS Android M Hakkında Gelişen önemli detaylar

              Google I-O 2015: Android M yeni koyu tema özelliği ile geliyor!

              Google, Nexus kullanıcılarının merakla beklediği koyu tema özelliğini Android M sürümünde kullanıma sunacak.


              Stock Android hayranları ve özellikle Nexus kullanıcılarının Android 5.0 Lollipop arayüzünde yer verilen beyaz renkten kurtuluyor. Google birçok kullanıcı tarafından istenen koyu tema isteğine kulak vermiş olacak ki şirket yeni Android M sürümünde koyu tema özelliğine yer verecek.
              Şirketin bu akşam düzenlediği Google I/O geliştirici konferansında yayınladığı Android M geliştirici önizleme sürümünde ortaya çıkan görüntülerde açık ve koyu temalar arasında seçim yapmanızı sağlayan bir işlevselliğe yer vereceği ortaya çıktı. Bende dahil olmak üzere birçok saf Android kullanıcısının beklediği bu özellik Android M ile gerçeğe dönüşmüş olacak.
              Geliştirici seçenekleri menüsünde yer alacak bu işlevsellik özellikle AMOLED ekranlanlı telefon kullanıcılarını sevindirecek. Kullanıcılar açık ve koyu temalardan birini seçebilme özgürlüğüne kavuşurken aynı zamanda dilerlerse günün belirli saatlerinde veya ışık değişkenliğine göre otomatik modda bu temalar arasında geçiş yapabilecek.
              Bu noktada, Android M arayüzünde yeni görsel değişikliklere fazla yer verilmesede, yeni tema kesinlikle pek çok Android kullanıcısınının cihazınının görünümünden hoşnut olacağını söyleyebiliriz. Sizlerde koyu tema özelliğinin Android M sürümünde olması gereken bir özellik olduğunu düşünenlerden misiniz?

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #8
                Konu: İOS Android M Hakkında Gelişen önemli detaylar

                Android M geliştirici önizleme sürümü ve SDK indir!

                Android M'in geliştirici önizleme sürümü indirmeye sunuldu.


                Google I/O 2015 konferansı gerçekleşti ve yeni mobil işletim sistemi Android M için geliştirici önizleme sürümü Android Developers web sayfasında indirmeye sunuldu. Bu sürüm Nexus 9 tablet, Nexus 5 ve Nexus 6 akıllı telefonlar, Android TV ve Nexus Player’i destekliyor.
                Geliştirici önizleme sürümü henüz tam anlamıyla geliştirilmediği için yeni özellikler hala uygulanmamış ya da az gelişmiş olabilir. Bu sürümü yüklerken telefonunuzdaki sürüm silineceği için telefonunuzda bulunan önemli şeyleri yedeklemeniz gerekiyor.



                Bu işlem çok karmaşık değil ve Google bunu nasıl yapılacağı hakkında kapsamlı bir rehber hazırladı. Ancak teknik olarak çok anlamıyorsanız yeni işletim sistemini kurmanızı tavsiye etmiyoruz. İyi haber ise Android M önizleme sürümü cihazınıza kurulduktan sonra gelecekteki güncellemelerin otomatik olarak OTA üzerinden yapılacak ve böylece her küçük güncellemeden sonra sıkıcı işlemi tekrarlamanıza gerek kalmayacak.
                Android M geliştirici önizleme sürümü Android Developers web sitesinden indirilebilir. Aşağıdaki bağlantılardan bu sürümü indirebilirsiniz.
                İndir: Android M Developer Preview |Yükleme talimatları ve Android Lollipop fabrika görüntüleri

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #9
                  Konu: İOS Android M Hakkında Gelişen önemli detaylar

                  Android M İle Gelen 55 Yeni Özellik!


