MEB Müfettiş Alıyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Alcatrasli
    Member
    • 16-05-2004
    • 1336

    MEB Müfettiş Alıyor

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 5 yıl aradan sonra ilk kez ilköğretim müfettişi alıyor. Müfettişler sınava giren öğretmenler arasından seçilecek.

    MEB bünyesinde halen 2 bin 980 ilköğretim müfettişi görev yapıyor. MEB, tüm resmi ve özel ilköğretim ile okulöncesi eğitim kurumlarında çalışan 410 bin öğretmene yönelik rehberlik ve teftiş hizmetlerini yürüten ilköğretim müfettişi sayısının 'yetersiz kalması' sebebiyle yeni müfettiş yardımcısı alma kararı aldı.


    İlköğretim Genel Müdürlüğü'nün bu yöndeki isteği Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından onaylandı. Müfettiş yardımcılığı sınavının aralık ayında yapılması planlanıyor, başvurular aralık ayı başında alınacak.

    Tüm Eğitim Müfettişleri Sendikası Başkanı Mehmet Pınardağ, bine yakın ilköğretim müfettişinin emekliliğinin geldiği dikkate alındığında müfettiş alma zorunluluğu bulunduğunu belirtiyor. Bakanlık müfettişi ve ilköğretim müfettişi ayrımının kaldırılmasını isteyen Pınardağ, 'eğitim müfettişliği' yapısına geçilerek mevcut müfettişlerin daha iyi değerlendirileceğini ve ihtiyacın azalacağını kaydediyor.

    SÖZLÜ SINAV DA VAR
    İlköğretim Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmeliği'ne göre, müfettiş yardımcılığı için yapılacak yazılı sınava en az 8 yıl öğretmenlik yapanlar girebiliyor. Yedi yıllık hizmet süresinin en az dört yılını resmi okullarda öğretmen olarak, üç yılını ise yöneticilik görevlerinde geçirmiş olanlar da sınava başvurabiliyor. Fakültelerin; eğitim yönetimi, teftişi, plânlaması ve ekonomisi bölümlerinden mezun ya da bu alanlarda yüksek lisans veya doktora yapanlardan en az üç yıl öğretmenlik veya yöneticilik tecrübesi olanlar da sınava girebiliyor. Müfettiş yardımcısı adaylarının 40 yaşını doldurmamış ve son altı yıllık sicil notları ortalamasının en az iyi derecede olması gerekiyor. Yazılı sınavda 100 üzerinden en az 70 alanlar sözlü sınava alınacak. Yazılı sınavda, 20 soru Milli Eğitim mevzuatından, 30 soru öğretmenlik meslek bilgisinden, 30 soru özel alan bilgisinden, 20 soru da genel kültür konularından gelecek. Sözlü sınavda ise; adayın yazılı sınav konularındaki bilgileri ile temsil yeteneği, tutum ve davranışı, anlatım ve yorumlama yeteneği ölçülecek. Sözlü sınavdan da adayların en az 70 puan alması gerekecek.

    BRANŞ ve KONTENJANLAR
    Sınıf öğretmenliği: 150
    İngilizce: 43
    Matematik: 40
    Fen Bilgisi: 40
    Okulöncesi: 33
    Türkçe: 20
    Sosyal Bilgiler: 25
    Din Kültürü: 25
    Beden Eğitimi: 15
    İş Eğitimi: 15
    Resim İş: 15
    Rehber Öğretmenlik: 15

    KAYNAK: AKTİFHABER
  • Ahmet ATLI
    Member
    • 16-09-2004
    • 1171

    #2
    Konu: MEB Müfettiş Alıyor

    Bilgi için Teşekkürler dostum ,saol

    SAYGILAR

    Yorum

    • nixdeniz
      Junior Member
      • 19-02-2006
      • 7

      #3
      Konu: MEB Müfettiş Alıyor

      Din Kültürü: 25
      Beden Eğitimi: 15
      İş Eğitimi: 15
      Resim İş: 15
      Rehber Öğretmenlik: 15 müfettiş alınacağını yazmışsınız. ben şunu söyleyeyim ne ilkokul ne lise haytım boyunca bu dersleri denetleyen müfettiş görmedim. verdiğin bilgiler için çok sağol

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X