İlk Uçak Gemisi Batıranın Bir Türk emekli Subay Olduğunu Biliyormuyduk ?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • zorbeyak
    Member
    • 06-03-2004
    • 1494

    İlk Uçak Gemisi Batıranın Bir Türk emekli Subay Olduğunu Biliyormuyduk ?

    Dün akşam sayın hulki cevizoğlunun programında çok enteresan ve bir o kadar güzel bir konu işlendi.İlk uçak gemisi My Chree yi batıran bir Türk topçusu inanılmaz bir olay bizim bundan niye haberimiz yok dedim kendime bu kadar tarihe meraklı bir adamım ama tarihten haberim yok dedim kendi kendime.Ne mutlu bize bu her karışında binlerce kahramanı olan bir milletiz.Teşekkürler Mustafa Ertuğrul sen yıllarca gizli kalmış bir kahramansın olayı bende tam anlamıyla araştırıp bu konuyu buraya aktarıcam şimdilik dünkü izlediklerimin bir özeti.

    O, dört küçük topu ve kocaman yüreği ile, İngilizler'in dev uçak gemisi Ben My Chree'yi Meis'te sulara gömdü. Bir diğerini savaş dışı bıraktı. İki yüze yakın irili ufaklı tekneyi ve Fransız topçu tabyalarını top ateşi ile yaktı. Akdeniz'de sahillerimize ölüm kusan Fransız savaş gemileri, Paris II ve Alexandra'yı Kemer'de batırdı.
    Çanakkale'den Kurtuluş Savaşı'na kadar her cephede savaştı.
    I. Dünya Savaşı'nda yenilip silahlarımız ellerimizden alınırken İngiliz komutanlar bir tek bu şanlı bataryanın toplarını almayı askeri şerefe aykırı saydı. Bu dört top daha sonra onun ellerinde Kurtuluş Savaşımız'da Ege'de düşmanı hallaç pamuğu gibi attı.
    O, denize döktüğü yaralı düşman askerleri ölümü beklerken, onların yaralarını sardı. O, sadece kahraman değil, zafer gecesini anılarına "Zaferden mütevellit neş'emizi yaralı düşman askerlerinin acısına hürmeten izhar etmedik" diye yazabilecek kadar da insandı. Pierre Loti, O'nun Fransızlara verdiği insanlık dersi ile bütün Fransa'yı ayağa kaldırdı.
    Savaştan sonra Atatürk'ün teşvikiyle anılarını yazdı. Ama yayımlamadı. İçe dönük, sade ve mütevazı yaşadı.
    Ta ki Mustafa Aydemir 1995 yılında Paris II batığına dalıp, yılar süren bir araştırmanın ardından ona ulaşana kadar da kendini bizlerden sakladı... Ve onun inanılmaz anıları Fransız-İngiliz askeri arşivlerinden tek tek doğrulandı.
  • cevdetekren
    Junior Member
    • 09-05-2004
    • 41

    #2
    Konu: İlk Uçak Gemisi Batıranın Bir Türk emekli Subay Olduğunu Biliyormuyduk ?

    Selamlar;

    Bende dün geceki programı hayret ve gururlu seyrettim. Neden; tüm diğer dünya milletleri, kendi halklarında milliyet ruhu uyandıracak olayları, halklarının başına adeta vura vura filmler, diziler, belgeseller, kitaplar, derslerle öğretirken (hele hele 40-50 milletten oluşmuş malum devlet ve devletler) ; biz ve bizim halkımız; bu kadar unutkan bu kadar pısırık olur; sesini çıkartmaya korkar ve kahramanlık türküsü bile yayınlanınca bir yerlerde, AB başta olmak üzere o diğer dünya milletleri şoven milliyetçilik yapmayın (ve ülke içindeki satılmış yazarlarda dahil) diye kulağımızı çeker.

    Çünkü; insanlar gibi miletlerde karşılarındakini kendileri gibi sanırlar. O malum milletler, Türk halkının ve Anadolu insanının meziyetlerini aslında öyle iyi bilirlerki KORKARLAR birgün kurdukları vahşi dünya düzeni adalet ile yer değiştirecek diye. Bu düzen kan ve para ile beslenir. Bu düzenin çocuklarıda kan ve paranın tadını mümkün olduğunca çabuk almalıdır ki düzen dahada yürüyebilsin.

    Türk insanını ve toplum düzenini öyle derinden etkilemeye çalışıyorlarki teknoloji ve para kılıfı ile süslenmiş kokuşmuş kültürlerini; dilimizi, beslenme alışkanlıklarımızı, dini duygularımızı ve inançlarımızı tahrip ederek 40-50 yıldır sistemli bir şekilde empoze ediyor; enjekte ediyorlar. Çocuklarımız daha doğar doğmaz bu kültür baskısı etkisinde olduklarından asla tehlikeyi sezecek durumda değiller. Onları korumak için tek kuvvet kültür emperyalistlerini en çok korkutan bu milletin sahip olduğu müthiş kuvvetli aile bağlarıdır. Şunu bilelimki içten dıştan ne yapılmaya çalışılırsa çalışılsın esas hedef aile bağlarımızdır. Bizi düşman tehdidinde bir araya getirip tek yumruk yapanda öncelikle ailemize beslediğimiz koruma iç güdüsünün kuvvetidir. Bu kuvvet normal bir aile dokusu içinde yetişmiş her kademedeki insanımızda vardır.

    Ne zamanki ailelerimizde bu kültür tuzağı içinde çözülüp yok olacak işte o zaman çocuk babasına bakıp ölecek nasıl olsa boşver diyecek işte o nesil ülkeyide savunmayacaktır.

    Çok doldum akşam programı seyrederken sizinle paylaşmak istedim içimden geçenleri teşekkür ederim. (büyük harf kullandığım için affedin.)

    Lütfen düşünmekten korkmayın unutmayın dünyada herşeyin bir sebebi vardır.

    Yorum

    • MeKa
      Junior Member
      • 30-09-2004
      • 79

      #3
      Konu: İlk Uçak Gemisi Batıranın Bir Türk emekli Subay Olduğunu Biliyormuyduk ?

      Pardon pardon bizim gemimizi yanlışlıkla batıran albaydan söz ediliyor sandım...Çok özür..
      Son düzenleme MeKa; 08-05-2005, 19:46.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X