14500 İLALLAH ARTIK YANİ

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Crazydrum
    Junior Member
    • 21-04-2005
    • 58

    14500 İLALLAH ARTIK YANİ

    Konuşmayayım, konuşmayayım diyorum ama sinir olmaya başladım iyice. Aylardır yılan hikayesi durumuna gelen uydudan güncellemeden bahsetmiyorum bila zira artık ben onu unuttum bile. Bari güncelleme olmasa bile elimdeki mevcut kanalları seyredeyim diyorum ağız tadıyla ama ne mümkün. Durup dururken fullx 2 nin sesi gider, yeniden taratırsın bu sefer ne fullx1 ne fullx2 çıkar. En ufak bir elektrik kesintisinde özellikle aniden bir anda gelip gidenlerde favorilerin hepsi silinir ve hiç bir şey kalmaz üstüne üstlük netten indirilen son yazılımla çözen kanallar çözülmemeye başlar. Ufak bir elektrik kesintisinde hep yaşayacak mıyız yani bu sorunu? Kaldıki binamızda jenaratör var ve hemen devreye giriyor. Benim cihazım arızalı diyecek olsak aynı binada babamlarında dairesi var ve redline 14500 onlarda da mevcut ve aynı problemlerde onlarda mevcut ayrıca. Mutlu olmak istiyorum cihazımla ama ne mümkün olamıyorum. İmkanım olsa değiştirirdim sanırım.
  • adigital
    Banned
    • 06-10-2005
    • 74

    #2
    Konu: 14500 İLALLAH ARTIK YANİ

    sayın crazydrum,
    size hak veriyorum.cihazımız bizi aldığımızdan beri memnun etmedi,bu gidişte etmeyecekte galiba.elimizdeki cihazı değiştirme yada iade etme gibi bir şansımız yok.bunu bizzat firma ile görüştüm.tabiri doğruysa işinize gelirse gibi laflar ettiler.burada tabi hemen firmayı karalama gibi izlenim uyanmasın ben olan bir görüşmeyi söylüyorum.bu bir gerçek.firma cihazı aldıktan sonra ilk 2 ay içerisinde gelinse idi iade alırdık diyor.halbuki bizler istesek tüketeci kanunun 4. maddesinde belirtilen hususa göre 2 yıl boyunca cihazlarımızı iade veya başka bir cihazla değiştirme hakkına sahibiz.ama gel gör ki kim uğraşıcak!200 usd ye aldığım bir cihaz için bir o kadar da avukat veya mahkeme parasımı ödicem.ben firmanın iyiniyetli olacağını düşünüyorum.bir gün bize,şikayeti olanlar gelsinler paraları iade edicez yahut yeni bir cihazla değişim yapıcaz gibi bir şeyler söylemesini bekliyorum.
    saygılarımla...

    Yorum

    • ozkandonmez
      Administrator
      • 30-12-2002
      • 47398

      #3
      Konu: 14500 İLALLAH ARTIK YANİ

      14500 bendede var , defalarca .alışırken fişi çektim yeniden taktım, ne kanallar gitti nede fullxler başka bir sorun olmasın arkadaşım
      Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



      HAYDI IPTV YAPALIM

      TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

      LÜTFEN OKUYUN

      Yorum

      • ybæl©ik
        ADMINISTRATOR
        • 25-01-2003
        • 30775

        #4
        Konu: 14500 İLALLAH ARTIK YANİ

        anlamadığım bir nokta var

        diğer markaların modellerinde sorunlarla karşılaşılınca, topicler açılıyor ve bu sorunlardan bahsedilerek çözüm aranıyor.

        yani çok farklı bir yaklaşım sergilenirken

        Redline cihazlarda meydana gelen arıza yada hatalar yüzünden neden Marka ve firma aleyhine topicler açılıyor yazılar yazılıyor.

        buna anlam vermek oldukça zor. arkasında kasıt aramak da istemiyorum.

        elbette ki kullanıcı olarak istekleriniz olacaktır ve size verilecek hizmetlerden yararlanma hakkını aramanız gerekecektir.

        ama daha önceki yazılarımda da belirttim bunun yolu yordamı vardır arkadaşlar.

