İOS Haftanın iOS Uygulamaları

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Haftanın iOS Uygulamaları

    Yepyeni bir "Haftanın iOS Uygulamaları" yazısıyla karşınızdayız. Her hafta olduğu gibi bu hafta da birbirinden eğlenceli ve işlevsel uygulamalar sizleri bekliyor. Birkaç haftadır devam ettiğimiz farklı kategorilere göre en beğenilen uygulamalar serimizi bu hafta video ve fotoğraf uygulamaları ile sonlandırıyoruz.
    Bu haftaki yazımızda, iOS kullanıcıları tarafından en beğenilen, bazılarına önceki haftaki yazılarımızda da yer verdiğimiz video ve fotoğraf uygulamaları yer alıyor. Kaliteli efektleri, işlevsel araçları ile video ve fotoğraflarınızı daha güzel bir hale getirmenize olanak sağlayan uygulamalara göz atmaya ne dersiniz?
    İsterseniz daha fazla uzatmadan, haftanın iOS uygulamalarına hemen bakalım...
    Hyperlapse


    Zaman atlamalı videoları kolayca yaratabilmeye olanak sağlayan Hayperlapse uygulaması ile ile ister ön kameradan ister arka kameradan görüntüleri yakalıp, hız ayarıyla oynanarak kısa süredi time-lapse videolar yaratmak mümkün.
    Profesyonel fotoğrafçıların saatler içerisinde yaptıklarını dakikalara indirmeyi mümkün kılan Hyperlapse uygulamasını buradan indirebilirsiniz.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: İOS Haftanın iOS Uygulamaları

    Google Fotoğraflar

    Bulut tabanlı fotoğraf ve video depolama son dönemde giderek popüler olan bir yöntem. Fotoğraflarınızın iOS cihazınız üzerinde fazla yer tutmasını istemiyorsanız, onları iCloud, Dropbox, Flickr gibi depolama servisi üzerine kaydedebilirsiniz. Bu servislerin arasına şimdi de Google'ın fotoğraf servisi eklendi.

    Google fotoğraflar uygulaması, isterseniz iOS cihazınız ile senkronize çalışarak fotoğraf arşivinizi eş zamanlı olarak bulut ortamına taşıyor, isterseniz fotoğraflarınızı kendiniz bulut alanına gönderebiliyorsunuz. Google Fotoğraflar uygulamasının en önemli özelliği ise kullanışlı ve kolay bir arayüz sunması. Örneğin, çok sayıda fotoğrafı, önce birinin üzerinde basılı tutup ardından kaydırma yöntemi ile işaretleyebiliyorsunuz.
    Google Fotoğrafları kullanışlı kılan bir diğer özelliği ise foto düzenleme araçlarını yerleşik olarak sunması. Bu araçlar sayesinde fotoğraflarınızı uygulamadan uygulamaya taşımadan tek uygulama üzerinde hem düzenleyip hem saklayabileceksiniz.
    Google Fotoğraflar uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: İOS Haftanın iOS Uygulamaları

      Layout

      Bu haftaki iddialı uygulamalardan biri de Instagram imzalı Layout uygulaması. App Store'da bulunan yüzlerce kolaj uygulamasından oldukça farklı bir yapı sunan Layout, gerek arayüz kalitesi gerek kullanım kolaylığı, gerekse çevirme - yansıtma gibi efektleri ile oldukça başarılı.
      Başta Instagram olmak üzere, Facebook ve işletim sisteminin native destek verdiği tüm sosyal ağlarla fotoğraf paylaşmaya olanak sağlayan Layout uygulaması kolay fotoğraf sevenlerin yeni tercihi olabilir.
      Başarılı uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Konu: İOS Haftanın iOS Uygulamaları

        Color Splash

        Bu haftaki diğer uygulamamız Color Splash. Bu uygulama ile çektiğiniz fotoğrafların sadece belirli bölümlerine renk verebilir ve ortaya seyir zevki yüksek kareler çıkartabilirsiniz. Color Splash uygulamasında kütüphaneden açtığınız fotoğraflar varsayılan olarak siyah beyaz geliyor.

