Öğretmenler Ek İşle Ayakta Kalıyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Alcatrasli
    Member
    • 16-05-2004
    • 1336

    Öğretmenler Ek İşle Ayakta Kalıyor

    Avrupa Birliği'nin 2005 yılı İlerleme Raporu'nda, Türkiye'nin eğitim sorunlarını çözmek için attığı adımlardan, övgüyle bahsedildi. Ancak Eğitim-Sen'in araştırması, eğitimdeki değişiklikleri uygulayacak öğretmenlerin ciddi ekonomik sıkıntılar içinde olduğunu gösterdi. Araştırmaya göre, aldıkları maaşla geçinemeyen öğretmenlerin yüzde 42'si az yada çok gelir getiren bir ek iş yapıyor. Eğitim-Sen'in 2005 yılı Öğretmenlerin Sosyo-Ekonomik Durumu başlıklı araştırması 30 ilde, 260 ilköğretim okulunda ve 11 bin 500 öğretmenin katılımıyla yapıldı.

    Araştırmadan bazı sonuçlar şöyle:
    Öğretmenlerin yüzde 42'si ek iş yapıyor.
    Yaptıkları ek işlerin başında ücretli etüt, dershanelerde öğretmenlik ve özel ders verme geliyor.
    "Bir takım elbise satın almak sizi nasıl etkiler?" sorusuna öğretmenlerin yarısından fazlası "büyük ölçüde etkiler" yanıtını veriyor.
    Yüzde 90'dan fazlası bütçelerinin 500 YTL'lik ekstra bir harcamayı kaldıramayacağını belirtiyor.
    Öğretmenlerin sadece yüzde 20'si 20-30 yaş, yüzde 50'si 35 yaş ve üzerinde.
    Yüzde 66'sı evli olan öğretmenlerin yarıdan fazlası aynı meslekten ya da memur eş seçmiş.
    Yüzde 35'i 1, yüzde 46'sı iki, yüzde 10'u 3 çocuk sahibi.



    KAYNAK: SABAH

    Şimdi bende birşeyler yazmak istedim. Bir öğretmen adayı olarak biliyorum ki ortalama bir öğretmenin maaşı 700-850 ytl arasında. Yine biliyorum ki bu son senemde eğer atanırsam % 90 doğu da bir köy okuluna atanacam. Bugün izlediğim haber de doktorların doğu ve güneydoğu da 7 milyara varan maaşlar alabildiği, sırf orada kalsın batıya gelmesin diye.
    Burda amacım doktoruk mesleği ile öğretmenlik mesleğini karşılaştırmak değil amabirinin yaptığı hayat veya hayatları kurtarmak birinin yaptığı ise gelecekteki hayatları yetiştirmek. Şimdi bu iki meslek arasındaki benzerlik ortaya çıktı sanırım.
    Benzerlik keşke maaşlarda da olsa.......stupidprv
İşlem Yapılıyor
X