İOS Yota ve Sailfish ile yeni bir ortaklık gelebilir

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Yota ve Sailfish ile yeni bir ortaklık gelebilir

    Jolla tarafından geliştirilen Sailfish işletim sistemi çok yakında Yota Phone ile farklı bir akıllı telefonda da yer alabilir.

    Teknoloji dünyasında firmalar farklılıklar yaratmak için yeniliklere giderken, gelen yeni bilgilere göre Yota Mobile, ilerleyen dönemde sunacağı Yota Phone 3 akıllı telefonunda Sailfish mobil işletim sistemine yer verebilir.

    Yota Mobile, Rusya merkezli bir firma ve özellikle Yota Phone adındaki ilgi çekici akıllı telefon modelleri ile karşımıza gelmişti. Yota Phone ilk olarak 2013 senesinde sunulurken, arka yüzünde e-ink ikinci bir ekran yer alıyordu ve bu ekran özellikle de dijital kitap okumayı seven teknoloji meraklılarına hitap ediyordu.
    Daha sonra da firma YotaPhone 2 ile karşımıza gelirken, bu model de öncekine göre daha gelişmiş donanım özellikleri içerirken, ayrıca yine arka yüzünde e-ink ekran barındırıyordu.
    Diğer taraftan Sailfish ise Finlandiya kökenli Jolla tarafından geliştirilmekte ve bu şirketi oluşturan ekip daha önce Nokia çatısı altında MeeGo işletim sistemini geliştiriyordu. Nokia’nın MeeGo’yu sonlandırmasının ardından ekip Nokia’dan ayrılmış ve Jolla adındaki şirketi kurarak, MeeGo’yu Sailfish adı ile geliştirmeye başlamıştı.
    Ayrıca firma Jolla Phone adı ile de ilk akıllı telefonunu da bir sür önce farklı pazarlarda sunmuştu.
    Bu durum özellikle Jolla için oldukça önemli bir fırsat olurken, Android ve iOS’un egemenliğindeki pazarda önemli bir atılım olarak değerlendirilebilir. Ayrıca gelecekteki modeller haricinde Yota Phone 2 için de Sailfish sunulabilir.
İşlem Yapılıyor
X