        Redlineteknik açıklama da yapmış bugün televizyon bozan uydu okuyunuz

        ee madem ki yasayı o kadar iyi biliyorsunuz ve haklarınızı aramak istiyorsunuz

        bu şekilde Hak aramanız yanlış arkadaşlar.

        halbuki bizler istesek tüketeci kanunun 4. maddesinde belirtilen hususa göre 2 yıl boyunca cihazlarımızı iade veya başka bir cihazla değiştirme hakkına sahibiz.ama gel gör ki kim uğraşıcak!200 usd ye aldığım bir cihaz için bir o kadar da avukat veya mahkeme parasımı ödicem.
        bakın yukarıda yazmışsınız, madem öyle, yasal haklarınızı kullanınız.

        para ödemenize de gerek yok. Tüketici Koruma Dernekleri var. bulunduğunuz bölgedeki bir Derneğe başvurunuz. sizlerden bazı sembolik ücretler alıyorlar. davayı kazandığınızda da zaten ödediğiniz parayı Temerrüt faiziyle birlikte alıyorsunuz.

        size daha önce açtığım topici de vereyim Tüketicileri Koruma Dernekleri yardımı olsun

        bu hakkınız olduğunu bile bile ve burada yazdıklarınızın da dikkate alınmadığını düşünüyorsanız neden duruyorsunuz ki.

        firma tarafından yapılan açıklamaları da dikkate alımıyorsunuz.

        o halde Yasal Yollara başvurunuz.

        ( ayrıca, şifreli bazı yayınların izlenmesi-emu yazılım konusunda hiçbir firma garanti veremez. yasa önünde bu durum illegalitedir, yasal hak ve taahhüt olarak değerlendirilmez. cihazdan beklenen ekonomik faydayı kapsamaz. kullanıcı hataları da kapsam dışıdır )
        Son düzenleme ybæl©ik; 31-10-2005, 22:08.

        Yorum

        • modakartalý
          Member
          • 18-08-2005
          • 709

          #5
          Konu: 14500 İLALLAH ARTIK YANİ

          Benimde şikayetim vardı yasal kartım olduğu halde digital platformun kanlalrını yarısını izleyemiyorum(show var kanla d şifreli gibi) redline teknik servisi aradım telefonda yardımcı olmaya çalıştılar ama ben acemi olduğum için cihazı teknik servise götürmeye karar verdim ve bugün gittim teknik servisteki arkadaş yardımcı oldu yeni yazılımı yükledi ve bu ay içinde güncellemenin açılacağı söyledi buraya kadar herşey iyi ama eve geldim gene aynı şey kanalları seyredemiyorum 1 daha telefon ettim yazılım sorunu olduğunu söyledi güncellemeyle geçeceğini söyledi şimdi ne yapacağım kendi web pagelerinde digital platform uyumlu ilanı var neden ben daha fazla beklemek zorundayım ?bu gelecek güncelleme ile sorun çözülmez ise geri verme hakkım doğar mı?tamda 1 arkadaşıma tavsiye edip aldırdıktan sonra şimdi ondada problem çıkarsa yüzümüz kızaracak.

          Yorum

          • ybæl©ik
            ADMINISTRATOR
            • 25-01-2003
            • 30775

            #6
            Konu: 14500 İLALLAH ARTIK YANİ

            kullanıcı olarak sizlere hak vermemek elde değil.

            ancak bana sorarsanız, Redline yetkililerinin ağzından forumumuzda yapılan açıklamalar doğrultusunda uygudan güncellemenin başlamasını beklemek en doğru yapılacak davranıştır.

            ve bu güncelleme için yapılan son açıklamada bayramdan sonra verilebileceği yönündedir.

            eğer yazılım verildikten sonra da halen bazı sorunlar yaşarsanız ( donanımsal ) ve sorunlarınız firma tarafından çözümlenemezse, yasal yollara başvurabilirsiniz.

            Yorum

            • adigital
              Banned
              • 06-10-2005
              • 74

              #7
              Konu: 14500 İLALLAH ARTIK YANİ

              sayın ybalcik,
              konuda anlaşılmayacak bir nokta yok.redline alanlar mağdur olmuşlardır.önce buradan başlamak lazım.diğer topiklere benda baktım doğrudur oralarda böyle tepkiler yok.bunun firmanın yaklaşımı ile ilgili olduğunu düşünüyorum.neden derseniz?ben elimdeki cihazı almadan önce başka markalara ve firmalara da gittim ama hiç biri redline firması kadar vaatte bulunmadı bana.adamlar cihazın özellikleri bu bu bu dediler,ister al ister alma.redline ise karşımızda destan yazdı,dünyanın bir nuamaralı cihazı dediler nexti,sunnyi çöpe atar dediler.bu terimler redline satıcısının kullandığı terimlerdir.yanlışanlaşılmasın benim uydurduğum sözcükler değildir.(sonra karalama falan yani denmesin).ayrıca yasayı falan çok iyi bildiğimiz falan da yok!ben sadece bilinçli tüketici olmaya ve mağdur olanlara da yardımcı olmaya çalışıyorum.niye hemen tepki gösteriyorsunuz ben de inanın ANLAMIYORUM.burası bilgi paylaşımı olduğu kadar sorunların da çözümü için bir yer olarak düşünüyorum.yanlışmı düşünüyorum acaba?bizler burada sorunlarımıza çare bulabilirsek niye mahkemeye falan gidelim.

