SmartKart’a dayalı olmayan abonelik sistemi deneniyor.

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • UNREALCI
    Banned
    • 24-05-2004
    • 116

    SmartKart’a dayalı olmayan abonelik sistemi deneniyor.

    stupidprv
    Latens Systems Limited kablo veya genişbant internet şebekesi üzerinden Digital paralı TV, izle ve öde gibi yayınların korunmasında kullanılacak, yazılıma dayalı koşullu erişim sistemi için iki müşterisi olduğunu açıkladı. İlk müşteri Türkiye’den FreeTV brandası altında daha önceden yayına başlamış olan MilenyumTV. Latens bu yayının ve Milenyum TV’nin planladığı ticari sistemlerin korunması için müşteriye özel tasarlanmış bir ürün hazırladı. Bu koşullu erişim yazılımı ürünün hem tek yönlü hem de iki yönlü şebekelerde çalışabileceğini umuyor.
    Latens’in ikinci müşterisi, çok kanallı paralı ve izle ve öde yayınları sunan Noveç’li elektrik üreticisi Lyse Energi. Şirket bu ürünü evlere verdiği ileri teknoloji fiberoptik (FTTH) kablo hattı sayesinde internet şebekesi için izle ve öde şifreleme motoru yazılımı ve koşullu erişimi olarak kullanacak. Ürün Lyse’nin zaten mevcut ev set üstü cihazları, merkez headend cihazları, sunucuları ve abone yönetimi sistemiyle tam uyumlu.
    Daha önce Smartkart’sız koşullu erişim çözümlerinin kartlı sistemler kadar güvenli olup olmayacağı konusunda Latens, ve rakibi Widevine Technologies’in Cypher Virtual SmartCard yazılımı üzerinde çok çetin teknik tartışmalar yaşanmıştı. Şimdi tüm bunların üzerine bulunmuş olan bu müşteriler o yüzden çok önemli.
    LYSE’nin teknik başkanı Eirik Gundegjerde, bu yeni koşullu erişim sistemini şiddetle savunuyor, ve “sadece gelirlerimizin korunması için değil, en yüksek kalitedeki içeriklere ulaşılabilmesini garanti altına alabilmek için de güvenlik sistemlerinin güçlü olmasının önemi her gün daha fazla ortaya çıkmaktadır", "Görüşümüze göre Latens bize hem yenilenebilir güvenlik sistemi ve hem de maliyet olarak en iyi kombinasyonu sunmaktadır. Hem içerik endüstrisi fikirsel mülkiyet haklarının korunacağından dolayı, hem de biz gelirlerimizin korunması bakımından içimiz rahat olacağız", şeklinde konuştu.
    Gundegjerde, Latens CA ile hem koşullu erişim maliyetlerinden tasarruf ettiklerini, hem de pazarlama içeriğinin daha fleksibl hale getirilebildiğini söyledi. Latens’in icra kurulu başkanı Jeremy Thorp ise "SmartKart’a dayalı bir sisteme göre biz çok daha maliyet etkinliğine sahibiz. Biz her işletmeciye kendine özel bir güvenlik sistemi kuruyoruz, ki bu diğer şebekeler için yapılan korsanlıklardan hiçbir şekilde etkilenmemektedir. Bir de en önemlisi, teknolojimizin Lyse’nin mevcut set üstü cihazlarına ve kurulu sistemlerine kolayca uygulanabilmesidir." Şeklinde konuştu.
    Latens CA Sistemi ilk olarak digital paralı tv ve iki yönlü şebekeler üzerinden izle ve öde yayınlarını korumak üzere planlanmıştı. Ancak bunun tek yönlü şebekelerde de kullanılabilecek şekilde müşteriye özelleştirilebileceğini gördük. Bu sistem smartkartlar yerine yeni internet güvenlik tekniklerini uygulayarak Secure Software Modules (SSM) kullanmaktadır. Bunlar şebeke üzerinden gözetlenip güncellenebilir. Bu smartkartın kendisinin, ve stoklama, dağıtım ve takas etme gibi tüm maliyetlerinin tasarruf edilmesini sağlamaktadır.