                  Dün başlayan Google I/O 2015 etkinliğinderesmi olarak tanıtılan yeni Android Msürümüyle mobil cihazlar değişime uğrayacak.Google I/O‘da yüzeysel olarak 6 ana maddede anlatılan yeni Android M, aslında çok daha fazla yenilikle birlikte geliyor. Google’ın bugün itibariyle bazı Nexus modelleri için yayınladığı Android M Geliştirici Önizleme sürümü fabrika imajlarıyla deneme imkanına sahip olduğunuz ve bu yılın üçüncü yarısında kullanıcılara yayınlanması beklenen yeniAndroid M sürümüne yönelik aşağıda Android M ile birlikte gelen 55 yeni özelliğigörebilirsiniz.
                  Büyük Android M Özellikleri
                  1. Kolay kelime seçimi ve pano araç çubuğu
                  Google I/O’da David Burke’nin duyurusuyla ortaya çıkan Android M’in yeni özelliklerinden biri olan daha kolay kelime seçimi ve yeni pano araç çubuğu dikkat çekti.
                  2. Parmak izi sensörü desteği
                  Android M ile Google artık parmak izi desteği için NFC tabanlı Android Pay desteği de bulunan standart bir API geliştiriyor.
                  3. Direct Share (Doğruran Paylaş)
                  Android işletim sisteminde bir şeyleri paylaşmak, her ne kadar kolay olsa da, mükemmel olmaktan uzaktı. Yüklediğiniz uygulamalarla bağlantılı olarak uzunca bir paylaşım listesi görmek sinir bozabiliyordu. Şimdi Android M ile artık paylaşılacak içeriğe en uygun seçenekler gösterilerek bu durumun önüne geçilecek.
                  4. Doze
                  Andorid M ile birlikte hayatımıza giden Android’in yeni güç kontrol ve yönetim sistemi “Doze” ile artık pek çok şey değişiyor. Özellikle derin uyku moduyla geceleri veya kullanım olmadığı durumlarda güç kullanımını minimuma indiren yeni sistem ile batarya ömrü iki katına çıkarılıyor.
                  5. Basitleştirilmiş ses kontrolleri
                  KitKat’ta sorun yokken değişiklikle sebebiyle Lollipop’ta hataların meydana geldiği ses kontrol sistemi, Android M ile birlikte düzeltildi ve daha da basitleştirilerek güçlendirildi.
                  6. Google, Now on Tap Özelliği
                  Android’in önemli ve en faydalı servislerinden Google Now, şimdi Android M ile birlikte Now on Tap adındaki daha gelişmiş ve akıllı bir versiyonuyla değişime uğruyor. Bu konuda daha detaylı bir yazı paylaşacağız.
                  7. Uygulamalar için otomatik yedekleme
                  Android M sürümü artık uygulama verilerini tamamen otomatik olarak yedekleyecek ve geri yükleme imkanı sunacak. Her 24 saatte bir gerçekleşecek bu otomatik yedekleme sayesinde hem yerden tasarruf sağlanacak, hem de uygulama veri kaybının önüne geçilecek.
                  8. Metinsel/içeriksel yardımcı yardımcı framework
                  9. Güvenlik odaklı depolama API’leri
                  10. Kurulum sihirbazı: IMAP oturum açma
                  11. Uygulama Bekleme
                  12. Flex depolama
                  Önemli Yeni Android M Özellikleri
                  13. İş profilleri için veri kullanımı API’si
                  14. Bluetooth SAP
                  15. Ses etkileşim hizmeti
                  16. Uygulama bağlantı doğrulama
                  17. Metin seçimi eylemleri
                  18. Birleştirilmiş uygulama ayarları görüntüleme
                  19. Kurumsal tek kullanımlık cihaz desteği
                  20. Geliştirilmiş güvenilir yüz algılama
                  21. Yeni runtime izinleri
                  22. Google Now Launcher uygulama önerileri
                  23. 5GHz taşınabilir Wi-Fi hotspot
                  24. Yedi ek diller
                  Daha Az Önemli Yeni Android M Özellikleri
                  25. Kişisel rehberde iş bağlantıları
                  26. Hotspot 2.0
                  27. Ayarlarda VPN uygulamaları
                  28. Dubleks Baskı
                  29. Kurumlar için sertifika yükleme
                  30. Geri Al / Yinele klavye kısayolları
                  31. Rahatsız Etmeyin otomatik kuralları
                  32. Materyal tasarım destek kütüphanesi
                  33. Android Pay
                  34. USB Tip C şarj desteği
                  35. Pil geçmişi v2
                  36. BT 4.2
                  37. Geliştirilmiş bluetooth düşük enerjili tarama
                  38. Geliştirilmiş metin tireleme ve yaslama
                  39. Systrace’te geliştirilmiş raporlama
                  40. IT yönetici OTA kabul
                  41. Krom özel sekmeleri
                  42. UI Toolkit
                  43. Kurumsal fabrika ayarları sıfırlama koruması
                  44. Rahatsız edilmeme modu ve tekrar arama önceliği hızlı ayarları
                  45. Geliştirilmiş metin düzeni performansı
                  46. Uygulama listesinde alfabetik arama
                  47. Stylus desteği
                  48. UI araç performans iyileştirmeleri
                  49. Birleştirilmiş Google ve cihaz ayarları
                  50. Çalışma durumu bildirimleri
                  51. MIDI desteği
                  52. Cihaz yetkilendirme için Bluetooth bağlantısı
                  53. Wi-Fi taramada Güç geliştirmeleri
                  54. Veri bağlama destek kitaplığı Beta
                  55. Yetki belgesi kurulum
                  Android M hakkında detaylı bilgileri vermeye devam edeceğiz. Bizi takip edin.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #10
                    Konu: İOS Android M Hakkında Gelişen önemli detaylar

                    Android M Geliştirici Önizleme Sürümü Fabrika İmaj Dosyaları ve SDK Yayınlandı, Hemen İndir!


