sony 50 hz tv & smsung 100 hz tv

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • nastayashiTR
    Junior Member
    • 16-02-2005
    • 10

    sony 50 hz tv & smsung 100 hz tv

    iyi geceler,boyle bi topic acmak istemezdim bir suru forum war eski butun forumları okudum ama yine de tercih yapamıyorum.ukraynada yasıyorum.tv yi kullanım amacım dvd film oncelikli ve uydu.simdi burda made in japon sony yok.bildigim kadariyla cony japonyada artık crt tv uretmiyo.72 sony 50 hz nin fiyati ile 72 samsung 100 hz nin fiyatlari cok yakın hatta samsung biraz daha ucuz.(400-450$ bir suru model war fiyat farklari 10-15 $)samsung tv hic kullanmadım.sony e eskiden daha iyimser bakardım ama burdaki sonyler hangi ulke uretimi bilmiyorum arastırmam lazım.ama sonylerde CVBS,S-video,Component Video (YPbPr),RGB war samsungun burdaki modellerinde yok veya ben bulamadım.tv ye philips dvp720SA baglıyacam dvd film icin.
    720 sa da;
    Progressive Scan (PAL & NTSC),



    Component video (Y, Pb, Pr)



    SCART- S-Video- CVBS war



    dvd filmi en iyi sekilde izlemek hangi baglantıyı yapmam lazım.yani bu hangileri tv de olmalı?bunlar hakkında yardımınıza ihtiyacım war.bi de sony trinitron ile sony trinitron wega modeller war bunlar arasındaki fark nedir?yardımlarınız icin simdiden sagolun....





    Son düzenleme nastayashiTR; 02-12-2005, 05:29.
  • nastayashiTR
    Junior Member
    • 16-02-2005
    • 10

    #2
    Konu: sony 50 hz tv & smsung 100 hz tv

    bir de samsung 72 100 hz tvlerinden 450$ a kadar olan modellerinden sadece 1 tanesinde 2 tuner war yazıyo.bunun avantajı nedir?progressive scan sadece dvd player da olsa yeter mi yoksa tv de olsa daha mi iyi olur?ne ise yaradıgını bi bilsem.tv hakkında malesef hic bilgim yok.sizin yardımlarınızı bekliyorum.

    Yorum

    • ybæl©ik
      ADMINISTRATOR
      • 25-01-2003
      • 30775

      #3
      Konu: sony 50 hz tv & smsung 100 hz tv

      Uydu alıcısı kullanacaksanız Çift Tuner özellikli TV işinize yaramaz. normal karasal yayınlar için çift Tunerli TV avantajlı olabilir.

      evet, Sony artık CRT TV üretmiyor denilebilir. sadece 3. dünya veya az gelişmiş ülkeler için Malaysia, Chine, Taıwan, Spain, Slovakia gibi ülkelerde üretimler var.

      benim size tavsiyem Samsung olacaktır. gerçekten Ekran Teknolojisinde Sony ile yarışır haldedir.

      hatta birçok LCD ve Plasma TV üreticisine Panel sağlayan Samsung'dur.

      neyse, karar sizin olsun.

      ben biraz yardımcı olmak adına detaylar vereyim.

      Bir DVD player nasıl bağlanır?

      Bu sizin sisteminize göre değişir. Bir çok player 2 veya 3 adet video bağlantı seçeneği ile 3 adet ses bağlantı seçeneği içerir. Sisteminizde mümkün olan en iyi kalitedeki seçeneği seçiniz.

