ÖSS EK YERLEŞTİRME BAŞLIYOR

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Alcatrasli
    Member
    • 16-05-2004
    • 1336

    ÖSS EK YERLEŞTİRME BAŞLIYOR

    Üniversiteyi kazanamayan adayların ikinci kez şanslarını deneyebilecekleri ek yerleştirme için başvurular, 3 Ekim Pazartesi günü başlıyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2005-Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarına göre 2005-2006 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme yapacak. Başvurular, 3 Ekim Pazartesi günü başlayacak, 7 Ekim Cuma günü sona erecek.

    Ek yerleştirme kontenjanlarına başvurabilmek için şu koşullar gerekiyor:
    2005-ÖSS'ye başvurmuş olmak,
    Başvurulacak önlisans ve açıköğretim programları için 2005-ÖSS'de öngörülen puan türünde 160 ve üstünde, lisans programları için ise öngörülen puan türünde 185 ve üstünde ÖSS puanına sahip olmak,
    2005-ÖSYS merkezi yerleştirme sonunda açıköğretimin kontenjansız programları dışında hiçbir yükseköğretim programına yerleşmemiş olmak.

    Adaylar, 4 YTL (4 milyon lira) karşılığında 2005-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu ve Başvurma Formunu ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden alabilecekler.

    Adaylar, kılavuzda belirtilen esaslara uygun olarak dolduracakları başvuru formu ile 8 YTL'yi ek yerleştirme ücretinin ilgili bankaya yatırıldığını gösteren banka dekontunu yine ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerine teslim edecekler.

    Adayların bu ücreti yatırmak için bankaya sadece T.C. kimlik numaralarını vermeleri yeterli olacak.

    KAYNAK: MYNET
İşlem Yapılıyor
X