iOS 8.4 Hakkında önemli detaylar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    iOS 8.4 Hakkında önemli detaylar

    Apple’ın yeni müzik servisi Apple Music, yarın sunulacak olan iOS 8.4 güncellemesi ile geliyor…

    Apple, sunduğu bir çok farklı cihaz ile pazarda mücadelesini sürdürürken, özellikle tasarım olarak oldukça beğenilen cihazlarını donanım özellikleri olarak da oldukça dikkat çekici şekilde sunuyor. Firmanın en önemli cihazı ise iPhone adındaki akıllı telefon modelleri olurken, ayrıca iPad tablet modelleri ile de pazarın en güçlüsü konumunu sürdürüyor.

    Cihazlarında kendi standartlarını kullanan firma, mobil cihazları için iOS adını verdiği mobil işletim sistemini sunarken, her sene yeni büyük değişikliklerle farklı bir sürüm sunmakta.
    Geçtiğimiz sene iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile birlikte iOS 8 sunulurken, kısa süre önce de WWDC 2015’de iOS 9 sunuldu ve bu yeni işletim sistemi de firmanın yeni nesil modelleri iPhone 6S ve iPhone 6S Plus ile birlikte Eylül ayında sunulacak.
    Apple, şu anda iOS 8’i de geliştirmeye devam ediyor ve yarın itibari ile de iOS 8.4 adındaki yeni güncelleme iPhone ve iPad kullanıcıları için sunulacak. Bu güncelleme yarın sunulmaya başlanacak.
    Yeni güncelleme ile iyileştirmeler, hata düzeltmeleri gelecek ve en önemlisi de Apple’ın yeni müzik servisi Apple Music sunulacak. Paralı bir servis olarak olan Apple’ın bu yeni müzik servisi, tüm iOS kullanıcılarına 3 aylık sürede ücretsiz olarak sunulacak.
    3 aylık süre sonunda Apple Music platformu aylık 9.99$ olarak ödemelerle kullanılabilecek. Şu anda 25.000 olan şarkı limiti, Eylül ayında iOS 9’un sunulması ile birlikte 100.000 seviyesine çıkartılacak.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: iOS 8.4 Hakkında önemli detaylar

    Apple’ın yeni Apple Music servisi bu ay sonunda iOS 8.4 güncellemesi ile sunuluyor. iPhone ve iPad sahiplerine ilk planda 3 aylık ücretsiz deneme fırsatı da gelecek…

    Geçtiğimiz günlerde Apple, yeni iOS 9 işletim sisteminin duyurusunu gerçekleştirdi. Güvenlik, batarya performansı gibi alanlarda geliştirmeler ile gelecek olan iOS 9, Eylül ayında Apple’ın yeni iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modelleri ile yayınlanacak.

    Şu an için ise firma, son olarak iOS 8.3 işletim sistemini yayınlamıştı. iPhone 6 ve iPhone 6 modelleri ile iOS 8.0’i sunan ve geliştirmeye devam eden firma, çok yakında da iOS 8.4 güncellemesini iPhone ve iPad modelleri için sunacak.
    Şu anda beta sürümleri devam eden iOS 8.4’ün Beta 4 sürümü de geliştiriciler için yayınlanmış durumda ve bu son sürüm Apple’ın yeni müzik servisini de içeriyor. Hatırlanacağı üzere ilk iOS 8.4 Beta Nisan ayında yayınlanmıştı ve şimdi de Beta 4 geliştiriciler ve testerlar için sunuldu.
    iOS 8.4 Beta 4, yeni Apple Music uygulaması yanı sıra iPhone ve iPad cihaza spesifik mesaj gönderildiği zaman sistem çökmesi hatası gibi bazı hataların da giderilmesi amaçlanıyor.
    Apple Music servisi 30 Haziran tarihinde Apple tarafından sunulacak ve herkese 3 aylık ücretsiz deneme süresi de verilecek.
    Deneme süresi sonrasında Apple Music’i kullanmak isteyenler aylık 9.99$ ödeme yapacak ya da 6 kişiye kadar aile üyeleri toplamda 14.99$ ödeme ile bu servisi kullanabilecekler.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: iOS 8.4 Hakkında önemli detaylar

      iOS 8.4'ün dağıtım günü ve saati açıklandı

      iOS 8.4 güncellemesiyle birlikte Apple Music desteği geliyor.


