İOS Android M Gizli Özellikleri ile Karşımızda

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Android M Gizli Özellikleri ile Karşımızda

    Google I/O 2015 etkinliğinde tanıtılan Android M sürümünün yeni özellikleri ortaya çıkmaya başladı. Android M ile gelen gizli yenilikler


    Google’ın düzenlediği I/O etkinliği bu yıl android tutkunlarını tatmin etti.Android M ile kullanıcılarının karşısına çıkan Google, performans ve stabilite odaklı iyileştirmelerin yanında sisteme yeni özellikler de ekledi. Test süreci devam eden Android M için henüz kesin bir çıkış tarihi verilmese de yeni güncelleme ile gelecek yenilikler birer birer ortaya çıkmaya başladı.
    Android M Gizli Özellikleri

    Etkinlikte küçük yeniliklere değinmeyen Google, aslında Androidekosistemini daha kullanışlı bir yapıya dönüştürmek için güzel hamleler yapmış. Biz de bu haberimizde Android M ile gelen gizli özellikleri sizler için bir araya getirdik.
    Koyu Tema

    Android M ile koyu ve açık tema seçeneği geliyor. Artık sistemin arayüzünü siyah veya beyaz renkle kolayca değiştirebileceksiniz. Beyaz renk tonunun şarjı fazla tükettiğini göz önünde bulundurursak bu opsiyonun sunulması gerçekten çok güzel. Otomatik mod sayesinde; gündüz sistem arayüzü otomatik olarak beyaz renk ile gece saatlerinde ise siyah renk ile değişiyor.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: İOS Android M Gizli Özellikleri ile Karşımızda

    Dikey Menü

    Safkan android arayüzü kullanan telefonlarda uygulama menüsü sağa vesola kaydırılıyor. Ancak bu sistem Android M ile değişiyor. Android M güncellemesinden sonra uygulama menüsü dikey yönde hareket ediyor. Yani uygulamaları artık aşağı ve yukarı kaydırarak yöneteceksiniz. Alfabetik olarak sıralanan uygulamalara arama butonu ile kolayca ulaşabilirsiniz.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: İOS Android M Gizli Özellikleri ile Karşımızda

      Ses Kontrolü
      Android
      M ile sistemin tüm ses kontrollerine ayalar menüsüne gitmeden ulaşabiliyorsunuz. Ana ekranda ses kontrol tuşlarına bastığınız zaman karşınıza bir pencere açılıyor ve buradan alarm , zilsesi ve bildirimsesleriniyönetebiliyorsunuz.


      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Konu: İOS Android M Gizli Özellikleri ile Karşımızda

        Sistem Arayüz Ayarlayıcısı

        Android M ile sistem arayüz ayarlayıcısı geliyor. Bu sayede kullanıcılar bildirim merkezi ve ayarlardaki seçeneklerin sırasını diledikleri gibi değiştirebilecek ya da kaldırabilecek. Bu özelliğin android M Final sürümünde daha da kapsamlı olacağı düşünülüyor.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Konu: İOS Android M Gizli Özellikleri ile Karşımızda

          Uygulama Erişimi
          Android
          Lollipop ve öncesinde uygulamalar sistemin hangi bölümlerine erişeceğini tek bir seçenek halinde sunuyor ve kullanıcılar buna göre izin veriyor yada vermeyip uygulamayı kullanamıyordu. Android M ile bu sistem tarih oluyor. Artık Android M ile uygulamalar tek tek erişim izni isteyecek. Örneğin WhatsApp uygulaması; mikrofon için ayrı, kamera için ayrı ve fotoğraflar için tek tek izin isteyecek.


          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Android 6.0 Marshmallow'da gizli bulunan çoklu pencere işlevini etkinleştirmenin yolunu açıklıyoruz! Çoklu pencere işlevi sayesinde artık tek ekrandan pekçok işinizi rahatlıkla yapabileceksiniz.Android Marshmallow'a geçiş yapan şanslı kullanıcılardan iseniz ve telefonunuz root'lu ise,Android'in içerisindeki deneysel çoklu pencere işlevinideneyebilirsiniz. Google'ın Android 6.0 Marshmallow'agizlediği çoklu pencere işlevinin son derece deneysel olduğunu belirtelim. Google'ın resmi olarak duyurmadığı işlev, firma tarafından desteklenmiyor ve dahası, onu kullanırken sorun yaşamanız muhtemel. Yine de işlevidenemek istiyorsanız, aşağıdaki adımlarıtakip edin.
            • Root destekli bir dosya yöneticisiyle telefonunuzun depolama alanındaki "system" klasörünü mount edin.


            • "system" klasörünü açın


            • "build.prop" dosyasını seçin ve root destekli bir metin düzenleyicisiyle açın.

            • . Dosyanın son satırından sonra yeni bir satıra geçin ve aşağıdaki satırı ekleyin:

              persist.sys.debug.multi_window=true


            • build.prop dosyasını kaydedin ve telefonunuzu baştan başlatın.