                    Dün başlayan Google I/O 2015 etkinliğiyle resmi olarak tanıtılan herkesin merakla beklediği yeni Android M sürümüyle heyecanlar daha da arttı.Getirdiği bir çok yenilikle Android‘e farklılık katacak olan Android M sürümü, şimdi indirilebilir durumda. Google, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 ve Nexus Player içinAndroid M Geliştirici Önizleme Sürümü fabrika imaj dosyaları ve SDK‘sını yayınladı.

                    Android M için yayınlanan fabrika imaj dosyalarını aşağıdaki Nexus cihazları için indirebilirsiniz:



                    Bunun yanı sıra Android M SDK ve diğer bilgiler için Google’ın resmi sayfasını burayatıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #11
                      Konu: İOS Android M Hakkında Gelişen önemli detaylar

                      Android M özellik: Batarya tasarruf modunu sesle açma ve kapatma!

                      Android M ile gelecek yeni özellik telefonunuzun batarya tasarruf modunu ses komutuyla açıp kapatmanızı sağlayacak.


                      Google özellikle Android 5.0 sürümü ile Nexus cihazlara pil tasarrufu modu eklenmesini sağladı. Belirli bir batarya seviyesine düştüğünde otomatik veya elle etkinleştirilebilen bu özelliğe Android M ile üçüncü bir seçenek ekleniyor.
                      Google Now uygulaması ile entegreli çalışan özelliği Google Now'un ülkemizde henüz kullanılamaması nedeniyle deneyemedik ancak gelen bilgiler özelliğin gayet iyi çalıştığını söylüyor. Google'a sesli komutla "pil tasarrufu modunu etkinleştir" dediğinizde yapacağı ilk işlem "batarya tasarruf modu"'nu açmak. Ayrıca bu sayede batarya tasarrufu modunu devre dışı bırakabiliyor aynı şekilde aktif edebiliyorsunuz.
                      Bu özellik Android M önizleme sürümünde mevcut olmakla birlikte bazı hatalar içerdiği de söylenmekte. Özelliğin final sürümünde daha hızlı sonuç vereceğini düşünüyorum. Şu an kafa karıştırıcı bir kullanıma sahip özelliğin ülkemizde de kullanılabileceği günü merakla bekliyoruz.

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #12
                        Konu: İOS Android M Hakkında Gelişen önemli detaylar

                        Motorola Moto G (2014) Android M güncellemesini alabilir!

                        Motorola Moto G(2014): Android 5.1 ve M güncellemesini alacak mı?


                        Birçok akıllı telefın üreticisinin uzun zamandır üzerinde çalıştığı Android 5.1 sürümünün hangi üreticilerin kullanıcılarını sevindirecek şimdilik bilinmiyor. Ancak yeni gelen haber yakında Motorola Moto G kullanıcıları için gerçekleşebilir.
                        Twitter üzerinde bir kullanıcı ile Motorola arasınoa gerçekleşen konuşmada Motorola : Moto G (2014) versiyonunun yakında Android 5.1 Lolipopfüncellemesinin sunulacağını söyledi. Ama haberin belkide en önemli kısmı ikinci mesajda gibi görünüyor. Söz konusu tweet'te "Google Android M kaynak kodunu serbest bıraktığında bizler güncellemeyi almanız için sabırsızlanıyoruz" deniliyor.
                        Moto G (2014) versiyonunun Android M güncellemesini alacağını kesin söylemek mümkün değil. Çünkü daha öncede olduğu gibi sosyal medya ortamlarında şirket adıyla yapılan yorumlar ya yalanlanıyor yada yanlışlık olduğu gerekçesiyle siliniyor.
                        Umarız Motorola yakın zamanda Android 5.1 ve M hakkında net bir bilgilendirme mesajı yayınlar ve güncelleştirme hakkındaki kuşkuları giderir.

                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #13
                          Konu: İOS Android M Hakkında Gelişen önemli detaylar

                          Google’ın I/O2015’te tanıttığı Android işletim sisteminin son sürümü olan Android M’nin geliştiriciler için ikinci versiyonunu yayımladı.Geliştiriciler için yayımlanan Android M’nin ikinci versiyonunda bazı iyileştirmeler yapılmış. Bu iyileştirmeler arasında ilk olarak SDK ve sistem görselleri bulunuyor. Ayrıca izinler, API ve diğer değişiklikler de bu versiyona eklenmiş.