              firma tarafından açıklamaları okuyun diyorsunuz.allah aşkına firmanın verdiği açıklamalar kaç kişiyi tatmin etti???bana somut bir çözüm,sıkıntıları gidericek bir açıklama gösterebilirmisiniz???gösteremezsiniz!!!neden çünkü yok ta ondan...

              daha evvel de belirttim bizim sıkıntılarımız sadece emu değil.sorun deyincede hemen emu ya gelmesin konu.emu haricinde de bir yığın sorun ve problem var.ya bu görülmüyor yada ben ve diğer arkadaşlar anlatamıyoruz derdimizi...
              iyi çalışmalar....

              Yorum

              • outlander
                Junior Member
                • 17-05-2005
                • 279

                #8
                Konu: 14500 İLALLAH ARTIK YANİ

                ybalçık kardeşime katılıyorum beklemekten başka çare yok. ha birde:
                "ayrıca, şifreli bazı yayınların izlenmesi-emu yazılım konusunda hiçbir firma garanti veremez. yasa önünde bu durum illegalitedir, yasal hak ve taahhüt olarak değerlendirilmez. cihazdan beklenen ekonomik faydayı kapsamaz. kullanıcı hataları da kapsam dışıdır " bahanesini arkasına alarak git nereye şikayet edersen et kardeşim diyecek firma olduğunu düşünüyorum redline'nın. ha zaten o kelime redlinedan tarafındanda söylenirse artık yapılacak bir şey yok demektir. arkadaşlar bende biliyorum o cihazları aldığımız paraları kolay kazanmadık ama eğer sorunlara çözüm bulunmaz ise cihaza bakıp bakıp sinir olacağıma salak yerine konulduğumu hissedeceğime ya onu söker atarım bir kenara ya da gereğinin yapılması diye redline gönderirim sanırım ama redlinetekniğin açılamaları geliyor aklıma bekliyelimde görelim. zaten hepimizin yaptığıda bu değilmi bekleyelimde görelim. neyi ve neleri göreceksek.

                Yorum

                • Crazydrum
                  Junior Member
                  • 21-04-2005
                  • 58

                  #9
                  Konu: 14500 İLALLAH ARTIK YANİ

                  Sorun şu ani gidip gelen anlık elektrik kesilmesiyle cihazdaki tüm favorilereim uçuyor. Zaten onları düzenlemek saatlerimi alıyor işin gücün yoksa otur baştan tekrar düzenliyorum.

                  Yorum

                  • modakartalý
                    Member
                    • 18-08-2005
                    • 709

                    #10
                    Konu: 14500 İLALLAH ARTIK YANİ

                    daha önce problemimi, yazdım sistemimi tarif edeyim 2 çanak var 1 hot-1 eutl sat disque ile birleştirldi 1 hat receivere geliyor bunu redline a takınca digitürkün 1 kısmının seyredemiyorum kendi original recevierda problem yok bende gelen hattı splitter ile bölüp yazılım gelene kadar 2 receiver kullanmak istiyorum fakat diginin orjinal receiverı bir türlü sinyal seviyesini yükseltmior acaba ne hata yapıyorum ? yardım edrseniz sevinirim bu arda hakikaten sıkıcı 1 olay bu bunca şeyle uğraşmak zorunda kalmak.

                    Yorum

                    • ybæl©ik
                      ADMINISTRATOR
                      • 25-01-2003
                      • 30775

                      #11
                      Konu: 14500 İLALLAH ARTIK YANİ

                      658658

                      arkadaşım, yanlış ve olmayacak işler yapıyorsunuz, kabahat cihazda oluyor.

                      2 ayrı cihazda birbirinden bağımsız yayın izleyebilmeniz için cihazlara ayrı ayrı kablo gelmesi gerekir. Diseqc Switch'den gelen tek kabloyu Splitter ile ayırmakla bu işlem olmaz. Lnb'ye zarar verebileceğiniz gibi Vertikal ve Horizontal polariteler karışır ve cihazlar yayınları göstermez.

                      bu konu, forumda defalarca işlendi.

