iOS 9 Uygulama Boyutlarını Azaltıyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    iOS 9 Uygulama Boyutlarını Azaltıyor

    Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'in yeni güncellemesi iOS 9 ile sadece güncelleme boyutu değil, uygulamaların cihaz hafızasında kapladığı yer de azaltılacak.


    Apple'ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni iOS güncellemesi iOS 9, özellikle 16 veya 8 GB hafızalı iPhone / iPadkullanıcılarını sevindirecek bir özellik ile geliyor. Uygulama geliştiriciler için yayınlanan dosyalardan birindeArs Technica tarafından ortaya çıkartılan bu yeni özellik, hafıza kartı desteği sunmayan Apple cihazlarında kullanıcıların yaşadığı hafıza sorunlarını biraz olsun azaltacak gibi gözüküyor.
    "App Thinning" ya da Türkçe adıyla "Uygulama İnceltme" sistemi iOSuygulamalarının cihaz hafızasında kapladığı boyutu ciddi bir oranda azaltacak. Diyelim ki 64 bit desteğine sahip olmayan iPhone 5 ya daiPhone 5Csahibisiniz. Cihazınız 64 bit işlemciye ve Metal API destekli bir GPU'ya sahip değil.
    Buna rağmen App Store'dan bir oyun ya da uygulama indirdiğiniz zaman uygulamanın iPad'e uyumlu sürümü, 64 bit uyumlu sürümü, iPhone 6 veiPhone 6 Plus'a uyumlu sürümü gibi bir çok alternatifini indirmektesiniz.

    iOS 9 ile Tek Sürüm İndirilecek!

    iOS 9 ile uygulamaların sadece cihazınızda kullanılabilen sürümü indirilecek. Uygulamanın kullanılacağı cihazı tanıyan App Store, otomatik olarak uygun olan sürümü indirecek. App Thinning sayesinde uygulama boyutlarında büyük değişiklikler olacak.
    Aslında bunun ilk örneğini de Apple'ın kendisi sundu. iOS 8 güncellemesi için cihazınızda 4,6 GB boş alan olması gerekirken, iOS 9 için sadece 1,3 GB yetecek. Güncelleme boyutundan yola çıkarak uygulama boyutlarının da4/1 oranına düşeceğini söylemek mümkün.
    iOS Kullanıcısına Depolama Alanı Yetmiyor!

    Android ve Windows Phone cephesinde akıllı telefonların büyük bölümüMicroSD kart desteğine sahip olması sebebi ile kullanıcılarına daha fazla depolama alanı sunuyor. 2014 sonundan beri 128 GB'a kadar hafıza kartıdestekleyen modellerin tanıtılması, özellikle Android kullanıcılarının depolama alanı problemini büyük oranda çözmüş gibi gözüküyor.
    Ancak iOS cihazlarında MicroSD kart desteği olmaması kullanıcıları daha fazla para verip yüksek kapasiteli modeller almaya itiyor. iOS 9 ile 8/16 GB kapasiteli iPhone ve iPad kullanıcı da fotoğraf ya da müziklerinden feragat etmeden daha fazla uygulama indirebilecek.
İşlem Yapılıyor
X