                          Yapısal olarak gelen bazı değişikliklerden ilki uygulama izinleri. Google Play Store’dan bir uygulama indirdiğimizde bizden bazı kişisel bilgilerimize erişim izni isteniyordu. Gelen bu değişiklikle birlikte artık istemediğiniz bilgilerin erişimine izin vermeyecek, isteğinize bağlı olacak şekilde bazı bilgilerinizi de paylaşabileceksiniz. Ya da daha sonra tüm bu değişiklikleri baştan yapılandırabileceksiniz.



                          Akıllı telefon kullanıcılarının bir numaralı sorunu olan şarj problemi de Doze’la birlikte Android M’de çözüme kavuşacak. Doze, telefondaki hareket algılayıcıları kullanarak cihazınızın sadece hareket ettiği sırada uygulamaları çalıştırıp mevcut batarya ömrünü iki katına kadar çıkartacak. Yeni sürümle birlikte C tipi USB de kullanıcıların hizmetine sunulacak.

                          Android M, şu an için Nexus 5, 6, 9 ya da Player için kullanılabilir durumda. Bu cihazlardan herhangi bir tanesini kullanıyorsanız Android M’yi şuradaki bağlantı üzerinden cihazınıza yükleyebilirsiniz.

                          Yorum

                          • mehmet karalýlar
                            Senior Member
                            • 02-06-2009
                            • 11564

                            #14
                            Google, test aşaması süren Android M için yeni bir güncelleme yayınladı. Android M Final sürümüne çok yaklaştı. Yakında Android M yayınlanabilir.


                            Google I/O 2015 etkinliğinde Android’in yeni güncellemesi Android Mtanıtılmıştı. Android M sürümünün ilk etapta Android 6.0 olduğu düşünülmüş ancak Ayalar bölümünde yer alan demo seçeneğinde sistem saatinin 05:20’yi göstermesi Android M’nin, Android 5.2 olacağı anlaşılmıştı
                            Geliştiricilerin Nexus cihazlarında test ettiği Android M için Google bugün bir güncelleme yayınladı. Sistemdeki yaşanan sorunların düzeltildiği ve performans artışlarının sağlandığı Android M güncellemesi için son test sürümü olduğu söyleniyor.
                            Yeni nesil Nexus modelleri ile çıkışını gerçekleştirmesi beklenen Android M artık Final sürümüne çok yakın. Android M Geliştirici Önizleme 3 sürümü şimdilik; Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 ve Nexus Player modellerinde kullanılabiliyor. Bakalım Google, Android Mgüncellemesi ile Android kullanıcılarının gönlünü alabilecek mi?

                            Yorum

                            • mehmet karalýlar
                              Senior Member
                              • 02-06-2009
                              • 11564

                              #15
                              Sony, Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact modelleri için konsept Marshmallow güncellemesini yayınladı.

                              Xperia modelleri ile akıllı telefon pazarında rekabet içerisinde olan Sony, bu pazarda istediği konuma bir türlü ulaşmadı. Akıllı telefon pazarında varlığını sürdüren firma, Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact modelleri için konsept Android 6.0 Marshmallow güncellemesini yayınladı.

                              Geçtiğimiz hafta geliştiricilerin sabırsızlıkla beklediği Android 6.0 Marshmallow AOSP kaynak kodlarını yayınlamıştı. .Geçtiğimiz ay resmi duyurusunu gerçekleştirdiği Xperia Z5 amiral gemisi ile dikkatleri üzerine çeken Sony, akıllı telefon pazarında iyi bir konuma gelebilmek için çalışmalarını hızlandırmış gibi görünüyor. Cihazların daha stabil çalışmasını sağlayan bu güncellemeler kullanıcılar açısından büyük önem arz ediyor. Bilindiği üzere Nexus ailesi Andorid 6.0 Marshmallow güncellemesini doğrudan almakta. Sony, çalışmalarına devam ederek diğer firmalardan daha önce Android 6.0 Marshmallow güncellemesini vermeye çabalıyor.
                              Yeni Android sürümünün kaynak kodlarını Xperia modelleri için yayınlayan Sony, şimdide Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact modelleri için konsept Android 6.0 Marshmallow güncellemesini yayınladı. Sony firması birde bu konsept yazılım güncellemesi için bir test uygulaması başlattı. Sony’s Concept for Android isimli bu test uygulamasına katılmak istiyorsanız, uygulamayı buradan indirip katılım gerçekleştirebilirsiniz.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X