Japonya’da Dünya Şampiyonasındayız

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Gondaray
    Senior Member
    • 27-08-2004
    • 3257

    Japonya’da Dünya Şampiyonasındayız

    Avrupa Şampiyonası’nda dereceye bile giremeyen Türkiye, ağırlığını koydu ve Japonya’daki Dünya Şampiyonası’na katılma hakkını elde etti. FIBA, 4 Wild Card’tan (kontenjan hakkı), birini Sırbistan Karadağ, İtalya ve Porto Riko’yla beraber Türkiye Basketbol Federasyonu’na verdi.



    Tarihte 2. kez
    Sırbistan Karadağ’daki 34. Avrupa Şampiyonası’nda hayal kırıklığı yaşatan A Milli Basketbol Takımımız, buna rağmen 2006’da Japonya’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’nda yer alacak. FIBA İcra Kurulu’nun, İtalya’nın başkenti Roma’da yaptığı toplantıda aldığı kararla A Milli Takım, basketbolda dünya klasmanındaki yeri ve bu spordaki düzeyi nedeniyle finallere tarihinde 2. kez katılabilecek. FIBA, Türkiye ile Avrupa’dan İtalya ve Sırbistan-Karadağ, Orta Amerika’dan da Porto Riko için Wild Card hakkını kullandı.

    İsviçreli onayladı
    İcra kurulunun, bu kararı İsviçre’nin Nyon kentinde yapılan toplantısında alınan tavsiye kararını genel sekreter Patrick Baumann’ın olumlu bulması üzerine aldığı bildirildi. Kura çekimi, 15 Ocak 2006’da Tokyo’da yapılacak. Takımlar şöyle: Afrika: Angola, Nijerya, Senegal, Asya: Lübnan, Çin Halk Cumhuriyeti, Katar, Japonya, Amerika: Arjantin, Brezilya, Venezuela, Panama, Porto Riko, ABD, Okyanusya: Avustralya, Yeni Zelanda, Avrupa: Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, Litvanya, Slovenya, Sırbistan, İspanya, Türkiye.

    ‘Saygınlığın göstergesi’
    Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, “Kalan 4 wild card’dan birini almayı başarmamız, Türk basketbolunun dünyadaki yeri ve saygınlığının bir göstergedir” dedi. Demirel, çok sayıda güçlü takımın şampiyona dışında kalmasına rağmen, bu hakkı Türkiye’nin elde etmesinin önemli olduğunu vurgulayıp, “FIBA’nın, Türk basketbolunun dünya sahnesindeki önemini belirleyen bu kararı saha içindeki kapasitesinin yanında, organizasyon ve idari alandaki etkinliğimizden de kaynaklanmaktadır ve çok önemlidir” ifadesini kullandı.

    Tanjeviç: Gururluyum
    A Milli Takım Coach’u Bogdan Tanjevic, Türkiye’nin kontenjandan şampiyonaya katılmasının Türk devletinin saygınlığının göstergesi olduğunu söyledi. Tanjevic, Dünya Şampiyonası’na katılmanın ne kadar önemli olduğunu Avrupa Şampiyonası’nda bu hakkı kaybettikten sonra çok iyi anladıklarını ifade ederek, “Buna rağmen şimdi Dünya Şampiyonası’na yine katılacağız. Bu büyük bir başarıdır ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nun son senelere yayılan kapsamlı çalışmalarının ürünüdür. Çok mutluyum ve gururluyum” dedi.

    Alıntıdır..
  • CDD
    Senior Member
    • 06-07-2005
    • 5289

    #2
    Konu: Japonya’da Dünya Şampiyonasındayız

    fıba ´ ya teşekkürler 12 dev adam inşallah bu sefer gerçek gücünü sahaya yansıtır japonyada olması avantaj.

    Yorum

    • sevketis35
      Junior Member
      • 16-01-2005
      • 234

      #3
      Konu: Japonya’da Dünya Şampiyonasındayız

      Hayret hiçbir yayın organında bu haber ile ilgili bir yayın göremedim, çok büyük bir olay Türkiyenin tanıtılması , Ayyıldızımızın tanıtılması, ama hak veriyorum bizim (Tamamen Duygusal) medyamız reyting uğruna herşeyi............. ne diyeyim bulamıyorum, boşver medya sen istanbullu şarlatan fb den bahset te (açık oturumlar, Yarışmalar ,bir gazetenin ülkedeki en büyük adamlarını seç fb 'li olabilir)para kazan........

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X