Yenibir.com’dan İş ve Aday Analizi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar

  • Yenibir.com’dan İş ve Aday Analizi

    Yenibir.com’dan İş ve Aday Analizi

    Yenibir.com verilerine göre, tüm sektörlerde en çok çalışan adayı aranan pozisyon “satış” iken, en çok iş aranan pozisyon da “satış”. Bilişim ve mühendislik dalları da listenin üst sıralarında yer alıyor.

    Yenibir.com, halen bünyesinde kayıtlı bulunan 1,5 milyonu aşkın bireysel üyesinin özgeçmişlerine dayanarak bazı istatistiksel veriler oluşturdu. Bu istatistikler, Türkiye’deki genel istihdam yapısı ve iş arayanların beklentileri konusunda önemli bilgiler sunuyor. Bu bilgiler arasında, hem iş hem de çalışan arayanların ortak alanının satış olması dikkat çekiyor. İş arayanlar listesinde satışı, bilgi teknolojileri ve muhasebe izliyor. Kurumların arayışlarının ise, satışın yanı sıra, inşaat ve bilişim alanlarında yoğunlaştığı gözleniyor.

    Yenibir.com üyelerinin iş alanları listesinde ilk sırayı satış ve pazarlama alıyor: %16,95. Türkiye’deki iş gücünün genel profilini de yansıtabilecek olan sıralamadaki diğer iş alanları ise şöyle:

    Bilgi Teknolojileri %6,82
    Muhasebe %6,79
    Mühendislik %6,58
    Üretim %4,76

    Müşteri İlişkileri %3,40
    Dış Ticaret %3,33
    Yönetim %3,13
    Finansman %3,10
    Yenibir.com’dan hizmet alan kurumların da özellikle satış ve pazarlama alanlarında çalışacak aday arayışında olduğu görülüyor (%22,12). Daha sonra sırasıyla mühendislik (%9,79), bilgi teknolojileri (%6,34), üretim (%4,19), sağlık hizmetleri (%3,51), sekreterya/ofis yönetimi (%3,40), muhasebe (%3,06), lojistik/malzeme yönetimi (%2,83) alanlarında aday arandığı belirtiliyor.
İşlem Yapılıyor
X