            Şimdi çoklu pencere işlevini etkinleştirmiş oldunuz. Onu kullanmak için birkaç uygulama açın ve sonra çoklu görev düğmesine basın. Uygulamaların başlık çubuğunda, X düğmesinin yanında yeni birsimge göreceksiniz. Bu simgeye dokunun ve uygulamanın nerede gösterileceğini seçin. Listedekiönceki uygulama, ekranın diğer kısmını kaplayacak.





            İşlev geliştirilme aşamasında olduğundan şu an çok kullanışlı değil. Ancak bu son derece normal, çünkü Google'dan başkası tarafından kullanılmak üzere sunulmuyor. Onu denemek isteyenlerin önündeyse Android 6.0'lı, root'lu bir telefona sahip olmaktan başka engel bulunmuyor.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7
              Yeni telefonunuzu kurcalamaya başlamadan önce eski telefonunuzdaki verileri yenisine taşıdığınıza emin olun. Android Marshmallow ile eski telefonunuzdaki hiçbir verileriniz artık kaybolmayacak ve herşeyinizi kolayca yeni telefonunuza kopyalayabileceksiniz.Yeni bir telefona geçiş yapmak heyecan verici olsa da, eski cihazdaki verileri yenisine taşımak gibi bir yükü de beraberinde getirir. Çoğu kullanıcı beraberinde eski telefonundaki ayarları, SMS’leri, kişileri ve müzikleritaşımak ister. Bu işlemleri yapmak genellikle kolay olsa da, hangi araçların ve uygulamaların kullanılacağını önceden bilmek, yedekleme ve geri yükleme işlemini oldukça kolaylaştıracaktır. Öncelikle Android cihazınızaGoogle hesabı ile giriş yaptığınıza emin olun. Google hesabı, telefonunuzdaki pek çok kişiselleştirmenin bir başka cihaza taşınmasında en önemli rollerden birini oynuyor. Ayarlara girin ve Yedekle ve sıfırla menüsünü açın. Listedeki Verilerimi yedekle ve Otomatik geri yükle ayarlarının açık olduğuna ve Google hesabınızın bağlı olduğuna emin olun. Bu işlemler sonucunda cihazınızda kayıtlı olan Wi-Fi şifreleri gibi çeşitli ayarlar Google sunucusuna gönderilecektir. Yeni cihazınızda aynı hesapla oturum açtığınızda ise bu ayarlar yeni cihazınıza eklenecektir.



              Bir diğer yedekleme menüsü de Google Ayarlar uygulamasında mevcut. Bu uygulamada bulunan Şifreler İçin Smart Lock menüsü, çeşitli uygulama ve websitesi şifrelerinin Google hesabınıza kaydedilmesini sağlıyor. Böylece yeni cihazınıza yüklediğiniz uygulamalara sıfırdan giriş yapmanıza gerek kalmıyor. Smart Lockyedekleme servisi her ne kadar Google destekli uygulamaların şifrelerini yedeklese de, bazı üçüncü parti uygulamalar için ayrı şifre saklama uygulamaları gerekebiliyor. Bu konuda LastPass veya Dashlane uygulamalarını kullanabilirsiniz.



              Çoğu kullanıcının yeni cihazlarına taşımak istediği bir diğer veri türü ise SMS’lerdir. Her ne kadarSMS kullanımı, WhatsApp, Facebook Messenger gibi uygulamalar sebebiyle her geçen gün azalsa da, halen ciddi bir kullanıcı kitlesi mesajlaşma aracı olarak klasik SMS kullanıyor. Ne yazık ki SMS’ler antika olduğu kadar yedeklemesi de zahmetli veriler. Neyse ki SMS Backup & Restore adlı uygulama, bu işlemi çok daha kolay bir hale getiriyor.



              Uygulama oldukça basit bir kullanıma sahip.SMS’lerinizi yedeklemek istiyorsanız Yedekle seçeneğine basın ve verilerin nereye kaydedileceğini seçin. Ardından yeni cihaza geçtiğinizde uygulamayı kayıtlı verilere yönlendirin. Bu işlemlerden sonra SMS’leriniz sorunsuz bir şekilde yeni cihazınıza taşınacaktır.



              Son olarak, cihaz üreticilerine özgü bazı yedekleme yardımcıları bulunuyor. Eğer Samsung Galaxykullanıyorsanız, Smart Switch adlı yazılım ile çoğu veri ve ayarı kolaylıkla yeni bir Galaxy telefona taşıyabilirsiniz.

              Benzer bir yazılım Motorola’da da mevcut. Migrate adındaki bu yazılım , yine çoğu veri ve ayarı yeni telefonunuza taşımanıza olanak sağlıyor. Ancak Motorola’nın Migrate’i son günlerini yaşıyor. Zira şirket, Android Marshmallow’un dağıtılması ile birlikte yedekleme yardımcısının emekliye ayrılacağını duyurdu. Eğer Motorolakullanıyor ve henüz Marshmallow güncellemesini almadıysanız, halen Migrate’in sunduklarından faydalanma imkanınız var.

              Yorum

              İşlem Yapılıyor
              X