WWDC 2015 8 Haziran'da başlıyor!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    WWDC 2015 8 Haziran'da başlıyor!

    Apple için büyük gün yaklaşıyor!

    WWDC 2015 8 Haziran'da başlıyor!


    Apple'ın Worldwide Geliştirici Konferansı San Francisco’da Pazartesi günü başlıyor. Şirket her yıl düzenlediği bu önemli etkinlikte genellikle kendi yazılım ürünlerinin bir sonraki sürümlerini tanıttı ve bazen de gelecekte nelere yer vereceklerine dair ipuçları veriyor.

    Etkinlik San Francisco’da Moscone Center’da düzenlenecek ve hazırlıklar çoktan başladı. Binanın önüne büyük bir Apple logosu yerleştirilmiş. Apple aynı zamanda binanın karşısında bulunan sinema ve alışveriş merkezi gibi bir grup dükkanların ön kısmını bu etkinlik için dekore etmiş.
    WWDC 2015 etkinliği 8 Haziran Pazartesi günü düzenlenecek


  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: WWDC 2015 8 Haziran'da başlıyor!

    WWDC 2015 Apple İOS Etkinliği başladı....(CANLI YAYIN)

    Apple her yıl Worldwide Developers Conference (WWDC) etkinliği düzenliyor ve bu yıl düzenlenen konferans San Francisco’da bugün başlıyor. Şirket her yıl düzenlediği bu önemli etkinlikte genellikle kendi yazılım ürünlerinin bir sonraki sürümlerini tanıtıyor ve bazen de gelecekte nelere yer vereceklerine dair ipuçları veriyor.



    Peki Apple’ın bugün WWDC 2015 etkinliğinde neler tanıtması bekleniyor?
    iOS 9
    Yeni Apple & Beats müzik servisi
    Yeni akıllı asistan
    Haritalarda toplu taşıma
    Yeni OS X
    Yeni Apple Watch SDK’sı
    Yeni Apple Pay
    Homekit akıllı ev sisteminde güncellemeler
    Etkinlik San Francisco’da Moscone Center’da düzenlenecek ve tanıtıma saatler kaldı

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: WWDC 2015 8 Haziran'da başlıyor!

      Görsel: The VergeApple’ın geleneksel geliştirici etkinliğinin beklenen haberlerinden bir tanesi gelecek OS X sürümünün tanıtılmasıydı. WWDC 2015 açılış konuşmasının ilk gündem maddesi de OS X oldu. Apple’ın Mac işletim sisteminin en yeni versiyonunun adı OS X El Capitan olarak belirlendi.
      Yeni OS X sürümü iki temel noktaya odaklanıyor: Deneyim ve performans. Apple yöneticisi Craig Federighi yeni sürümün temel özelliklerini WWDC 2015 açılış konuşmasında gösterdi. Yeni sürümle birlikte Safari internet tarayıcısında önemli değişiklikler olacak. Bundan böyle web sayfalarını sola doğru sürükleyerek sekme çubuğunda sabitleyebileceksiniz. Adres çubuğu da hangi sekmeden ses geldiğini bulmak ve onun sesini doğrudan kısmak için kullanılan bir araç olacak.
      Safari’nin ötesinde Spotlight arama motoru da günlük dil kullanılarak yapılan sorgulara cevap verme yeteneği kazanıyor. Örneğin “haziran ayında üstünde çalıştığım dokümanlar” diye arattığınızda ilgili sonuçlar getiriliyor. Ayrıca Spotlight hava durumu, borsa bilgileri, spor karşılaşma sonuçlarını da arayabiliyor. Öte yandan yeni bir Notlar uygulaması, geliştirilmiş Mission Control arayüzü, bölünmüş pencereyle kullanımı da içeren daha iyi pencere yönetimi de yenilikler arasında bulunuyor.
      Performans tarafında Apple OS X El Capitan ile ilgili bazı rakamlara dikkat çekiyor. El Capitan ile uygulamaların en fazla 1.4 kat daha hızlı açıldığını, Önizleme uygulamasının da PDF’leri 4 kata kadar daha hızlı yüklediğini vurguluyor.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Konu: WWDC 2015 8 Haziran'da başlıyor!

        Apple, WWDC 2015 etkinliğindeiOS 9'u duyurdu.



        Apple'ın WWDC 2015 etkinliği San Francisco'da kısa bir süre önce başladı. Apple beklendiği üzere ilk olarak işletim sistemleri ile ilgiliduyurularını yaptı. İlk olarak OS X El Capitan'ı duyuran Apple, şimdi ise beklendiği üzere iOS 9'u duyurdu.
        iOS 9'u daha akıllı hale getiren Apple, yeni mobil işletim sisteminde kişisel asistanı Siri'ye de önemli geliştirmeler eklemiş. Mesela Siri'ye Proactive isimli bir özellik eklenmiş. Bu özellik ile birlikte Siri artık kullanıcıları konusunda daha fazla bilgiye sahip olacak. Mesela kulaklığı cihazınıza taktığınızda direkt müzik uygulamasını başlatacak ya da arabaya bindiğinizde sesli kitap uygulamasını açabilecek. Tabii bu sizin alışkanlıklarınızla da ilgili.
        Ayrıca Siri artık yine sizin alışkanlıklarınıza göre uygulama tavsiyelerinde bulunabilecek, trafik durumuna göre randevunuz için ne zaman yola çıkmanız gerektiğini hatırlatacak.
        Ayrıca işlevsellik ve performans konularına odaklanan iOS 9, Spotlight için yeni kullanıcı arayüzünü de getiriyor. Spotlight artık web aramalarını açmadan da birim dönüşümlerini yapabilecek.

        Gelelim Apple Pay'e. Apple'ın mobil ödeme servisi Apple Pay'in artık Birleşik Krallık'ta da desteklendiği açıklandı ve artık daha fazla banka ve kredi kartı sağlayıcısıyla uyumlu hale geldi.
        Bunun dışında iOS 9 ile birlikte Apple Haritalar uygulaması için de geliştirmeler açıklandı. Apple çok eleştirilen yol tarifi desteğini açıkladı. Artık toplu taşıma araçları için yol tarifleri de Apple Haritalar'da bulunacak. Ancak bu özellik şimdilik New York, Londra ve Pekin'in dahil olduğu 20'den fazla şehirde desteklenecek. Bu şehirler arasında Türkiye'den herhangi bir şehir yer almıyor.

        Ayrıca iOS 9'da yeni 'News' uygulaması da geliyor. Apple bu uygulamasında anlaşma sağladığı CNN, Time, Wired, ESPN, Buzzfeed ve The Verge gibi kaynakların haberlerini yayınlayacak. Bu uygulamanın ilk olarak ünlü haber uygulaması Flipboard'a benzediğini söyleyebiliriz.
        Öte yandan Apple, iOS 9'un halka açık betasını Temmuz ayında yayınlayacak.
        Detaylar geliyor...

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X