      Video
      • Progressive Video (en en iyisi):"Çok az" sayıda playerda progressive-scan YUV (Y'Pb'Pr') veya RGB (Avrupa modellerinde) komponent video çıkışı bulunur. Orta kalitedeki kabloları playerın üç video çıkışından progressive-scan TV'nizin ya da progressive-scan line (satır,çizgi) çoklayıcısının girişlerine bağlayın. Toshibanın progressive-scan modelinin ismi ColorStream PRO. Progressive video çoğu filmin orjinal hali olan progressive durumunu korur ve sinemadaki filme benzer, daha yüksek dikey çözünürlük, daha yumuşak hareket ile titreşme olmayan bir görüntü sunar. DVD-ROM'a sahip bilgisayarlar da monitörde izlediğiniz video da progressive videodur.Eğer projektörünüz sadece RGB veya YPbPr girişlerine sahipse Audio Authority 9A60'dakine benzer bir dönüştürücüye ihtiyaç duyabilirsiniz.
      • Component Video (en iyisi): ABD ya da Japonya'daki "bazı" playerlarda komponent YUV (Y'Pb'Pr') interlaced video çıkışı bulunur. Bağlantılar YUV, color differerence, YPbPr veya Y/B-Y/R-Y olarak adlandırılmış olabilir ve yeşil/mavi/kırmızı olarak renklendirilmiştir (Bu çıkışlar bazı playerlarda hatalı olarak YCbCr adlandırılmıştır). Bazı playerlarda ise 3 RCA / BNC veya 21 pinli SCART bağlantısı aracılığı ile RGB komponent video çıkışı bulunabilir. Playerın üç çıkışına bağlanacak üç kabloyu ekranınızın üç video girişine takın veya playerdan ekrana SCART kablosu aracılığı ile bağlantı yapın.
      • S-Video (iyi): Hemen hemen "tüm" playerlar S-Video çıkışına sahiptirler. Bu çıkıştan televizyonunuza bir S-kablo ile bağlantı yapabilirsiniz. Bu bağlantının uçları 4 iğnelidir ve Y/C, s-video veya S-VHS diye adlandırılır.
      • Kompozit Video (yeterli): "Tüm" playerlar standart RCA video bağlantılarına sahiptirler. Standart bir video kablosunu playerdan tv'nize bağlayın. Bağlantılar genellikle sarı renklidir ve video,CVBS veya kompozit diye adlandırılırlar.
      • RF Video (Kötü): Bu bağantı sadece klasik anten girişi olan eski televizyonlarınızda kullanılır. Çoğu DVD playerda RF çıkışı bulunmaz, bu yüzden bir Rf modülatörü kullaılmalıdır. Eğer player'da kendinden bir RF çıkışı varsa, bu çıkış ses içerir ama ses mono olabilir. Bağlantıyı yapmak için playerın sarı renkli video çıkışı ile modülatörün girişini koaksiyel bir kablo ile birleştirin. Eğer playerı başka bir stereo sisteme bağlamayacaksanız playerın sol ses çıkışını modülatör girişine koaksiyel bir kablo ile bağlayın. (Eğer stereo bir odülatörnüz varsa sağ kanal için bir başka kabloyu da bağlayın.) TV'yi modülatöre koaksiyel bir anten kablosu ile bağlayın. 300'e 75 ohmluk bir adaptör gerekebilir. TV'yi 3 veya 4. kanala getirin ve modülatördeki ya da playerın arkasındaki düğmeyi ayarlayın.
      Uyarı: Eğer DVD playerınızı önce bir VCR'a (klasik bildiğimiz video kayededici) ve sonra TV'nize bağlarsanız Macrovision korumasından kaynaklanan sorunlarlarla karşılaşabilirsiniz.

      Not: Çoğu DVD player widescreen ekrana ayarlanması gereken görüntü oranını oomatik olarak ayarlamasını bildiren widescreen sinyal gönderme özelliğine sahiptir. Bir standartta (ITU-R BT. 1119) bu sinyal video scanline ile gönderilir. Bir başka standartta ise (Y/C bağlantıları için) widescreen sinyali belirtmek için 5 V'luk bir DC sinyal kullanılır. Ne yazık ki bazı dönüştürücüler ya da amplifikatörler bu DC sinyali TV'ye göndermeden atarlar.


