Türkçe harflerle alan adı için deneme safhasına geçildi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Ahmet ATLI
    Member
    • 16-09-2004
    • 1171

    Türkçe harflerle alan adı için deneme safhasına geçildi

    Güney Kore merkezli Netpia’nın Türkiye’ye getirdiği Türkçe İnternet Adresi (TİA) [Adres: netpia] sisteminde teknik hazırlık çalışmaları tamamlanarak deneme aşamasına geçildi.


    Netpia, Türkçe İnternet Adresi sisteminin deneme çalışmalarını başlattı. Çalışmalar tamamlandığında gerçek ve tüzel kişiler, herhangi bir ön (www) ya da son (com, org, net, vb) eke gerek kalmadan, Türkçe karakterleri (ğ, ı, ü, ş, ö, ç) ve boşluğu da kapsayacak şekilde Türkçe İnternet Adresi [Adres: İstanbul Defterdarlığı] alabilecekler.

    Aynı şekilde, e-posta adreslerinde de Türkçe gerçek isimler [To: Nilgün Öztürk@şirket ismi] kullanılabilecek.

    Deneme çalışmaları katılımcıları birçok web sitesine doğrudan Türkçe İnternet Adreslerini kullanarak, yalnızca gerçek isimleriyle ulaşabilecekler. Ek olarak katılımcılar arzu ettikleri Türkçe İnternet Adreslerini geçici bir süre için ücretsiz edinebilecekler. Türkçe İnternet Adresi almak için http://www.netpia.com.tr web sitesini ziyaret ederek kayıt yaptırmak yeterli oluyor. İnternet Servis Sağlayıcı ve diğer üçüncü partiler de İsim Sunucu yazılım ve yönergelerine aynı web sitesinden ulaşabiliyor.

    Teknik altyapı çalışmalarının hedeflediklerinden hızlı gerçekleşmekte olduğunu ifade eden Netpia Türkiye Genel Müdürü A. Koray Kocagöncü konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

    “Çalışmalarımızı kararlılıkla, sistemli bir şekilde sürdürüyoruz. Bu sayede kendilerinden daha sonra yola koyulduğumuz birçok ülkenin de önüne geçmiş durumdayız. Son olarak dar kapsamlı deneme çalışmalarına start verdik. Birkaç ay içerisinde deneme çalışmalarımızı tamamlayarak, İnternet adreslerinde Türkçe dönemini başlatacağız.”

    Yeni Nesil İnternet Adreslerinin Öncüsü Netpia

    Kore merkezli Netpia, 1997 yılında geliştirdiği Ana Dilde İnternet Adresi Sistemi ile dünya çapında yeni bir dönem başlattı. Sistem kısa sürede Güney Kore’de e-ticaret ve e-devletin gelişiminde önemli yol alınmasını sağladı. Şirket, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği ITU tarafından yayınlanan Dijital Erişim Endeksi’nde 1998 yılında 24. iken, 2002’de 4.’lüğe tırmanarak bir rekor kırdı. Bu başarı öyküsünün ardından Netpia dünyadaki tüm dil ve harfleri destekleyecek sistemini geliştirmek üzere çalışmalarını hızlandırdı. Halen Ana Dilde İnternet Adresinin kullanıldığı ülkeler arasında Malezya, Tayland ve Bulgaristan bulunuyor. Japonya, Yunanistan, Arjantin, Lübnan ve Mısır’da ise çalışmalar sürüyor. Sistemin yıl sonuna kadar 20 ülkeye yaygınlaştırılması hedefleniyor.

    haber: http://www.pctime.com.tr/detay.asp?ContentID=1358
  • MentaL
    *Security
    • 01-03-2004
    • 8134

    #2
    Konu: Türkçe harflerle alan adı için deneme safhasına geçildi

    ohh nihayet yanii.. kaç zamandır beklenilen şey bu bakalım ne olacak sonuç...!

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X