NEDEN?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ESTEL
    Junior Member
    • 17-03-2004
    • 246

    NEDEN?

    Neden? Neden?

    - Neden bozulan otobüsün yolcuları bizim otobüsümüze aktarıldığında onlara mülteciymişler gibi bakarız? (Bu arada bende tersini yaşıyorum. Öbür otobüse binerken boynum önde biniyom niyeyse.)

    - Neden her gördügümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalışırız? Millet olarak Dünya'da kaybolma kompleksimiz mi vardır?

    - Neden insanlar birbirlerine sarılınca sağa-sola sallanırlar?

    - Neden öğrenciler ilköğretimin beşinci sınıfına kadar öğretmene "öğretmenim" diye seslenirken altıcı sınıfta bir anda "hocam" diye seslenmeye başlarlar?

    - Neden sınavlarda "4 yanlış bir doğruyu götürür" şeklinde bir uygulama ile öğrenciler cezalandırılırlar da "4 doğru bil, bir doğru da bizden" şeklinde bir kampanya başlatılıp zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez? (Bu öneriye şiddetle katılıyorum. Gerçi devlet kendini anca vergi bayramı diye cep telimize mesaj atarak hatırlatır ya...)

    - Neden insanlar kapalı bir alandan yağmur yağan alana çıkınca kafalarını eğerler? Yağmura duyulan saygıdan mıdır yoksa ondan tırstığımız için midir?

    - Televizyona çıkan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütün insanlarin izlediğini sanırlar? Örn: şu anda 70 milyon kişi bizi izliyor...


    - Neden gözlerinden öperim denir? İnsan vücudunda öpülecek daha uygunsuz bir yer var mıdır? Kimse kimseyi gözünden öpmüş müdür?

    - Neden bazı kızlarımız şirin bir hayvancağız gördüklerinde "inanmıyorum!" derler, inanılmayacak olan nedir?

    - Neden Cumartesi ve Pazartesi'nin kendi isimleri yoktur?

    -Dolmuslardaki fiyat tarifesinde "en kisa mesafe" neden "indi-bindi" olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mi binilir? Bir terslik ; yok mudur?


    - Neden futbol takımı olan Ajax "Ayaks" diye okunur da, temizlik ürünü Ajax "Ajaks" diye okunur?

    - Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" diye yazılır? Hipokrat yemininde "arabamı temiz kullanacağım" şeklinde bir madde mi vardır?

    Neden? Hımmm neden?
  • hog_hoggen
    Junior Member
    • 25-03-2005
    • 87

    #2
    Konu: NEDEN?

    Hepsi güzel sorular tek bir cevabım BEN DE BİLMİYORUM ?

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X