                      2 çanak anten kullanıyorsanız 2 adet de Twin Lnb kullanacaksınız.

                      her bir çanakta takılı Twin Lnb'lerden gelen kablolar 2 ayrı Diseqc Switch ile birleştirilerek cihazlara ayrı ayrı gönderilmelidir.

                      Yorum

                      • ybæl©ik
                        ADMINISTRATOR
                        • 25-01-2003
                        • 30775

                        #12
                        Konu: 14500 İLALLAH ARTIK YANİ

                        arkadaşlar

                        sorunlarınız için bir topic açıyorum. ama lütfen yorum yapmadan tek tek gerekirse maddeler halinde sorunlarınızı yazınız.

                        her ne kadar forumumuzda Redline firmasının yetkilisi varsa da bizzat ben kendim bu konuda öncülük yapacağım. bu açılacak topic muhtemel, karşılaşılan sorunların bir araya getirildiği ve çözüm aranacak bir topic olacaktır.

                        işte sizlere konu ile ilgili topic

                        Redline cihazlarda karşılaşılan sorunlar...

                        Yorum

                        • neoplasma
                          Junior Member
                          • 18-10-2005
                          • 18

                          #13
                          Konu: 14500 İLALLAH ARTIK YANİ

                          Originally posted by ybalcik
                          658658

                          arkadaşım, yanlış ve olmayacak işler yapıyorsunuz, kabahat cihazda oluyor.

                          2 ayrı cihazda birbirinden bağımsız yayın izleyebilmeniz için cihazlara ayrı ayrı kablo gelmesi gerekir. Diseqc Switch'den gelen tek kabloyu Splitter ile ayırmakla bu işlem olmaz. Lnb'ye zarar verebileceğiniz gibi Vertikal ve Horizontal polariteler karışır ve cihazlar yayınları göstermez.

                          bu konu, forumda defalarca işlendi.

                          2 çanak anten kullanıyorsanız 2 adet de Twin Lnb kullanacaksınız.

                          her bir çanakta takılı Twin Lnb'lerden gelen kablolar 2 ayrı Diseqc Switch ile birleştirilerek cihazlara ayrı ayrı gönderilmelidir.

                          sevgili ybalcik arkadaşın problemi başka .bir üstteki yazısını okursan problemini daha rahat görürsün diye tahmin ediyorum. splitter ile ayırmadan önce sizin söylediğiniz gibi takılıymış zaten ama diseqc den gelen kabloyu redline a takınca ******** receiverinda gösteren kanalların bir kısmının göstermediğini söylüyor.658658 arkadaşım yanlış aktarmadım dimi

                          Yorum

                          • ybæl©ik
                            ADMINISTRATOR
                            • 25-01-2003
                            • 30775

                            #14
                            Konu: 14500 İLALLAH ARTIK YANİ

                            bu kısmı dikkatli okuyunuz. verdiğim cevap bu uygulamaya yöneliktir.

                            bende gelen hattı splitter ile bölüp yazılım gelene kadar 2 receiver kullanmak istiyorum fakat diginin orjinal receiverı bir türlü sinyal seviyesini yükseltmior acaba ne hata yapıyorum ? yardım edrseniz sevinirim bu arda hakikaten sıkıcı 1 olay bu bunca şeyle uğraşmak zorunda kalmak.

                            Yorum

                            • neoplasma
                              Junior Member
                              • 18-10-2005
                              • 18

                              #15
                              Konu: 14500 İLALLAH ARTIK YANİ

                              Originally posted by 658658
                              daha önce problemimi, yazdım sistemimi tarif edeyim 2 çanak var 1 hot-1 eutl sat disque ile birleştirldi 1 hat receivere geliyor bunu redline a takınca ********ün 1 kısmının seyredemiyorum kendi original recevierda problem yok .
                              Sevgili dostum beni yanlış anladın ben size 658658 arkadaşın yukarıdaki yazısını anımsatmak istemiştim sadece.
                              buradaki asıl sorun şu gözümüz gibi bakmaya başladığımız redline ımız diğer digital platformlarda problemmi çıkartıyor yoksa bu sadece 658658 arkadaşın mı başına geldi. ileride başka diğital platformlar çıkarda biz onları satın almak istersek bizim başımızada aynı şey gelirmi.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X