      Apple, iOS 8.4 güncellemesini 30 Haziran’da yerel saatle 08.00’da başlatacak. Cupertino merkezli teknoloji devinin daha önce 10.00’da başlattığı güncellemeler iki saat ileri alındı. Bu duruma neden olarak da Apple’ın dünya çapında yayın yapacak radyo istasyonu Beats 1’ın yerel saatle 09.00’da yayına başlayacak olması gösteriliyor. Güncellemenin daha erken saate alınmasıyla 24 saat yayın yapacak Beats 1 deneyimlenecek. Güncelleme 30 Haziran Salı günü saat 18.00 sularında ülkemiz kullanıcılarına ulaşmaya başlayacak.

      iOS 8.4’le gelecek en büyük yenilikler kuşkusuz Apple’ın müzik servisleriyle ilgili olacak. Ufak çaplı hatalarında giderileceği yeni güncellemeyle Apple müzik uygulaması güncellenecek ve tüm cihazlar Apple’ın WWDC 2015 etkinliğinde duyurduğu en büyük yeniliklerden biri olan Apple Music servisini desteklemeye başlayacak.
      Apple Music servisi ilk üç ay ücretsiz olacak. Sonrasında ise kullanıcılar hizmetten yararlanmak için her ay 9.99 lira ödemek zorunda kalacak. 6 kişilik bir grup ise 14.99 lira karşılığında aile paketinden yararlanabilecek.
      Apple Music’e ilk aşamada iTunes Match’te olduğu gibi 25.000 şarkı sınırlaması getiriliyor. İlerleyen dönemde ise sınırın 100.000’ne çekilmesi bekleniyor.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Konu: iOS 8.4 Hakkında önemli detaylar


        Apple müsic henüz türkiyede faaliyette değil, ancak yurt dışında epey yüksek bir kullanıcı kitlesine erişmiş gibi görünüyor. Mixpanel tarafından sağlanan verilere göre Apple‘ın mobil işletim sisteminin en son versiyonu İOS 8.4 sadece bir hafta içinde bütün iOS cihazlarının yüzde 40’lık dilimine yerleşti.
        iOS 8.4’ün bu kadar kısa süre içinde hızlı bir şekilde yüksek bir kullanım oranına erişmesinde Apple Music etrafında dönen tanıtımların ve beklentinin etkisi büyük. Tabii ki, söz konusu veri sadece iOS 8.4’e geçişin tablosunu ortaya koyuyor, Apple Music’in ne kadar oranda kabul gördüğü için açık bir işaret sayılmaz. Ne de olsa Türkiye’nin de aralarında olduğu bazı ülkelerde Apple Music henüz faaliyete geçmedi.
        Yüzde 40’lık oran gerçekten etkileyici, ancak iOS 9’un beta sürümleri olmasaydı söz konusu oran daha yüksek olabilirdi. Çünkü başta geliştiriciler olmak üzere hevesli kullanıcılar iOS 9’un beta sürümlerini kullanmaya çoktan başladılar bile.
        Bu arada iOS 8.4 gibi, ara sürümlerin eriştiği kitleye dair analizler sadece Mixpanel gibi üçüncü taraf servisler üzerinden sunuluyor. Apple’ın resmi istatistikleri sadece temel versiyonların kullanım oranlarını veriyor, iOS 8 şu anda yüzde 84’lük bir kullanım oranına sahip.


        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X