'Çalıntı cep'ler kapatılıyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sawet
    Member
    • 31-05-2005
    • 520

    'Çalıntı cep'ler kapatılıyor

    'Çalıntı cep'ler kapatılıyor

    Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, kayıtdışı olan 12 milyon cep telefonuna SMS ile kayıt işlemi için mesaj yollanacağını, ardından 14 Aralık 2005 tarihinden itibaren tüm kayıtsız cep telefonlarının görüşmeye kapatılacağını bildirdi.


    ''Bundan sonra faturasız bir cep telefonu almak akıl karı değil'' diyen Acarer, cep telefonu satışında alıcılardan net kimlik bilgileri isteneceğini, ikinci el satışlarda da belgeye dayalı bir sistem getirileceğini bildirdi.


    Cep telefonlarında kayıtdışılığın bugüne kadar ekonomide 3 milyar dolarlık kayba neden olduğunu, devletin de bu işten 1 milyar dolarlık vergi kaybı bulunduğunu anlatan Acarer, ''Bıraksak, bu devam edip gidecekti'' dedi.


    Acarer, cep telefonlarının değeri yüksek makinalar olduğunu, bu nedenle kullanıcıların gasp ve hırsızlara karşı risk taşıdığını, yasanın can ve mal emniyetine yönelik bu riski de ortadan kaldıracağını ifade etti.


    Yasanın 13 Temmuz 2005'te yürürlüğe girmesiyle Telekomünikasyon Kurumu'na 45 gün içinde ihbar ve bilgi merkezi işlevini yürütecek çağrı merkezi kurması ya da kurdurması görevi verdiğini kaydeden Acarer, teknik altyapının kuruluş çalışmalarının yürütüldüğünü, sistemin 3 GSM operatörüyle sürekli bilgi akışı sağlayacağını belirtti.


    Çağrı merkezinin 28 Ağustos 2005 tarihine kadar kuruluşunun tamamlanacağını ifade eden Acarer, bu çağrı merkezinden 12 milyon kayıtsız telefona SMS ile ''Telefonunuz kayıtlı değil, kaydettirin'' mesajı gönderileceğini ve kayıt işlemi için yol gösterileceğini söyledi. Kayıtsız telefon sahiplerinin bildirilen yere faturası varsa faturasıyla başvurması gerektiğini ifade eden Acarer, fatura ibraz edilememesi halinde 5 YTL ödeneceğini, ibraz edilmesi halinde para alınmadan kayıt işlemi yapılacağını, ancak faturayı düzenleyenlere yönelik işlem başlatılacağını bildirdi.


    Çağrı merkezinin kuruluşu için verilen 45 günlük sürenin ardından 5 aylık zaman diliminde kayıt işlemlerinin yapılacağını dile getiren Acarer, ''Bu süre içinde bütün kayıt işlemlerinin tamamlanması gerekiyor. Biz bu 5 ay içinde kayıtsız telefonlara mesaj göndereceğiz. 1 Aralık'ta kayıtsız telefonları ikinci ve son kez SMS ile uyaracağız. 14 Aralık'tan itibaren tüm kayıtsız telefonları GSM operatörleri aracılığı ile görüşmeye kapatacağız'' diye konuştu.


    Acarer, uyarı mesajlarını dikkate almayanların daha sonra gerekçelerini belirterek operatörlere başvurabileceğini söyledi.
    Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Acarer, yasanın uygulanmasıyla Türkiye'de kullanılamaz hale gelecek kayıtdışı cep telefonlarının yurtdışına çıkartılmasının gündeme geleceğini, bunu önlemek için de komşu ülkelerle bu konuda anlaşma yapmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.



    alıntıdır..



  • cemtan
    Junior Member
    • 06-11-2004
    • 57

    #2
    Konu: 'Çalıntı cep'ler kapatılıyor

    arkadşalr bunun için ne yapmalıyım bana bi yardımcı olursanız sevinirim

    Yorum

    • Adalý
      Junior Member
      • 17-03-2005
      • 294

      #3
      Konu: 'Çalıntı cep'ler kapatılıyor

      çok çok faydalı olacak bir uygulama.

      Yorum

      • sawet
        Member
        • 31-05-2005
        • 520

        #4
        Konu: 'Çalıntı cep'ler kapatılıyor

        Originally posted by cemtan
        arkadşalr bunun için ne yapmalıyım bana bi yardımcı olursanız sevinirim

        Bildiğim kadarıyla bu kanun spot telefonlar içinde geçerli umarım telefonun spottur belirli bi ücret karşılığında telefonları kayıt altına almak mümkün

        TEK SEFERLİK BİR AF shout

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X