        Kare üzerinde istediğiniz bölgede gray ya da color efektlerini uygulamanız mümkün. Recolor işlemi için ücretli sürümü satın almak zorunda olsanız da, uygun karelerde ücretsiz araçlarla başarılı çalışmalara imza atmak mümkün.
        Color Splash uygulamasını buradan indirerek sanatsal kareler yaratmayı deneyebilirsiniz.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Konu: İOS Haftanın iOS Uygulamaları

          BLACK

          Bu haftanın ilk uygulaması analog siyah - beyaz film nostajisini iOS cihazlar üzerinde yaşamak isteyen kullanıcılara yönelik. BLACK adlı uygulama ile, analog dönemin ünlü film markalarının tonları dijital ortamda yeniden hayat buluyor. Seçenekler arasında Kodak TRI-X 400 filminden, Fuji'nin NEOPAN 400'üne kadar birçok markanın 400, 300, 100 asalık filmlerine yer veriliyor.

          BLACK uygulaması ile film filtreleri üzerinde parlaklık - zıtlık ayarlarını gerçekleştirmek ve Vignette, Fades, Curves özelliklerden yararlanmak da mümkün. Eğer siyah-beyaz fotoğraflara ilgi duyuyor ve analog makinadan çıkmış gibi B&W fotoğraflar yaratmak istiyorsanız BLACK uygulamalasını mutlaka denemenizi öneririz.
          BLACK uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Konu: İOS Haftanın iOS Uygulamaları

            Hykoo

            Dünyaya sesinizi üç kare ile duyurmak ister misiniz? Hykoo uygulaması zamanın bu denli değerli olduğu bir çağda kendi özgün videolarınızı en kısa şekliyle hazırlamanızı ve mesajınızı vermenizi sağlıyor.

            3 saniye + 3 saniye + 6 saniye olarak oluşturulmuş zaman çizelgesinde toplam 12 saniyelik kayıt yapabiliyor ve bu videoları paylaşabiliyorsunuz. Çektiğiniz videoların üzerine yazı ekleyerek vermek istediğiniz mesajı netleştirmek de mümkün. Videolarınızı uygulama üzerinden kolayca Twitter, Facebook ve Instagram'a gönderebilirsiniz.
            Hykoo uygulamasını buradan ücretsiz indirebilirsiniz.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7
              Konu: İOS Haftanın iOS Uygulamaları

              Snapseed

              Bu haftaki son uygulamamız ise Google imzalı Snapseed uygulaması. Profesyonel sınıf fotoğraf düzenlemeyi mobile taşıdığı iddiasıyla ortaya çıkan uygulama, standart düzenleme araçlarını farklı bir kullanım şekliyle sunuyor. Ekran üzerinde aşağı yukarı kaydırma hareketiyle ayrıntılı düzenleme araçlarına kolayca ulaşabilirken, sağa sola kaydırma hareketiyle değerleri belirleyebiliyorsunuz. Görsel üzerinde yaptığınız her değişiklik ekranın sağ alt köşesinde yer alan histogram üzerine yansıyor. Böylece, fotoğraflarınızın son durumunu histogram üzerinden inceleyebilirsiniz.

              Ekran üzerinde sadece bazı alanlara efekt uygulamanıza olanak sağlayan Snapseed uygulaması, temel perspektif araçlarının yanı sıra vinyet, fırça, nokta düzeltme gibi özellikleri ekran üzerinde istenilen bölgede kullanılmasına olanak veriyor. Farklı bir fotoğraf düzenleme uygulaması arıyorsanız Snapseed uygulamasını denemenizi öneririz.
              Ücretsiz sunulan Snapseed'i buradan indirebilirsiniz.

              Yorum

              İşlem Yapılıyor
              X