Tek canakla,Astra ve Türksat

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Tokuc
    Junior Member
    • 08-02-2005
    • 8

    #31
    Konu: Tek canakla,Astra ve Türksat

    Originally posted by salak11
    arkadaslar ben ingilterde yasiyorum dediginiz gibi yaptim astra sabit ikinci bir lnb ile turksat aradim ama mumkun degil boyle birsey aci cok fazla imkansiz gibi birsey 19e 42e farka bakin hatta gittim uydu canaklari kuran bir adam getirdim elindeki aletle gosterdi bu arada bende 150 canak vede 180 canak var ikisiylede denedik ama olmadi canagin biri sabit turksata digeri ise hotbird vede astra ******** ucunu birden aliyo ama malesef bir gun ugrasmama ragmen bulamadim vede olmaz diyorum
    Kıymetli arkadaşım, yukarıdaki yazından heves ve azminin olduğunu anlıyorum.
    O halde başarabilirsin.
    İngilterede uzak ve sinyali az olan türksat uydusudur sanıyorum. O zaman önce türksat merkezli denemek gerekecek.
    Yazmamışsın ama özellikle bu işte kullanacağın çanak offset olacak.
    Tarif:
    İlk önce çanağa mekezde bağlı olan lnb ile astra uydusunu bulacaksın. Çatıda bir fotoğraf makinesi sehpası gibi veya boştaki bir tuğlaya bağlı kalın tel ile havada lnb nin yerini işaretle.
    Sonra çanağın vidasını gevşetip çevirerek Türksatı bul. Önceden astrayı bulduğun yer işaretli, Lnb'nin astraya bakarken bulunduğu yerin o kadar uzağında ters tarafta ikinci lnbyi direkt hatla çatıya çıkardığın receivere bağlayıp astra uydusunu arayacaksın. Lnb'nin yerden yüksekliği, Türksat için çanağı biraz aşagıya eğdiğin için daha aşağıda olacak.Astrada en güçlü gelen şifresiz kanal seçer ve ağır ağır çanağın önünü kendin gölgelemeden elinle lnb ekseni astra açısında gezdirerek ararsan ve yüzü çanağın ortanın az altı olan offset merkezine bakarsa başarırsın diye düşünüyorum.
    İki uydunun yerleri bulunduktan sonra ikinci aşamada arabsat gibi ara bir uyduya dönüp merkezin iki yanında eski yerleri karşıdan bakınca az solda olarak tekrar ayarlarsan daha fazla istasyon alırsın.Lnb leri sabitleme mekanik işçiliği sana kalmış.
    Deneyip başardığını burada duymak istiyorum. Oradaki antencinin sabit günlük işlerden fazlasına kafasının çalışmadığına emin ol. Tarifi dikkatli ve sabırlı olarak uygularsan başaracaksın.
    Tarifimde ifade veya teknik hata görürlerse yönetimdeki arkadaşlar hemen düzeltsinler, Yurdumuzdan uzakta bir kardeşimizi de gereksiz üzmemiş olalım.

    Saygılar.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X