Deniz üzerinde 500 bin kişi yürüyecek

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • YÜZBAÞI OÐULLARI
    Diamond Group
    • 01-04-2004
    • 19785

    Deniz üzerinde 500 bin kişi yürüyecek

    Deniz üzerinde 500 bin kişi yürüyece

    Marmaris'in dünyaca ünlü plajlarından Kızkumu, efsaneleri ve deniz üstü yürüyüşüyle binlerce turistin gözdesi olmaya devam ediyor.

    Günde yaklaşık 2 bin kişinin ziyaret ettiği Kızkumu'ndaki denizin içine doğru uzayan 600 metrelik doğal yürüyüş yolu her gün binlerce turiste deniz üstünde yürümenin keyfini yaşatıyor. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan deniz üstünde yürüme keyfini sunan plaja bu yıl 500 bin yerli ve yabancı turisti konuk olması bekleniyor.

    Marmaris'in şirin köyü Orhaniye'de bulunan dünyaca ünlü Kızkumu Plajı yılda 500 bin yerli ve yabancı turiste deniz üstünde yürümenin keyfini yaşatıyor. Kızkumu Plajı; hakkında anlatılan birçok efsanenin de etkisiyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Sığ denizi, büyüleyici efsanesiyle turistlerin ilgisini çeken Kızkumu Plajı günde ortalama 2 bin turisti ağırlıyor.

    Kızkumu'nun efsanesi ise rivayete göre şöyle:

    3 bin yıl önce buralarda kurulu Baybassos Kenti'nin Kralı, korsanlarla girdiği savaşı kaybetti. Kent istila edildi ve kral öldürüldü.. Kralın güzeller güzeli kızı ise korsanlardan eteğindeki kumları denize dökerek oluşan yolun üzerinden karşı kıyıya kaçmak istedi. Fakat gece olup da eteğindeki kumlar bitince yönünü kaybeden prenses denize düşerek boğuldu.

    Kızkumu prensesinin yolun başında ve sonunda birer heykeli bulunurken, doğal yol kadar bu heykellerde turistlerin ilgisini çekiyor. Heykeller kadar ilgi çeken bir başka şey de plajın kadrolu elemanı 2 deve. Develere binen turistler deve safariye katılarak deniz üzerinde deveye binmenin heyecanını yaşıyorlar.

    Marmaris'e sadece 28 km. uzaklıktaki bu cennet 50-60 da tekneye de yaz kış evsahipliği yapıyor.


    izlemek için girin ve izle ye tıklayın
İşlem Yapılıyor
X