    İşletmeci’nin aboneleri farklı koşullu erişim sistemi kullanan gruplara ayrılabilmekte, her sistem şebeke üzerinden yüklenip değiştirilebilmektedir.. Farzedelim bir korsanlık olduğunda korsan’ın potansiyel pazarı oldukça küçük olacaktır. Zaten, bu da işletmeci tarafından alınacak önlemle aynı gün şebeke üzerinden yeniden yükleme yapılarak giderilebilir. Belfast merkezli firmanın iddiasına göre smartkartlar kullanılan klasik koşullu erişim sistemlerine göre güvenlik maliyetleri de yarı yarıya azalmaktadır.
    Latens Smartkart kullanmayan teknolojilerinin şu andaki yerleşik kartlı sistemleri daha düşük maliyetiyle devre dışı bırakabilecek yapıda olduğunu kabul ediyor. Ancak bu konuda tek alternatif de değiller. Yazılıma dayalı koşullu erişim sistemi sunan Widevine Technologies de bir “sanal kart” sistemi sunuyor. O da iki müşteri bulmuş. Bunlardan biri Saskatchewan Telecommunications (SaskTel), bu şirket Saskaçevan’da DSL üzerinden paralı TV ve İzle ve Öde yayınları yapacak bir komple komünikasyon şirketi.
    Geçen yıl hizmete açılan İzle ve Öde sistemi SaskTel’in Video hizmetini sunduğu 9 şehrin tümündeki abonelere açık. 2006 yılına kadar da 50,000 aboneye çıkması bekleniyor.
    “En yüksek kaliteyi satın almakta kararlıyız, çünkü izle ve öde sistemimizde kullandığımız içerikler de öyle” diyor SaskTel’in teknoloji direktörü Bob Turner, “Güvenlik için Widevine’i seçmemizdeki temel neden bu”. Erişim kontrolu yeterli güvence değil. Widevine’in İzle ve Öde konusunda sunduğu çözüm ise medyanın tüm dağıtım aşamalarındaki güvenliği kapsıyor. Sistem şeffaf ve sürekli ısrarlı şifreleme yapıyor. Bu sayede tüm izle ve öde içerikleri hem sunucularda güvenli olarak depolanıyor, hem de dağıtım sırasındaki hiçbir hileden etkilenmiyor. Sağladığı fleksibilite sayesinde hem yayınlarımızı güçlendirebileceğiz, hem de internet üzerinden video pazarındaki tüm gelişmelerden yararlanabileceğiz.” şeklinde konuştu.
    Widevine geçen yaz da Taiwan’ın devlet şirketi ChungHwa Telecom ile Virtual(sanal) SmartCard sistemine dayalı İzle ve Öde yayınlarını korumak üzere anlaşmıştı. (uydutvhaber)stupidprv crashs
  • setrixdigital
    Junior Member
    • 03-03-2004
    • 96

    #2
    Konu: SmartKart’a dayalı olmayan abonelik sistemi deneniyor.

    Bu system gene çözülür..Sinyaller yeter ki Dreamboxa gelsin..DReam da gene yapacaklarını yaparlar..ethernetten gene dağıtırlar..

    Yorum

    • williamwallace
      Member
      • 04-03-2004
      • 1830

      #3
      Konu: SmartKart’a dayalı olmayan abonelik sistemi deneniyor.

      premiere yaptıklarını buna da yaparlar..

      Yorum

      • Ugur CETIN
        Junior Member
        • 12-03-2004
        • 149

        #4
        Konu: SmartKart’a dayalı olmayan abonelik sistemi deneniyor.

        :D millet abone olmazsa mecbur izletecekler...

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X