      Ses

      Not: Tüm playerlar dahili Dolby Digital (AC-3) veya MPEG ses dekoderına sahiptir.Dekoder çoklu-kanallı sesi PCM sese dönüştürürler. Bu djital ses çıkışına verilir. Aynı zamanda standart analog ses çıkışı için de analoğa çeviri işini de yapar. Çoğu player sadece 2 kanal çıkış verebilmekle birlikte bazıları 6 kanal çıkış da sağlayabilmektedir.
      • Digital Audio (en iyisi): Neredeyse tüm playerlar dijital ses çıkışına sahiptirler. Aynı çıkıştan Dolby Digital (AC-3) ,PCM audio (CD'den gelen dahil), DTS ve MPEG2 ses çıkışı yapılabilir. Dolby Digital, DTS ve MPEG2 ses için receiver'da uygun bir dekoder gerekmektedir. PCM için bir dijital receiver'a ihtiyaç vardır. DTS diskler DTS Digital Out işaretine sahip playerlara ihtiyaç duyarlar. Eğer bir DTS dekoder dijital (PCM) çıkışa bağlanırsa tüm playerlar DTS Diskleri oynatabilir. Bazı playerlar coax bağlantılara (SP/DIF) sahip iken bazıları da fiber optik bağlantılara (Toslink) sahiptir. Hangisinin daha iyi olduğu tartışmalı bir konu olmakla birlikte coax daha fazla kullanılmaktadır. Sinyaller dijital olduğundan her iki tiptede kaliteli kablo kullanıldığında benzer sonuçlar elde edilir. Player ile receiver arasında ister 75-ohmluk bir coax kablo ile isterseniz bir fiber optik kablo ile bağlantı yapabilirsiniz. Bazı playerlar DD/MPEG için farklı bağlantılara sahip olabilir. Diğer playerlarda ise isteğiniz formatta çıkış için player kurulum menüsünden veya playerın arkasındaki switchlerden uygun olanı seçmeniz gerekir.
      • Component Audio (İyi): Bazı playerlar dahili bir Dolby Digital dekoder aracılığı ile 6 kanallı analog ses çıkışı sağlarlar. Dijitalden analoğa dönüştürmenin kalitesi harici bir dekodera göre daha iyi veykötü kalitede olabilir. Böyle bir durumda 6 girişe sahip bir receiver/amplifier'a ihtiyaç vardır. Bu tip sistemler genelde "Dolby Digital ready" veya "AC-3 ready" diye adlandırılır. Ne yazık ki böyle bir durumda kanalların sesini ayrı ayrı ayarlamayazsınız. Bağlantı için 6 kablonun uçlarını playerın arkasındaki RCA konnektörler ile receiverdaki uygun girişlere bağlamanız yeterli.
      • Stereo/Surround Analog Audio ( yeterli ): Tüm DVD playerlar stero çıkış için iki tane RCA bağlantıya sahiptirler. Dolby Digital veya MPEG2 sese sahip diskler otomatik olarak çözülecek ve uygun stereo veya Dolby Surround/ Prologic sisteme bağlantı için Dolby Surround çıkışta verilecektir. İki ses kablosunu player ile TV/receiver arasında bağlayınız. Konnektörlerde genelde sol kanal beyaz ve sağ kanal kırmızı olur.
      DVD playerdaki çıkışlar nelerdir?

      Video Çıkışları:

      Bir çok DVD player NTSC, PAL ya da SECAM sinyalini taşıyabilen aşağıdaki çıkışlara sahiptir:
      • Composite video (CVSB) RCA (NTSC veya PAL)
      • Y/C (s-video) (NTSC veya PAL)
      • Avrupadaki playerlarda bu ve diğer sinyaller 21 pinlik bir SCART çıkışında birleştirilmiş olarak da bulunur.
      Bazı playerlarda yukarıdakilere ek olarak şu çıkışlar da bulunabilir:
      • Komponent (parçalı) interlaced analog video. Üç sinyal birbirinden ayrı tutulur:
        - Y'PbPr formatı: 3 RCA veya BNC bağlantıları
        - RGB formatı: SCART bağlantısı ya da 3 RCA veya BNC bağlantıları
      • Komponent (parçalı) progressive analog video.Üç sinyal birbirinden ayrı tutulur:
        - Y'PbPr formatı: 3 RCA bağlantısı
        - RGB formatı: SCART bağlantısı ya da 3 RCA veya BNC bağlantıları
      • RF video : TV anten girişinden (3. veya 4. kanalları kullanarak) bağlantı yapmak için.
        - F-tibi bağlantı. Adaptör gerektirebilir.
      Ses Çıkışları:

      Çoğu DVD playerda aşağıdaki çıkışlar bulunur:
      • Analog stereo ses. Diske bağlı olarak Dolby Surround olabilir.
        -2 RCA bağlantısı (kırmızı, beyaz)
      • Digital ses. 1 Kanaldan 5.1 kanala kadar olabilir. PCM formatında ham dijital ses, MLP, Dolby Digital (AC-3), DTS veya MPEG-2 formatında çıkış verebilir. Dahili (veya harici) dekodera sahip bir amplifikatör/receiver gerektirir.
        -S/P DIF koaksiyel formatta: RCA bağlantısı (IEC-958 Tip II)
        -Toslink formatında: kare optik bağlantı (EIAJ CP-340 ve EIAJ CP-1201)
      Bazı playerlarda aşağıdaki ek ses çıkışları olabilir:
      • Çok kanallı analog ses. 6 girişi olan, çok kanallıya hazır veya "Dolby Digital ready" amplifikatör/receiver gerektirir.
        -6 RCA bağlantısı ya da 1 DB-25 bağlantısı
      • AC-3 RC ses. Sadece Laser Disc/DVD kombine playerlarda laser diskten AC-3 sesi aktarmak için bulunur.
        -1 RCA çıkışı
      Bazı playerlar ve receiverlar sadece S/P DIF'yi ya da sadece Toslink'i destekler. Eğer receiverınız ile playerınız uyuşmuyorsa bir Audio Authority 977, Midiman C02, COP 1 veya POF 'deki gibi bir dönüştürücüye ihtiyaç duyarsınız.
      Son düzenleme ybæl©ik; 02-12-2005, 20:08.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X